Stranica 13 od 19 PrviPrvi ... 31112131415 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 601 do 650 od 945

Tema: svinjska gripa

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    [
    Znam da lagano skacem ko muha na go*no, ali nije mi jasno odakle vadite ovakve podatke.

Cisto statistike radi, dvoje umrlih na 12 milijuna cijepljenih je zanemariva statistika. Vjerojatno je puno veci postotak ljudi umro od komplikacija izazvanih Plivitom C, ili bilo kojim drugim C vitaminom.
    http://www.naturalnews.com/027473_Gu...u_vaccine.html

nije zanemariv ako uzmemo u obzir da je Kina u pitanju, gdje ljudski život vridi manje od časti države
    cjepivo je proizvela kineska firma, njihov ponos kojim su se hvalili da su razvili cjepivo prije svih ostalih ... ako su priznali 2 smrti , onda ih je bilo još

od C vitamina dobiješ proljev i to bi bilo to
    vitamin C ti neće deformirati imunološki sustav da te napadne i ubije.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

"Iako je cjepivo rigorozno testirano i zadovoljava sve postavljene standarde, kod nekih osoba može uzrokovati nuspojave pa čak i smrt", priopćili su iz ministarstva.
    http://www.index.hr/vijesti/clanak/u...ja/460200.aspx

Arya avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Citiraj Arya prvotno napisa
    šta dvoje? dvoje u kini.

u švedskoj, npr, petero.

nakupljaju se slučajevi... nažalost.

pročitala sam jučer da je u portugalu jučer žena u osmom mjesecu trudnoće 24 sata nakon cijepljenja izgubila bebu. tvrde da nije od cjepiva...

a čitala sam na američkim foruma kako se puno žena žali da je u prvom trimestru imalo spontani pobačaj nakon cijepljenja, ali im doktori tvrde da nije zbog cijepljenja...

ima toga još...
    Znam da lagano skacem ko muha na go*no, ali nije mi jasno odakle vadite ovakve podatke. Ok, zivim tu tek tri mjeseca pa se sigurno nisam uclanila na sve forume i upoznala sve amerikance i njihove navike, ali, ponavljam jos jednom - cjepiva u Americi NEMA. NIJE jos napravljeno za siroke mase. Ono sto su imali, bilo je ponudjeno maloj djeci s teskim kronicnim bolestima i velik broj se NIJE CIJEPIO. Nakon toga je to isto, preostalo cjepivo, rasporedjeno na zdravstvene radnike. Nitko NIJE masovno cijepio niti trudnice, niti dojilje ni babu Maru ni Stefu ni Safetu, ni bilo koga drugog tko ce se sad (ili nece) uvrijediti zbog spominjanja njihovog imena.

Cisto statistike radi, dvoje umrlih na 12 milijuna cijepljenih je zanemariva statistika. Vjerojatno je puno veci postotak ljudi umro od komplikacija izazvanih Plivitom C, ili bilo kojim drugim C vitaminom.
    ispričavam se, web stranice su bile američke, a čisto je moguće da su na forumu sudjelovale i neamerikanke. u svakom slučaju, pričale su o tome da su imale spontani ubrzo nakon cijepljenja (par sati ili par dana poslije), no da im tvrde da to nije bilo zbog cjepiva.
    podatak za švedsku je iz švedskih medija, ali mislim da ni ti smrtni slučajevi nisu službeno priznati kao posljedica cjepiva. kao ni slučaj iz portugala. ali to ne čudi

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

USA se ne žuri i to s razlogom s obzirom na njihovo iskustvo iz 1976 kada je neki vojnik preminuo u kasarni od nekog novog soja virusa nakon svega par dana. kako se u brzo pojavilo još 200 slučajeva zaraženih u kasarni, predjesnik Ford je odlučio da se USA mora cijepiti, dakle uslijedilo je masovno cijepljenje. nakon 40 milijuna cjepljenih cjepljenje je prekinuto jer se pokazalo da se virus niti širi tom brzinom kojom se očkeivalo, niti da je smrtonosan kako se očekivalo.
    posljedica nakon cjepljenja je bila da su se nanizali učestali slučajevi Guillain-Barré-sindroma. znanstvenici su istraživanjima došli do zaključka da je on u populaciji cjepljenih nastupilo značajno češće nego u populaciji koja nije bila cjepljenja.

no, opet s druge strane durgi znanstvenici (točnije autori "Lancet" magazina - poznati medicinski magazin) tvrde da će i nakon ovog cjepljenja danas nastupiti učestala javljanja o pojavi GB sindroma, a to objašnjavaju time da unutar jedne godine bez cjepljenja statistički 1 od 100 000 ljudi oboli od tog sindroma. ako se krene od toga da će se cijepiti 100 miliona amerikanaca (znači 1/3), trebalo bi se računati sa oko 215 slučajeva GB sindroma koji će se pojaviti nakon cjepljenja.

istu računicu uzimaju i za iznenadnu smrt i spontane pobačaje koje će se dovoditi u vezu sa cjepivom, a da razlog nije cjepivo.

e sad ajde ti budi pametan u čitavom tom rusvaju tvrdnji i prepucavanja izmešu znanstvenika i istraživaća na tom polju, pogotovo ako se uzem u obzri činjenica da je teško znati koji od njih, koja istraživačka grupa je financirana od koga. ajde ti vjeruje izjavi jednog znanstvenog tima, a ne drugog, pogotovo ukoliko si običan laik.

mislim da jednostavno treba uključiti zdrav razum i zrno soli ubaciti u promišljanju jer ovo gore navedeno isto vrijedi zapravo i za virus. toliko se već smrti doevelo u vezu sa virusom AH1N1, a zpravo od samog virusa ih je umrlo 0.1%. ostali svi slučajevi su imali prethodne bolesti koje su oslabile organizam i imunitet i zato su ljudi umrli, vrius je bio samo kap koja je prelila punu čašu. osim toga interesantno je da sad anjednom vade takve statistike i procvjene vezano za cjepiva, a činjenica je da se radi o novoj i nedovoljnoj ispitanoj tehnologiji. to je jednostavno činjenica, nikakva statistika, procjena ili rekla kazala.

osim toga virus AH1N1 je izuzetno blag kao što vidimo. zapravo s obzirom na trenutno stanje i trenutne podatke koji su već prilično reprezentativni jer je prošlo punih pola godine (6 mjeseci) i sozenska gripa je u konačnici opasnija, ako govorimo o opasnosti prilikom usporedbe. a ne treba zaboraviti da seznosku gripu imamo svake godine i svake godine od nje umre oko 100 000 ljudi u svijetu.

tako da ja ovdje razloga niti za paniku niti za cjepljenje protiv svinjske gripe ne vidim. pogotovo ne za ljude koji se ionako ne cijepe niti su se ikad cijepili protiv neke gripe.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

doc. dr. Mladen Smoljanović s Katedre za javno zdravstvo splitskoga Medicinskog fakulteta:

Dok je epidemija, nije vrijeme cijepljenja, i zbog toga se protiv svinjske gripe ove sezone neću cijepiti ni ja ni moja obitelj, a da sam u kontaktu s pacijentima, ne bih ni njih cijepio, bez obzira na moguće sankcije. U sezoni gripe osoba koja se cijepi može biti u inkubaciji, što znači da je zaražena virusom, ali se bolest još nije manifestirala i tada je povećan rizik od komplikacija, od blagih do izuzetno ozbiljnih, koje su, srećom, rijetke.
    Meni dobar argument zašto ne cijepiti, i zašto su neki ljudi umrli poslije cijepljenja.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I ja se razbolila: visoka temparatura koja brzo raste i teško se skida, groznica, užasni bolovi u zglobovima i kostima, noćas povraćanje, glavobolja...samo da se ne zakomplicira :/

Zna li netko koji dan se obično jave komplikacije? Prve dane bolesti ili kasnije?

I još pitanje: mlađi sin je imao izuzetno blagu sliku (dva dana temp. najviše 38), je li moguće da je i on prebolio gripu, a blaga slika bi mogla biti jer ga dojim pa sam mu vjerojatno prenijela antitijela?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

šta uzimaš od prirodnih izvora ?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pazi na simptome upale pluća
    koliko sam ja shvatila to je opasna komplikacija

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Zasad ne kašljem, ne curi mi nos, nema grlobolje... Dišem normalno, iako mi je noćas u jednom trenutku bilo teško disati jer se temp. jako dizala. Nakon što sam povratila, bilo je bolje.

Uzimam paracetamol koji mi ne pomaže baš (moram uzeti 2 tablete odjednom da bi temp. nešto pala), sad sam dobila ibuprofen pa planiram popiti ako bude temp. skočila. Stalno imam od 37,8 do 39, noćas je temp. skakala užasno brzo. Prava gripa: zglobovi i kosti bole za poludjeti, ne mogu ležati, ni sjediti ni hodati. Vrti mi se u glavi.

Od prirodnih izvora kamilica, limunada, ulje od kima, tuširanje za skidanje temp.

Zasad ne osjećam komplikacije, ali me strah...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

češnjak?

meni ti je krenulo sa grloboljom: propolis sprej za dezinfekciju, nije se razbuktala, smirilo se
    bol samo u desnoj potkoljnici i totalni umor
    jela sam češnjak zdrobljen i umješan u med
    pila sam ga ko tabletu: zalila vodom
    jer ne volim niti med niti češnjak

pomaže u liječenju raznih plućnih oboljenja, a izrazito je djelotvoran u liječenju gripe i bronhitisa
    http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/523/

toplo preporučam

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U cimetu ima salicilata koji snižavaju temperaturu i imaju analgetsko i protuupalno djelovanje
    http://www.coolinarika.com/namirnica/cimet

i čaj sa cimetom

vitamin C nema antivirusna djelovanja, on je neophodan za normalno funkcioniranje tijela, ali kad si već zaražen onda treba potražiti pomoć antivirusnih biljaka

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

propolis izvrstan protiv virusnih oboljenja ! - flavonidi apigenin, akacetin und pektolinaringenin ! ALI po mogućnosti u prahu i od provjerenog pčelara ! nije svaki proplis propolis niti svaki med med.

umješati oko 10 g (kurativno) u dobar i jaki (opet provjereni pčelar - ne iz dućana !) lipov med ili med od kadulje.

p.s.
    inače za trudnice općenito (zdrave) je najbolji dobar i jaki šumski med sa propolisom. konzumirati tokom čitave trudnoće.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam propolis, matičnu, pelud i med nabavila preko svekrve od nekog pčelara iz područja Trakošćana

List masline protiv svinjske gripe

Japanski znanstvenici su objavili rezultate istraživanja antivirusnog djelovanja hidroksitirozola na razne vrste (tipove) virusa gripe, uključujući i H1N1 (tzv. svinjska gripa).*

Hidroksitirozol je uzrokovao promjene u građi stanica virusa i zaustavio aktivnost svih tipova virusa gripe na koje je testiran.

List masline je bogat prirodni izvor hidroksitirozola i oleuropeina, polifenolnih spojeva sa snažnim antimikrobnim djelovanjem.

Stoga se protiv svih vrsta viroze i gripe preporučuje uzimati čaj ili kapsulirani ekstrakt lista masline koji se mogu nabaviti i u našim ljekarnama.
    http://www.plivazdravlje.hr/aktualno...t-masline.html

moje masline su nešpricane, eko - 100% , jer se njima nitko ne bavi već 15 godina i nisu blizu ceste
    ako kome treba šaljem grančice , nema problema ionako ih se treba orezati

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Maslinov list, kao što je prethodno navedeno, pokazuje brojna pozitivna djelovanja po zdravlje čovjeka. No međutim, jednako tako posjeduje sposobnost da djelovanjem tvari koje su aktivni sastojci lista, stvori i popratnu pojavu. Radi se o korisnoj popratnoj pojavi koja naglašava njegovu vrijednost. Premda je ekstrakt lista masline u potpunosti neotrovan, uzimanje istih u prevelikim količinama iz početka mogu samo pogoršati zdravstveno stanje. Ta privremena popratna pojava posljedica je neobično velike djelotvornosti protumikrobnog sredstva. Naime, uginuće velikog broja mikroorganizama zbog djelovanja tvari izoliranih iz maslinova lista, puni organizam otrovima tih istih umirućih organizama. Jetra te toksične tvari nije u mogućnosti odmah odstraniti pa stoga dolazi do popratnih pojava. Simptomi se, ovisno o vrsti infekcije, mijenjaju. Simptomi mogu uključivati glavobolju, blage alergijske promjene na koži i osjećaj umora. No kad ova reakcija prođe, ubrzo obično nestane i samo oboljenje. Da bi se izbjeglo nastajanje popratnih pojava, onima koji namjeravaju uzimati preparate ili bilo koje proizvode na bazi maslinova lista, preporučuje se postupno povećavanje dnevne doze. Potrebno je napomenuti i to da spomenuti spojevi lista masline mogu djelovati tako da inaktiviraju djelovanje antibiotika. Stoga se proizvode na bazi maslinova lišća ne bi trebalo uzimati u isto vrijeme kad i antibiotike.
    dakle: male doze u početku

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo jedan portal na kojem cete naci pregled svih relevantnih informacija vezanih uz gripu (svinjsku, sezonsku. pticju), iz gledista sluzbene konvencionalne medicine:
    Influenza Evidence-based Information Portal

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.plivazdravlje.hr/vijesti/...rusa-H1N1.html

Nakon cijepljenja protiv virusa gripe H1N1 umrlo je 40 osoba diljem svijeta, ali istraživanja su pokazala da nisu umrli zbog cjepiva, rekla je viša dužnosnica Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

"Naša istraživanja za sada potvrđuju da je cjepivo protiv pandemijske gripe sigurno kao i cjepivo protiv sezonske gripe", rekla je stručnjakinja WHO-a za cjepiva Marie-Paule Kieny.

"Iako se neka istraživanja još provode, rezultati dovršenih analiza predanih WHO-u isključuju da je uzrok navedenih smrtnih slučajeva cijepljenje od pandemijske gripe", rekla je Kieny.

Vlade su izvijestile da je do sada u 16 zemalja obavljeno 65 milijuna cijepljenja od virusa H1N1 koji uzrokuje tzv. svinjsku gripu, no stvarna je brojka vjerojatno veća, rekla je Kieny, jer je u međuvremenu počela kampanja cijepljenja u 40 zemalja.

Popratne pojave cjepiva uključuju otok, crvenilo i bol na mjestu uboda, glavobolju i vrućicu, ali svi simptomi nestaju nakon 48 sati.

Keiny je izrazila zabrinutost činjenicom da se velik broj ljudi, uključivo i one i rizičnih skupina, odbija cijepiti protiv pandemijskog virusa i osudila razne teorije urote o nesigurnosti cjepiva koje kolaju internetom i medijima.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

najbolji mi je ovaj dio s urotom

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Stav dr Newmana i ekipe o dojenju i H1N1.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U Americi prasetina polako jenjava i nestaje.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Nesto sam nacula da bi kod nas za nekih desetak dana trebala dostic vrhunac pa onda pocet nestajati.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kod mog Samija traje vec sedmi dan. prvo sinoc nije imao temperaturu (skinuli je pred spavanje i vise nije) da bi danas bio ok. ali, veceras evo opet 38 (inace je imao sve oko 39,6)

jucer smo isli na kontrolu i sve je bilo ok (pregledo mu krvnu sliku, leukocite), pluca presluso.. ali, ja vise izludih
    nekako mi puno. Muzu je proslo za 2-3 dana :/

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

epidemija je dosegla plato, što znači da se broj oboljelih po danu ne povećava. A i meni je mabulanta nešto praznija,s ad dolaze uglavnom komplikacije. Prognoza je da će za oko dva tjedna krenuti pad broja oboljelih.

a onda će nam doć sezonska gripa. krepat ću ove zime.

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Jedan_tata prvotno napisa
    epidemija je dosegla plato, što znači da se broj oboljelih po danu ne povećava. A i meni je mabulanta nešto praznija,s ad dolaze uglavnom komplikacije. Prognoza je da će za oko dva tjedna krenuti pad broja oboljelih.

Jedan_tata kako se vi, na infektologiji, štitite od zaraze?
    Nosite maske? Jedete češnjak?

Mene je na tom odjelu uvijek bilo strah i disati :/

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

da je tako opasno, ne bi bilo živih infektologa

u biti, ne štitimo se. Protiv gripe (sezonske ) se cijepimo, a većina ostalih bolesti se ne prenosi baš tako lako. tu it amo svatko pobere streptokoka, a upale pluća, crveni vjetar i urinarci se baš ne prenose stajanjem pokraj čovjeka.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zar vrhunac traje dva tjedna? :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

više-manje

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Evo kod nas jenjava. Niko više o gripu ne priča.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a što je s ovim mutacijama virusa kojeg navodi who?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gdje si pročitala, jel' se pojavilo po našim medijima?

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Gdje si pročitala, jel' se pojavilo po našim medijima?
    http://www.net.hr/zdravlje/page/2009...06.html?pos=n1

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa dobro su napisali. WHO je jučer izdao notu o mutaciji koju su pronašli norveški znanstvenici. WHO je rekao da je takva mutacija prisutna od početka i u raznim zemljama, da je pronađena kod smrtnih slučajeva, kao i kod blagih slučajeva bolesti, kao i da je bilo puno smrtnih ishoda kod kojih nije pronađena. Tako da sve u svemu značenje te mutacije nije jasno.

http://www.who.int/csr/disease/swine.../en/index.html

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e na nas ce i ta mutacija garant. ne znam je li nas do sad ista masilo

citam ono gdje stoji da je moguce da dva puta probolimo svinjsku gripu, ako virus mutira znaci, imamo sanse

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

maloprije mi edita govori "Mama ja sam bolesna" i sva je smrkljava

odmah mi na pamet pade Zona sumraka od Nadrealista (Rade Pendrek, godina 40)
    majke mi upala sam u Zonu sumraka :/

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Pa dobro su napisali. WHO je jučer izdao notu o mutaciji koju su pronašli norveški znanstvenici. WHO je rekao da je takva mutacija prisutna od početka i u raznim zemljama, da je pronađena kod smrtnih slučajeva, kao i kod blagih slučajeva bolesti, kao i da je bilo puno smrtnih ishoda kod kojih nije pronađena. Tako da sve u svemu značenje te mutacije nije jasno.

http://www.who.int/csr/disease/swine.../en/index.html
    ma mutaciju su otkrili još u 6 mjesecu u Mexicu, mislim koja vijest. who ga isto malo jel...

mutacija virusa je sasvim normalna stvar. svaki virus mutira i ovaj obične sezonske gripe stoga se svage godine i proizvode prilagođavana cjepiva...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    e na nas ce i ta mutacija garant. ne znam je li nas do sad ista masilo

citam ono gdje stoji da je moguce da dva puta probolimo svinjsku gripu, ako virus mutira znaci, imamo sanse
    manje hvatati who za svaku pa će biti manje i panike.

do ove zadnje eskapade sa svinjskom imala sam koliko toliko ok mišljenje o who kao krovnoj svjetskoj organizaciji, ali za običnog malog čovjeka pokazali su se u potpunosti beskorisni. ova svisnjak je ništa, ni do koljena sezonskoj po ozbiljnosti.

nedaj nam bože neke ozbiljne smrtne pandamije, mi obični ljudi smo ježili ježa. a to je ono što mi je jedino bitno kao referenca. kakav who...bah.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

mene ipak brinu najave za neke druge i treće agresivnije valove i do sada sam se nadala da to ide u skladu s većim brojem oboljelih a logički po tome i vcećim brojem težih i fatalnih slučajeva ali ako se krene širiti nešto mutirano agresivnije a kako čitam ima već dokaza o prelasku s čovjeka na čovjeka tog mutiranog virusa onda ... ne znam ni sama...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da nema dokaza prijenosa sa čovjeka na čovjeka tog mutiranog virusa, a niti dokaza da ta mutacija povećava smrtnost. U Norveškoj gdje je pronađena mislim da se računa da je oboljelo oko 60.000 ljuda, a umrlih je 23.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da nema dokaza prijenosa sa čovjeka na čovjeka tog mutiranog virusa, a niti dokaza da ta mutacija povećava smrtnost. U Norveškoj gdje je pronađena mislim da se računa da je oboljelo oko 60.000 ljuda, a umrlih je 23.
    hm... može bit da sam pobrkala sa onim slučajem u welsu gdje spominju prijelaz s čovjka na čovjeka virus otporan na tamiflu...

nadam se da su to izolirani slučajevi i da će takvi i ostati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa ne mora biti da si pobrkala, nego ako si čitala po našim portalima vijesti onda si to mogla i pročitati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Dobila ovo na e-mail neki dan - ne škodi!

Evo, ovo je stari recept protiv gripe, koji ne košta puno.

Godine 1919, kad je od gripe umrlo više od 40 milijuna ljudi, neki je doktor obilazio više obitelji, u slučaju da trebaju pomoć kod gripe. Mnogo ih je bilo zaraženo, mnogo već i umrlo. Doktor sretne nekog seljaka i na njegovo iznenađenje, svi u obitelji su bili zdravi. Kad ih je pitao što rade drugačije, rekli su mu da u zdjelicama po sobama drže neoguljeni luk.

Ovaj stari recept je bio kasnije više puta isproban. Između ostalog je neka frizerka držala u svom lokalu par zdjelica sa neoguljenim lukom i nitko od osoblja nije dobio gripe, iako su bili stalno u kontaktu sa zareženim strankama.

Ovaj recept kruži po Sloveniji proslijeđen od onih, koji su u proteklim godinama tako postupili, a nisu dobili gripu. Neka proba tko hoće. U svakom slučaju, ne škodi...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    u kontaktu sa zareženim strankama.
    8)

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Od sada kad idem na frizuru, nosim luk u džepu, ako slučajno neko na mene zareži.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izvjestaj iz Italije ( ): mi smo svi troje s gripom, ja pak ponovo, nakon sto sam ju imala prije 3 tjedna (i nakon sto je trajala tjedan dana).

Danas sam E (simptomi: kasalj, zacepljen nos, temperatura do 38,1 C) vodila pedici, poslusala ju je i pregledala joj usi i grlo - kaze ona, sve cisto - gripa je.

Pitam ja, koja?

A ona mi odgovori da oni zapravo ne znaju koja je, na pretragu ne salju jer su pretrage skupe, osim ako se zakomplicira - kada pretragu obave u bolnici.

I kaze, "Ma nema veze koja je, bitno ju je odlezati, biti barem dan nakon sto je pala temperatura jos uvijek kod kuce, piti puno tekucine..."

Prepisala je jedino sirup za suhi kasalj (GrinTuss Pediatric), ostalo sve standardno - fizioloska otopina za zacepljen nos, mazanje balzamom prije spavanja (isti ucinak - otcepljivanje nosa i lakse nocno disanje), puno caja, propolisa, vitamina C... sto vise tekucine.

Ovdje gripa (pa ma koja) dolazi u valovima, skole ne zatvaraju, nema neke panike.

A i ja cu poceti hodati s lukom u dzepu - moram si podignuti imunitet, koji je ocito u klincu.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

peterlin zaboravila si napisati potpuno-ili možda nsii dobila cijeli mail- da je doktro navodno pofgeldao luk pod mikroskopom i vidio sda su se svi virusi na njega nakupili

mora da je bio vremenski putnik kad je 1919 uspio vidjeti viruse svjetlosnim mikroskopom

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Onda baš i nije pametno pojesti taj luk kasnije.
    Odložiti ga kao medicinski otpad?

.............naravno, šalim se.

Ali sam ipak pometala luk po stanu. Neka njega.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

peterlin zaboravila si napisati potpuno-ili možda nsii dobila cijeli mail- da je doktro navodno pofgeldao luk pod mikroskopom i vidio sda su se svi virusi na njega nakupili

mora da je bio vremenski putnik kad je 1919 uspio vidjeti viruse svjetlosnim mikroskopom
    Dobila ja to cijelo, ali mi je bilo isto tak glupo pa sam to hitila vun.

Btw. ima tu istine - nekad su po selskim (i nekim gradskim) kućama visile one pletenice luka. Ne znam baš da luk na sebe nabire viruse (glupo i nelogično) ali da bi njegov miris mogao tjerati beštije razne - to može biti i vjerujem da ima logike...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A sad kad se već zafrkavamo, i ČEŠNJAK je dobar... taj ne tjera samo viruse i bakterije nego i vampire i vukodlake...

Pa ako mislite da je gripa rezultat crne magije, brzo glavicu češnjaka u čušpajz i još jednu u žep!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vrlo zanimljiv tekst u slobodnoj

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spek...3/Default.aspx

hrvatski liječnici, svjetski medicinari i imunolog srećko sladoljev upozoravaju da prava opasnost NIJE VIRUS, NEGO cijepljenje protiv gripe tipa a podtipa h1n1

UZBUNA! ‘Cjepivo protiv svinjske gripe je opasno i može izazvati bolesti’

Cijepiti se ili ne protiv svinjske gripe? To je pitanje koje muči milijune građana u Hrvatskoj i svijetu. Liječnici u službenim izjavama tvrde da podržavaju cijepljenje, ali kad isključite diktafone, onda ističu da neće cijepiti nikoga od svojih ukućana, a i novinarima, onako utiho i dobronamjerno, savjetuju da se ne cijepe, posebice ako su zdravi.

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izbjegava odgovor na pitanje hoće li se cijepiti protiv “nove” gripe, a jedan od najmoćnijih HDZ-ovaca i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks kaže: “Neću se cijepiti, imam previše informacija o tome da je cjepivo dvojbene vrijednosti.”

Je li Šeksu supruga Anica, inače liječnica specijalistkinja u KBC-u Zagreb, preporučla da se ne cijepi? Znaju li vodeći ljudi u zemlji nešto što ne zna javnost? Spomenimo da ni premijerka Kosor ni šef Liječničke komore Minigo nisu sigurni hoće li se cijepiti. Država troši milijune kuna na cjepivo koje ne žele koristiti ni vodeći ljudi u zemlji, ali savjetuju drugima da se cijepe!

I što s milijun i pol doza sumnjivog cjepiva ako se ne kraju ne iskoristi? “Ono se spaljuje. U Hrvatskoj za to nemamo uvjete, pa ćemo ga spaliti u Austriji”, kaže nam jedan imunolog, navodeći da se ni on neće cijepiti, kao ni itko iz njegove obitelji. Spaliti cjepivo, tj. desetke milijune kuna!? Pa zbog čega smo ga, pobogu, onda uvezli?

Poljska ministrica Ewe Kopacz odbija uvesti sporno cjepivo u zemlju; bivša ministrica Finske Rauni Kilde kaže da je cjepivo štetno za zdravlje i da je produkt “farmakomafije” kojoj je najvažnija zarada, a i kontroverzni bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko tvrdi da je cijelu paniku oko “svinjske gripe2 iskonstruirao farmaceutskih lobi u svrhu zgrtanja novca - do početka 2010. godine farmaceutske tvrtke će na neprovjerenom cjepivu protiv svinjske gripe zaraditi 700 milijuna dolara, i još nekoliko milijarda u sljedećih nekoliko godina.

I priznati znanstvenici, politički dužnosnici, kojima se do jučer kosa na glavi dizala od spomena riječi “zavjera”, odjednom nepotrebnu paniku također opisuju kao urotu nezamislivih razmjera, a sve u svrhu zarade.

No, vratimo se hrvatskim liječnicima. Zašto su pojedinci u zdravstvenom sustavu tako licemjerni - s jedne strane na televiziji sugeriraju da se svi obvezno cijepimo, a onda, kada se kamere ugase, tvrde suprotno? Nismo licemjerni, kažu, radimo za državu koja je kupila cjepivo i ne smijemo raditi protiv onih koji nam daju plaće. I što je onda bitnije, pitamo se, Hipokratova zakletva ili novac. Očito ovo drugo.

Doktor znanosti i imunolog dr. Srećko Sladoljev
    Zagrebačkom imunologu dr. sc. Srećku Sladoljevu ipak nije važniji novac, te po cijenu daljnjih sankcija govori o zdravstvenim rizicima cjepiva. Podsjetimo, Sladoljev je nedavno u medijima, kao član Nadzornog odbora Hrvatskog imunološkog zavoda, upozoravao na moguću poslovnu štetu ako se naruči 330 milijuna kuna cjepiva protiv svinjske gripe, bez čvrstih ugovora o daljnjoj distribuciji. Kažnjen je suspenzijom. Tada je govorio o financijama, nije spominjao nuspojave cjepiva, ali sada za “Slobodnu” sasvim konkretno prvi put progovara i o potencijalnoj zdravstvenoj štetnosti cjepiva protiv svinjske gripe, i to za milijune ljudi u regiji koje bi ga trebale primiti.

- Cjepivo nije potencijalno opasno - ono je sigurno opasno zbog kombinacije snažnog imunostimulatora (skvalena) u cjepivu i prirode samoga virusa. H1N1 je izrazito imunogeničan. Ako cjepivo k tome primi zdrav, mlad organizam koji je imunološki superioran virusu, postoji dokazana opasnost od kasnijeg nastanka teških autoimunih bolesti. Te bolesti počet će se kod nekih razvijati s vremenskim odmakom i isprva napredovati sporo.

Prve simptome oboljeli će osjetiti tek nakon više godina - tvrdi Sladoljev, inače zaposlenik Zavoda koji je i naručitelj “opasnog cjepiva”! Sladoljeva, koji je specijalizirao imunologiju i imunološke reakcije na cjepiva su njegova specijalnost, smo pitali da nam konkretno kaže o kojim se bolestima radi i kakve su posljedice.

- Spomenut ću multiplu sklerozu, lupus, reumatoidnui atritis i amnijsku lateralnu sklerozu (ALS). A da doznate o kakvim se bolestima radi, bolje da kontaktirate njihove udruge i pitate oboljele, a ne liječnike! Sve su povezane s autoimunošću, odnosno pogrešnim prepoznavanjem vlastitih tkiva kao stranih i reakcijom na njih. Pobol od ALS-a bivših američkih vojnika u Zaljevskom ratu, tada zdravih i mladih ljudi cijepljenih s dodatkom spomenutog pojačivača, povećan je u odnosu na američki prosjek 200 posto!

Znanstveni rezultati su signifikantni i potvrđuju neku hipotezu ako se pokus od kontrole razlikuje 20 posto. Što reći za signifikantnost od 200 posto? Iz ove perspektive, “zaljevski sindrom”, bio je, nažalost, možda najuspjeliji klinički pokus ikada. A ako nekoga zanima što je ALS, neka pročita “Utorkom Morrie”, svojedobni bestseler. Knjiga je toliko potresna da sam plakao - upozorava Sladoljev, kojega smo upitali zbog čega nitko ne govori o tim posljedicama cjepiva protiv svinjske gripe.

- Pojedinci govore, ali ne oni koji bi to morali. Šute zbog diktata suvremene politike koja čovjeka doživljava iskrivljeno. Umjesto osjećaja zajedništva, društvenim tokovima upravlja vulgarna i primitivna “inteligencija” profita – od jedne kune napraviti dvije. Ako zbog pandemije više mjeseci s posla bude izbivalo 10 ili 30 posto radno najsposobnije populacije, a to su upravo mladi i zdravi ljudi, politiku će više brinuti pad prihoda i porast troškova zbog bolovanja nego pojedinačne ljudske sudbine za deset ili više godina. To je razlog što se moralo ušutkati poljsku ministricu zdravstva.

No, finsku ministricu ipak nisu ušutkali - kaže Sladoljev, navodeći da će vrijeme svakako iznjedriti nuspojave. Taj stručnjak je iznio i stav o nepotrebnoj panici izazvanoj zbog svinjske gripe.

Virus gripe pod mikroskopom - je li namjerno stvoren
    i pušten među ljude?
    - Svaka panika je nepotrebna, ona je zapravo štetna. Sjetimo se SARS-a i ptičje gripe, ali i “hrvatskog modela” za suzbijanje najavljenih pandemija, kada smo u rat protiv kokoši i gusaka poslali elitne jedinice s automatskim oružjem.

Ni “svinjska” gripa ne pokazuje razmjere pandemije. Zaraženi se broje stotinkama promila, a ne postocima. Predviđanja se zasad ne ispunjavaju, no tko može točno znati unaprijed? Ozbiljnije “pandemije” sa smrtnim ishodom u našoj zemlji su karcinomi, dijabetes i krvožilne bolesti. To su posljedice stresa i lošeg načina života, to je ono što nas treba brinuti. Na kraju smo dr. Sladoljeva pitali hoće li se on i njegova obitelj cijepiti.

- Nećemo, sigurno! Uostalom, moja mlađa kći (9) pandemijsku gripu već je preboljela, kao i neke njene školske prijateljice. Kod svih je certificiranim imunološkim testom iz brisa nosa dokazan H1N1. Djeca su tri dana imala visoku temperaturu i to je sve - kaže Sladoljev, ipak navodeći da bi za starije osobe, kronične i imunokompromitirane bolesnike, zbog općeg stanja organizma i oslabljenog imunološkog odgovora, bilo bolje da dobiju cjepivo jer gripa može biti dodatna komplikacija od koje mogu i umrijeti. “Naglašavam, ne umrijeti od same gripe, nego od svega zajedno”, kaže.

Svinjska gripa nije opasnija od obične, čak je, kažu, benignija od sezonske, ali ipak u medijima svaki umrli dobiva svoju naslovnicu. Podsjetimo, 2003. godine u Splitu je čak 17 ljudi preminulo od gripe, sezonske. Sjeća li se itko ikakve panike? Ne.

Zasad se bilježi pet smrti od svinjske gripe u Hrvatskoj. No ni to nije posve točno - svi ti bolesnici, osim jednog, imali su ozbiljne bolesti, poput leukemije. I obična prehlada ih je mogla ubiti. Dakle, umrli su OD dijabetesa, leukemije, ali nekim čudnim kriterijima vodi se da su umrli od gripe. Takav naputak - da kao uzrok smrti navede povod, a ne uzrok dala je - Svjetska zdravstvena organizacija.

Zašto, kad se tako napumpava broj mrtvih i stvara pogrešna slika. Ili baš zato? Po toj logici WHO-a ni Ana Rukavina nije umrla od leukemije, nego od benigne upale oka jer se tijelo nije imalo čime braniti, pa je za nju bila kobna infekcija s kojom tijelo inače bez problema izlazi nakraj. Zašto se onda upalu oka ne vodi kao uzrok smrti?

Prema uvjerenju dvojice novinara koji su razgovarali s visoko pozicioniranim osobama u UN-u i WHO-u, pandemija novog soja svinjske gripe u Meksiku posljedica je umjetno razvijenog patogena. Novinari su članak objavili na “Online Journalu” i drugim svjetskim medijima. Kao izvor zaraze oni ne navode Meksiko nego tajne laboratorije u američkoj vojnoj bazi Fort Detrick.

Mediji u Mexico Cityju tvrde da bi bilo logično da virus gripe ‘ide’ sa svinje na čovjeka, ali među svinjama nije zabilježena zaraza. Iako su prvotno takve konstrukcije u medijima nazvane spekulacijama, sve je više medija i političkih dužnosnika koji su zaista skloni vjerovati da je gripa umjetno stvorena. Spominju i kako se virus tipa A podtipa H1N1 sastoji od gena svinja, te od sojeva ljudske i ptičje gripe. I austrijska novinarka Jane Bürgermeister je nedavno konkretno optužila farmaceutske tvrtke za namjerno provociranje zaraze.

Njenu stranu drži i poznati kanadski liječnik Ghislaine Lanctôt, autor knjige Medical Mafia. Svi oni navode da bi WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) uskoro mogla, ako pojedine zemlje poput Poljske odbiju kupiti cjepivo, preporučiti da cijepljenje ne bude dobrovoljno, nego obvezno!

Dokaze koje je predstavila Jane Burgermeister, relevantnim drži i glavi svjetski teoretičar zavjere David Icke, a austrijsku novinarku podupire i Wayne Madsen, nekadašnji časnik američke Mornaričke obavještajne službe. I on tvrdi da je virus svinjske gripe, baš kao i HIV-a, umjetno stvoren. “Razmjeri i brzina planiranog programa cijepljenja suludi su, uzme li se u obzir da je golema većina onih koji su se zarazili virusom imala vrlo blage simptome”, naveo je Icke, koji zajedno s autrijskom novinarkom spominje kontroverzni slučaj iz Švicarske iz travnja ove godine.

Tada je pet ampula s uzorkom virusa svinjske gripe eksplodiralo u vlaku u kovčegu mladog medicinskog tehničara koji je uzorke gripe nosio iz mjesta Gallen u Ženevu. Tehničar je radio za Nacionalni centar za gripu u Ženevi, a prijevoz uzoraka zarazne bolesti je odobrio i švicarski Savezni ured za zdravstvo. Nepoznato je kako su ampule koje su bile hermetički zatvorene i koje je hladio suhi led, ekspolodirale u blizini Freiburga u 18 sati i 40 minuta. Nedugo zatim pojavili su se i prvi oboljeli u Europi.

SAŠA jadrijević tomas

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Članak je zaista vrlo zanimljiv, osim što skvalen nije korišten u spornom cjepivu u Zaljevskom ratu. Zapravo me jako začudilo što je dr. Sladoljev rekao ovo što piše u članku, upravo sam shvatila da uopće nisam pročitala ovaj članak iz SD, samo reakcije na njega

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •