Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Povrat energije i kilaže

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Povrat energije i kilaže

Također stvarčica koja puno pomaže iscrpljenim malim organizmima u toku i nakon bolesti.Hvala bogu da ovo postoji bez toga se moja mrvica nebi izvukla(do 6 mjeseci je imala 2-2,5 kg,zbog bolesnog srca i probave-3 operacije).

http://www.g-m-pharma.hr/view_doc.aspx?DocID=27

lucky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pretpostavljam da se ovo daje u dogovoru s gastroenterologom ili bar pedijatrom, ili bi moglo i na svoju ruku :?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

cekaj, sta ima jos ocajnih mama osim mene? (izostavljam mame bolesne djece)...

A. je bio dugo vremena na DUOCAL, zbog pothranjenosti, nije nesto bog zna pomoglo. Koliko citam to je isti produkt kao i gore navedeni. Gastroenterolog mu je propisao...nemamo bog zna problema sa visinom i sto dobije nesto malo grama to je sve u visini. Nogice mu izgledaju kao dvije cackalice sa maslinom u sredini.

On je inace zdrav (ako se to moze reci za dijete koje maze sve zivo a nemoze se udebljati).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj lucky prvotno napisa
    Pretpostavljam da se ovo daje u dogovoru s gastroenterologom ili bar pedijatrom, ili bi moglo i na svoju ruku :?
    Preparat je skroz neškodljiv i bez nuspojava,ali svakako se savjetujte bar sa pedijatrom,ako ne sa gastroenterologom.
    Nama je preporuku dao pedijatar kardiolog nakon operacije srca i čudio se našim gastroenterolozima zašto nam to nisu dali čim se malena rodila. :?

lucky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

O da, ima još očajnih mama

Bili smo kod gastro 1. put prije godinu dana i ona mu je prepisala Pediasure, što baš i ne voli piti, osim po noći i u kašicama, pa bi ga rado mijenjali za Maltodekstrin ali nam to nije spominjala.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pitajte koja je razlika između ta dva proizvoda i što je bolje ili korisnije za dijete.
    Kod ovog preparata je dobro što se neosjeti ni teksturom,nema miris ni okus,pa djeca nemogu ni skužiti da ga konzumiraju.

lucky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

swanmia
    pitati ću gastro na idućoj ktrl za 1 mj.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno pediasure

Evo i nas sa sličnim problemom. Prepisan nam je pediasure koji ne voli pit.
    Podmetnem ga (vanilija) u kašice, a čokoladu u čokolino. Nije mi baš utjeha jer bi umjesto toga stavila mlijeko koje je isto dobro. Po noći se ne budi pa joj ne mogu uvalit da popije.

Lucky imaš li još koji primjer kako "uvalit" pediasure?

lucky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kako 'uvaliti' Pediasure?
    Pa ja bi mu znala još skuhati vrlo gusto griz ili puru na običnom mlijeku, pa kad se malo ohladi dodavati u to pediasure uz miješanje da se razvodni. Ali i u ovom slučaju stoji ovo tvoje
    Nije mi baš utjeha jer bi umjesto toga stavila mlijeko koje je isto dobro.
    Moj ako se dobro razbudi po noći nema šanse da ga popije, uredno mi odmah vrati punu bocu jer po mirisu zna što je unutra. Najbolje ga pije dok spava u polusnu: stavim mu bocu u usta i on poteže, tada mu je bitno samo da je boca puna pa bilo čega. Inače od tekućina želi piti samo vodu, i 2 vrste čaja.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ahmed je bio dugo na PediaSure. Na pocetku sam 'ublazivala' sa obicnim kravljim jer nije htio popiti propisanu kolicinu. Ili je bilo preslatko ili gusto, neznam. Na kraju je pio bez problema.

Probajte ostaviti napitak u orginal ambalazi, dobro ohladiti i ubaciti neku sarenu slamkicu da pijuckaju kad god nalete.

Interesuje me koji su procentil vasa djeca kad im se propisuje PediaSure. Mi smo bili ispod 5. % sada smo 17%!!!! :D

I da kako maximizirati unos kalorija. A. obicno nakon vecere pojede i po dvije kriske integralnog kruha sa nutelom. U supe/kuhanja stavljam kasiku putra, salate zacinim sa malo soli i dosta punomasnog vrhnja, pastu 'kitimo' ribanom mozarelom, pecena jaja zalijemo tucenim vrhnjom...itd. imate li jos kakvih ideja...i da skoro smo uveli pomes, domaci i jede ga ok...

I da razlika izmedju PediaSure i ovog drugog produkta. PediaSure je (navodno jel) kompletan obrok a ovaj drugi su samo masnoce i karbohidrati. Kao sto je meni gastro objasnio 'kao da jede bijeli kruh sa puno putra'

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    I da razlika izmedju PediaSure i ovog drugog produkta. PediaSure je (navodno jel) kompletan obrok a ovaj drugi su samo masnoce i karbohidrati. Kao sto je meni gastro objasnio 'kao da jede bijeli kruh sa puno putra'
    U maltodekstrinu nema masnoća ni biljnih ni životinjskih,ni proteina.
    Baza su ugljikohidrati.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nama je propisan na 25 procentila ali je imala puno manje jer joj je računala na 11,5 kg, a kad sam otišla u apoteku izvagala je na el.vagu imala je 10,700 kg. U naredni mj. smo uspjeli doć do 11.300 kg i to mi je super. Ima dvije god. SAd idemo dalje. Dr. je napisala dijagnozu "sumnja na malapsorciju" tj. da organizam slabo iskorištava hranu. Napravili smo i druge pretrage i sve je ok.
    Ahmed bar jede. Moja tako tako. Isto tučemo po Nuteli. Napravim joj kašicu banana, breskva, keksi i zalijem sa Pediasure vanilija. Draže joj je jest nešto šta se samo guta. Sad joj pokušavam davat šta više krumpira, čokolade, voćnih jogurta (šećer), puding i sl...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno tablica mršavosti

Evo išla sam tražit na int. tablicu mršavosti i 5 percentila spada pod pothranjenost. Od 5 - 15 opasnost da padneš u pothranjenost, a 25 je normalna težina. Kod nas je ovo 5 - 15 iako je dr. vizualno vidila da je slabija nego šta sam joj rekla. Zamisli naš gastro nema vagu u ordinacji, a pedijatrica ima onu staru sa utezima i dijete se prepalo kad je morala stat na tu spravu pa je izvagala otprilike.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj swanmia prvotno napisa
    Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    U maltodekstrinu nema masnoća ni biljnih ni životinjskih,ni proteina.
    Baza su ugljikohidrati.
    sorry, onda mi pricamo o dva razlicita produkta...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj split prvotno napisa
    Nama je propisan na 25 procentila ali je imala puno manje jer joj je računala na 11,5 kg, a kad sam otišla u apoteku izvagala je na el.vagu imala je 10,700 kg. U naredni mj. smo uspjeli doć do 11.300 kg i to mi je super. Ima dvije god. SAd idemo dalje. Dr. je napisala dijagnozu "sumnja na malapsorciju" tj. da organizam slabo iskorištava hranu. Napravili smo i druge pretrage i sve je ok.
    Ahmed bar jede. Moja tako tako. Isto tučemo po Nuteli. Napravim joj kašicu banana, breskva, keksi i zalijem sa Pediasure vanilija. Draže joj je jest nešto šta se samo guta. Sad joj pokušavam davat šta više krumpira, čokolade, voćnih jogurta (šećer), puding i sl...
    A. su radjene sve moguce pretrage; celikalija, crohn's, c. fibroza, biopsija crijeva, (ima blagi reflux koliko god jeo uvijek ima blagi zadah), ma sto god ti naumpane....sve je negativno...

Jede ko veliki, neke dane kada gledam jede vise nego ja...to me i brine, nesto nije u redu kada dijete toliko jede a ne prima mu se. Gastro mi jedanput rekla da je on samo jedan od sretnijih koji mogu jesti sto god pozele. A drugi gastro mi je rekao da mu je draze vidjeti dijete na 10% nego na 90....pa ti sad gledaj

lucky avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Momčina se rodio debelooooo ispod 5. centile, za 1. rođendan je 5,5-stručio PT, sa 13 mj. uveden Pediasure, sa 18 mj. je dotaknuo 5. centilu i sada sa nepune 2 god. vrti se oko nje .
    Inače, apetit mu nije jača strana, nikada nije gladan i najrađe ništa ne bi jeo cijeli dan, a sve što pojede u 24h druga djeca bi smazala u 1-2 obroka.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj lucky prvotno napisa
    Momčina se rodio debelooooo ispod 5. centile, za 1. rođendan je 5,5-stručio PT, sa 13 mj. uveden Pediasure, sa 18 mj. je dotaknuo 5. centilu i sada sa nepune 2 god. vrti se oko nje .
    Inače, apetit mu nije jača strana, nikada nije gladan i najrađe ništa ne bi jeo cijeli dan, a sve što pojede u 24h druga djeca bi smazala u 1-2 obroka.
    Kuzim te potpuno.... Nedajte se...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno kilaža

Lucy mi smo vaš tip. Pojede svaki obrok uz nagovor ali minimalno.
    Jedino voli jest kokice i pit cedevitu. Danas sam joj dala pizzu i jela je (bez nagovora) ali joj se nakon 10-zalogaja digao želudac (za povratit).

Koja je cijena ovih gore preparata i da li ih je upitno sam davat? Ustvari koja i korist da se udeblja privremeno na umjetan način? Možda jedino da stvori zalihe pa kad ima virozu i totalno ne jede ništa da ne padne puno ispod dozvoljene kilaže.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

maltodextrin 6,sam ja plačala oko 80 kn,2006 i dio 2007.god.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •