Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: Nemam pojma kako da reagiram, i dali uopče da reagiram?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Nemam pojma kako da reagiram, i dali uopče da reagiram?

Ovako, mm i ja smo dugo godina bili frendovi sa jednim parom s kojima je on studirao. Oni su iz drugog grada, i dosta često su znali doč do nas, prespavat, doveli bi svog psa, uvijek bi im spravila super klopu itd. Bili smo uvijek pristojni prema njima i za razliku od drugih njihovih frendova, nismo se obazirali na njihove karakte...ali oni su dosta težak par, uvijek se svađaju, vrijeđaju jedno drugo na užasne načine,deru se, napušavaju se od jutra do sutra itd. I naravno da nam nisu bili najlakši gosti koje smo mogli imat, ali ajde, znaju se dosta dugo svi skupa i mnogo se stvari tolerira, ipak nismo se viđali više od 4-5 puta godišnje.
    Ona je onaj tip žene koji svima nalazi mane, svima odmah mora reći svoje mišljenje o njima, dosta često se mješa tamo gdje joj baš i nije mjesto, voli raspravljati, svađati se, tako da je uvijek naš susret s njima bio totalni "energy consumer" i masovno ogovaranje, raspravljanje - svaki put su svi o kojima se pričalo (ogovaralo) ispadali luđaci i neispravni a oni apsolutno ispravni...iako u mojim očima to i nije baš tako bilo, ali meni se ne da raspravljat i svađat pa se samo smijem, uostalom nemam neke aspiracije da se namečem svojim mišljenjem...zaboli me tko kako i što misli dok god se ne dira u mene ili dok god nije to degutantno...

Kad su umrli naši dečki, morali smo po smrtovnice ići u drugi grad. Možete samo zamisliti kako smo se osječali, totalni nadrealizam, nisam mogla ni pojmiti da mm i ja idemo obavljat nešto takvo...i oni nama ponude tj. inzistiraju da prespavamo kod njih iako smo imali durgih opcija...i ajde...dođemo navečer kod njih...osječamo se doslovce ko dvije raspadnute krpe...i jedino što želimo je zaspat-probudit se i ić doma.
    I tako malo po malo sjedimo, ide lagana prića, ja šutim jer mi nije ni dočega...i priča se razvije u raspravu...rasprava u neku semi svađicu...ona upire da se priča o tome kako smo mm i ja prava djeca, razmišljamo kao djeca, ne shvačamo život itd. Da sad ne dužim, par puta izjavi stvari poput:
    Da ste bili pametni otišli bi u Zagreb i sad bi djeca bila živa - tako bi ja napravila!
    Realno je da žena pati 2-3 mjeseca nakon gubitka bebe, nakon toga mora kontrolirat svoje ponašanje i ne može si dopustiti da reagira u afektu!
    Kad sam joj ja rekla da nema pojma o čemu govori i da nek bolje šuti, ona meni odgovori: E sad si stvarno pokazala da si zla!
    Napdne me jer svoje razmirice sa svojom svekrvom nisam rješila tako da sam otišla do žene i izgovorila joj svašta u facu, nego sam čekala da se prašina slegne i nekako mirno rješila neke probleme koje smo imali...po njenom je to bilo dvolično i samo pokazuje da imam dva lica, i da je ona puno iskrenija i bolja od mene...u svakom slučaju, napad za napadom...na koji sam ja na koncu i odgovorila i rekla da prestane bit degutantna, i da više prestane turat nos u tuđe živote. Rekla sam joj da je prešla granicu i da nema pravo uopče spominjat moju djecu a kamoli me napadat u smislu da smo mi krivi što nismo se ponjeli odraslije! Kao da možeš planirati da če te doktor zahebat i da če ti se život u minuti raspasti!

I sad....iskreno zaboli mene što itko misli o meni, ja se danas niti malo ne ljutim na nju zbog toga jer mi je rekla svoje mišljenje o meni...ali sam se iskreno uvrijedila jer mi je dirnula u moju svetinju, a to su moje bebe. Od tog dana joj se više nikad nisam javila...a nakon rasprave sam smirila vatru, i pošla spavat, ujutro smo popili kafu, zahvalili se i otišli...

Danas mm zove s kafe s frendom s faxa, i govori da ona okolo priča da smo mi nezahvalni, da je ona bila tu za nas kad smo je trebali, prespavali smo kod nje...užasno je ljuta, i (u međuvremenu je zatrudnila) ne zaslužujemo da nam reče da je trudna itd. Navodno svakome priča kako smo užasni...

Kad takvo nešto čujem, znam da zapravo ne želim reagirati, i želim joj svu sreču na svijetu, ali ne mogu da se ne iživciram kad netko uopče ne razumije da nije postupila uredu! I zapravo sve ovo pišem samo da me netko skulira i reče smiri se i pusti to...da li ste ikada bili u ovakvoj situaciji gdje ste osobi koja vas je zaista povrijedila-uvrjedila, htjeli nešto reči a prešutali?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

prestao sam čitati na pola... šta se ti imaš raspravljati i objašnjavati nekome koga vidiš 3-4 puta godišnje na nekoliko sati?

I šta si si uopće upustila u takvu raspravu? :?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam od onih kojima je šutnja najbolji odgovor.
    Jednom me jedna prijateljica strašno uvredila (bezrazložno), okrenula sam joj leđa i u životu s njom više nisam riječi prozborila.

E sad, ima svakakvih tipova, neki bi prije puknuli nego postupili ovako kao ja. Vjerujem da će takvi biti u većini i na ovom topicu.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A osim toga, potpisala bih i Moovera 8)

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A nije lako ne reagirat kad rasprava dođe do tog nivoa da je apsurdna i uvrjedljiva...ma ne znam kako da je uopče nazovem!
    Ja uvijek šutim, taj put stvarno nisam mogla...
    I iako smo se viđali 4-5 puta na godinu, to je uvijek bilo nekoliko dana, znaš ona prijateljstva na daljinu, pa kad oni dođu posvetiš im se skroz...

I da, sad sam se lagano naljutila jer me blati okolo...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bila sam više puta u situaciji, neki put sam prešutila, ponekad sam i rekla. Poučena iskustvom, za mene je bolje da prešutim, ako sam na rubu eksplozije, jer onda stvarno eksplodiram i kažem i više nego što treba.
    Dakle, ja bih prešutila i zaboravila, a ako će se ikad ukazati potreba za tim, uvijek možeš s tom osobom mirno popričati, ali tek kad se smire strasti.
    Ako ona misli da je u pravu i i dalje ne uviđa svoju grešku, nema tih riječi niti lijepih, niti ružnih koje ti možeš reči i uvjeriti je u suprotno. Nema smisla.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    prestao sam čitati na pola... šta se ti imaš raspravljati i objašnjavati nekome koga vidiš 3-4 puta godišnje na nekoliko sati?

I šta si si uopće upustila u takvu raspravu? :?
    potpisujem

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

postoje odnosi i ljudi u koje se isplati ulagati, nije svaki takav

ja se ne bi u tvom slucaju zivcirala sad sto te ona blati, proci ce je, ako ne nju, onda one kojima prica
    odustani

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koja mahnita budala može govoriti to što je ta osoba izgovorila ženi koja je izgubila dvoje djece? I da li iko u opće želi slušati šta takva osoba priča?
    Nije vrijedna.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne mogu se sjetiti sada situacije kada sam prešutila, a prešutila sigurno jesam, ali ne baš ni toliko puta, jer u većini slučajeva kažem, pa ko živ ko mrtav (nešto u stilu te tvoje poznanice) - i daaaaaa...znam da u životu nisam imala baš 100% takta i za neke stvari mi je žao. Vidjela sam ih drugačije u to vrijeme i tako sam se ponašala, sada kada pogledam unazad nisam trebala neke stvari reći, trebala sam prešutiti, jer nije bilo moje da kažem, tj. petljala sam se gdje mi nije mjesto.

Ta poznanica misli da zna, a u biti ništa ne zna. I nije otvorena prema drugim ljudima nego samo vidi svoje, a drugi nikad nisu upravu.
    Ono što je mene u toj priči još najviše zasmetalo je to što sada priča da ste nezahvalni? Za šta? Mislim... Koliko trebaš biti zahvalan što prespavaš kod nekoga, mene to inače zanima, jer je meni to tako obična stvar.
    To što ti je pomogla.... e, to vi same znate.

Ja se lično ne bi svađala s njom, ali više ne bi ni kontaktirala. Ako nisam zaslužila da mi kaže da je trudna, tako nije ona zaslužila da joj ja čestitam.
    Nadalje, bila bi jako kulturna s njom, ali na jednoj velikoj distanci i mislim da više ne bi mogla doći kod mene spavati (koliko god je to normalno u mojoj glavi), jer mi nije normalno da neko ko ružno priča o meni dođe pod moj krov.
    ....možda... za par godina ili više kada možda uvidi neke stvari, onda da popričamo o tome i da promijenim mišljenje o osobi, tj. ako ona promijeni mišljenje o svom ponašanju jednog dana do tada se ne bi zamarala takvom osobom, niti bi je smatrala prijateljem, niti poznanikom niti... to je samo jedna osoba u tvom životu koju si upoznala i koja ti ne odgovara.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Nemam pojma kako da reagiram, i dali uopče da reagiram?

Eto, pročitah ipak do kraja...

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    da li ste ikada bili u ovakvoj situaciji gdje ste osobi koja vas je zaista povrijedila-uvrjedila, htjeli nešto reči a prešutali?
    Da, naravno. U nekim situacijama procjenio da nije vrijedno spuštati se na nečiji nivo. Prešutio i otrpio, iz toga izašao zadovoljniji jer sam stekao detaljniju sliku u glavi o tim osobama.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I da, sad sam se lagano naljutila jer me blati okolo...
    Inače, ni na to ne bi reagirala dok me neko direktno ne pita i da, onda bi ukratko rekla o čemu se radilo i ne bi krila, ali ne bi potencirala da se sada kao "operem" pred tim ljudima.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma neču se petljat u govna, nisam je ni vidila ni čula od tada i stvarno mi ne fali niti sam imala potrebu s njom razgovarati...mislim da mi je i ovo što sam se sad raspisala tu lagano pomoglo...sad me opet zaboli...nek priča šta oće...sve je to njena karma........

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    postoje odnosi i ljudi u koje se isplati ulagati, nije svaki takav

ja se ne bi u tvom slucaju zivcirala sad sto te ona blati, proci ce je, ako ne nju, onda one kojima prica
    odustani
    Good point. Zaboravi, život ide dalje, još bolje ako je bez njih.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

post ti je dugačak i nekoliko stvari mi je palo na pamet dok sam ga čitala.

i sama si rekla, druženje s njima je užasno iscrpljujuće,
    pa i ovdje je nedavno bila tema o emocionalnim vampirima,
    a tvoja prijateljica je školski primjer jednoga.

povrijedilo te što te blati okolo i to je skroz razumljivo,
    ali koliko sam shvatila, ta blati koga god stigne, misliš li da to drugi ljudi oko nje također nisu već shvatili? nije bitno što govori, nego tko govori, a ljudima koji je imalo poznaju, njene riječi neće nositi posebnu težinu.

pitala si jesmo li ikada prešutjeli kad nas je netko povrijedio.

ja sam šutjela 15godina. donedavno najbolja prijateljica na meni je liječila svoje komplekse (i ne volim taj izraz, ali kad pogledam unatrag, baš je to radila), istresala frustracije i koristila me kao otirač kad bi se sjetila.
    žalosno je od puno godina prijateljevanja i lijepih trenutaka izdvojiti samo ovo gore za opis tog odnosa, ali na kraju ti samo gorak okus i ostane.
    nikad joj nisam rekla koliko su me neke njene riječi i geste povrijedile i rastužile (a bilo je par situacija doslovno iz osnovne škole, onda možeš misliti koliko mi se to urezalo u pamćenje). nisam joj nikad rekla jer me bilo strah. i sebe i nje. ona je tip osobe kojoj je napad najbolja obrana i konstruktivne rasprave i razgovori s njom nikad nisu postojali. sad shvaćam da joj je sva bahatost bila nadomjestak za nesigurnost. ali nisam ostala da vidim može li se to promijeniti. otišla sam, nisam se osvrnula već dvije godine. i nije mi žao nimalo.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    ona je tip osobe kojoj je napad najbolja obrana i konstruktivne rasprave i razgovori s njom nikad nisu postojali
    Isti primjer. Ma sad sam se razmišljala, pa samim tim što nas blati okolo imam osječaj da želi nekakvu reakciju i vjerovatno bi htjela o tome razgovarati...ali stvarno nema smisla. Imam dovoljno "on my mind" i bez nje.

I da ovo je klasičan slučaj emocionalnog vampira, zaboravila sam na tu temu, tamo sam mogla post-at sve ovo!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma, stavi ju na ignore i mantraj da te nsita vezano uz nje nerem nasekirat
    i gotovo

ne isplati se trosit emocije na neke ljude

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Roza, mislim da je super da se ne družite više s njima, a ja bih ti poručila da se nastojiš ne obazirati na to što ona priča i da napraviš kako je tebi lakše - ako će ti biti lakše neki konflikt da napraviš to, ako ti je lakše ne reagirat - da napraviš to. Čuvaj svoju energiju ! Ovako kako ih ti opisuješ, ja bih bila mirnija bez tih ljudi u svojem životu i bez razmišljanjima o njima, nego sa.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim, gledaj tu sebe - kako će tebi biti lakše. Nema šanse da ona nešto "shvati", ako si to mislila. Ako ti je jednostavnije imat jedan verbalni klinč s njom i ako ćeš se tako nekako bolje osjećat - go for it. Ako misliš da će ti veći mir donijeti to što ćeš u glavi reći "delete" - napravi to.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

...da li ste ikada bili u ovakvoj situaciji gdje ste osobi koja vas je zaista povrijedila-uvrjedila, htjeli nešto reči a prešutali?
    Da ti ovo odgovorim - da. Kada i zašto - ako mi više ne bi stalo do te osobe i ne bih je htjela u životu onda obično i ne bih rekla to što sam eventualno mislila jer mi je postalo svjedno. Obično bi pomoglo kad bih rekla nekom drugome, kao što si ti sada napravila.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja uglavnom prešutim
    osobito ljudima s kojima nisam pretjerano bliska (iako oni misle da jesmo budući se se usuđuju petljat u osobne teme)
    možda sam zbog toga dvolična, neka sam
    ponekad u sebi osuđujem postupke ili ponašanje nekih ljudi, uglavnom to poslije na mužu istresem
    možda je to zločesto od mene, al ne volim baš ulaziti u konflikte bezveze

i ustvari kod tih površnih kontakata najviše volim kad smo si svi fini,jer iskrenost mi je privilegija za one bliske
    tj. ja iskren komentar mogu podnijeti samo od jako bliskih ljudi
    od ostalih očekujem (pa makar) neiskreno komplimentiranje

primjer:
    nakon svadbe je par osoba počelo govoriti: Ja ću ti iskreno reći, nije ti valjalo to to i to...

ma j se i ti i tvoja iskrenost
    nije ko da ću se dogodine opet udavat pa mogu ispraviti greške

Rozagroza, znam da je ovo banalan primjer u usporedbi s grozotom koju si morala čuti od ne osobe, ali ostaje ista suština a to je da neki ljudi moraju svoje mišljenje pod svaku cijenu iznijeti, bez obzira koliko je besmisleno

što bi moj tata rekao
    izvuci u zagradu i pomnoži s nulom

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ma, stavi ju na ignore i mantraj da te nsita vezano uz nje nerem nasekirat
    i gotovo

ne isplati se trosit emocije na neke ljude
    apsolutno se slažem s ovim Rozica!
    život je prekratak da bi ga se trošilo na krive ljude!
    i sama sam bila više puta u situaciji da idem nekome pomoći a kasnije čujem kak me blati naveliko! ali uvijek pravo lice takvih osoba izađe na vidjelo!
    draga, ti i TM se divne i dobre osobe koje su jako puno toga prošle, i zadnje što vam u životu treba je takav netko! što dalje od tih ljudi, ne treba ti netko tko će crpiti energiju iz tebe, tebi treba energija za tvoju malu mrvicu!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ljudi koji sire takve traceve zapravo tracaju vlastiti karakter jer drugim ljudima pokusavaju pripisati vlastite mane samo da im netko ne bi ukazao na njihove.

Nemoj se uznemiravati, nemoj reagirati.
    Oni koji te poznaju znaju da nisi takva kako ona prica, a oni koji joj povjeruju znaci da te ne poznaju, a misljenje takvih osoba ne bi ti trebalo biti vazno.

Na tvome mjestu, da me netko pita za tu temu ili trazi komentar, ja bih rekla da s obzirom od koga dolazi trac - to je kompliment
    Imala sam i ja takvih kreatura u svom zivotu, ali od kada sam ih se rijesila i pocela ih ignorirati pustili su me na miru i osjecam se bolje.

Ne daj se draga, ignoriraj je, kada vidi da te njezin jezik ne dira previse prestat ce pricati.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ostavi to iza sebe i zaboravi na nju i njenog muža.
    Naravno da ćeš se ponekad prisjetiti i da će te zaboljeti sve što je ona izrekla, ali....

TI SI BOLJA OSOBA!

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

nemoj se spustati na njenu razinu
    zaboravi je, skroz
    i sama pises da kad su bili s vama u dobre da su ogovarali druge i uvijek oni ispadali u pravu, a ti si znala da nije bas tako
    tako i drugi znaju njen stil

stavi je na ignore listu i zanemari kao dosadnu musicu

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Upalo mi je u oči da je tvoja prijateljica i za vrijeme vašeg druženja bila takva. Bilo je samo pitanje vremena kad ćeš joj ti naletit na punat.

Ako ćeš se ti osjećat bolje istresi joj sve u oči, makar šta g.... više čačkaš više smrdi.

Meni se čini da ona ovakvim ponašanjem hrani svoj ego i liječi komplekse i bojim se da nikakva smislena komunikacija neće biti moguća.

Al' zašto ti u stvari smeta što ona naklapa okolo? Radi drugih ili radi sebe? Ako je radi drugih onda budi sigurna da su i oni više-manje shvatili kakva je. A ako je radi tebe onda dozvoli sebi da si napravila grešku u procijeni i kreni dalje.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma mene zapravo grozi to što negdje netko priča o nama i gubitku naše dijece u tom kontekstu. Ne dira mene previše da me itko ogovara, ima ih hvala Bogu dosta, ali bi zubima grkljan istrgla onima koji se usuđuju spominjati moje bebe na taj ogavan način. Kao razumije ona da nama nije lako ali je jako ljuta na nas jer se ne javljamo i jer smo nezahvalni a uopče ne kuži razloge

Ali 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10......malo izbrojim i skuliram se...svi ste apsolutno u pravu, i moram priznat da mi ova tema pomaže jer se bar tu mogu istrest! I mm i ja mislimo da je najbolje pustit je da s*ere i ne reagirat, a kad joj mi dosadimo preći će na nekog drugog...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zamisli je: u jednom mjehuriću od sapunice kako odeeeeeeeeeeeeee ,: ....svaki put kad je se sjetiš .
    Provjereno djeluje.
    Nemoj se sekirati, nije to vrijedno tebe i tvoga muža.
    Uvijek je bilo, ima i bit će takvih ljudi oko svakog od nas.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Rijetko kad bilo sto presutim, ali, kao sto su drugi vec rekli, ponekad nema smisla govoriti. Pa onda u ovom slucaju mislim da ne bih rekla nista.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa
    što bi moj tata rekao
    jooj ovo je i moj tata govorio

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    Citiraj betty blue prvotno napisa
    što bi moj tata rekao
    jooj ovo je i moj tata govorio
    a ja prvi put čujem! odlično.
    a MD bi na ovakvu situaciju rekao: nemoj se s rogatima bosti.

potpisujem valjda sve na ovom topicu. reci nama, reci mužu, tek toliko da istreseš to iz sebe. ako kreneš njoj išta govorit, samo ćeš još više šiznit jer te ona neće uopće razumjeti.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

RozaGroza, ne bih ti željela sugerirati prestanak druženja s tim ljudima, no razmisli trebaju li ti uopće u životu.

Koliko vidim, to su tm-ovi prijatelji iz studentskih dana. Moje iskustvo govori da nam rijetko koji prijatelj "traje" (ružna riječ, ali ne mogu se sjetiti druge) cijeli život; s nekima smo dobri u školi, kad nam je najbitnije da slušamo istu mjuzu i idemo u iste klubove, s drugima na faksu, s trećima u još odraslijoj dobi... Jednostavno, kroz život se mijenjamo, mijenjaju nam se prioriteti i interesi, pa nam tako odgovaraju i drugačiji ljudi. Recimo, meni je sad sasvim apsurdna ideja da se družim s nekim ljudima s kojima sam prije dvadesetak godina bila super samo zato što smo si presnimavali kazete i kupovali sličnu odjeću. Niti su oni postali loši (niti ja ), nego smo se razvili u toliko različitim smjerovima da zaista više ne postoje osnove za neko dublje prijateljstvo.

Čini mi se da se to dogodilo s tm-om i tim prijateljima. Vjerojatno su im studentska druženja bila zabavna, možda su zajedno učili, zajedno grizli nokte prije ispita i zajedno ogovarali profesore, no niti koja ih je tada vezala više nema. Sada, u situaciji kada ih više ne veže ništa "izvana" (ako me kužiš) zapravo se vidi da bez te poveznice vi kao prijatelji baš i ne funkcionirate.

Tebi ta druženja, koliko vidim, već dosta dugo idu na živce. Ta prijateljica je takva kakva je - ona se neće promijeniti, a na tebi je da je prihvatiš ili ne. S prihvaćanjem takve osobe prihvaćaš i sve njezine mane, od toga da je "najpametnija" do toga da će i tebe istračati prvom prilikom koja joj se pruži. Ovo s komentiranjem beba je samo kap koja je prelila čašu. Da sad nije spomenula tu temu na koju si ti s punim pravom izuzetno osjetljiva, vjerujem da bi ti izdržala u tom odnosu još neko vrijeme, ali puknula bi prije ili kasnije. Bilo je samo pitanje vremena.

Ne znam... Neke odnose jednostavno nije potrebno vući i gurati iz čiste navike, inercije ili osjećaja obaveze. Pogotovo ne na svoju štetu.

A odgovor na tvoje pitanje je - da, ja često prešutim. Ali si mislim svoje.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma kako je netko rekao ne isplati se po gvnima čačkat, sve to na njihovu dušu...

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

RozaGroza samo jedan veliki

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

osobe koje nisu upućene, tj. koje ne poznaju dotičnu gospođu a čuju njene riječi .. bi mogli i krivo zaključiti

mislim da tu i tamo trebaš reči istinu
    trebaš reči da ti sa njom ne želiš imati posla jer ti je ona rekla da si kriva za smrt svoje djece.

to je sasvim dovoljno
    [/quote]

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ma kako je netko rekao ne isplati se po gvnima čačkat, sve to na njihovu dušu...
    a zašto ih uspoređuješ s govnima? :?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Roza, probaj prihvatit da ima bešćutnih ljudi koji teško mogu razumjeti tuđu bol i još te "pravovjerno" osuđuju zbog toga za neku ektiketu, naišla sam na to u svoj muci, a vidim da toga ima i za teže stvari. Meni nije jasno kako ti to mogu izgovarat, ali ljudi smo drugačij. Što će ti takvi u životu, zašto gubit energiju na njih? Normalni će shvatiti.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

skuzit ce kada rodi.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sanja ti je najbolje odgovorila

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Stvarno...ovo je najbolji primjer kako neka prijateljstva ne treba forsirati reda radi,meni bi osobno 3-4 puta godišnje bilo-previše

A ništa srićo,pouku si izvukla,to šta ona trenutno govori najviše govori o njoj samoj i tebe ne bi tribalo uzrujavati

Ja bih osobno reagirala ka šta ti kaže MGrubi,direkt njoj u facu,
    no kako mi se čini da ti nisi taj tip-zaboravi i let it go.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Koja bed priča. Ja na takve i slične imam vrlo nizak prag tolerancije i teško da bi im pustila da uđu u moj život. Zaboravi. Nemoj dozvoliti da te i dalje tako muči to "prijateljstvo".

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Odmah priznajem da nisam pročitala sve odgovore jer me oči peku, ali željela sam ti odgovoriti.
    Ono što ti je ta žena rekla spada u čisto zlo. Istina je da se nisi trebala dati uvući, ali ti ne mogu zamjeriti jer je preteška situacija. Sada govoriti što je trebalo napraviti nema smisla.
    Ali, kao što je netko rekao izbriši ih iz svog svijeta. Vjeruj mi to je jedini način da donekle sretno živiš. Kao što je Mukica rekla mantraj si. Ja bi ovako "oni ne postoje, oni ne postoje, oni ne postoje". Stavi ih mentalno na ignore i nikad ih više nemoj čuti, nemoj ih niti na ulici pozdraviti ako ih vidiš, ja najrađe pređem na drugu stranu ako mogu. Treba zlo udaljiti od sebe.
    To sam već radila sa ljudima koji su mi velika zla napravili i funkcionira. A drugi ljudi i poznanici bi se mogli suzdržati od toga da vam ovakve stvari uopće prenose. Ako nisu sami bili u stanju reći tim ljudima neka ne se...u onda neka šute i dalje, šta imaju od toga da vas podsjećaju na ono što je bilo i na zlobu tih ljudi.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nemoj se više niti trenutka zamarati ovako negativnom osobom. A što više ona priča priče okolo, to više govori o njoj, i većina normalnih ljudi takve vrlo brzo pročita. Samo hrabro dalje...

kate avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pazi s kim se družiš (neka to ne budu ljudi puni gorčine), a sve ovo ostalo što prije smetni s uma. Mislim da nisi trebala ni znati što pričaju.
    U svakom slučaju, svako dobro ti želim!

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ova tema me je odmah podsetila na onu moju o emocionalnim vampirima.
    Ti ljudi ti ocito nisu ni ranije bas "prijali". Sada, posle ovako bezobzirnih izjava trebaju ti jos manje. Zaboravi na njih, okreni se bez osvrtanja i teraj dalje. Neki jednostavno ne zasluzuju vise ni minut tvog vremena...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    a zašto ih uspoređuješ s govnima? :?
    a majke ti mooveru zasto ne? svak ko zeni koja je upravo djecu izgubila ima obraza sr##ati na taj nacin nije nista drugo.

roza, ne reagiraj, zatvori to poglavlje. budalama tesko dolazi iz dupeta u glavu i ako te u najtezem momentu tvoga zivota nije mogla razumit vec te je napadala, nemas sta sa njom vise pricat.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

svaki put su svi o kojima se pričalo (ogovaralo) ispadali luđaci i neispravni a oni apsolutno ispravni...iako u mojim očima to i nije baš tako bilo, ali meni se ne da raspravljat i svađat pa se samo smijem, uostalom nemam neke aspiracije da se namečem svojim mišljenjem...zaboli me tko kako i što misli dok god se ne dira u mene ili dok god nije to degutantno...
    Evo, sama si odgovorila. Svakom normalnom je jasno kakve su njene priče. Važno je i tko govori, a ne samo što govori.
    Gledaj sve to s pozitivne strane - riješila si se napornih "prijatelja".
    A energija ti treba, stiže mala mrva koja treba odmornu i veselu mamu.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

...da li ste ikada bili u ovakvoj situaciji gdje ste osobi koja vas je zaista povrijedila-uvrjedila, htjeli nešto reči a prešutali?
    Mislim da ne, obično izgovorim svašta, naročito kad me se isprovocira. Tu izuzimam familiju za koju imam daleko viši prag tolerancije.
    Nekad i pretjeram i kasnije mi bude žao. Nekad se naprosto tako ispušem - izgovorim to što mislim i za mene je priča završena (recimo u tvom slučaju bi dotična osoba za mene nestala s lica zemlje).

Mislim da prešućivanjem stvari koje nam zaista, ali zaista smetaju ne stavljamo točku na i - u smislu, prešutimo kad nas povrijede i onda se deset dana kasnije grizemo jesmo li trebali reagirati, šta smo trebali reći i sl.

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mislim da su neki ljudi jednostavno neizlječivo zli. nekoliko takvih sam imala dulje ili kraće u životu, no s vremenom sam jednostavno prekinula kontakt i nimalo mi ne fale (a i briga me za njihovo mišljenje). Sada mi je jedino žao što se odavno nisam prestala družiti s tim malobrojnima pored kojih sam uvijek imala neobjašnjiv grč u želucu.
    Roza, mislim da ti oni uopće ne trebaju u životu i da ih mrne duše možeš (ako možeš) zaboraviti.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ljudi tipa kao ovi tvoji prijatelji iscrpe svu pozitivu iz mene, nakon druženja s njima svijet mi je totalno crn. To su žderaći lijepoga, koje nakon susreta s njima postaje ružno.
    Takve zaobilazim ma kako si dobri bili, dužni ili nekaj treće. Izbrišem brojeve telefona, mobitela, adrese i ne mislim više na njih, a ako mi se i jave samoinicijativno (što je rijetko), kažem da nemam vremena.
    Sva sreća da ima ljudi totalno suprotnih pogleda na svijet i oni su vrijedni naše pažnje.
    To kaj te ogovara njen je problem. Živi svoj život, a način na koji to činiš, bit će joj "pljuska" koju je zaslužila.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •