moj je bio lijep ko dijete. pa sam se opet udala za njegakrumpiric prvotno napisa
![]()
moj je bio lijep ko dijete. pa sam se opet udala za njegakrumpiric prvotno napisa
![]()
jok, AM, ti si plemenita a mi kojima su neka djeca nelijepa (evo ni ja ne mogu napisati ružna) smo površni i maliciozni
![]()
uf, uleti mi meda
pa se gubi smisao
ali nije mi prvi put...
Pa neke stvari se vide i kod dece. Narocito je lako "videti" kako ce dete da izgleda kad odraste ako lici na roditelje, a ti znas/vidis te roditelje.
Ali meni su svakako simpaticna sva deca, a sad lepa.. nekad mi ni moji nisu bas bas lepi. Samo ih puno volim.
Ima jedan domaci dj, MKDSL - Mama kaze da sam lep. E, on je lep samo svojoj mami![]()
Da mi je post bio tako uvredljiv?! :shock&džabatiplaženjejezika:Joe prvotno napisa
Ne mogu vjerovati, baš sam se potrudila objasniti, a da ne zvuči umjetno i snishodljivo...
Nije mi lako biti usamljena šlapa, ali tješim se da ipak služim (svojoj)svrsi.![]()
ma zezam te. ustvari, ja ovisno o raspoloženju balansiram između stavova da su sva djeca lijepa i da su neka malo manje lijepa. ko da sam vaga u horoskopu, a nisam. nemoj se ljutitto je bilo ironično bez ikakve namjere da te uvrijedim.
meni su sva djeca lijepa, samo neka su mi ljepsa![]()
Meni su sva djeca slatka i fora, i ne bih niti za jedno dijete mogla reći da je ružno, ali mislim da ima djece na kojoj se vidi da će biti jako lijepi kad odrastu - čak ta djeca nisu uvijek niti onako dječje slatka.
No, u vezi teme, moja mama je imala baš suprotnu teoriju: tko je ružan kao mala beba, kasnije će biti lijep i obratno. Glavni dokaz joj je bila jedna cura sa čijom je mamom šetala sa kolicima po parku, pa smo je kasnije ponovo sreli kad je već bila velika curica i bila je stvarno lijepa.
Moja mama je obavezno komentirala kako je ta cura bila jako ružna kao beba, a nije propuštala dodati niti da sam ja bila baš lijepa :/![]()
što je zlatni rez?
Mukica prvotno napisa
Ma to je, ovisi o ukusima, ali zna se šta su lijepi ljudi, znači kad jedna cura ili dečko su lijepi većini znači 90 od 100 ljudi će rć da lijepi su, onih 10 neće jer opet se nemožeš svakom sviđat, a manje lijepa osoba ( barem izgeldom ne govorimo o duši i sl. neće zapest za oko. Jednostavno ima ljudi koji su oku ugodnij nego drugi i to je lijepa osoba!!
ja sam bila lijepo dijete, ne znam šta mi se dogodilo, al ajd bar mogu reć da sam bila lijepa
, ....da ima djece koja su oku manje simaptična nego druga, a i ja sam jednom vidjela jedno dijete to još nigjde nisam bila vidjela, inače znate kako sve bebe imaju male slatke prčaste nosiće, e ta beba je imala nos na jednog člana obiteji, i to kao sova onako prema dole, nije sad daje bio ono gozan, ali baš sam to zamijetila bilo mi je čudno vidjet bebu s takvim nosićem.
a mi u parku isto znamo raspravlajrt o tome, ima li djece koja nas živciraju više od drugih, i svi imaju nekoga!!
I recimo što sam primijetila, a naravno nije pravilo ko ni bilo šta drugo, da recimo dvoje lijepih ljudi, nemoraju imati i lijepu djecu, vidjela sam puno slađe djece od roditelja da se zapitaš da li su njihova!!
Recimo moji mama i tata su lijepi ljudi, sestra je uzela dobar dio, a ja sam ona crna ovca u obitelji, svugdje ih ima!!
ja sam se rodila lijepa i takva ostala 8)
a i kad ostarim bit ću lijepa 8)
šalu na stranu, ljudi me doživljavaju kao lijepu jer imam simetrično lice (bar mi tako kažu neki koji se tim stvarima bave).
s obzirom da oduvijek imam štogod viška kila nikad mi ljudi kažu kako si lijepa nego kako imaš lijepo lice![]()
Nisu mi sva djeca lijepa. Većina mi ih je slatka i simpatična ali se tek za manjim postotkom baš okrenem i ne mogu skinuti pogled koliko su lijepi.
I puno sam češće vidjela preobrazbu lijepog djeteta u prosječnu odraslu osobu nego nelijepog () u lijepog odraslog.
Ali ja sam prilično kritična, čak i prema svojoj djeci.
Za Svena često znam reći kako nisam vidjela ružnije novorođenče (prva pomisao kada sam ga vidjela bila je "a valjda će biti pametan"), koje se pak pretvorilo u prelijepu bebu i dečkića. Ali što se više bliži pubertet i on raste sve mu se više i lice izobličuje![]()
Moja frendica iz Rotterdama kad je rodila drugog sina kaze da je bio ono bas ruzan i imao neki veliki nos.
I sad dodju svekiji da ga vide i gledaju i svekar potapse sina po ramenu i kaze:
A bice pametan
![]()
![]()
![]()
Od tri sina koja ima taj drugi je najljepsi.![]()
Jedan poznanik kad mu se rodilo dijete bio je doslovno u šoku. Bila je jako tamna i skoro prekrivena dlačicama. On se prepao da tak bude zauvijek. Rekao je šogorici, volim ju najviše na svijetu od kad sam ju ugledao, je moja, ali je ružna beba.
Naravno sve se to uskoro popravilo, kasnije je bila prelijepo dijete, a danas je več stvarno prekrasna mlada cura.
Meni su svi govorili kad sam bila dijete kako sam krasna i divna i kako ću biti nešto ekstra krasno i divno kad odrastem. A kad sam narasla nitko mi nije rekao: "Eto vidiš, jesmo ti rekli kako ćeš biti savršena".Znači gubi se ta teorija o lijepoj djeci/lijepim odraslima
![]()
A sjećate se Bonga iz Smogovaca?
Ekstra slatko dijete, a ono u kasnijim epozodama, kvrgav nos, izobličeno lice, ali ono baš ružno čeljade...![]()
Sjećam se jednom dok smo bili u Klaićevoj s Jankom na pregledu kukića vidjela sam jednu bebu, maleni je možda imao 3 mjeseca.
I, Bože mi oprosti, ja nisam mogla k sebi doći koliko je bio ružan.
Znam da to sada grozno zvuči, ali...Obično mala djeca još na nikoga posebno ne liče. A ovaj mali je bio pljunuti tata, kao da gledaš glavu njegovog tate na tijelu bebe. A lik baš ružan. Onako, grub, ogroman.
Ja sam kao dijete bila preslatka, u pubertetu jako ruzna, a sada sam između, ovisi da li se nasminkam ili ne![]()
Vidiš, a mi smo se smijali mom mužu na izjave tipa "Ne znam je li zato jer je naša, ali ja ljepše dijete nisam vidio"Anemona prvotno napisa
![]()
Ja sam mu odgovarala "Ma naravno da nije zato jer je naša, nego je stvarno najljepša..."![]()
Za moju Ivu su od kada su je izvadili govorili kako je lijepa curica. Sve sestre i babice su pričale kako je prekrasna. I stvarno je bila...i ostala.
Što starija sve ljepša!
Meni su moji od rođenja nešto posebno lijepi, savršeni. A sad kad gledam slike nekih od njih s par mjeseci, shvaćam da i nisu bili neki ljepotaniMaleni je, on je baš izrazito lijepo dijete oduvijek, ima ono nešto posebno na sebi. vidim i po reakcijama ljudi na njega. Stariji su sad predivni, sin je pravi mali muškraca, tamnoputi i s tamno, tamno smeđim očima, gotovo crnim, s oogromnim trepavicama, mišićav je, građen baš kako treba (ima doduše par kila više). A kćer mi je ko princeza, tamnoputa, svijetlo smeđa kosa, zelene oči, pravilan nos, usne, zgodna..ali me opet strah da kad budem gledala za par godina slike opet ne shvatim da je ljepota u očima promatrača, odnosno majke, kojoj su njena djeca naj naj.
koja politička korektnost...
znači ok je za djecu (naravno, tuđu) konstatirati da su neodgojene podmukle male beštije koje našim juniorima otimaju igračke po parku, pljuju ih i mlate, ali ne daj bože reć da je dijete (objektivno) nelijepo
ak ima veliku glavu, ima, kaj sad![]()
Pa nema ti to puno veze, ponašanje je nešto što je "njihovo", a s izgledom koji imaju su se rodili. Dijete koje mlati objektivno mlati, a izgled je stvarno u očima promatrača.znači ok je za djecu (naravno, tuđu ) konstatirati da su neodgojene podmukle male beštije koje našim juniorima otimaju igračke po parku, pljuju ih i mlate, ali ne daj bože reć da je dijete (objektivno) nelijepo
Ajme, što sam ja bila neugledno dijete... čak je MM to sa smijehom komentirao...
Ma i pogled na ponašanje djeteta je u oku promatrača (roditelja).
Kada moje netko mlati/uzme igračku/nešto ružno im kaže/... odmah mi dižu živac iako sam pristojna i ne petljam se jer znam da po tom pitanju nisam objektivna (sreća pa znam razabrati kada sam realna a kada ne), ali kada moj (stariji, mali mi se skriva iza nogu) to isto napravi onda uvijek nalazim neki izgovor zašto je to učinio (iako tu reagiram, i to na njegovu štetu
).
Brunda tako je to, nije da ja to ne radim![]()
Ok, "neodgojeno" možemo odgojit' ili preodgojit', šta ćemo s ružnima?![]()
Eto, ni meni nisu niti svi ljudi lijepi niti su mi sva djeca lijepa.
Ja sam bila prelijepo dijete, sad sam debela ali i dalje lijepa.
I moja curica zaista je iznadprosječno lijepo dijete, nemam razloga ne vjerovati da će tako i ostati, nema na koga bit nelijepa...a opet, tko zna.
Mislim da se neke naznake ipak vide, no ništa ne mora biti tako.
Sjećam se kad je mama od Renate Sopek izjavila da je Renata bila ružna ko "porezna knjiga" i da se bojala šta će joj muž reć kad dođe vidit malu...loool...
Nije uzalud priča o Ružnom pačetu..., a vjerujem da je ponekad i obrnuto.
Pa kada se samo sjetim nekih likova koji su mi dok sam bila klinka, a i oni bili klinci, bili zgodni, a sada su kako bi rekla Kaae božemesačuvaj.
I onih koji su mi bili ružni, a sada stvarno imaš kaj vidjeti.
Ima i naravno onih koji su osatli isti...
Kako muških tako i ženskih.
Ali meni je recimo zanimljivo vidjeti ružne roditelje koji imaju prekrasno dijete. Od kuda im?![]()
A ništa, ili se nadati preobrazbi iz ružnog pačeta u predivnog labuda, ili primiti konce u svoje ruke i obilaziti estetske kirurgeAdioMare prvotno napisa
![]()
Eh da, ima i treća opcija. Nadati se da će biti pametan![]()
ana.m prvotno napisa
ček ček malo, nisam znala da se smije i za roditelje napisat da su ružni![]()
nisam sad sigurna na koje kategorije se ta objektivnost i ljepota je u očima promatrača i ostalo odnosi?
jel smijem napisati da mi je recimo bivši gradonačelnik osijeka ako ne već ružan onda smiješan izgledom?
ili je izgled FAKAT u očima promatrača
ili su djeca mala pa smo prema njima zapravo blagi iako objektivno zna ispasti pokoji ružnjikavi primjerak
gdje je kvaka?
ja sam bila lijepa curica koja je sad prosječna ženetina
Nego, baš bi bilo zanimljivo vidjet fotke svih faca koje ovdje tako smjelo tvrde da su lijepe... i djece im, naravno!
Čisto da vidimo šta će većina reć, jel im zbilja lijepo to što vide, čisti prosjek ili možda ružno?
Ružni ne moraju, njih krasi bar jedna vrlina više, pa se ne trebaju dokazivati.![]()
po mom skromnom mišljenju ljepota nije vrlina
a ružnoća nije uvreda
Imam primjer bliskih ljudi koji imaju četvero djece (oba spola zastupljena), troje već punoljetno. Roditelji onako prosječni u najboljem slučaju (znam ih i kakvi su bili u dvadesetima), a djeca, redom svi četvero- ne znaš tko je ljepši, ali baš predivni!
a čovječe, sami neki ljepotani, što frendovi, što po forumu?
zakaj su u busu za novi zagreb svi tako kvrgavi?
Kvaka je na vratimasofke prvotno napisa
a ljepota nije vrlina.
Skromnost jest.
Dal je ružnoća uvreda.. pa ne znam.
Pokušaj nekome reći da je ružan, pogrbljen, hrom itd pa ćemo vidjet baš hoće li se uvrijediti.
Svatko je svjestan svojih nedostataka i s tim živi, baš mu netko treba "otvoriti" oči.
A zašto ne bi smjelo?sofke prvotno napisa
![]()
Zato što su lijepi obično i bogati, pa se ne peljaju tramvajem.sofke prvotno napisa
![]()
Znaš da vrag sere na vel'ku hrpu.
eh sad, hrom
dobar si primjer dala, frendica mi je hroma, ima kraće tetive od rođenja
čak i ljudi koji je znaju dosta vremena ne pitaju nju nego mene da šta joj je..ne kužim, ja sam nju osobno i lijepo pitala zašto šepa kad smo se počele bolje upoznavati
ne kužim koji je tu problem, naravno da je svjesna nedostatka, a meni se zbilja glupo praviti godinama da niš ne vidim..meni je čudnije biti lažno fin i onda da utažiš znatiželju koja očito postoji pitati u pol glasa iza leđa nekog drugog
primjetila sam, pitala, ona mi je ispričala, lakše joj je da netko vidi, pita i razumije
toliko o hromima
što se tiče ružnih, istina, ružnoća je velikim dijelom subjektivni kriterij, što je meni ružno nije tebi..kad mi prođe mozgom da je netko ružan, svoj subjektivni sud zadržim za sebe..neću doć čovjeku i reći mu, čuj, ti si MENI ružan..ak mi je na kraju i ružan, ne znači da mi nije super i zabavan i smiješan, i da mi nije lijepo s tom osobom..samo mi nije lijep, to je sve
isto i s djecom..
eto, tako ja..nekima su svi ljudi lijepi..a neki misle i da su svi ljudi dobri
osim toga, o ukusima se ne raspravlja, navodno ga svi imaju, ko i guz**u
![]()
ne znam zbilja što da napišem, ali tema je baš zanimljiva, onako višesmjerna![]()
možda bih dodala da neki ljudi stavom i stilom znaju doraditi ono što im je majka priroda dala, dok drugi budu lijepi fizički ali opet mogu djelovati odbojno ako se ne vidi da imaju duha...
Recimo spomenuti Dewey iz Malcoma u sredini nije objektivno lijep ali ja njega najviše volim vidjeti. Kako taj malac dobro glumi, i uloga mu je skroz otkačena, one njegove face su mi mrak 8)
Sofke, pa ovdje i pričamo o izgledu, a ne o unutarnjoj ljepoti.
Sad bi ja tebe pitala (kad se već tako jedan na jedan razgovaramo) bi li tu frendicu, da je po tvom sudu ružna, upitala zašto je ružna...
Ako ne bi, a zašto ne bi?!?!
Al neću to pitat, nije to ni važno.
Frendica ima kraće tetive od rođenja, pa bi mi, za slučaj ružnoće, mogla odgovorit da je bila baš lijepa beba kad se rodila![]()
Sori, nije osobno, ti šlapa lijeva, ja desna.
Ako želiš biti desna, prepuštam ti.![]()
Pa mogle bi stavit, zašto ne.AdioMare prvotno napisa
I da, ja ne smatram da je skromnost vrlina...iako mnogi smatraju.![]()
Ja uvijek kažem da je ljepota u očima promatrača, što je meni lijepo ne mora biti i tebi.
mislim da je kvaka u tome da se majka priroda pobrinula da mala djeca svojim proporcijama odnosa glave i tijela, te dijelova glave i slicno, u odraslima pobuduju njeznost, rastopljenost, milinu.... u svrhu opstanaka te iste djece. (ako se dobro sjecam, postoje istrazivanja koja to potvrduju)sofke prvotno napisa
pa zato, iako objektivno ima djece i jako lijepe i pomalo ruznjikave, svjedno su nam mala djeca, bebe i slicno u vecini slucajeva slatki, medeni, itd..
govorim i mislim isključivo o izgledu, a ne unutarnjoj ljepoti
kaže Umberto Eco: "Premda sam doktorirao na estetici i imam više od sedamdeset godina, ne bih se usudio definirati ljepotu. Kad bih dao definiciju ljepote bio bih običan šarlatan. Kao što se Boga može definirati samo negacijom, slično se može reći i za ljepotu."
dakle, što je to ljepota?
kako znamo da nam je ono lijepo - lijepo?
i ukoliko ne postoji dobro verbalno, racionalno objašnjenje ljepote,
ukoliko ne postoji njena definicija, već samo možemo reći otprilike koji je njen kriterij (mjera joj je čovjek) znači li to da ljepota uopće ne postoji?
tao te ching -
Kada svijet zna ljepotu kao ljepotu, pojavi se ružnoča
Kada zna dobro kao dobro, pojavi se zlo
Zato kad određujemo lijepo, određujemo i ružno
Kada određujemo dobro, određujemo i zlo
Ili drugim riječima ništa samo po sebi nije ni lijepo ni ružno.
Vrednovanje stvaraju ljudi, ove kategorije su ljudske tvorevine a ne kvalitete promatranog.
e sad, koja je tema zapravo, ja se pogubila?
ne postoje ružna djeca?
ne postoji ružnoća jer je ljepota u očima promatrača bez općeg mjerila i kriterija?
postoji ružnoća, ali je neukusno nekoga na to podsjećati?
a šlapa sam ionako![]()