Stranica 16 od 19 PrviPrvi ... 61415161718 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 945

Tema: svinjska gripa

ivana2008 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da se ukljucim - jucer je na dnevniku HRTa receno da bi se trebala cijepiti sva djeca od 6mj - 3 god. i da su roditelji koji ne cijepe djecu ''neodgovrni roditelji''. A i Jovancevic koji je bio protiv je sada za cijepljenje male djecice.
    Mi imamo dijete od 15 mjeseci - MM je za to da ga cijepimo, a ja sam protiv.
    Ja si ne mogu pomoci jer nekako vjerujem ovim teorijama zavjere, nekako mi je to sve prebrzo - puf pojavila se bolest - puf evo za tren imamo i cijepivo - što bas i nije bila praksa sa ostalim bolestima u zadnjih 100 godina, uvijek im je trbalo puno duze da nadu cijepivo.

Moram priznat da se osjecam jako panicno jer se broj oboljelih drasticno povecava, ali eto vecina to produ bez vecih posljedica.

Naravno da si ne bi oprostila da mi se dijetetu desi najgore a nisam ga cijepila a s druge strane sta ako mu se desi najgore upravo od cijepiva...poludit cu :?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da se ukljucim - jucer je na dnevniku HRTa receno da bi se trebala cijepiti sva djeca od 6mj - 3 god. i da su roditelji koji ne cijepe djecu ''neodgovrni roditelji''
    Koliko sa ja čula, dr. Kuzman je rekao da su roditelji koji imaju djecu sa kroničnim bolestima, a ne cijepe ih neodgovorni roditelji.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pretpostavljam da dr.Kuzman zna na koliko se djece sa kroničnim bolestima testiralo cjepivo tako da je prilično sigurno za takvu vrstu populacije.... :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pretpostavljam da zna i koliko se gripa kod djece sa kroničnim bolestima može zakomplicirati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jasno mi je da zna da se gripa djece sa kroničnim bolestima može zakomplicirati(kao i nažalost obična prehlada).
    Samo se pitam da li je cjepivo uopće testirano (i na koliko) takve populacije?

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pretpostavljam da dr.Kuzman zna na koliko se djece sa kroničnim bolestima testiralo cjepivo tako da je prilično sigurno za takvu vrstu populacije.
    Pretpostavljam da zna i koliko se gripa kod djece sa kroničnim bolestima može zakomplicirati
    Pretpostavljam da dr.Kuzman to sve zna
    A odluku o tome hoću li cijepiti dijete protiv svinjske gripe ću donijeti JA,i biti odgovorna isključivo JA
    Nema potrebe da se takvo što roditeljima gura pod nos,pogotovo s obzirom da je cijepivo došlo prilično kasno(btw tko će biti za to odgovoran?)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Slažem se, nelijepo je što je izjavio. I djelovao je kao da mu je neugodno to izreći.

U situaciji kad jedan epidemiolog izjavljuje u novinama da se u vrijeme pandemije ne cijepi, a djelatnik institucije koja je uvezla cjepivo da sastojak cjepiva izaziva autoimune bolesti, kad roditelji masovno po forumima pišu da im pedijatri ili obiteljski liječnici savjetuju da ne cijepe djecu, kad se gripa protiv koje se cijepi označava manje opasnom i ozbiljnom od sezonske, a da istovremeno nitko ne istupi u medijima sa pozitivnim stavom prema cijepljenu, nazvati roditelja koji neće cijepiti dijete neodgovornim krajnje je bezobrazno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

...i da ne kažemo da se cjepivo pojavilo kad se epidremija dobrano zahuktala. Pa ajmo ga sad potrošit,kad je već stiglo.Za četri tjedna će smirivanje epidemije pripisati cjepivu... :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Cjepivo se pojavilo kad se moglo pojaviti, a teško da će se smirivanje epidemiji pripisati tome što će se procijepiti tako malen broj ljudi.

(osim toga - a ovo su naravno pretpostavke - nije baš za pretpostaviti da će virus H1N1 propasti u zemlju nakon ovog vala epidemije)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

[quote="Mima"]
    Da se ukljucim - jucer je na dnevniku HRTa receno da bi se trebala cijepiti sva djeca od 6mj - 3 god. i da su roditelji koji ne cijepe djecu ''neodgovrni roditelji''
    Koliko sa ja čula, dr. Kuzman je rekao da su roditelji koji imaju djecu sa kroničnim bolestima, a ne cijepe ih neodgovorni roditelji.[/quote]

iskreno ova njegova izjava me je dotukla. ne znam jesam li više ljuta ili u još goroj panici jer sam i onako na teškim mukama po pitanju toga da li cijepiti dijete ili ne a sada ako odlučim da ne ispadam neodgovoran roditelj!

dijete mi ima 22 mj i rođen je kao neurorizičan s tim da je ispalo da je sve u najboljem redu.

spada li on zbog te neurorizičnosti pri porodu u rizične skupine kojima se preporuča cijepljenje?

molim da mi netko odgovori jer već izludjeh!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zbog tzv. neurorizičnosti ti sigurno ne spada u kronične bolesnike, a ovo za djecu mlađu od tri godine ne kuži, preporučuju li njima svima cijepljenje?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo da se prijavimo - dvoje male djece i ja trudnica - kažu gripa ...
    niz je započela školarka...MM još odolijeva virusu, bio je na putu pa mu damo još koji dan fore

Svatko ima drugačiji tijek bolesti, visoke, blago povišene temperature; 5-3-1,5 dana; curenje nosa, mokri ili suhi kašalj, glavobolje, trbobolje, proljev, upale očiju... prestanak temperature pa se opet vrati nakon 1,5 dana ... ja pijem tamiflu oni samo za snižavanje temp ... i tako... za sada su nam svima pluća u redu... krv je samo jedno vadilo ...

Nadamo se skorom prestanku svih simptoma pa da zaključimo da i nije tako strašno (usprkos svemu navedenome )

Sretno svima! Čuvajte se.

A što se tiče cijepljenja u vrijeme kada je epidemija već uznapredovala, to mi se prema mojim saznanjima čini vrlo nesigurnim ili još bolje rečeno opasnim (ako si u inkubaciji, a ne znaš...) ...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    ...i da ne kažemo da se cjepivo pojavilo kad se epidremija dobrano zahuktala. Pa ajmo ga sad potrošit,kad je već stiglo.Za četri tjedna će smirivanje epidemije pripisati cjepivu... :/
    X
    Nisam se mislio više uključivati na ovu temu jer mislim da je iscrpljena, ali ovo svakako treba potpisati. Iskustva s južne hemisfere potvrđuju relativno kratkotrajan vrhunac i potom pad, a pripisivanje zasluga cjepivu u slučajevima prirodnog jenjavanja bolesti je prije pravilo nego izuzetak.

Riječ "epidemija" je na najboljem putu da postane sinonim za "opća sprdačina". Za prave epidemije će morati izmisliti neki novi izraz.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    ... ja pijem tamiflu oni samo za snižavanje temp ... i tako... za sada su nam svima pluća u redu... krv je samo jedno vadilo ...
    Vrijeska, smijem te pitati koliko si trudna, tj. od kojeg tjedna tj. tromjesečja trudnoće je u Hrv. sada preporučena upotreba Tamiflua?

A propos izjave da su roditelji koji ne cijepe djecu neodgovorni, jako mi je ružno to zazvučalo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Citiraj Vrijeska prvotno napisa
    ... ja pijem tamiflu oni samo za snižavanje temp ... i tako... za sada su nam svima pluća u redu... krv je samo jedno vadilo ...
    Vrijeska, smijem te pitati koliko si trudna
    19 tj.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj mozarela prvotno napisa
    dijete mi ima 22 mj i rođen je kao neurorizičan s tim da je ispalo da je sve u najboljem redu.

spada li on zbog te neurorizičnosti pri porodu u rizične skupine kojima se preporuča cijepljenje?

NE

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    zbog tzv. neurorizičnosti ti sigurno ne spada u kronične bolesnike, a ovo za djecu mlađu od tri godine ne kuži, preporučuju li njima svima cijepljenje?
    NE

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    X
    Nisam se mislio više uključivati na ovu temu jer mislim da je iscrpljena, ali ovo svakako treba potpisati. .
    ma tko bi to pripisao cjepivu?

ja potpisujem Mimu

a teško da će se smirivanje epidemiji pripisati tome što će se procijepiti tako malen broj ljudi
    tko bi razuman pripisao smirivanje epidemije tome što se cijepi manje od 10% stanovništva?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo se pitam da li je cjepivo uopće testirano (i na koliko) takve populacije?
    Naravno da nije.
    Niti jedno cjepivo se ne testira na djeci s kroničnim bolestima prije puštanja u promet.

Niti se ne treba.

Nema nikakvog razloga da dijete sa prirođenom srčanom greškom ili astmom razvije teže ili drukčije nuspojave od djeteta koje je zdravo.

I to se dokazalo kroz praktički stoljetno iskustvo.

Samo se za živa cjepiva može očekivati teže nuspojave kod imunokompromitirane djece, i kod djece s progresivnim neurološkim bolestima se očekuju teže nuspojave na cjepivo protiv hripavca. Ali to stvarno nema veze s ovime.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pretpostavljam da dr.Kuzman zna na koliko se djece sa kroničnim bolestima testiralo cjepivo tako da je prilično sigurno za takvu vrstu populacije.... :/
    ne zna

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa
    tko bi razuman pripisao smirivanje epidemije tome što se cijepi manje od 10% stanovništva?
    Pa vidio sam i luđih zamisli, recimo Farmakoekonomska analiza utjecaja na budžet radne organizacije gdje se za cijepljenje "protiv" sezonske gripe, a obzirom na vrstu firme, ostvaruju negativni ili marginalno pozitivni financijski učinci, a sve temeljeno na potpuno suludoj premisi da je cjepivo 79,5% učinkovito (iako znamo da su fulavali sojeve u recepturi).

Mislim da je ovo odličan primjer GIGO promišljanja na kojem počiva javno zdravstvo.

'Očeš jedan još bolji? Evo: http://www.sciencedaily.com/releases...1110171739.htm
    Pazi, oni misle zaozbač.

H1N1 je od početka do kraja teška SPRDAČINA. ScienceDaily (i Mišak) jako lijepo opisuju ciljanu populaciju koja taj cirkus doživljava ozbiljno.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

H1N1 je od početka do kraja teška SPRDAČINA. ScienceDaily (i Mišak) jako lijepo opisuju ciljanu populaciju koja taj cirkus doživljava ozbiljno.
    Nisam siguran da bi se tako beljio i sprdao da ju doživiš u punoj kliničkoj slici.
    Meni je nekoliko poznatih pričalo kako im je i nije im bilo lijepo.

A pogotovo se ne bi s tobom složili oni koji su umrli od gripe.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nisam siguran da bi se tako beljio i sprdao da ju doživiš u punoj kliničkoj slici.
    Misliš na laganu hunjavicu i temperaturu do 38,5°C. Brrr ježim se.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

j.-.ga
    kaj da ti objašnjavam kad očito sve znaš

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da slucajno ne znam gdje radis, mozda bih i mislila - ajde dobro, covjek je neki lijecnik pa zna da, eto, nitko nema temperaturu i nista mu nije. Ali s obzirom da doktor svakako nisi, ajd', za dobrobit covjecanstva, pretani pricati idiotarije. Ako ni zbog cega drugog, onda zato sto, vjerovao ti ili ne, ima ljudi kojima temperatura skace puno vise od 38.5C. A ima i mrtvih. Pa cak i od temperature, nastale zbog ove gripe koju, jelte, najbolje da svi zanemare jer, zapravo, ne postoji. I najbolje ju je lijeciti cesnjakom, bas kao i, na primjer, karcinom.

Stvarno sam tolerantna i stvarno podrzavam slobodu misljenja i izrazavanja, ali neke stvari mi stvarno vise nisu jasne. Bilo bi jako ruzno od mene pozeljeti bilo kome na ovome forumu, a i sire, da stvarno, ali ama bas stvarno, zatreba lijecnicku pomoc... ali skoro sam dosla do tog stadija. Skruseno priznajem da mi se lagano bljucka od onoga sto je dozvoljeno na pojedinim temama. (Sad sam vec daleko odlutala od Davorovih traktata, ali, eto, svakom se ponekad prelije casa, pa tako i meni).

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

osim što ću debelo, debelo potpisati kaae (sa velikim upitnikom zašto je nekima dozvoljeno svugdje i svašta napisati pa čak i vrijeđati) nadodat ću da poznajem osobu koja je bila u zaraznoj na respiratoru od posljedica svinjske gripe, a nije kronični bolesnik, samo joj je zbog preboljene bolesti ove godine jako opao imunitet. sve se super završilo, ali za dlaku se izvukla.
    većina ih dobro podnese gripu kao i sezonsku, ali nemojmo baš toliko minimalizirati problem, možda će to nekoga i povrijediti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da prekinem ovu raspravu...

MM je imao gripu prošli vikend,dva dana temperature,bolova u mišićima,opće slabosti...dva dana nakon prestanka temperature otišao je doktorici.Pluća su ok iako je on cijelo vrijeme imao osjećaj pritiska na njima ,ali sa jako malo kašljanja.Na bolovanju je cijeli tjedan što zbog toga jel nije baš u formi ,što zbog toga za svakislučaj.
    Prošlo je šest dana od prestanka temperature,za sada djeca i ja nemamo nikakvih simptoma.Doduše djeca su imala tjedan dana prije njega nekakvu temperaturu bez ikakvih drugih simptoma tako da tko zna.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    osim što ću debelo, debelo potpisati kaae (sa velikim upitnikom zašto je nekima dozvoljeno svugdje i svašta napisati pa čak i vrijeđati) nadodat ću da poznajem osobu koja je bila u zaraznoj na respiratoru od posljedica svinjske gripe, a nije kronični bolesnik, samo joj je zbog preboljene bolesti ove godine jako opao imunitet. sve se super završilo, ali za dlaku se izvukla.
    većina ih dobro podnese gripu kao i sezonsku, ali nemojmo baš toliko minimalizirati problem, možda će to nekoga i povrijediti.
    recimo, moj muz i nas cetverogodisnji sin su imali tem. skoro 40. Ja i Edi smo super prosle (ako smo imali svinjsku, a doktor kaze da je vjerovatno). Edi je imala dvije noci temperaturu 38,6, a ja dvije noci silnu tem. od 37.5 i uz to nekakav uzasan kasalj koji jos uvijek iskasljavam.
    Sami ej jadnicak najgore prosao. ali hvala bogu proslo je bez komplikacija. ja sam prvih pet dana bila cool, medjutim, kad sam vidjela da i sesti dan ima jako visoku tem. uhvatila me je panika. Dijete gori i govori "Mama meni nije dobro"
    Cak smo ga vodili i na kontrolu (ulazili preko terase u ordinaciju) i doktor mu provjerio krvnu sliku i pluca i sve je ok.
    evo , proslo je sedam dana od tada , on se oporavio, a meni drago sto je iza nas ta svinjska gripa

nije za omalovazavanje, a bome ni za ovakve panike. iako je svinjska iza nas kad god procitam ove naslove po medijama, uhvati me strah. :shock: Imam osjecaj da ce nam biti ko u filmu Variola vera (gloho bilo i coravo ) :/

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Daleko sam od medicinara, al izgleda da ta svinjeća gripa ima vrlo širok spektar simptoma, čak šarolikiji od obične - kod mene u školi cijela parada bolesnih, neki tjedan dana, neki dva dana, nekim zaštopan nos, nekima uho, neki gore, neki kašlju, neki imaju sve simptome, a neki samo jedan. E sad, jel to sve svinjac ili neke druge viroze... Ko će ga znat. Bitno da se preboli.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    slažem se
    pogotovo na ovaj dio sa imunitetom
    osoba nije bila kronični bolesnik, nego je imala značajan pad imuniteta

i vračamo se na početak svega: imunitet
    tijelo mora imati dobar dnevni izvor prirodnih nutrijenata uz minimalna zagađena (umjetne boje, umj. arome, pojačivaće okusa ...)
    + podizače imuniteta za osobe kojima je imunitet pao

da li je cjepivo uopće testirano na ljudima koji su bili izloženi virusu te su zaraženi ali bez simptoma?
    da li je cjepivo testirano na ljudima koji imaju imunitet na h1n1?

da li će sve koji se žele cjepiti prethodno testirati da li su imuni na h1n1
    jer po iskustvu VB postoje ljudi koji su bili izloženi i zaraženi te prošli skoro bez očitih simptoma gripe?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    slažem se
    pogotovo na ovaj dio sa imunitetom
    osoba nije bila kronični bolesnik, nego je imala značajan pad imuniteta

i vračamo se na početak svega: imunitet
    tijelo mora imati dobar dnevni izvor prirodnih nutrijenata uz minimalna zagađena (umjetne boje, umj. arome, pojačivaće okusa ...)
    + podizače imuniteta za osobe kojima je imunitet pao

1. da li je cjepivo uopće testirano na ljudima koji su bili izloženi virusu te su zaraženi ali bez simptoma?
    2. da li je cjepivo testirano na ljudima koji imaju imunitet na h1n1?

3. da li će sve koji se žele cjepiti prethodno testirati da li su imuni na h1n1
    jer po iskustvu VB postoje ljudi koji su bili izloženi i zaraženi te prošli skoro bez očitih simptoma gripe?
    MGrubi,
    vidim da si fascinirana pojmom "imunitet"

i vidim da si informirana da je to polje puno nepoznanica za stručnjake, pa si misliš " ako oni ne znaju kako to fumkcionira i toliko je nepoznatoga, tko će meni dokazati da ovo što govorim ne "drži vodu"....."

Jako lijepo.

A koji su to podizači imuniteta?
    Kojim mehanizmima podižu imunitet?

Jesi li ikada pomislilla da su sve te holističke, homeopatske, naturopatske itd.... stranice o dodacima prehrani i podizačima imuniteta jedna velika laž farmaceutske industrije?

u vezi tvojih pitanja...
    1. Ne. Nije.
    2. ne. nije
    Zašto uopće postavljaš ta pitanja? je li to relevantno?

3. Ne. Neće se nitko prije cijepljenja testirati. I?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

podizači imuniteta?
    npr. dobro raspoloženje? pozitivni ljudi manje obolijevaju od depresivaca
    dokazano ..

što se tiče : 1,2:
    zar nisu rekli da ljudima sa jakim imunosustavom prijeti smrt od svinjske zbog mogućnosti pojave citokinske oluje
    pretjeranog odgovora imunološkog sustava

ako imaš virus koji se u tebi razvija i istovremeno ubrizgaš pojačivač (MF59. Neka su istraživanja na laboratorijskim miševima pokazala da skvalin uzrokuje hiperstimulaciju imunoloških stanica u organizmu)

živi virus+ pojačivač odgovora = citokinska oluja

šta nije logično?
    i zašto ljudi umiru od ovog cijepiva? svinjska gripa i dalje ima duplo manju smrtnost od obične gripe. zar reakcije na cjepivo ne bi trebale biti slične tj. bez smrtnih slučajeva
    ja nisam čula za slučajeve smrti od cjepiva za običnu gripu

a pod 3. - najbitnije: ako si steka imunost, onda ne trebaš riskirat sa cjepivom jer računica 'manje zlo' ne stoji više

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

točno kao što sam mislio.

U nedostatku temeljitog razumijevnja imunoloških mehanizama od strane struke, na temelju fragmenata slažeš slagalicu. I nitko ti to ne može zamjeriti.

Jedina joj je mana što nema uporišta u stvarnim događajima.

Citokinske oluje su jako zgodno teoretsko objašnjenje za razvoj respiratorne insuficijencije kod grip, SARS-a i slično. Pitanje je zašto se doista događa.

virus + pojačivać odgovora = citokinska oluja ???
    teoretski zvuči logično i moguće. Ali, nije se nikada još dogodilo.
    Dogodilo se samo:
    virus + ? = respiratorni distres (bez cjepiva)

Tvojoj logičnoj teoriji nimalo ne ide u prilog da ljudi koji nisu cijepljeni doživljavaju to što se pripisuje citokinskoj oluji, a cijepljeni to ne doživljavaju.

Neke stvari koje na prvi pogled djeluju logično se jednostavno ne događaju, a događaju se one za koje nemamo objašnjenje. Možda zbog toga što su logične jednadžbe ipak postavljene na krivim premisama?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I dalje navodiš dvije netočnosti:

Ova gripa nema nižu smrtnost od sezonske.
    Na žalost, ne zna se kolika je smrtnost od sezonske.
    A oni visoki brojevi smrtnosti od sezonske su procjene.
    I ne može se uspoređivati brojeve koje se temelje na dokazanim slučajevima (umrli od pandemijske gripe) sa brojevima koji su procjene (umrli od sezonske gripe).

Umrlih nakon cijepljenja protiv sezonske gripe ima jednako kao i umrlih nakon cijepljenja protiv pandemijske.
    Npr. prošle ili pretprošle sezone je bilo nekoliko smrti u Izraelu, pa su privremeno obustavili cijepljenje.
    Sve se te smrti nakon cijepljenja (ne smrti od cjepiva, već smrti nakon cijepljenja) u nedostatku informacija pokušava pripisati cjepivu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ah da
    ništa ne može biti ozbiljna nuspojava cjepljenja
    sveta krava, tabu , šššššššš

vidiš nisam ni znala da umiru od cjepiva za običnu gripu

smrtnost od svinjske gripe je također procjena
    curica koja je umrla od leukemije se vodi kao umrla od svinjske gripe jer je preporuka da svaki umrli kojem je dokazana prisutnost virusa h1n1 se vodi kao umrli od svinjske gripe
    iliti u extremu: dođeš sa 5 prostrijelnih rana i virusom h1n1. tvoja smrt će biti nuspojava svinjske gripe

a kako ćeš znati kolika je točno stopa smrtnosti ako nemaš točan drugi broj tj. : broj zaraženih
    nema testiranja krvi, samo u slučajevima sa komplikacija
    ostali mogu imati i običnu gripu i hunjavicu i želudčanu virozu ....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mikropaleontolog dr. Viera Scheibner je provela istraživanje o nepovoljnim učincima adjuvanata u cjepivima i napisala: „Skvalen ‘je doprinijeo kaskadi reakcija zvanima’ sindrom Zaljevskog rata. Vojnici su razvili artritis, fibromijalgiju, limfadenopatiju, osipe, fotosenzibilne osipe, malarne osipe, kronični umor, kroničnu glavobolju, abnormalan gubitak dlaka po tijelu, nezacjeljujuće kožne povrede, ulcere u ustima (afte), vrtoglavice, slabosti, gubitak pamćenja, oduzetost, promjene raspoloženja, neuropsihijatrijske probleme, probleme sa štitnjačom, anemije, povišen ESR (stopa sedimentacije eritrocita), sistemski eritemski lupus, multiplu sklerozu, smrtonosnu amiotrofičnu lateralnu sklerozu, Raynaudov fenomen sa napadima nedostatka krvi u prstima na rukama i nogama, Sjorgrenov sindrom zamućenog pogleda, kronične dijareje, noćna preznojavanja i slabije groznice.”

Wikipedia Studija koja povezuje skvalen, eksperimentalni adjuvant za cjepiva, sa pojedincima sa kliničkim znakovima sindroma Zaljevskog rata, objavljena je 2002. godine. Američki federalni sudac je presudio da postoji dobar razlog vjerovati da je skvalen štetan, te zapovjedio Pentagonu da ga prestane koristiti u listopadu 2004
    Imunologinja dr. Pamela Asa je prva prepoznala autoimune bolesti koje su se pojavile kod vojnika koje su preslik onih kod laboratorijskih životinja kojima je ubrizgan adjuvant skvalen u obliku ulja.

Prema Matsumotu, danas: „Adjuvanti skvalena su ključni sastojci u kompletno novoj generaciji cjepiva namijenjenog za masovnu imunizaciju cijeloga svijeta. Skvalen nije samo molekula koja se može naći u koljenu ili laktu – nalazi se u cijelom živčanom sustavu i mozgu.“ Kada je ubrizgan u tijelo, imunološki sustav ga napada kao protivnika kojeg treba uništiti. Jedenje i probavljanje skvalena nije problem. No ubrizgavanje istog dovodi do provokacije na koju imunološki sustav reagira napadom, koji zna završiti napadom istih stanica koje nam se prirodno nalaze u tijelu – i na mjestima gdje su ključne za zdravlje živčanog sustava. Jednom kad samouništenje počne, ono ne staje jer tijelo nastavlja proizvoditi molekulu koju imuni sustav želi napasti i uništiti.

postoje istraživanja koji dokazuju veze , pa ona kontra
    zato struka i jest podjeljena

ministrica Poljske se konzultirala sa stručnjacima i donijela odluku

ili postoji neku čudan virus: ako progovoriš kontra cijepljenja, automatski ti se briše titula

svako istraživanje se da frizirati

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

.
    Omjer osoba umrlih od virusa A/H1N1 iznosi 0,2-0,3 na tisuću, što je stopa niža od one uobičajene gripe koja ubija blizu 1 pacijenta na tisuću.
    http://www.plivamed.net/?section=hom...how=1&id=24652

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

.
    Omjer osoba umrlih od virusa A/H1N1 iznosi 0,2-0,3 na tisuću, što je stopa niža od one uobičajene gripe koja ubija blizu 1 pacijenta na tisuću.
    http://www.plivamed.net/?section=hom...how=1&id=24652
    Ovo razbacivanje sa citatima je zamagljivanje.

Ispada da što se više citata pomeće, to je veća istina na toj strani.

Ali nije tako.

Nemaju svi citati i sve izjave jednaku vrijednost.

A meni se ne da izbacivati citate, pa neka onda bude kako kažu Viera, Pamela i plivamed.

Ja sam ovdje napisao zašto nema smisla uspoređivati smrtnost od sezonske i pandemijske grjipe.
    Columbieru iz ECDC-a to nisam stigao objasniti, ali ne kužim koliko je to uopće bitno.

Ima li neki prag smrtnosti preko kojega se isplati cijepiti?

Baš me briga. Iliti po naški: zaboleme.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nda, jedina 'istina' je ona koja ide u prilog cjepljenju

sve ostalo ne postoji, sve ostalo je izmišljotina, magla, trabunjanje...

evo priznajem ti:
    tvoja vjera u sigurnost cjepljenja je čvrsta

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Evo i ja da nesto kazem o ovoj temi.
    Ovdje u Svedskoj je velika propaganda koja tjera sviju na cijepljenje, u novinama se iznose svi detalji gdje je ko umro, koliko je vakcinisanje pozitivno i sl. Sve ostale izjave su nekako skrivene kao npr o strucnim suradnicima koji rade za WHO a u isto vrijeme rade za ove farmaceutske tvrtke. Neki tip kojeg hoce nizozemska vlada da stavi zbog toga pred sud, znaci pandemija, vakcina i ekonomska dobit. Tako nesto se ne moze procitati u novinama, a svi strucnjaci koji odogovaraju na pitanja dobiju uvijek ista pitanja i daju uvijek iste odgovore,, vakcinisite se! ne samo zbog sebe vec i zbog drugih oko sebe. Sve je to ok da nije vakcina toliko kontraverzna, tako da ni mi necemo uzeti vakcinu.
    Danas sam procitala u novinama kako je jedna osoba umrla nakon vakcinisanja, a imala je transplantirano srce vec desetak godina i poslije vakcine tijelo ga odbacilo. Tako i jos jedan tip sa bubregom transplantiranim prije 13 godina, sad otkazalo..
    Mislim da je bitno jesti zdravo i izbaciti SECER iz prehrane. NIje problem secer u kafi, problem je secer skriven u svim ostalim proizvodima, ketchup, polugotovi proizvodi, kruh, Za mene je secerna industrija opasnija od duhanske. Secerna industrija je uspijela ubaciti svoj proizvod u sve ostale i tako nas napravila ovisnima o njemu. Koliko znam da secer potice upalne procese? Pa svinjska gripa nije problem i opasna kao gripa (niko ne umire od bolova u tijelu i kaslja) problem su komplikacije koje nastaju (upala pluca i sl).
    Eto, neko moje misljenje hraniti se zdravo i ocvrstiti svoju imunitet...
    ja se cjepiva bojim,
    koliko znam da su sedamdesetim u europi davali trudnicama neke lijekove da upotrebljavaju bez problema a onda se rodilo dosta djece bez ruku i nogu.... Ne moze im se bas sve vjerovati, :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Wow HZJZ je objavio nekakve informacije o cijepljenju :D

Sad moram to proučiti da vidim hoće li nas nekritične htjeti cijepiti ako bude slab odziv kritičnih tj. kad se mogu nadati cijepljenju

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo priznajem ti:
    Ne znam kako da to protumaičm.

Bilo bi krivo ako misliš da čvrsto vjerujem da cjepivo sigurno nema nuspojava i da se sve zna o mogućim rijetkim nuspojavama.

Ali točno je da uz sve postojeće manje cjepiva i nepoznanice, vjerujem da je korist veća od rizika - dok se ne dokaže suprotni. Ali filozofiranja o tome što bi bilo kad bi bilo ne smatram dokazima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

trlababalan, mora li se jedno pakiranje cjepiva od deset doza potrošiti unutar 24 sata?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo priznajem ti:
    Ne znam kako da to protumaičm.

.
    priznaješ samo teorije i linkove koji idu u prilog cjepljenju
    sve ostale koji upozoravaju da nije sve ružičasto odbacuješ

1. ne postoji izravni dokaz da je cjepivo uzrok smrti
    2. ne postoji izravni dokaz da je cjepivo sigurno za trudnice i njihove bebe

točku 1. odbacuješ (kontra cjepljenja)
    točku 2. prihvaćaš (pro cjepljenja)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

trlababalan, mora li se jedno pakiranje cjepiva od deset doza potrošiti unutar 24 sata?
    Mora, jer to kaže proizvođa i ncionalne preporuke zemalja koje koriste to cjepivo.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

priznaješ samo teorije i linkove koji idu u prilog cjepljenju
    sve ostale koji upozoravaju da nije sve ružičasto odbacuješ

2. ne postoji izravni dokaz da je cjepivo sigurno za trudnice i njihove bebe

točku 1. odbacuješ (kontra cjepljenja)
    točku 2. prihvaćaš (pro cjepljenja)
    Nisi u pravu.

Odbacujem izmišljanja.

I varaš se ako misliš da se ništa ne zna, pa da se može zaključivati kako se kome svidi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mora, jer to kaže proizvođa i ncionalne preporuke zemalja koje koriste to cjepivo.
    :D jupi! Možda me netko ubaci u grupu za cijepljenje, da se ne baci

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne postoji ni neizravan dokaz da cjepivo uzrokuje smrt.

Samo u maloj Hrvatskoj svakodnevno umre oko 120 osoba.

Uglavnom su to osobe s kroničnim bolestima.

Kada bismo mi imali dovoljno cjepiva da masovno cijepimo sve kronične bolesnike u roku od par dana, što misliš, koliko bi ih umrlo nakon cijepljenja?
    Već slijedeći dan bi ih umrlo nekoliko desetaka, a u roku od dva tri tjedna nakon cijepljenja, umrlo bi ih na stotine.

Jer svaki dan umire oko 120 ljudi i ovako i onako.

Što misliš, koliko ljudi svakodnevno umre u npr. Njemačkoj? Oko 1500 ljudi!
    Ako oni dnevno procijepe na tisuće osoba upravo iz tih skupina koje umiru zbog svoje bolesti, kolika misliš da je šansa da netko od njih umre dan nakon cijepljenja?

Kada bi netko gledao koliko je umrlih nakon cijepljenja u prošlom tjednu, a koliko ih je umrlo bez cijepljenja, ispalo bi da cijepljenje vrlo učinkovito sprečava smrt, ako ih je tako malo umrlo nakon cijepljenja, kao što ti tvrdiš (jedva nekih četrdesetak).

Ili kad bi se gledalo koliko je cijepljenih kroničara umrlo u danima nakon cijepljenja i usporedilo s time koliko je necijepljenih kroničara umrlo u isto vrijeme, opet bi se s tvojih četrdesetak umrlih pokazalo da cjepivo štiti od smrti
    To ti je čista matematika.

Ali, ne. Ti ne bi stvari gledala tako široko, već bi spomenula samo tih četrdesetak i donosila posve krive zaključke.

I kak da onda s tobom argumentirano diskutiram o cijepljenju?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tebe će ubaciti prek' veze.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Reći ću pediijarici da ti sačuva doze od E.
    Kako djeca u toj dobi trebaju dvije ima i za tvog muža.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •