Stranica 14 od 19 PrviPrvi ... 41213141516 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 945

Tema: svinjska gripa

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

" Cjepivo nije potencijalno opasno - ono je sigurno opasno zbog kombinacije snažnog imunostimulatora (skvalena) u cjepivu i prirode samoga virusa. H1N1 je izrazito imunogeničan. Ako cjepivo k tome primi zdrav, mlad organizam koji je imunološki superioran virusu, postoji dokazana opasnost od kasnijeg nastanka teških autoimunih bolesti. Te bolesti počet će se kod nekih razvijati s vremenskim odmakom i isprva napredovati sporo. "

no ako zanemarimo zaljevski rat, mene bi jako zanimalo da liječnici koji se javljalju na forumu ovo prokomentiraju. posebno ovaj dio - dokazana opasnost.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    postoji dokazana opasnost od kasnijeg nastanka teških autoimunih bolesti. Te bolesti počet će se kod nekih razvijati s vremenskim odmakom i isprva napredovati sporo.

mene bi jako zanimalo da liječnici koji se javljalju na forumu ovo prokomentiraju. posebno ovaj dio - dokazana opasnost.
    A zakaj?
    Ne znam koliko se drugima da, ali meni se fakat više ne da.
    Mislim da bi Sladoljev trebao pokazati di je to dokazano, a ne da netko drugi dokazuje da to nije tako.

Na žalost, u cijelom medijskom prostoru se stvari postavljaju naopačke.

Neka se malo Sladoljevi, Ickei, Blaylocki i slični prihvate dokazivanja.

Umjesto da laprdaju bez dokaza ili uz lažne "dokaze", dok drugi gube vrijeme opovrgavajući njihove optužbe.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa i ja bih voljela znati na što on misli kad kaže dokazana opasnost.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trlababalan
    Sladoljev nije kumica s placa (svaka čast kumicama)
    i dozvoli da se neki ljudi ipak zabrinu kada pročitaju tako nešto

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E da, nije Sladoljev=Icke, a i nije ovo u SD prvi put da sam pročitala da se skvalen dovodi u vezu sa autoimunim bolestima.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    trlababalan
    .......i dozvoli da se neki ljudi ipak zabrinu kada pročitaju tako nešto
    Znam tko je Srećko Sladoljev.

........Dozvoljavam

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa
    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    trlababalan
    .......i dozvoli da se neki ljudi ipak zabrinu kada pročitaju tako nešto
    Znam tko je Srećko Sladoljev.

........Dozvoljavam
    Ovo je malo off topic, pa se ispricavam: kako to da on ima doktorat znanosti, a nema niti jedan CC rad? Ili mozda ima, ali ja nisam pronasla?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja našo 2.

jedan iz 1981 i jedan iz 1990.

gotovo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja našo 2.

gotovo.
    Nije si nista upisao u bib, odnosno od onoga upisanoga nista nije CC. Sad kuzim zasto.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    ja našo 2.

gotovo.
    Nije si nista upisao u bib, odnosno od onoga upisanoga nista nije CC. Sad kuzim zasto.
    kad si već OT onda molim te objasni što znači ovo što pišeš. pa da i mi koji ne znamo o čemu se radi nešto skužimo.

a ne da znanje ostane ekskluzivno pravo manjine, kao što počesto biva u osjetljivim temama, zbog čega i dolazi do teza o čipiranju ljudi cijepljenjem i sličnih teorija zavjere.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo objašnjenje za Current Contents

Drugim riječima, znanstveni kredibilitet nekoga istupa u javnosti kao osoba koja se bavi prirodnim ili biomedicinskim znanostima, a nije objavio niti jedan znanstveni rad u časopisu kojeg citira navedena baza podataka je upitan - a time je upitan i kredibilitet za davanje ovako senzacionalističkih izjava.

E sad, iako se pokušavam othrvati panici, što zbog cjepiva, što zbog bolesti, moram priznati da mi nije svejedno - mediji trenutno nude izbor između streljanja i vješanja -hoćeš zaglaviti na dijalizi zbog gripe, ili od autoimune bolesti zbog cjepiva...

a ja moram uskoro donijeti odluku za svog sina, koji ima alerg. astmu, i koji osim kronične bolesti koja je pod odličnom kontrolom, inače gotovo i ne bude bolestan... :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Radi se o kredibilitetu dr. Sladoljeva koji je doktor znanosti a nema niti jedan rad objavljen u nekim određenim časopisima, što nema puno veze sa svinjskom gripom ili cijepljenjem.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ispricavam se, nisam zeljela ici predaleko s OT, a stvarno niti nije bitno. Nadovezala sam se na post od trlababalana, gdje on otprilike kaze da dr. Sladoljev nije bas neki autoritet za podrucje o kojemu se govori u tom clanku.

Buduci da je receno da je taj doktor takodjer i doktor znanosti, zanimalo me kako je moguce da u hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (bib.irb.hr) gdje se upisuju radovi svih osoba registriranih u upisniku hrvatskih znanstvenika, nije upisan nijedan njegov znanstveni rad koji je objavljen u znanstvenom casopisu koji se nalazi u bibliografskoj bazi podataka pod nazivom Current Contents. To je medjunarodna baza podataka koja pokriva najutjecajnije znanstvene casopise. Na nekim nasim fakultetima, vec za prijavu teme doktorata, kandidat treba imati barem jedan CC rad. Zbog toga sam se zapitala kako to da dr. Sladoljev nema nijedan takav rad, a ima doktorat znanosti.

Usput, u bib.irb.hr znanstvenici su duzni sami upisivati svoje radove (ili to radi najmladji suradnik na projektu ), pa je moguce da on to jednostavno nije bio napravio. Medjutim, postoji njegova stranica s nekim jedinicama, dakle, netko je nesto upisivao.

Nadam se da sam razjasnila. Ako nije dovoljno, mogu i detaljnije.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

No, nije Sladoljev izmislio vezu između skvalena i autoimunih bolesti, dovoljno je upisati "squalene" u Google, pa na Wikipediji pod Health Controversy pronaći poveznice na istraživanja, objavljena na PubMedu, a koja su rađena na miševima ili štakorima i u kojima je - navodno - povezan MF59 adjuvans sa razvojem antitijela na lupus i još nešto kod miševa. Ja nemam znanja niti kvalifikacija da tumačim medicinska znanstvena istraživanja pa mi nije jasna niti 'težina' ovih istraživanja, zato me zanima mišljenje doktora o ovome što je Sladoljev rekao u SD.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Za CC treba pogledati na OVID-u.
    Iako, ne vidim svrhu. Bi li mu time u nečijim očima porastao ugled, vjerodostojnost, kompetencija, što?
    Svašta.
    Pa što ako ne publicira? Ako nije u sustavu napredovanja znanstvenika, ne mora publicirati.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Čujte, ja sam o vezi adjuvansa u autoimunih bolesti prvi put pročitala od neke anonimne doktorice SusanC sa portala FluWiki kakav li je to tek znanstveni izvor! ali i ona se poziva na istraživanja koja su objavljena na PubMedu, što je za laika (a koji k tome isto ima dijete za cijepljenje) itekako ozbiljno.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anvi prvotno napisa
    Ako nije u sustavu napredovanja znanstvenika, ne mora publicirati.
    istina :/

No činjenica je da je za izjave tipa "ubit će vas cjepivo" ipak potrebno navesti i kakav-takav dokaz, no naravno da ne očekujem da ću taj daokaz naći u dnevnim novinama.

I ja bih voljela da netko od liječnika prokomentira ova istraživanja koja je spominjala Mima

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Za CC treba pogledati na OVID-u.
    Iako, ne vidim svrhu. Bi li mu time u nečijim očima porastao ugled, vjerodostojnost, kompetencija, što?
    Svašta.
    Pa što ako ne publicira? Ako nije u sustavu napredovanja znanstvenika, ne mora publicirati.
    Nisam imala za cilj ista dokazivati, samo me iznenadilo da nema nijedan rad a doktor je znanosti. I nisam istrazivala, osim sto sam pogledala na bib, jer zanimalo me tko je i sto je, cime se bavi, s kim suradjuje i tako dalje, a bib je dostupan odsvakud

Ne vidim nista lose u tome sto sam zeljela vise saznati o njemu s te strane, s obzirom na njegove nastupe. I nisam zeljela o tome razglabati ovdje, samo sam se nadovezala na ono sto je napisao trlababalan (a bio je odgovor nekome tko je upravo ustvrdio da dr. Sladoljev "nije kumica s placa"). Ubuduce cu ovakve razgovore pisati samo preko PP, ispricavam se svima jos jednom.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nadovezala sam se na post od trlababalana, gdje on otprilike kaze da dr. Sladoljev nije bas neki autoritet za podrucje o kojemu se govori u tom clanku.
    .
    Prije bih rekao da sam ga kategorizirao.
    Tj. svrstao u određenu kategoriju po pitanju izjava, nego li napisao da je nekompetentan.
    I da smatram da treba pružiti dokaze za to što govori, jer koliko znam, sve su te optužbe opovrgnute, ali mi se ne da opovrgavati, dok netko ne pruži svoje argumente.

Što se tiče neobjavljenih raedova, to je stvarno neobično.
    Ali slažem se da nije isključivo mjerilo.
    Kao što Anvi kaže, ne bave se svi stručnjaci publiciranjem radova (ali za titulu dr. sc. potrebno je imati nekakve radove).

Ali što je najvažnije....... Davor, MGrubi i brojni drugi ovdje nisu publicirali niti jedan rad na temu cijepljenja, a vidi ih kako znaju....

Šalu nastranu..... objavljeni radovi nisu mjerilo za to tko smije, a tko ne smije govoriti po novinama.

Ali mene još uvijek nitko nije uvjerio da skvalen izaziva autoimune bolesti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nadovezala sam se na post od trlababalana, gdje on otprilike kaze da dr. Sladoljev nije bas neki autoritet za podrucje o kojemu se govori u tom clanku.
    .
    Prije bih rekao da sam ga kategorizirao.
    Tj. svrstao u određenu kategoriju po pitanju izjava, nego li napisao da je nekompetentan.
    Ne znam sto si tocno mislio, taj ti je post ostao malo nedorecen. Pa sam ga ovako slobodno interpretirala.

Što se tiče neobjavljenih raedova, to je stvarno neobično.
    Ali slažem se da nije isključivo mjerilo.
    Kao što Anvi kaže, ne bave se svi stručnjaci publiciranjem radova (ali za titulu dr. sc. potrebno je imati nekakve radove).

Šalu nastranu..... objavljeni radovi nisu mjerilo za to tko smije, a tko ne smije govoriti po novinama.
    Niti nisam isla za tim da tvrdim da ne smije nista reci u novinama, pojasnila sam gore sto me je tocno zanimalo. Mozda je ostalo nejasno, pa mogu jos jednom....

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne vidim nista lose u tome sto sam zeljela vise saznati o njemu s te strane, s obzirom na njegove nastupe.
    Ne mislim da je loše, naprotiv, samo treba biti svjestan da to nije pravi pokazatelj nečije stručnosti. Zapravo može biti vrlo zavaravajući. U Hrvatskoj nažalost ima jako puno copy-paste stručnjaka (sjetimo se Kurjaka) i desetih u nizu koautora koji su se našli na radu zato što su se spretno vazelinizirali.
    Mislim da kvalitetu znanst. rada može procijeniti jedino netko tko je i sam stručan. A CC i ostale baze...hmmm...radije ostaviti po strani. Osim ako nisi jako dobro upućena u svu problematiku baza, publiciranja, impact faktora, citiranja itd.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne vidim nista lose u tome sto sam zeljela vise saznati o njemu s te strane, s obzirom na njegove nastupe.
    Ne mislim da je loše, naprotiv, samo treba biti svjestan da to nije pravi pokazatelj nečije stručnosti. Zapravo može biti vrlo zavaravajući. U Hrvatskoj nažalost ima jako puno copy-paste stručnjaka (sjetimo se Kurjaka) i desetih u nizu koautora koji su se našli na radu zato što su se spretno vazelinizirali.
    Mislim da kvalitetu znanst. rada može procijeniti jedino netko tko je i sam stručan. A CC i ostale baze...hmmm...radije ostaviti po strani. Osim ako nisi jako dobro upućena u svu problematiku baza, publiciranja, impact faktora, citiranja itd.
    Evo opet cu: NISAM isla za procjenom njegove strucnosti, niti kvalitete njegovog istrazivackog rada. Mislila sam da je to jasno iz svih milion postova koje sam natipkala o tome, ali vidim da bas i nije
    Dakle, je li ti jasno da nekome moze biti cudno da osoba ima doktorat znanosti a nema niti jedan CC rad? U situaciji kada je formalno uvjet za prijavu teme doktorata barem jedan takav rad?

A ovo u sto sam i koliko upucena - istina je, nisam ni maturirala, pa razumijem da se svi cude kad spominjem tamo neke bibliografske baze.
    No, sto je tu je, uvijek kada se netko predstavi (ili kada ga drugi predstave) kao znanstvenika i kaze nesto sto mi je zanimljivo/cudno/blesavo/turbo-pametno/intrigantno/poziva se na neka znanstvena istrazivanja, ja udarim po bazama, i tako donekle zadovoljim svoju znatizelju. Kad vecina te starije ekipe nema profile na fejsu, pa nemam izbora.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

anchie, evo ti off topica koliko voliš.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    " Cjepivo nije potencijalno opasno - ono je sigurno opasno zbog kombinacije snažnog imunostimulatora (skvalena) u cjepivu i prirode samoga virusa. H1N1 je izrazito imunogeničan. Ako cjepivo k tome primi zdrav, mlad organizam koji je imunološki superioran virusu, postoji dokazana opasnost od kasnijeg nastanka teških autoimunih bolesti. Te bolesti počet će se kod nekih razvijati s vremenskim odmakom i isprva napredovati sporo. "

no ako zanemarimo zaljevski rat, mene bi jako zanimalo da liječnici koji se javljalju na forumu ovo prokomentiraju. posebno ovaj dio - dokazana opasnost.
    nisam lječnik

meni je to sasvim logično
    supstanca koja iritira imuni sustav da se aktivira i reagira napadom na mrtvi (neopasan) virus
    -imuni sustav pamti
    i postane preagresivan, te u nedostatku pravog neprijatelja počne napadati sam sebe

ko vojna država= uspostavi se radi sigurnosti i samo je pitanje vremena kada će napasti vlastito stanovništvo

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam sto si tocno mislio, taj ti je post ostao malo nedorecen. Pa sam ga ovako slobodno interpretirala.

Niti nisam isla za tim da tvrdim da ne smije nista reci u novinama, pojasnila sam gore sto me je tocno zanimalo. Mozda je ostalo nejasno, pa mogu jos jednom....
    Neka si. Nisi pogriješila.

Meni ne moraš.

Anvi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dakle, je li ti jasno da nekome moze biti cudno da osoba ima doktorat znanosti a nema niti jedan CC rad? U situaciji kada je formalno uvjet za prijavu teme doktorata barem jedan takav rad?

A ovo u sto sam i koliko upucena - istina je, nisam ni maturirala, pa razumijem da se svi cude kad spominjem tamo neke bibliografske baze.
    Sad kad si napisala da si laik, jasno mi je.
    Kako si započela, mislila sam da u se u najmanju ruku i sama upisuješ u CROSBI.
    Imanje jednog CC rada je tek odnedavno uvjet za sticanje doktorata.
    Sladoljevu niti ikome iz te generacije nije bio uvjet.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sad kad si napisala da si laik, jasno mi je.
    Kako si započela, mislila sam da u se u najmanju ruku i sama upisuješ u CROSBI.
    Imanje jednog CC rada je tek odnedavno uvjet za sticanje doktorata.
    Sladoljevu niti ikome iz te generacije nije bio uvjet.
    Bas si pronicljiva. Not.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo opet cu: NISAM isla za procjenom njegove strucnosti, niti kvalitete njegovog istrazivackog rada. Mislila sam da je.........
    Danka , kaj se toliko opravdavaš?

S pravom si posumnjala.

Tim više što sam ga svrstao u istu kategoriju s Blaylockom i Ickeom.

I slobodno se može reći da cijepljenje nije područje njegova stručnog rada.
    (da nije bilo znanstvenog, konstatirali smo brojem radova, ali to mu ne uzimam za manu)

Čovjek se zadnjih desetak godina bavio proizzvodnjom interferona. Tako mi je rečeno.

A uostalom, čime god da se bavio, priča priče o skvalenu kao da se educirao na stranicama navedenih kolega iz iste kategorije. Onako. Paušalno. Što znači "Dokazana mogućnost da uzrokuje"?
    Je li dokazano da uzrokuje ili nije dokazano da uzrokuje?

Mogućnost ne može biti dokazana, već visi u zraku kao na vrbi svirala.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala, trlababalan. Nisam medicinar, i stvarno nisam isla za time da bilo koga proglasavam losim znanstvenikom ili losim strucnjakom, narocito ne na osnovu broja radova. Ali sam htjela saznati sto radi.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eto je opet....
    opusti se.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://en.wikipedia.org/wiki/Squalene

Kao što Mima veli, Wikipedia piše o raznim aspektima skvalena, pa i o zdravstvenim kontroverzama.

I to prilično objektivno.

Čitajući što o tome Wikipedia piše, ne vidim da je skvalen stvarno štetan za zdravlje.

Svojedobno sam čitao članke koji su o tome objavljeni ( u nekim slučajevima samo sažetke, jer nisam došao do cijelih članaka) i nisam se nakon svega toga osjećao zabrinut u vezi skvalena u cjepivu.

Donekle sam suzdržan samo u vezi cijepljenja trudnica.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ajd, molim te, pojasni zašto?

hvala što ste me informirali o bazama znanstvenih radova.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo i ja malo kopala po pubmedu, meni jako dragoj bazi 8) ,
    i nema bas puno radova bar ono sto sam ja brzo pregledala za squalene autoimmune http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez ali evo tu je link pa mozete malo po abstractima
    inace i mene poharalo, evo danas sam cijeli dan u krevetu. ostatak familije se preselio iz kuce, srecom imaju gdje biti. iako mi trenutno pase da je ekipa na drugom mjestu ipak mi fale pacici mali

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Čovjek se zadnjih desetak godina bavio proizzvodnjom interferona. Tako mi je rečeno.
    pa ustvari nije ni time. zadnjih 10 godina je samo sastančio sa sindikatima, a proizvodnja interferona je u Imunološkom zavodu skoro propala.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uređaj za testiranje virusa platili 300.000 kn, a zabranjuju im korištenje
    Iako je zagrebački Zavod nabavio uređaj koji može testirati 100 uzoraka za sat i pol, iz nacionalnog laboratorija kažu da to nije potrebno raditi.
    http://www.vecernji.hr/index.php?cmd...on=print_popup

u našo državi sve je nekako naopačke
    umjesto da drže taj skupi uređaj u pogonu, da se sazna pravi broj oboljelih, oni se brinu o 'uštedi'. dok na drugim ministarstvima i raznim Agencijama pare cure ka slapovi Krke .....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa

ajd, molim te, pojasni zašto?

hvala što ste me informirali o bazama znanstvenih radova.
    Jer nisu objavljena nikakva iskustva o primjeni cjepiva kod trudnica. Samo zato.

e...... baze znanstvenih radova.... kaj je to bib koji su neki spominjali? Prvi put čujem za to
    bib?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

OT: Mene strasno zabavlja sve ovo sto pisete :D
    Nemam nista pametno za reci o s.gripi, sa zanimanjem vas pratim...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

[quote="trlababalan"
    e...... baze znanstvenih radova.... kaj je to bib koji su neki spominjali? Prvi put čujem za to
    bib?[/quote]
    http://bib.irb.hr/
    ili ti hrvatska znanstvena bibliografija u kojoj svaki zanstvenik ima broj i tu bi se trebala vidjeti njegova aktivnost u objavljivanju radova, u sudjelovanjima po raznoraznim skupovima, ako je sudjelovao kao predavac, samo sa posterom i sl.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

oprezno sa Tamifluom:
    http://www.tportal.hr/lifestyle/zdra...dani-udar.html

inače taj lijek ima nuspojave slične simptomima svinjske gripe:
    -mučnina,
    -povračanje
    -proljev
    -mentalne probleme: zbunjenost, problem koncetracije
    -uz dodatno: noćne more

http://www.centar-zdravlja.net/zanim...i-teski-snovi/

a bilo je u novinama da ga ljekarne prodavaju bez recepta ...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    http://bib.irb.hr/
    ili ti hrvatska znanstvena bibliografija u kojoj svaki zanstvenik ima broj i tu bi se trebala vidjeti njegova aktivnost u objavljivanju radova, u sudjelovanjima po raznoraznim skupovima, ako je sudjelovao kao predavac, samo sa posterom i sl.
    a... to....
    to je jako, jako nepotpuno.

Npr. za neke koji nisu ništa objavili, nađe se puno sažetaka iz raznih zbornika sažetaka, a za neke koji su objavljivali u CC časopisima i prezentirali po bezbrojnim sažecima, nema ničega.

Tko unosi podtke u taj bib?
    Valjda ovisi o tome koliko su autori sami zainteresirani unositi podatke u bib?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    ......
    inače taj lijek ima nuspojave slične simptomima svinjske gripe:
    -mučnina,
    -povračanje
    -proljev
    -mentalne probleme: zbunjenost, problem koncetracije
    -uz dodatno: noćne more
    ...
    Meni to izgleda kao da se netko pretjerano napušio.....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tko unosi podtke u taj bib?
    Valjda ovisi o tome koliko su autori sami zainteresirani unositi podatke u bib?
    Napisala sam ja to u jednom od milijun postova.

Buduci da je receno da je taj doktor takodjer i doktor znanosti, zanimalo me kako je moguce da u hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (bib.irb.hr) gdje se upisuju radovi svih osoba registriranih u upisniku hrvatskih znanstvenika, nije upisan nijedan njegov znanstveni rad koji je objavljen u znanstvenom casopisu koji se nalazi u bibliografskoj bazi podataka pod nazivom Current Contents. ...

...Usput, u bib.irb.hr znanstvenici su duzni sami upisivati svoje radove (ili to radi najmladji suradnik na projektu ), pa je moguce da on to jednostavno nije bio napravio. Medjutim, postoji njegova stranica s nekim jedinicama, dakle, netko je nesto upisivao.
    Objasnila sam i zasto sam gledala samo na bibu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

fala......

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

trlababalan hvala na obrazloženju.
    a što misliš o cijepljenju mlađih od 3 godine?

pitam se zašto kod nas toliko navaljuju da se trudnice u 2. i 3. trimestu cijepe!? pitam se i odmah upozoravam; ne tražim odgovore o tome kako moraju potrošiti nabavljeno cjepivo i slične truć-bla-bla-blarije. vjerujem da ipak postoji neko razumnije obrazloženje zašto to savjetuju.

spajalica, nadam se da će brzo i lako proći.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

anamar, pa tko navaljuje?

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ministar.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

http://slobodnadalmacija.hr/Hrvatska...1/Default.aspx

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi priopćilo je danas da će cijepljenje protiv pandemijske gripe, koje je bilo planirano za kraj prosinca, početi već u petak 27. studenoga za vulnerabilne skupine, a to su: kronični plućni bolesnici među kojima su oni koji boluju od kronične opstruktivne bolesti i astme, trudnice u drugom i trećem trimestru trudnoće, ekstremno pretile osobe, djeca s komorbititetom od 6 mjeseci do 3 godine te zdravstveni djelatnici. U ordinacijama primarne zdravstvene zaštite - opće/obiteljske medicine cijepljenje će početi u ponedjeljak, 30. studenoga.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

WHO navodi trudnice kao kritičnu skupinu, zato ih navodi i naše ministarstvo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Usput, u tom potpisu se trenutno ne nalaze ljudi ni djeca s dijabetesom. Uobicajena preporuka je da cijepljenju, kad je u pitanju sezonska gripa. Pretpostavljam da ce nam preporuciti i ovo cijepljenje, ali tek kada bude dovoljno cjepiva. Dakle, prema ovome su trudnice "ugrozenije" od dijabeticara.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ma meni je jasno da su trudnice rizična skupina, ali baš kritična (prve na redu za cijepljenje) nekako mi je to nategnuto.
    osobito kad uzmem u obzir da se u nekim zemljama naručivaloposebno cjepivo za djecu i trudnice.
    http://docs.google.com/viewer?a=v&q=...9FWYuh2mS7fdrA

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •