-
Oralna kirurgija i anestezija kod male djece
Da li je tko od vas imao iskustva s anestezijom zbog zubarskih zahvata?
Moj sinko od 3,5 godine sutra ujutro ide u novu bolnicu (Dubrava) na pregled i vjerovatno ce mu odmah napraviti sto treba.
Ima karijes na jednoj sestici i napuklu jednu cetvorku.
Nazalost mogucnosti za suradnju nema (zbog poremecaja iz autisticnog spektra) tako da nam anestezija ne gine.
Zna li tko kako ju klinci podnose?
Koliko im treba da se razbude?
Znam ja da su sva djeca razlicita ali opet...barem okvirno da znam.
Eh da, ako se odluce na vadjenje, kako oni podnose to?
Jel jako boli dok zarasta?
Bojim se da ce stalno prsticem prckati po rani jer on je takav, kada ga sto boli stalno dira :/
Zahvaljujem na bilo kakvom odgovoru
-
Moj J je prije godinu dana, točnije kad je imao 2 i pol godine imao "bliski susret" sa ljuljačkom.
Gornja jedinica mu se izokrenula i sa unutarnje strane zabila u usnicu :shock: grozno je izgledalo i kako sam ja hitno otišla u Klaićevu oni su me bez imalo pitanja poslali hitno u onu hitnu ambulantu ne znam sad kako se zove u Centru...mislim da je Perkovčeva (sorry ako se varam), ma nije ni bitno jer su me i od tamo hitno spremili sa djetetom u Dubravu na oralnu kirurgiju, navodno su oni najbolji i najstručniji za takve stvari.
Kad smo došli tamo, nakon pregleda doktorica je rekla da bi bilo najbolje malog anestezirati jer zub se mora izvaditi i usnica sašiti a to mogu samo ako je dijete mirno, of course, dakle pristala sam jer nisam imala izbora a moram priznati da mi nije bilo svejedno.
Pitali su kad je zadnji put jeo i pio, sva sreća pa je prošlo dosta vremena od toga jer je već bilo 23 sata i otišli smo na operaciju..nikakva vađenja krvi, ništa....odvela sam ga u sobu, operacijsku, pustili su me da vidim gdje će to biti
i same pohvale svima u bolnici.
Dala sam ga sestri i ostala čekati u hodniku.
Sve je bilo gotovo za 20 min. izvadili su zub i sašili usnicu.
Nikakvi medikamenti nisu bili potrebni, nije se žalio na bolove, valjda je bio još u šoku od svega.
Par dana je jeo kašasto ali jak obrzo smo prešli na krutu hranu.
Za 5 dana mala kontrolica i sve je bilo iza nas.
Ne brini, sve će biti ok.
Ako te još šta zanima samo pitaj
-
Hvala draga
Samo mi jos reci, koliko mu je trebalo da se probudi iz anestezije?
I jel se sjecas koliko je trebalo rupi od zuba vremena da se zatvori?
-
M aon se probudio odmah, naime kad je to završilo, sestra ga je donijela u naručju a on je plakao, dakle čim im skinu maskicu oni se probude.
Ostali smo još nekis sat vremena da se vidi jel ima nekakvih simptoma povraćanja ili nešto drugo i išli smo doma, ma sve će biti ok vidjet češ.
A zaraslo je brzo, nisam ni gledala, jednostavno sam pazila par dana a on se nije žalio, osim što je izgledao kao Tyson
-
-
Držim fige da sve brzo prođe...javi kad stigneš
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma