-
Nakon prestanka dojenja - zaostatak mlijeka u žlijezdama?
Mi ne dojimo od prošle godine. Doslovce 31.12.2008. bio je posljednji dan dojenja. Smile
Prije 2 mjeseca primjetila sam veliku grudicu u lijevoj dojci i nešto manju u desnoj. Ovisno o mjesečnim ciklusima malo su veće/manje i bole/ne bole (grudice).
Sličnu grudicu imala sam u desnoj dojci nakon dojenja (2,5g) svojeg prvog djeteta i trajalo je sve do dojenja drugog djeteta koje je kod prvog ispraznjenja dojke, zapravo dokazalo da je to bio zaostatak mlijeka.
Ali sto sad? Kako se sad rjesiti zaostatka mlijeka u žlijezdama? Ili ću to furat sa sobom zauvijek? Undecided
Uskoro idem na UZV grudi, no puno bi mi značilo kad bi čula da je ovo (možda?) normalna stvar, posebno ako je netko o tome već razgovarao s liječnikom.
Hvala puno!
Anita
-
Ne znam ti odgovor na tvoje pitanje, ali ja još od prvog dojenja ( mala ima 6 godina), a u međuvremenu i mlađa napunila 2 godine, kapam stalno. Nije to neka količina, ali uvijek mogu istisnuti nešto "mlijeka " iz dojki.
-
Ma meni ne kapa, vec samo imam grudicu veličine oraha.
No, bila sam na UZV i sve je u redu. To su zlijezde koje nije posebno ni zamjetio dok mu nisam obratila paznju na to.
-
i mene je prije par dana počela boljeti lijeva dojka, uglavnom dok spavam. ne mogu se okrenuti na lijevu stranu jer me doslovno - bode. sinoć sam si i pipala dojke i primjetila kvrgice otprilike ispod pazduha kad dignem ruku. sad sam u panici. prestali smo dojiti u 4.mjesecu pa mi je nevjerojatno da ima veze s tim, a opet iskreno se nadam da je tako ...
-
meni je tako bilo nakon 1.5 dojenja druge curice...ali nestalo je ubrzo.....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma