Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: Nemam pojma kako da reagiram, i dali uopče da reagiram?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Ljudi tipa kao ovi tvoji prijatelji iscrpe svu pozitivu iz mene, nakon druženja s njima svijet mi je totalno crn. To su žderaći lijepoga, koje nakon susreta s njima postaje ružno.
    Točno sam uvijek imala taj feeling. Ali ideš linijom manjeg otpora pa je istrpim, a mm je bio cool frend sa njenim zaručnikom, pa sam i radi njega uvijek bila OK s njima. No more....

Hm, odo je izbrisat sa facebook friends liste

I hvala vam svima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Citiraj rinama prvotno napisa
    Ljudi tipa kao ovi tvoji prijatelji iscrpe svu pozitivu iz mene, nakon druženja s njima svijet mi je totalno crn. To su žderaći lijepoga, koje nakon susreta s njima postaje ružno.
    Točno sam uvijek imala taj feeling. Ali ideš linijom manjeg otpora pa je istrpim, a mm je bio cool frend sa njenim zaručnikom, pa sam i radi njega uvijek bila OK s njima. No more....

Hm, odo je izbrisat sa facebook friends liste

I hvala vam svima
    Good for you, Roza !

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Prije par godina prekinula sam jedno dugogodisnje intenzivno prijateljstvo - ta osoba me uzasno uvrijedila nekoliko puta, a jedna od tih uvreda je bila kap koja je prelila casu. Sve sam joj zivo rekla i nikad joj se vise nisam javila.
    I moram priznati da mi je laknulo jer sam shvatila da sam negdje u podsvijesti zapravo trazila nacine kako da prekinem to 'prijateljstvo' koje me
    strasno iscrpljivalo jer je ta osoba parazitirala na meni, a ja sam joj k tome bila uvijek raspolozivo uho za slusanje problema (a njoj je cijeli zivot uvijek bio problem). Za moje eventualne probleme, naravno, nikad nije bila raspolozena.
    I nakon toliko godina znam nekada pomisliti, kad se nadjem u nekim situacijama, kako bi bilo da se i dalje druzimo, i osjecam strasno olaksanje sto se je vise nema u mom zivotu.
    Treba sve skresati, na fin nacin, olaksati dusu, i ici dalje ne osvrcuci se.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno prijateljstvo

Jedan kratak recept.

Makni se od te lude.

Želim vam puno sreće i pozitivne energije!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Re: prijateljstvo

Citiraj split prvotno napisa
    Jedan kratak recept.

Makni se od te lude.

Želim vam puno sreće i pozitivne energije!
    Jesam Hvala!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ova tema nije vrijedna rasprave, trebala si ju davno zaboraviti, zli ljudi, ostavi ih na miru.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vi'š...
    ja mislim da ju prvo treba sterati u tri p.... mater..., zatim joj reći da je glupa k'o k...c i tek onda ju ignorirati zauvijek.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni je svekrva emocionalni vampir, živimo u istoj kući, nemogu je ignorirati, iako se trudim

abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Nemam pojma kako da reagiram, i dali uopče da reagiram?

Roza...mi imamo baš svakakvih prijatelja....i svašta sam od njih iskusila....ono što ja učinim u takvim situacijama je jednostavno i brzo prekidanje veze još u začetku, još kada možeš osijećati što bi se eventualno moglo dogoditi... inače, ja se mičem iz odnosa čim osjetim da me odnos, po bilo kojem principu, opterećuje... možda nekada i griješim, ali imam toliko nesporazuma sama sa sobom da energetski ne mogu izdržati dodatna cijeđenja.....

Iako, tip sam osobe koja ne prešućuje, jer uvijek nekako mislim ako prešutim dajem nekom drugom doznanja da je u pravu te da ima pravo blatiti me... prešućivanje je za mene povlačenje (ne kažem da je to loše, ali ja ga takvim precipiram)! A ako se povučem tada drugu stranu ostavljam u blaženom neznanju o realnoj situaciji.... ja sam tip osobe koja uvijek mora imati otvorene i složene karte.... i ako me netko uvrijedi, ponizi, povrijedi ja to u tančine obrazložim sve u lice.... većina njih je nakon takvih obrazlaganja (ali objektivnih obrazlaganja gdje tijek komunikacije nije uvijek orijentiran na TI poruke, već i na JA poruke koje su dosta toplije i razumnije, dok su TI poruke usmijerene s ego aspekta) shvatila poantu i onda ih je bilo, u najmanju ruku, sram!!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

znaš onu staru:

ne isplati se svađati s budalom. prvo će te spustiti na svoj nivo a onda pobijediti iskustvom...

ignoriranje je najbolja tehnika.

ak se TM druži s njima - pa nek se druži, a ti mu fino slaži da imaš čudo puno posla pa nemreš.

a ako poželi da dođu k vama prespavat, fino reci može, a kada dođu, samo sa kuferom izađi van i reci da ideš na wellness (u neke toplice - al nemoj reć koje!!!) s frendicom... i uživaj - a onda kad se on ispaca s njima - puknut će ljubav i riješila si stvar.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma pukla ljubav odavno, a mm se ne druži više s njima, od kad se sve to dogodilo, na istoj smo valnoj dužini što se tiče njih.

Hvala svima na savjetima, može tema slobodno na brisanje il u zaborav, sve sam ja "prebolila" i "probavila"

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •