Stranica 18 od 19 PrviPrvi ... 816171819 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 851 do 900 od 945

Tema: svinjska gripa

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

tek sam od danas na forumu.......citala sam onako na preskak.......moja kci je prosli tjedan u cetvrak dosla iz skole sa temperaturom 38 i svim simptomima gripe........sutradan sam je odvela lijecniku i nije ju testirala ali je uzela zdravo za gotovo da je to influenca ili rekla je sve je moguce.....dala joj je tamiflu da uzima jednu dnevno sedam dana....vec sledeci dan bila je puno bolje.....i sad sest dana nakon toga je kao zdrava ali mi je receno da ostane tjedan dana kod kuce i radi sebe i radi druge djece u skoli.......ja sam se dva dana poslije isto razboljela........temperatura i uzaaaaasna glavobolja.......dobila sam tamiflu dva dnevno.......i osjecam se dosta dobro.....mogu reci imala sam puno tezih gripa......meni je receno da je jako vazno to odlezati.....sad me samo temperatura zeza cak mi je pala ispod 35 ali mislim da ce se i to srediti kad ozdravim......

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

D. se cijepio jucer. Jos je ziv. Cjepiva ima, ali i dalje samo za odredjene skupine - ukljucuju djecu od sest mjeseci do 4 godine, zatim kronicne bolesnike bilo kojih godina, trudnice, zdravstvene radnike i osobe koje zive ili cuvaju djecu do sest mjeseci. Guzve nema.

Citiraj Davor prvotno napisa
    Citiraj Kaae prvotno napisa
    Vrsta vrijedna postovanja kao i bilo koja druga?
    Navikni se. U svakom trenutku neka druga struka uživa povjerenje ili trpi nepovjerenje. Trenutno je situacija takva da još samo malobrojni liječnicima nose očišćene purice, itd. Tko zna, možda se za nekih 30 godina situacija promijeni na bolje.

Onaj dio koji je ovdje bitan je da zbog par pojedinaca i njihovog pristupa komunikaciji s osobama s foruma može trpiti ugled vrijednih i poštenih medicinara, a to se neće popraviti tako da se drži stranu šačici koja svima ostalima kalja reputaciju.

Na ovom topicu ima nekoliko divnih ljudi koji bez zadrške daju korisne savjete i stvarno pomažu. Ima i onih drugih kojima je važnije sukobiti se, recimo, sa mnom i gurati cjepivo koje evidentno nitko neće.
    Sto se purica tice, purice se nose skoro svima, ne samo doktorima. I prosvjetnim radnicima, pravnicima... u bilo koju ustanovu, iz bilo kojeg razloga. Ne opravdavam; primjecujem.

Ovo s cjepivima uopce ne dozivljavam isto kao i ti, tj. ne cini mi se da netko nesto gura, samo pruza informaciju, cak mozda i na manje agresivan nacin nego sto su pruzene neke druge (prirodni porod, na primjer, u usporedbi sa prestrasnim bolnickim, koji opet ukljucuje prestrasne monstrume koji ce te rastrancirati prije nego sto prodjes kroz vrata). Dakle, ono sto me najvise smeta (pokvarena ploca sindrom, eh) jest cinjenica da je dozvoljeno (pogotovo nekima) napisati bilo sto na topicima i forumima o zdravlju. Ako je iole pametno sroceno, nazalost, izgledat ce kao stajaznam kakva sveta istina i pitanje je vremena kad ce netko zavrsiti u banani.

Mislim, svejedno je ako netko kaze da je Benetton bolji od, recimo, Nede iz Senja. Cak nije niti toliko strasno ako netko sedam puta godisnje nahrani dijete hrenovkama i smokijem, dok drugi objasnjavaju da je integralni proso puno zdraviji. Ni od toga, najvjerojatnije, nece biti katastrofalnih posljedica. Prestrasno mi je kad laici samouvjereno daju dijagnoze i prepisuju ili otpisuju lijekove jer posljedice stvarno mogu biti katastrofalne.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Bez loše namjere: ne pronalazim baš nikakvu poruku ni poantu u prethodnom postu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kaae i Davore o zdravstu općenito možete se prebaciti na pp.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

O kojem zdravstvu :?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mmmm, purica. još mi nitko nije ni pile donio a kamoli puricu.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a javio si se na topicu o purećem batku!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A možda je batak dobio :? možda sad ljudi trančirane purice nose doktorima, kad im je ugled tako opao.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mi smo prošli tjedan preboljeli svinjsku gripu. Ženski dio obitelji. Muški nije bio bolestan.
    Ja sam imala sve siptome gripe ali bez temp. a cura i temp koja je skakala sa37,5 do 39,5. (tri dana). Ostali cijeli tjedan doma. Jedina komplikacija koja mi se ostala kad se smijem zarokćem.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mozda si roktala i prije ali ti se nitko nije usudio reci

ostavila sam ivara ipak doma jer nije temp prosla kako sam mislila da je
    izludit ce doma, on bi pisao testove

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

znam da bih prvo trebala procitati ovih 18 strana :shock: , ali ne stignem sada.
    pa ako mi mozete ukratko odgovoriti:
    ovdje (austrija, bec) niko se previse ne uzrujava oko svinjske gripe, vrlo malo se ljudi cijepi. u anketama koje objavljuju u tisku 70 % ljecnika smatra cjepljenje nepotrebnim. opcenito nitko se previse ne uzrujava.
    e sad. kad god telefoniram s mamom, ona u panici, prica mi o tome da ljudi umiru, savjetuje da ako se ne smiri situacija, da ne dolazimo za praznike (sto ne dolazi u obzir) i opceniti je sva usplahirana.

da li je stvarno stanje u hrvatskoj tako alarmantno, ili je to samo medijski dumbus?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stanje nije alarmantno, mama ti malo paničari

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zanimljivo, Austrija ima duplo više slučajeva gripe potvrđenih testiranjem, a samo 3 smrtna slučaja dok Hrvatska ima 19.
    No pitanje je koliko se u Austriji procjenjuje da ima oboljelih tj. koliko je prijavljenih sa kliničkom slikom (u Hrvatskoj oko 37.000)

Što se cijepljenja tiče, kladim se da se u Asutriji cijepilo više ljudi nego u Hrvatskoj, pa ako je to pokazatelj ozbiljnosti situacije - onda u Hrvatskoj nema nikakve frke

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

seni, dodji ti nama u zg
    mozda dolje je panika

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Zanimljivo, Austrija ima duplo više slučajeva gripe potvrđenih testiranjem, a samo 3 smrtna slučaja dok Hrvatska ima 19.
    kako 19, zar nije bilo 5 ili 6? jel to nešto novo?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Izvješća se sada daju tjedno, i do kraja prošlog tjedna ima 19 smrtnih slučajeva. A tjedan prije ih je bilo 11. Znači 8 prošli tjedan.
    Sve brojeve imate na stranicama HZJZ-a.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    seni, dodji ti nama u zg
    mozda dolje je panika

istina jest da je moja mama panicarka.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

No pitanje je koliko se u Austriji procjenjuje da ima oboljelih tj. koliko je prijavljenih sa kliničkom slikom (u Hrvatskoj oko 37.000)

Što se cijepljenja tiče, kladim se da se u Asutriji cijepilo više ljudi nego u Hrvatskoj, pa ako je to pokazatelj ozbiljnosti situacije - onda u Hrvatskoj nema nikakve frke
    za statistike cjepljena ne znam tocno, ali je interesantno da svako malo u novinama pitaju oko vecu skupini ljecnica i ljecnika da li su se ili ce se cjepiti.
    odgovori:
    30% - da i to vecinom onkolozi odnosno, ljecnici ciji su pacijenti rizicna skupina, kako bi zastitili svoje pacijente sa slabim imunim sustavom.
    30% - ne, jer smatraju da nisu u rizicnoj skupini, odnosno da su fit, cili i u formi.
    30% - ne, jer smatraju da cjepivo nije dovoljno ispitano.

ali moram reci , da kad je prije koji mjesec umrla ona djevojcica, da mi se srce spustilo u petu. doduse, poslije se je ispostavilo da nije umrla od gripe.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa evo u Hrvatskoj bi 90% bilo pod c, barem što se tiče primarnih liječnika.

Ima li Austrija kakav site tipa našeg zavoda za javno zdravstvo gdje bi se mogli vidjeti podaci o oboljelima, a možd ai cijepljenju? ECDC daje samo potvrđene slučajeve tj. one koji su testirani. Zanimljivo mi je kako u Hrvatskoj ima puno smrtnih slučajeva u odnosu na druge zemlje u Evropi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

btw. koja djevojčica, ona u Innsbrucku? To nije bila gripa?

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Jedan_tata prvotno napisa
    mmmm, purica. još mi nitko nije ni pile donio a kamoli puricu.
    same here

nego, meni je prošli tjedan dr htjela prepisati Tamiflu preventivno
    (što sam odbila), a još me i pedica pitala bih li se cijepila protiv svinjske gripe (budući da sam u "rizičnoj" skupini - što sam isto odbila)

nekako mi se čini da se strka smanjila i da je vrhunac prošao, ili?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Izvješća se sada daju tjedno, i do kraja prošlog tjedna ima 19 smrtnih slučajeva. A tjedan prije ih je bilo 11. Znači 8 prošli tjedan.
    Sve brojeve imate na stranicama HZJZ-a.
    Da, tamo piše: "... U istom razdoblju dogodilo se ukupno 19 smrtnih ishoda s potvrđenom infekcijom virusom nove gripe A/H1H1/pdm2009. Umrli su pretežno odrasle dobi u velikoj većini s ozbiljnom kroničnom bolešću u podlozi."

Bilo bi zanimljivo doznati koliko je iatrogenih slučajeva, jer je najveća koncentracija bolesnih ipak u medicinskim ustanovama.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pošto vidim da se ipak nitko od ovdje samozvanih "stručnjaka" nije oglasio sa konkretnim informacijama o cjepivima osim izlaženja sa netočnim, nepotpunim i površnim informacijam, a ipak se radi o prično ozbiljnoj stvari uslijed cjepiva protiv svinjske gripe kao i skupine koja ovdje na forum zalazi (trudnice, roditelji male djece..), dakle ukratko o cjepivima protiv svinjske gripe što je krajem listopada izdalo njemačko ministarstvo zdravstva o istim.

PANDEMRIX

Cjepivni materijal: 3,75 mikrograma supstance (neaktivni dijelovi virusa uzgojeni u kokošjim jajima)

Konzervansi: thiomersal, organski spoj koji sastoji živu

Adjuvasi: ASO3, koji se sastoji od kolesterinske - predfaze saqualen, E vitamina Dl-alpha-tocopherol i stabilizatora polysorbat 80

Iskustvo sa adjuvasom: ASO3 do sada nije regularno korišten u cjepivima

Podaci o nuspojavama: postoje vrlo ograničena klinička iskustva sa cjepivnim materijalom. Za upotrebu kod trudnica, starijih i djece ne postoje dostupni podaci. Više je poznato o sličnim cjepivima, onim koja su usmjerena protiv ptičje gripe gdje je cjepivni materijal koji sadrži ASO3 pokazao lošiju podnošljivost kod pacijenata nego cjepivni materijal bez adjuvansa. Opasnost od aleregijske reakcije uslijed thiomersala.

Koliko je potrebno injekcija: 2 injekcije u razmaku od najmanje 3 tjedna.

CELVAPAN

Cjepivni materijal: 7,5 mikrograma supstance (neaktivan čitavi virus uzgojen u stanicama bubrega zelene morske mačke)

Konzervansi: ne sadrži

Adjuvasi: ne sadrži

Iskustvo sa adjuvasom: ne sadrži adjuvanse

Podaci o nuspojavama
    : za sada ne potsoje iskustva sa Calvapanom kod imunizacije protiv svinjske gripe. EMEA je dopustila cjepivo na temelju podataka koji su prikljupeni sa cjepivom protiv ptičje gripe. Trenutno ne postoje podaci o upotrebi cjepiva u trudnoći. Cjepivni materijali koji sadrže čitav virus imaju češće nepoželjna djelovanja nego cjepivni materijali koji sadrže djelomični (fraktalni) virus.

Koliko je potrebno injekcija: 2 injekcije u razamku od najmanje 3 tjedna.

FOCETRIA

Cjepivni materijal: 7,5 mikrograma supstance (neaktivni dijelovi virusne čahure (kapsid) uzgojeni u kokošjim jajima).

Konzervansi: Thiomersal, organski spoj koji sastoji živu

Adjuvansi
    : MF59, emulzija ulje-u-vodi koji se sastoji od kolesterinske - predfaze saqualen, stabilizatora polysorbat 80 i sorbitantrioleat.

Iskustvo sa adjuvasom: MF59 je u periodu od 1997 korišten 45 miliona puta. (u 10 godina kod cirka 30tak miliona ljudi)

Podaci o nuspojavama: trenutno ne postoje klinička iskustva sa Forcetria cjepivom protiv svinjske gripe, također niti kod trudnica. Kliničke studije su rađene sa sličnim cjepivnim materijalom protiv ptičje gripe. Česte nuspojave kod odraslih: otelenost i bol na mjestu uboda injekcijom, glavobolja i bolovi u preponama, temperatura. Vrlo česte nuspojave kod djece ispod 3 godine: povraćanje, pospanost i proljev. Opasnost od aleregijske reakcije uslijed thiomersala.

Koliko je potrebno injekcija: 2 injekcije u razamku od najmanje 3 tjedna.

toliko o tome koliko su cjepiva ista, klasična jel, odavno u upotrebi. toliko o tome kako ova cjepiva protiv svinjske gripe ne sadrže živu (sa posebnim naglaskom upravo na cjepivo protiv svinjske kupljeno za HR tržište) i toliko o tome koji točno adjuvans sadrže.

a administraciji ovog foruma bi predložila da povede malo više računa o sadržini tekstova i informacija na ovom forumu, umjesto o formi u kojoj su pisani ukoliko ne želi ostati na nivou običnog neozbiljnog i nekompetentnog žutila. osim toga pogrešne informacije, dijagnoze i preporuke mogu nekome doista nanjeti ozbiljnu štetu tko čita ove stranice. mislim da bi rode o tome trebale doista ozbiljno razmisliti pošto se deklariaju kao ozbiljan udruga. jer ovo što se ovdje dopušta više nije igrarija kada je nečije zdravlje u pitanju.

sirius izbrisala vrijeđanje

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj moia prvotno napisa
    tako da ako bi se itko ovdje trebao isrpiačti radi arogancije ... bezobrazluka.

...a sad to što si lupila glupost pa se onda pokušavaš ovakvim komentarom opravdati ide tebi na dušu...

...nego daj ženo raspitaj se malo o olovnim cijevima...

...mislim svaka čast tvojoj struci gdje god da si je apsolvirao, ali dušo moja na ovom forumu si u vrlo kratkom vremenu napisao pun kufer netočnih informacija...

...meni se ne da više ovdje gubiti vrijeme...
    (uzeto s 2 teme vezane uz zdravlje)
    ne znam tko je arogantan i bezobrazan :/

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Anamorci prvotno napisa

(uzeto s 2 teme vezane uz zdravlje)
    ne znam tko je arogantan i bezobrazan :/
    u svakom slučaju i prije svega onaj koji svojim neznanjem ili polovičnim znanjem pod anonimnom krinkom stručnjaka dovodi ljudsko zdravlje u pitanje bez da okom trepne.

hm, toliko o sustavu vrijednosti ovdje....

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa evo u Hrvatskoj bi 90% bilo pod c, barem što se tiče primarnih liječnika.

Ima li Austrija kakav site tipa našeg zavoda za javno zdravstvo gdje bi se mogli vidjeti podaci o oboljelima, a možd ai cijepljenju? ECDC daje samo potvrđene slučajeve tj. one koji su testirani. Zanimljivo mi je kako u Hrvatskoj ima puno smrtnih slučajeva u odnosu na druge zemlje u Evropi.
    pretpostavljam da ima, ali nisam se tim bavila, pa zaista ne znam.

sto se tice one curice iz innsbrucka, ne bih da dam krivu informaciju, jer sam u to vrijeme bila na jednom kongresu, pa nisam bas pratila tisak. ali rekose mi da je bila rijec o bakteriskoj upali pluca koja nije bila ni prepoznata ni ljecena na vrijeme. na to je dosla gripa.

treci smrtni slucaj mladog muskarca (26 godina) je bio takav, da je on bio visoko rizican pacijent sa vec trasnplatiranim bubregom, te drugim sistemskim problemima sa plucima i srcem.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moia, aj ti malo stani na loptu i smanji generaliziranje i napadanje. Necu te 100x upozoravati prije nego te uputim na hladjenje

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pogledala sam, djevojčicu ubrajaju u umrle od h1n1, ali je bio jedan slučaj za koji su smatrali da je umro od h1n1 pa se pokazalo da nije (39-godišnjak, zvali su ga prva 'lokalna' žrtva jer dijete nije bilo iz Austrije)
    U svakom slučaju, tragično nevažno od čega je dijete umrlo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dajem pileci file za odgovor:

mene je sinoc opet sve uhvatilo, i temperatura i svi simptomi se pogorsali.
    kaze mi maja da je ovdje citala da je takav recidiv tipican za ovu gripu
    jel znaci skori kraj? (gripe mislim, ne zivotami )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

odleži to i ne zafrkavaj se

moja kolegica je glumila Boška Buhu i eno je sad u bolnici, a mlada je ( ispod 30 )nije debela i ne puši kao ja

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Javi se doktoru, barem telefonom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa marija, od nedjelje sam u krevetu
    ustajem samo na wc
    stvarno se ovaj put ne zezam, cak ne idem sutra na jedan vazni sastanak
    ali izgleda da sam mimoza, sto starija to slabija
    mm je ovo odradio puno lakse nego ja

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

drago mi je da se ne forsiraš, uputa raznih ima, meni je kod gripe zakon pileća juha, daljinski u mojoj vlasti i limunada

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

iz osobnog iskustva mislim da je ova gripa mnogo blaza nego sto sam misllila....ali u svakom slucaju je jako vazno par dana odlezati......i zna se piti sto vise tecnosti......pa bice bolje...........

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Tvoj post sa sastojcima pandemijskih cjepiva potvrđuje upravo ono što sam rekao:
    1. Da adjuvans u Fecetriji ne sadrži živu
    2. Da je cjepivo s istim adjuvansom u upotrebi već deset godina u Europi i tri-četiri godine u Hrvatskoj

sirius izbrisala uvrede.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovo gore je moglo pisati i bez uvreda, ali što je - tu je. Valjda smo to zaslužili. Radi se o, jelte, posebnoj vrsti.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Gdje se može vidjeti koliko je u Austriji potvrđenih?
    To me stvarno zanima.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Ovo gore je moglo pisati i bez uvreda,
    nije. prvih par puta sam na uvrede odgovorio pristojno, ali uvrede stižu i dalje.

Nakon ovih zadnjih optužbi i uvreda, izgubio sam toleranciju na kokošluk

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa
    Gdje se može vidjeti koliko je u Austriji potvrđenih?
    To me stvarno zanima.
    Pa ja sam broj pročitala na Wikipediji http://en.wikipedia.org/wiki/2009_swine_flu_outbreak ali ne mogu otkriti odakle ga uzimaju.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trlababalan to ti nije trebalo :/
    kužim da si isprovociran, ali ipak nije u redu

a Davor, ti ne bi trebao komentirati, tvoja je izjava da se budale cijepe, ali to smo valjda zaslužili

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mima.
    ne vidim ga.
    Valjda su ga maknuli.

Inaće, pitam jer bih se stvarno začudio da imaju dvostruko više laboratorijski potvrđenih od nas jer je kod nas do nedavno bila prava pomama za uzimanjem brieva.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Trebaš otvoriti link na desno "Cases and deaths by country"
    tu za Austriju piše da ima oko 930 potvrđenih slučajeva a za Hrvatsku 520
    Pretpostavljam da se to odnosi na one koji su baš potvrđeni testiranjem tj. brisom

Austrija od danas ima 5 smrtnih slučajeva

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    trlababalan to ti nije trebalo :/
    kužim da si isprovociran, ali ipak nije u redu
    :?
    Zašto?
    Zar misliš da je ono što sam napisao da je moia bolesna uopće mjerljivo s uvredama poput

neznanjem ili polovičnim znanjem pod anonimnom krinkom stručnjaka dovodi ljudsko zdravlje u pitanje bez da okom trepne.
    ili od ranije

prestrašno. neinformirano, površno, ponavljaš ko papagaj ono što govori who, a da niti sam ne razumiješ što ponavljaš,
    ili
    ajde idi i pordaj svoju mušku pamet negdje drugdje.

ovdje si došao prikazati gripu kakva je !? ma hadje molim te. pa ne znaš osnovne infomracije kakvo joj je kretanje dušo i to u Europi, a ne ono što kriči po defaulut who. recimo u njemačkoj svinjska lagano jenjava...i tako dalje i tako bliže.
    ili
    tako da molim te skupi svoju bahatost i bezobrazluk i nekulturu ophođenja prije svega i zagađuj sa time neki drugi internet prostor.
    a na sve ove odranije sam jako pristojno odgovarao.

do kada misliš da bih to trebao podnositi?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Trebaš otvoriti link na desno "Cases and deaths by country"
    tu za Austriju piše da ima oko 930 potvrđenih slučajeva a za Hrvatsku 520
    Pretpostavljam da se to odnosi na one koji su baš potvrđeni testiranjem tj. brisom
    Vidim, hvala.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    a Davor, ti ne bi trebao komentirati, tvoja je izjava da se budale cijepe, ali to smo valjda zaslužili
    ... unatoč okrutnoj stvarnosti... Ma za tebe - sve. Evo prestao sam :trept:

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Žalosto je da se korisne informacije gube u moru prepucavanja i uvreda.
    Sad ću ih obrisati i konzultirati se oko nastavka...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nadam se da će ovaj puta i moia biti obrisana.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zašto? Pa svaki post joj sve više daje na "vjerodostojnosti".

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    dajem pileci file za odgovor:

mene je sinoc opet sve uhvatilo, i temperatura i svi simptomi se pogorsali.
    kaze mi maja da je ovdje citala da je takav recidiv tipican za ovu gripu
    jel znaci skori kraj? (gripe mislim, ne zivotami )
    I meni je bilo isto ovako. Isto peti dan mi je opet bilo gore. Ali ja sam onda otišla na zaraznu jer sam se prepala vraćanja temperature i još jačih bolova u prsima i kašljanja. Na sreću nije bila upala pluća ali sam svejedno dobro pregledana i dobila infuziju s vitaminima jer mi se tijelo dosta iscrpilo od višednevne temperature i ostalih tegoba.

Barem nazovi doktora.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Prije no sto bude obrisana, nadam se da ce nam moia priloziti dokaze svoje strucne spreme. Osim cinjenice da zivi u Njemackoj, jelte.

Ivarice, ja bih se svakako javila doktoru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •