Stranica 17 od 19 PrviPrvi ... 71516171819 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 945

Tema: svinjska gripa

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Eto, čisto rasprave radi
    Darko Richter, dr. med. 20.11. 2009. 19:40
    Re: Malo o svinjskom gripu

1. Po cemu se taj grip razlikuje od obicnog sezonskog ?
    Napada mladje, osobito djecu, i ima nesto visu smrtnost.

2.Cemu tolika fama oko vakcine? Negdje sam cula da i sve ostale vakcine u sebi sadrze ovu famoznu zivu posto je ona konzervans...
    Ne znam cemu fama. Ljudi misle da je ova gripa nesto totalno novo o cemu nitko nema pojma. A ima. Imamo cjepiva, imamo lijekove. Jedino nasi organizmi nemaju imunost, jer, do sada nisu imali doticaja sa slicnim podtipovma virusa. Iznimka su ljudi rodjeniprije 1957. g. koji su od 1918.-1957. imali prilike prokuzivati se s h1n1 koji donekle slici ovome danas. Tako da znaju biti dovoljn oimuni, pa je teziste pandemije na mladjima od 50 g.

4. Zar nije i ova vakcina ista kao i one sezonske koje primamo jedino sto u sebi sadrzi ovaj novi virus?
    Ista je, samoje unutra novi H1N1 virus, tj. njegovi dijelovi. A i oni ce vec iduce godine biti inkorporirani u seznosko cjepivo. Da se pandemija javila "na vrijeme" bio bi vec u ovom sezonskom cjepivu, i ne bismo imalai dvostruko ciejpljenje (pandemijskoi sezonsko).

4.Da li se nesto lose moze desiti ukoliko je dijete vec zarazeno samo nije jos ispoljilo simptome i onda se vakcinise? Ne.

5. Spominju cesto na televiziji da je debljina faktor rizika...zbog cega? To je cinjenica. Body mass index preko 28-30 povezan je s visim rizikom teskih oblika gripe pa i smrtnosti. Sada je kasno ici skidati kile. Bolje se cijepiti i/ili nabaviti Tamiflu, Relenzu ili sl.

6. Da li posedujete mozda podatke koliko ljudi umre u Hrvatskoj godisnje od obicnog gripa (procentualno) posto sam citala negdje na internetu da ustvari od obicnog gripa umre vise ljudi samo se od ovoga vise ljudi zarazi...ne znam da li je to tocno posto se sada moze svasta procitati na internetu...
    Od sezonske gripe smrtnost je oko 0,2%, od ove pandemijske oko 0,4%. Za usporedbu, od "spanjolke" je smrtnost bila 10%, a od pticje H5N1 icak 63%.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Reći ću pediijarici da ti sačuva doze od E.
    Kako djeca u toj dobi trebaju dvije ima i za tvog muža.
    Nema potrebe, ja idem preko veze.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Derek se ipak nije cijepio neki dan - prehladjen je, ali je mislio ici pod svaku cijenu, da ne ostane kratkih rukava. Ipak nije trebalo. Doza ima dovoljno, i previse.

Masovne histerije nema. Pregazenih na vratima medicinskih ustanova - nema. Iako cjepivo jos uvijek nije dostupno svima, nitko se ne zabrinjava, niti oni kojima je ponudjena mogucnost masovno dolaze po svoju dozu. Nema ni panike, zivot tece dalje.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kad čovjek dobro pogleda, vidi da su u stvari pasteus, Shiga, Koch i hansen bili plaćenici američke vlade koji su poslani u prošlost da nam zamažu oči. Da mikrobi uopće ne postoje, i da bolesti posztaju zarazne tek kad ljudi povjeruju da će se zaraziti. to je sve urota masona, rozenkrojcera i gljivarskog društva 'Kamilo Blagaić'

i tri dana koja sam preležao u bunilu s temperaturom skoro 39, mučninom i bunilom, sigurno su lažno sjećanje koje su mi ljudi u crnom implantirali u mozak.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jedan_tata prvotno napisa
    i tri dana koja sam preležao u bunilu s temperaturom skoro 39, mučninom i bunilom, sigurno su lažno sjećanje koje su mi ljudi u crnom implantirali u mozak.
    A zato te nema....Glavno da je sad sve ok,bez obzira na ljude u crnom.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jeste pogledali ovaj link:

http://www.englishforum.ch/family-ma...d-woman-7.html koji je trlababalan naveo?

Svjesna sam da je to jako, jako mali uzorak (ako se uopće može upotrijebiti taj termin), ali sam se iznenadila generalnom "za cijepljenje" stavu.
    A rasprave i dileme (kojih ima) kreću se uglavnom unutar tog "pro" usmjerenja.

Pročitao netko?

Kaj velite?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jesam ja. A što reći, ne znam. Svaki forum ima svoj neki štih, ovdje se teško može do baš medicinskih infaća i zato mi je predragocjeno što su tu na topicu jedantata i trlababalan (pretpostavljam da je i trla medicinar?) da se ne čita samo isto mišljenje koje je negativno, a kojemu je sklonija većina forumaša.... Evo i ovaj dr. Kuzman je rekao da je ono što kruži mailom neučinkovito, tj. sve osim pranja ruku - ono slanom vodom po grlu, sluznicama, inače tim nekim preporukama tipa stavi luk koji skuplja bakterije itd. nisam sklona. I milijun puta sam već promislila da je alternativna industrija jednako profit-oriented, ma samo kad čujem iz Bio i Bioa kako na stojedinici hvale onaj nekakav funkcionalni sok iz Otočja Kuk, Noni sok za svaku svhru itd. shvaćam koliko je i to jedna mašinerija za prodaju nečega čemu osobno bitno manje vjerujem da je učinkovito, nego medicini.

Naši liječnici još nisu ujednačili stav, ginićku sam pitala pred koji tjedan - ne bi cijepila, pedijatricu pred mjesec-dva - ne bi cijepila, niti protiv sezonske, niti protiv svinjske, u Americi se normalno cijepe, ako sam dobro shvatila, protiv sezonske, ne znam da li i protiv svinjske. Meni, kao laiku, istina nije jednoznačna i baš sam na vagi. Jedino da napravim novi update s pedijatrom je li sad pak preporučaju cijepljenje za djecu, ne znam. Koliko sam shvatila od pedijatara, sad su naklonjeniji i davanju Tamiflua za djecu kad su vidjeli "svinju" oči u oči...

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Luminitsa prvotno napisa
    Daleko sam od medicinara, al izgleda da ta svinjeća gripa ima vrlo širok spektar simptoma, čak šarolikiji od obične - kod mene u školi cijela parada bolesnih, neki tjedan dana, neki dva dana, nekim zaštopan nos, nekima uho, neki gore, neki kašlju, neki imaju sve simptome, a neki samo jedan. E sad, jel to sve svinjac ili neke druge viroze... Ko će ga znat. Bitno da se preboli.
    kao i što si sama rekla, da li je to svinjska ili ne ne može se znati ako se u Hrvatskoj ne testira .

živo me zanima od kuda će Hr kasnije izvlačiti podatke, brojke i statistike, kad uopće ne testiraju ljude.
    u njemačkoj svakoga testiraju, jer kao prvo to testiranje niti je zahtjevno niti skupo, kao drugo tek prema tome određuju tretman pacijenta, a ne na pamet kao kod nas, počeli gurati Tamiflu za običnu hunjavicu, prestrašno. šokirala sam se što mi je šogorica doćivjela sa klincima.
    i kao treće, kad čitava ova prada prođe imat će crno na bijelo podatke o kretanju virusa, a ne pričati na pamet kao što je kod nas slučaj.

tako da oprezno sa ovakvim izjavama da svinjska ima širi spektar simptoma od sezonske.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj grom prvotno napisa

4. Zar nije i ova vakcina ista kao i one sezonske koje primamo jedino sto u sebi sadrzi ovaj novi virus?
    Ista je, samoje unutra novi H1N1 virus, tj. njegovi dijelovi. A i oni ce vec iduce godine biti inkorporirani u seznosko cjepivo. Da se pandemija javila "na vrijeme" bio bi vec u ovom sezonskom cjepivu, i ne bismo imalai dvostruko ciejpljenje (pandemijskoi sezonsko).
    primjet ću samo da dr. Kuzma ili nije dobro informiran ili ne želi biti dobro informiran.

prestrašno.

od 4 cjepiva na europskom tržištu protiv svinjske niti jedno nije isto kao i protiv sezonske, niti jedno ! tu naravno ne mislim na virus, već tehnologiju.

moram priznati da je doista intzeresantno promatrati koliko se preporuke njemačkih i naših liječnika počinju sve više razlikovati, što vrijeme više odmiče.

u svakom slučaju potpisala bih Grubi i predloćila da trudnice radije posluhnu što ona govori. sigurnije je.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    priznaješ samo teorije i linkove koji idu u prilog cjepljenju
    sve ostale koji upozoravaju da nije sve ružičasto odbacuješ

1. ne postoji izravni dokaz da je cjepivo uzrok smrti
    2. ne postoji izravni dokaz da je cjepivo sigurno za trudnice i njihove bebe

točku 1. odbacuješ (kontra cjepljenja)
    točku 2. prihvaćaš (pro cjepljenja)
    inače u ovom smjeru idu i njemačke preporuke. pogotovo što se tiče cjepiva protiv svinjske, zbog toga su i naručili 4 cjepivo protiv svinjske posebno za trudnice koje dolazi sad za koji dan u njemačku.

pošto se ovom gripom bavim već punih pola godine od njenog početka upravo jer sam ostala u drugom stanju u to vrijeme, dobro i konkretno sam informirana od kompetentnih i specijaliziranih ljudi, mogu samo reći trudnice se ne bi trebale cijepiti nipošto.

od prvog mog kontakta sa mojom doktoricom opće, pa preko specijalističkog tima vriloga posebno zaduženog za informiranje trudnica 24 / 7 pri mojoj zdrastvenoj kasi, preko prijatelja vriloga, pa do specijalista u klinici gdje ću roditi. inače najpoznatija klinika u ovom dijelu europe.

tako da mi doista nije jasno što naši doktori i specijalisti u Hrvatskoj glume i zbog čega pozivaju trudnice na cjepljenje, kad veći dio zapdne europe govori upravo dijametralno suprotno.

u svakom slučaju sretno svima, i ako već nekoga morate slušati, radije razmotrite što Grubi govori.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a kako ćemo točno znati koji su liječnici u pravu, naši ili njemački?
    jesu li naši samim tim što su završili medicinu u hrvatskoj nestručniji ili su njemački liječnici nadliječnici sa završenim fakultetom za svinjsku gripu?
    ja se neću cjepiti, niti će itko od mojih ukućana, ali mi se ne sviđa ovaj stav blaćenja hrvatskih liječnika.

moia ti si liječnik?

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj moia prvotno napisa
    u njemačkoj svakoga testiraju, jer kao prvo to testiranje niti je zahtjevno niti skupo
    U Italiji testiraju samo ljude koji zavrse u bolnici sa komplikacijama.
    Pedica mi je rekla da je razlog to sto je testiranje skupo.
    Rekla je da zato i ne zna koju smo gripu preboljeli, sezonsku (za koju npr. u HR tvrde da stize tek nakon NG), ili svinjsku.

Inace, u Italiji su poceli cijepiti rizicne skupine, no samo po preporuci lijecnika. Preporucuju npr. cjepivo svima koji boluju od astme. Mnogo ljudi koje poznajem se usprkos preporuci lijecnika ne zeli cijepiti.

U SAD-u mi teta zbog dijagnoze spada u rizicnu skupinu, no njen doktor ju je cijepio samo protiv sezonske gripe.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

u svakom slučaju potpisala bih Grubi i predloćila da trudnice radije posluhnu što ona govori. sigurnije je.
    a ja bih tebi preporučila da na forumu ne preporučuješ da trudnice slušaju ljude koji nisu završili medicinu i koji znanje crpe sa google.com-a.
    jer MGrubi ne zna o tome ništa više od tebe ili mene.
    puno priče ne znači nužno i kvalitetan sadržaj.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

primjet ću samo da dr. Kuzma ili nije dobro informiran ili ne želi biti dobro informiran.

prestrašno.

od 4 cjepiva na europskom tržištu protiv svinjske niti jedno nije isto kao i protiv sezonske, niti jedno ! tu naravno ne mislim na virus, već tehnologiju.
    Pandemijsko cjepivo koje se koristi u Hrvatskoj (Focetria) je proizvedeno istom tehnologijom (korištenjem adjuvansa MF59C.1) kao i Fluad cjepivo koje se u Hrvatskoj koristi već tri godine za cijepljenje starijih od 65 godina.
    Koristi se Fluad i u Njemačkoj.
    Raspitaj se malo po Njemačkoj.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Obrisah par postova koji nemaju veze sa gripom.
    Nastavite dalje...o gripi.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    ...ima ljudi kojima temperatura skace puno vise od 38.5C. A ima i mrtvih.
    Isto vrijedi i za cjepivo (a i za hunjavicu). Zašto je moje pretjerivanje lošije od tvojeg :? Većina cijepljenih ne iskusi nuspojave cijepljenja, a i većina oboljelih prođe jako dobro - u čemu je razlika?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    ...ima ljudi kojima temperatura skace puno vise od 38.5C. A ima i mrtvih.
    Isto vrijedi i za cjepivo (a i za hunjavicu). Zašto je moje pretjerivanje lošije od tvojeg :? Većina cijepljenih ne iskusi nuspojave cijepljenja, a i većina oboljelih prođe jako dobro - u čemu je razlika?
    Uopce nisam za cijepljenje per se, tj. svejedno mi je tko ce se cijepiti, a tko nece (ja najvjerojatnije necu). Smeta me pretjerivanje, ne samo tvoje vec opcenito, usmjereno prema lijecnicima. A jos vise me smeta sto je to na forumu dozvoljeno. Ono, vecina ljudi jos uvijek placa arhitektima da im pomognu oko gradnje kuce i to je skroz prihvatljivo. U isto vrijeme, nedaj boze povjerovati nekom doktoru. Ispada da su svi sudionici neke teorije zavjere i da postoje samo da bi unistili ljudski rod. :/

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa

prestrašno.

Pandemijsko cjepivo koje se koristi u Hrvatskoj (Focetria) je proizvedeno istom tehnologijom (korištenjem adjuvansa MF59C.1) kao i Fluad cjepivo koje se u Hrvatskoj koristi već tri godine za cijepljenje starijih od 65 godina.
    Koristi se Fluad i u Njemačkoj.
    Raspitaj se malo po Njemačkoj.
    točno koristi se od 2000 godine u njemačkoj. i fluad i begrivac.

ali znaš što ? opet ne raspolažeš sa točnim informacijama.

naime, emeina (EMEA) preporuka je tada glasila da se proizvode cjepiva bez sredstva za konzerviranje. nakon čega se fluad proizvodi bez sredstva za konzerivranje i bez žive !

P.S.
    mislim svaka čast tvojoj struci gdje god da si je apsolvirao, ali dušo moja na ovom forumu si u vrlo kratkom vremenu napisao pun kufer netočnih informacija i preporuka koje uopće ne stoje, toliko da mi je točno došlo žao naših ljudi pored ovakih stručnjaka. mislim, našu hrvatsku stručnost sam osjetila prije desetak godina i na vlastitoj koži i iz prve ruke znam što se pod tim zapravo skriva. da sam kojim slučajem ostala u hrvatskoj danas bi vjerojatno bila invalid - pregledevao me čitav tim zg stručnjaka i to pune dvije godine.

ali hej tko sam ja da te ispravljam. samo ti piši.

sretno svima i dobro zdravlje prije svega svima. da vas ove gripetine zaobiđu u širokom luku.

toliko o tome.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa
    jesu li naši samim tim što su završili medicinu u hrvatskoj nestručniji ili su njemački liječnici nadliječnici sa završenim fakultetom za svinjsku gripu?
    ja se neću cjepiti, niti će itko od mojih ukućana, ali mi se ne sviđa ovaj stav blaćenja hrvatskih liječnika.

moia ti si liječnik?
    možda na temelju usporedbe stanja u zdravstvu njemačkog naspram hrvatskog na primjer. njemačko je trenutno najbolje u eu zajedno sa švicarsko. a na kojem mjestu je hrvatsko ?

možda na temelju resursa sa kojima raspolaže jedna, a sa kojima druga zemlja.

možda na temelju stručnog kadra i instituta.

možda na temelju izdvajanja za zdrastvo iz bruto nacionalnog dohotka i općenito zdravstvenu skrb koja je sa hrvatskom, žalosno, ali neusporedivo niti na jednom nivou.

da nije smiješno ovakvo pitanje bi bilo tragično s obzirom da nam je zemlja u banani, a zdravstvo na koljenima već desetljećima. dok je njemačka 3 najjače gospodarstvo ne u europi, već u svijetu. usprkos ekonomskim potresima i krizama koje tresu svijet.

ali eto vjerujte onda našim vrlim stručnjacima i hitno sve trudnice na cjepljenje.

šta ću vam ja....

u svakom slučaju sretno. meni se ne da više ovdje gubiti vrijeme.

pozdrav svima i sretno.

p.s.
    jedna stvar je patriotizam, a sasvim druga realnost pogotovo kad je zdravlje u pitanju.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam od danas uvjereni sljedbenik teorije urote!!!!

Nevjerojatno je da baš danas, kad je prvi dan cijepljenja protiv pandemijske gripe po ambulantama, emitiran interview sa Jane Burgermeister u emisiji "Na rubu znanosti".

Taj Mišak i Burgermajsterica nisu na rubu znanosti, već na rubu pameti!

Prvo ona objašnjava kako se svakom dozom cjepiva u ljude ubrizga mikročip, putem specijalne šifrirane šprice i igle. Pa će ih se moći nadzirati i upravljati njihovim raspoloženjem preko vibracija metala u tijelu.

Onda on doda: "Da, onima koji budu imali sreću da prežive cijepljenje".

Na što ona potvrdi: "Da, cjepivom se treba ubiti šest milijardi ljudi, pa će se lakše upravljati preostalima".

Molim da mi stručnjaci za teorije zavjere kažu kolika je šansa da su to dvoje idiota sasvim slučajno emitirani na HTV-u upravno na dan kad počinje cijepljenje u Hrvatskoj!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ovakvo sranje s HTV-a bi se, zbog svojih dalekosežnih posljedica, u nekadašnjim vremenima zvalo zločin protiv naroda.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Može jedno praktično pitanje za doktore (usput da smirite strasti oko cijepljenja ): je li normalno da su 10 dana nakon preboljene svinjske gripe u krvnoj slici povišeni limfociti i da se pojavljuju atipični limfociti? Usput, već 5 dana se osjećam jaaaako umorno i iscrpljeno, boli me u prsima i nekako "peče" u dušniku kad dišem, temp. mi svaki dan dođe na 37 pa padne više puta.
    Doktorica kaže da ne zna je li to posljedica gripe ili ne nešto drugo? Za 3 dana moram opet na vađenje krvi. Upala pluća nije, nalaz je uredan.
    Brine se zbog tih atipičnih limfocita, kaže da ih je susretala najčešće kod mononukleoze.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na tragu vitekove mamuške, pls ostavite nam ovaj topic da imamo di pitat forumske medicinare praktične savjete na temu svinjske, nemojte da se zaključava.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Obrisani svi bezobrazluci,prepucavanja i OT.
    Vratite se na gripu.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa

moia ti si liječnik?
    možda na temelju usporedbe stanja u zdravstvu njemačkog naspram hrvatskog na primjer. njemačko je trenutno najbolje u eu zajedno sa švicarsko. a na kojem mjestu je hrvatsko ?

možda na temelju resursa sa kojima raspolaže jedna, a sa kojima druga zemlja.

možda na temelju stručnog kadra i instituta.

možda na temelju izdvajanja za zdrastvo iz bruto nacionalnog dohotka i općenito zdravstvenu skrb koja je sa hrvatskom, žalosno, ali neusporedivo niti na jednom nivou.

da nije smiješno ovakvo pitanje bi bilo tragično s obzirom da nam je zemlja u banani, a zdravstvo na koljenima već desetljećima. dok je njemačka 3 najjače gospodarstvo ne u europi, već u svijetu. usprkos ekonomskim potresima i krizama koje tresu svijet.

ali eto vjerujte onda našim vrlim stručnjacima i hitno sve trudnice na cjepljenje.

šta ću vam ja....

u svakom slučaju sretno. meni se ne da više ovdje gubiti vrijeme.

pozdrav svima i sretno.

p.s.
    jedna stvar je patriotizam, a sasvim druga realnost pogotovo kad je zdravlje u pitanju.
    naprosto ne mogu vjerovati da je ova pljuvačina ostavljena.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Odlučila sam to za sad ostaviti.Kao i post od trbabalan.
    Vratimo se na gripu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Odlučila sam to za sad ostaviti.
    Nevjerojatno. Ili nije.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Odlučila sam to za sad ostaviti.Kao i post od trbabalan.
    Vratimo se na gripu.
    U pet minuta iza ponoći, dakle, za manje od sat vremena je repriza interviewa sa Jane Brugermeister na prvom programu HTV-a.

Molim sve koji su budni da pogledaju, pa mi napišu jesam li pretjerao u reakciji.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Može jedno praktično pitanje za doktore (usput da smirite strasti oko cijepljenja ): je li normalno da su 10 dana nakon preboljene svinjske gripe u krvnoj slici povišeni limfociti i da se pojavljuju atipični limfociti?.
    Nadam se da će bibai i jedan tata na ovo moći odgovoriti.

Ali ako uskoro dobiješ upalu grla i uglavnom bolne limfne čvorove po vratu, i oticanje kapaka, mogla bi biti mononukleoza

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa
    Odlučila sam to za sad ostaviti.
    Nevjerojatno. Ili nije.
    bilo bi nevjerojatno da je izbrisano.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma dajte...

žena se pozdravila zauvijek, pa neka se vidi

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa
    Molim sve koji su budni da pogledaju, pa mi napišu jesam li pretjerao u reakciji.
    Dobro, a gdje ti zapravo živiš? Mislim u kojoj zemlji? Zar ne čitaš novine, recimo Slobodnu? Gle: Ljudi, čuvajte se, u cjepivu je mikročip
    Čovjek valjda zna, a moralnost i integritet jednog fratra ćeš teško poljuljati. OK, možda hoćeš u zemlji u kojoj se sada nalaziš, ali nikako u Hrvatskoj.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Smeta me pretjerivanje, ne samo tvoje vec opcenito, usmjereno prema lijecnicima.
    ... koji su jedna malobrojna ugrožena vrsta vrijedna ... čega?

Dobro, a temeljem čega tvrdiš da je moje pretjerivanje usmjereno prema svim liječnicima kao jednom kolektivu? Na forumu ima nekoliko liječnika i farmaceuta s kojima sam praktično uvijek u jako dobrim odnosima i među nama vlada mir, sklad i prijateljstvo. Međusobno se uvažavamo kao ljudi i to je stvarno OK. Ja mislim da su oni super!

"Poseban odnos" imam samo prema selektiranoj manjini i isključivo u svrhu milo za drago. Čudi me da nitko od "prozvanih" nema potrebu za uglađenom komunikacijom. Baš bi jednom mogli i pokušati. Tko zna, možda im se svidi.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Može jedno praktično pitanje za doktore (usput da smirite strasti oko cijepljenja ): je li normalno da su 10 dana nakon preboljene svinjske gripe u krvnoj slici povišeni limfociti i da se pojavljuju atipični limfociti? Usput, već 5 dana se osjećam jaaaako umorno i iscrpljeno, boli me u prsima i nekako "peče" u dušniku kad dišem, temp. mi svaki dan dođe na 37 pa padne više puta.
    Doktorica kaže da ne zna je li to posljedica gripe ili ne nešto drugo? Za 3 dana moram opet na vađenje krvi. Upala pluća nije, nalaz je uredan.
    Brine se zbog tih atipičnih limfocita, kaže da ih je susretala najčešće kod mononukleoze.
    Koliko ih imaš?
    Ako je do 5% može biti od gripe, ako je 20% baš i ne.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Smeta me pretjerivanje, ne samo tvoje vec opcenito, usmjereno prema lijecnicima.
    ... koji su jedna malobrojna ugrožena vrsta vrijedna ... čega?

Dobro, a temeljem čega tvrdiš da je moje pretjerivanje usmjereno prema svim liječnicima kao jednom kolektivu? Na forumu ima nekoliko liječnika i farmaceuta s kojima sam praktično uvijek u jako dobrim odnosima i među nama vlada mir, sklad i prijateljstvo. Međusobno se uvažavamo kao ljudi i to je stvarno OK. Ja mislim da su oni super!

"Poseban odnos" imam samo prema selektiranoj manjini i isključivo u svrhu milo za drago. Čudi me da nitko od "prozvanih" nema potrebu za uglađenom komunikacijom. Baš bi jednom mogli i pokušati. Tko zna, možda im se svidi.
    Vrsta vrijedna postovanja kao i bilo koja druga? Jer cinjenica da ima onih koji bas i ne obavljaju korektno svoj posao ne znaci da su svi takvi i da ih treba trpati u isti kos. A to se na forumu konstantno radi. Stvarno su rijetki primjeri, u vecini rasprava, gdje se o doktorima ne govori kao o zvijerima, s obaveznim posprdnim stavom (ovo zadnje vise ide tebe nego ostalih, vjerojatno zbog stila pisanja). Eto, samo to me smeta, a stvarno nisam doktor, niti imam ijednog u obitelji. Mozda ne citam sve teme o, stajaznam, gradjevinarima i menadzerima, pa ne vidim da se i o njima tako pise.

Enivej, pretpostavljam da ce ovo ionako biti obrisano jer nema vise veze sa svinjetinom pa mi se nekako ne da trositi vrijeme i tipke.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

sasvim moguće da je mononukleoza. trebala bi napraviti jetrene nalaze i po mogućnosti citološki razmaz krvi da se vidi točno koliko je tih reaktivnih limfocita izraz atipični se više ne koristi jer vuče na malignitet )

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Jedan_tata prvotno napisa
    sasvim moguće da je mononukleoza. trebala bi napraviti jetrene nalaze i po mogućnosti citološki razmaz krvi da se vidi točno koliko je tih reaktivnih limfocita izraz atipični se više ne koristi jer vuče na malignitet )
    Atipičnih limfocita (tako piše na nalazu ) ima 10%, jetrene jedinice: AST 16, ALT 11, GGT 14 , u granici su normale. Željezo mi 7.50, ali je hemoglobin dobar (139). Limfne žlijezde su ok, doktorica mi je pregledala vrat, temperaturu nemam.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

E da, sedimentacija i leukociti su ok.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moze i meni odgovor, vjerojatno jest na prvih 17
    kad prestajes biti zarazna/an?
    lezim doma u krevetu i ne sirim zarazu, ali imam dva vazna sastanka pa ne znam jel ok prema ljudima

nas je doma sve uprasilo
    prvo je krenuo i., u proslu srijedu. dosao je iz skole i zaspao. probudio se 6 sati kasnije, u temperaturi i bunilu, dotad je mm skoro provalio u stan, a i. se ne sjeca uopce trena kad mu je ipak uspio otvoriti vrata.
    u cetvrtak je poceo kasalj, u petak i subotu je opstrukcija bila ko sto nije zadnjih 4 godine, bili smo skoro na vratima za srebrnjak, ali je pomogla veca doza ventolina
    jucer mu je temperatura pala i danas jos odmara, mislim da bi sutra mogao u skolu, nakon 7 dana?
    treba li se ici na neku kontrolu prije povratka u skolu?

mene je uhvatilo u nedjelju, mm u ponedjeljak, temperatura, , glavobolja, osamucenost, kasalj, bol u plucima, kihanje, nista me nije zaobislo.
    iako, kad se sjetim gripe od prije 3-4 godine, ova je puno blaza
    evo danas sam se pocela oporavljat, temp mi je jos uvijek povisena, muce me jos samo kasalj i plucobolja, ali mislim da bi mogla medju ljude uskoro

jesam li zarazna ili ne? i ko jesam, dokad?
    dok traje kasalj i kianje ili temperatura?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bar 24 sata moraju proći od kad ti temperatura padne bez lijekova, iako neki kažu 7 dana od početka simptoma

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je lijecnik rekao minimalno 7 dana od pocetka simptoma, tj. tek 7 dan i da je ovdje veliki problem sekundarne infekcije. dakle da ne zaradis sad jos neku bestiju na sebe. tako sam ja ko pravi vojnik bila 7 dana u kuci 8)

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ne cijepim se inače protiv gripe i nemam se namjeru cijepit ni protiv svinjske... niti ću djecu dati cijepiti...
    smatram da se buka oko cijepljenja /necijepljenja digla bespotrebno a profitiraju jedino mediji od bombastičnih naslova i farmaceutske kuće...
    činjenica je da je učinkovitost svakog cjepiva upitna jer ti nitko ne garantira da ako se cijepiš nećeš dobit to protiv čega si se cijepio... a za nuspojave si sam sebi odgovoran :/ jea rajt... sve mi je to mutno...

pozdrav svima koji boluju... drž'te se....

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

po ovome što si opisala to je klasična klinička slika da ti se tijelo još uvijek bori, da li sa virusom gripe ili nekom upalom, to bi doktorica koja te vodi trebala znati.

u svakom slučaju moguće je (i u slučaju kada se čovjek osjeća dobro) da limfociti ostanu povišeni i do 2-3 mjeseca nakon uzimanja lijekova. recimo nakon uzimanja penicilina tijelu treba da razgradi penicilin i do pola godine.

makar kod tebe po simptomima i općoj kliničkoj slici tvoje tijelo je još uvijek u stanju borbe.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

inače da se ne bi odmah uplašila da je nešto loše, pojačana produkcija limfocita dolazi i uslijed najobičnije prehlade.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Atipičnih limfocita (tako piše na nalazu ) ima 10%, jetrene jedinice: AST 16, ALT 11, GGT 14 , u granici su normale. Željezo mi 7.50, ali je hemoglobin dobar (139). Limfne žlijezde su ok, doktorica mi je pregledala vrat, temperaturu nemam.
    tempraturu imaš, tako si navela, ne visoku, ali povišenu. penje se do 37 pa pada.
    u svakom slučaju atipični limfociti se javljaju prije svega kod viralnih infekcija - kod virusa mononukleoze, virusa hepatitisa i virusa herpesa, također i kod toxoplasmose.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ivarice, ne šalji I. još u školu. Ako bude dobro tek negdje u pon.
    Ne treba mu pregled ako je afebrilan, normalno diše i normalno se ponaša.
    Smatra se da nisi zarazan dan nakon pada temperature, no i to je individualno. Kod djece kliconoštvo traje obično i dulje.

Vitekova mamuška- javi rezultate od sutra. Ponekad broj reaktivnih limfocita ovisi i o tome tko ih gleda...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    jucer mu je temperatura pala i danas jos odmara, mislim da bi sutra mogao u skolu, nakon 7 dana?
    Meni je pedica isto rekla, jedan dan bez temperature, i slijedeci moze ici u skolu.
    Na ponovnu kontrolu se, barem ovdje, ne mora ici - pedica mi je dala ispricnicu + potvrdu da je zdrava, i rekla da na njoj upisem taj 1. dan bez temperature, ako ce slijedeci ici u skolu. U skoli su isto rekli da je tako OK.
    Preferiraju ovako, da im se u cekaonicama ne stvaraju guzve, i da djeca i roditelji ne bi ponovno bili izlozeni bolestinama - dok cekaju potvrdu da su zdravi.

Vibrice za sve bolesne saljem.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vrsta vrijedna postovanja kao i bilo koja druga?
    Navikni se. U svakom trenutku neka druga struka uživa povjerenje ili trpi nepovjerenje. Trenutno je situacija takva da još samo malobrojni liječnicima nose očišćene purice, itd. Tko zna, možda se za nekih 30 godina situacija promijeni na bolje.

Onaj dio koji je ovdje bitan je da zbog par pojedinaca i njihovog pristupa komunikaciji s osobama s foruma može trpiti ugled vrijednih i poštenih medicinara, a to se neće popraviti tako da se drži stranu šačici koja svima ostalima kalja reputaciju.

Na ovom topicu ima nekoliko divnih ljudi koji bez zadrške daju korisne savjete i stvarno pomažu. Ima i onih drugih kojima je važnije sukobiti se, recimo, sa mnom i gurati cjepivo koje evidentno nitko neće.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    Mi smo cijeli prošli tjedan u gripi. Prvo je F. počeo s temperaturom u pretprošlu nedjelju, svi ostali klasični simptomi(kašalj, bolovi u mišićima, užasna glavobolja, temp. 39 i više koju ne možeš skinuti...). U srijedu počinjem i ja. Nešto prestrašno. Nisam mogla dići glavu s
    kreveta od glavobolje, slabosti i vrtoglavice. Simptomi traju sve do nedjelje, uz užasan kašalj i bolove u prsima. U nedjelju uz ponovo vraćanje temperature završavam na hitnoj i zaraznoj, na snimanju pluća i vađenju krvi. Ordinirana i infuzija. Koma. Danas mi je malo bolje, mogu ustati, iako sam užasno slaba. Ne znam kako drugima, ali ova gripa je bila jedno stvarno užasno iskusvo. A nisam ju imala, ne sjećam se od kad, možda kao dijete.

Ivarice, specijalist infektolog je rekao za F. da barem još tjedan dana nakon što padne temperatura ostane kući, što zbog zaraznosti što zbog oslabljenog imuniteta. Ja ne bi I. još slala u školu. U stvari, ovisno kad mu je pala temp.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

tek sam od danas na forumu.......citala sam onako na preskak.......moja kci je prosli tjedan u cetvrak dosla iz skole sa temperaturom 38 i svim simptomima gripe........sutradan sam je odvela lijecniku i nije ju testirala ali je uzela zdravo za gotovo da je to influenca ili rekla je sve je moguce.....dala joj je tamiflu da uzima jednu dnevno sedam dana....vec sledeci dan bila je puno bolje.....i sad sest dana nakon toga je kao zdrava ali mi je receno da ostane tjedan dana kod kuce i radi sebe i radi druge djece u skoli.......ja sam se dva dana poslije isto razboljela........temperatura i uzaaaaasna glavobolja.......dobila sam tamiflu dva dnevno.......i osjecam se dosta dobro.....mogu reci imala sam puno tezih gripa......meni je receno da je jako vazno to odlezati.....sad me samo temperatura zeza cak mi je pala ispod 35 ali mislim da ce se i to srediti kad ozdravim......

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •