Svi su članci potpisani.DiLala prvotno napisa
Čitaj, pa ćeš znati.
Naravno da su neki manje vjerodostojni - oni koji dolaze od proizvođača,
a neki više vjerodostojni - oni koji dolaze od tijela nezavisnih od proiuzvođača.
Svi su članci potpisani.DiLala prvotno napisa
Čitaj, pa ćeš znati.
Naravno da su neki manje vjerodostojni - oni koji dolaze od proizvođača,
a neki više vjerodostojni - oni koji dolaze od tijela nezavisnih od proiuzvođača.
čitam, zato i znam.
ma svako ima izbor, moja je želja da slobodno mogu odlučiti za NE cijepljenje i sebe i djece.
copy paste
Rukav zavrće tek svaki peti
Širom Nemačke počinje vakcinacija protiv “meksičkog” gripa. Osim “bruke” koja je pukla zbog tvrđenja pojedinih medija “da su za vlast rezervisane vakcine bez štetnih propratnih pojava”, Berlin brine i zbog činjenice da je narod listom protiv pelcovanja. Samo petina Nemaca, naime, spremna je da se “ubode” vakcinom protiv virusa H1N1.
Savezni plan podrazumeva da, pre svih, vakcinu dobiju lekari i ostalo medicinsko osoblje, zatim hronični bolesnici, koji imaju i do 13 puta veći rizik od ostalih da smrtno stradaju.
Već kod prve grupe primalaca vakcine, ugroženih jer radni dan provode sa (potencijalnim) obolelima, “raste” prva prepreka sprovođenju nacionalnog plana zaštite od H1N1. Jedan nemački lekar nije mogao da pronađe bolji način da milione sunarodnika neopozivo odvrati od “pandemriksa” (vakcine namenjene širokim narodnim masama) nego da izjavi:
- “Pandemriks” je dobra vakcina. I sam ću je primiti.
A, zatim je dodao da neće dozvoliti da njegovo troje dece dobije istu vakcinu!
Dok nemačka javnost spekuliše o vakcinama prve i druge klase - za Saveznu vladu, ministarstva i službenike višeg ranga i onu za obične građane - raste broj “belih mantila” koji su odlučno protiv vakcinacije. Doktor Diter Švanbek, zaposlen u bolnici gradića Grevensmulen, savetuje svojim pacijentima da se okanu vakcinacije jer “niko ne zna kako vakcina deluje, kakve komplikacije i nuspojave mogu da nastanu”... On upozorava da još nikada jedan lek nije takvom munjevitom brzinom razvijen i pušten na tržište. Švanbek, takođe, tvrdi “da je normalan grip, koji stiže svake godine u ovo vreme, mnogo opasniji”.
Kancelarka Angela Merkel morala je da “vadi fleke” tvrdnjom pred kamerama svih mogućih TV stanica u zemlji, da će lično, primiti “pandemriks”. Koliko joj je Nemaca poverovalo, govori i podatak o broju onih koji će dobrovoljno zavrnuti rukav, a to je tek - svaki peti.
U najtežem položaju po pitanju odlučivanja, bez dileme su trudnice. Teško da im se oklevanje može zameriti. Jer, prema najavama eksperata, ženama u drugom stanju, ako obole od meksičkog gripa, neminovno sleduju jači simptomi, ali, s druge strane, u Evropi ne postoji optimalna vakcina, koja bi ovoj kategoriji pacijenata garantovala izostanak neželjenih posledica.
Sve tri postojeće varijante, sa dozvolom za proizvodnju, sadrže naročite “pojačivače dejstva” i mrtve, cele viruse, što, bez izuzetka, izaziva visoku temperaturu. Dakle, ugrožava plod. Nemačka savezna komisija trudnicama preporučuje vakcinu koja sadrži samo delove virusa, ali se ona, za sada, proizvodi u SAD, ne i na evropskom kontinentu.
Volf-Diter Ludvig, predsedavajući Komisije za lekove Udruženja nemačkih lekara ocenjuje da je zdravstvo u Nemačkoj u ovom slučaju izgubilo bitku sa farmaceutskom industrijom.
- Koristi od masovnog vakcinisanja su neizvesne, a problemi i te kako prisutni. Zdravstvo u Nemačkoj, palo je pod uticaj farmaceutskih koncerna, koji žele samo da zarade pare - ocenjuje Ludvig.
novosti.rs
Ova karikatura vrlo verno odslikava tenzije i polemike koje trenutno traju u francuskoj javnosti u vezi s kontroverznom injekcijom protiv novog virusa gripa H1N1. Mnogo medicinskog osoblja, iako su prvi na udaru zaraze, odbija da primi ovu vakcinu, smatrajući da nisu do kraja istražene njene moguće posledice po ljudsko zdravlje. Govori se, čak, da ova vakcina više šteti, nego što leči!
- Više volim da dobijem grip, nego treću ruku - bio je raspoložen za crni humor jedan francuski lekar.
Jedna ili dve doze, neispitane posledice, nepoznati neželjeni efekti, sumnja u štetnost nekih sastojaka... Sve su to razlozi zbog kojih francuski lekari i medicinske sestre beže od „spasonosne“ injekcije.
Vrlo nespretna kampanja kojom je promovisana ova vakcina u Francuskoj učinila je svoje. Čim su počele pripreme za njenu izradu, pojavile su se sumnje koje stručnjaci smatraju potpuno neopravdanim; ali, svet se drži one narodne: „Gde ima dima...“
Svemu treba dodati i potpunu informativnu zbrku, kada je reč o novom gripu. Stalno se najavljuje epidemija, koje nigde nema na vidiku. Smrtnost je daleko manja nego od običnog gripa, dok vlasti istovremeno ukazuju da je zlo u porastu. Mnogi se pitaju i otkuda vlasti znaju ko je zaražen, kada sistematske kontrole ljudi s kašljem, kijavicom i visokom temperaturom na virus H1N1 nema još od letos? Zdravstvene vlasti kažu da je „epidemija umerena, ali da intenzivno raste“!
Zna se, međutim, da manje od jedan odsto obolelih završi u bolnici. Od toga je od novog gripa preminulo ukupno 37 ljudi od početka epidemije. „Običan“ grip, u proseku, godišnje u Francuskoj odnese od 1.500 do 5.000 života.
Javljeno je, na primer, da je preminula prva beba, sa jedanaest meseci; ali, ona je imala teške srčane smetnje, i grip je samo pogoršao stanje. Pre nekoliko dana umro je i jedan 38-godišnji mladić, ali je i on bolovao, od značajno umanjenog imuniteta. Za sada je zabeležen samo jedan jedini slučaj smrti u celoj Francuskoj od gripa „A“ kod potpuno zdrave osobe!
Francuzi su, jednostavno, krajnje zbunjeni. Njihova zemlja je naručila daleko najveći broj vakcina protiv novog gripa u odnosu na okruženje - čak 94 miliona doza, i još tridesetak miliona za sledeću godinu, dakle, dvostruko više nego što zemlja ima stanovnika!
Ministarstvo zdravlja je, pri tom, poručilo da je, definitivno, jedna doza „po glavi“ dovoljna.
Vakcinisanje medicinskog osoblja počelo je 20. oktobra. „Obični smrtnici“ injekcije mogu da dobiju od 5. novembra. Malo ko se gura u prve redove. Prema jednom istraživanju, čak 65 odsto Francuza ne namerava da primi ponuđenu vakcinu, dok 52 odsto njih smatra da injekcija sa sobom nosi značajan rizik! S druge strane, vlasti ističu da vakcina stoprocentno štiti od novog gripa i podsećaju da su zamenjene teze, jer je smrtonosan grip, a ne injekcija. Zdravstvenu nedoumicu, do bolje prilike, mnogi zato leče alternativnim putem, crnim vinom i belim lukom.
novosti.rs
uz genijalne tekstove o gosp. Jane Burgenmeister, ovo sam našla na jednom forumu. ja se ne cijepim, ni suprug, a o djeci da ne govorim:
Svinjska Gripa: Imaginarna Pandemija Straha!
Sigurno su se neki od vas već zabrinuli kakva će ih sudbina snaći sada kada je svijet zadesila nova epidemija - SVINJSKA GRIPA! Zoran Šprajc i ekipa s Dnevnika HRT-a, Saša Kopljar i ekipa s Dnevnika Nove TV, RTL, kao i 24 sata, Jutarnji, Večernji i ostala novinarska bižuterija uključujući gotovo sve internet portale neumorno nas truju vijestima iz svijeta koje nas upozoravaju da nam se bliži kraj. Sve velike svjetske novinske agencije neprestano u sustav upumpavaju sve više i više vijesti o njezinom širenju. WHO, (SZO ili Svjetska Zdravstvena (Z zapravo znači Zločinačka) Organizacija po našem) poručuje da je gripa, za koju se do sada mislilo da je samo lokalne prirode, prerasla u nezaustavljivu pandemiju!!! Gotovo nema mjesta na svijetu koje nije zahvaćeno pandemijom svinjske PANIKE! A to je i bio originalni cilj. Hoćemo li svi umrijeti? Hoće li se naša djeca zaraziti u školi? Kako ćemo opstati? Je li uopće sigurno izlaziti iz kuće? Što ćemo sad, kako ćemo se zaštititi? !!Bingo!! To je upravo sklop razmišljanja koji su crni mađioničari očekivali od razularene mase i sad zadovoljno trljaju ruke u očekivanju provedbe sljedećeg cilja po principu Problem-Reakcija-Rješenje. A to je, vjerojatno pogađate CIJEPLJENJE!!!! Da, to je jedina moguća zaštita od ove zlokobne i opake zaraze. "Tak su rekli na televiziji a i doktori to govore, ne bi nam oni lagali, ne?".
međutim, dok god vjerujete da je svinjska gripa stvarna, vaš organizam i vaš cjelokupni imunološki sustav su u opasnosti jer energija u vašem tijelu ne protječe slobodno i tijelo je oslabljeno za druge infekcije.
A također, dok ste u stanju straha, tjeskobe, zabrinutosti i neizvjesnosti, lakše ćete podleći sugestivnom utjecaju, koji u ovom slučaju govori - ZAŠTITITE SE OD SVINJSKE GRIPE, CIJEPITE SE!
I naravno, u strahu za svoje zdravlje i dobrobit vaše djece, a istovremeno bezuvjetno vjerujući zdravstvenom sustavu, vladi i medijima koji će vas svakog dana sve više drilati šok propagandom, vi ćete dopustiti zdravstvenom osoblju (koje jednako tako naivno misli da čini dobro djelo) da vam uštrca u tijelo otrov koji je barem deset puta toksičniji i pogubniji od 'potencijalnog' virusa svinjske gripe!
Dakle, ako vam je i malo stalo do vašeg zdravlja, zdravlja vaše djece i vaših bližnjih, nemojte uzimati cjepivo! Sad već čujem one koji i dalje čitaju ovaj post kako misle da sam lud što govorim protiv cijepljenja, pa nisu valjda sve ove smrti ljudi u Meksiku laž? Ne nužno, ali pitanje je, od čega su ti ljudi umrli?! Jedan scenarij je taj da su tim ljudima dali cjepivo namijenjeno za 'suzbijanje' svinjske gripe (pod krinkom nečeg drugog) i onda svalili krivnju na svinje da bi kao lijek mogli masovno distribuirati to cjepivo.
Drugi scenarij je taj da su iskoristili nasumične smrti tih ljudi (zamislite samo koliko njih umire svaki dan od raznih stvari, neimaštine, loših higijenskih uvjeta, a da mi o tome uopće ni ne znamo) za potrebe svoje šok propagande.
Surfajući po netu, naišao sam na nešto vrlo zanimljivo. Video propagandu iz 1976. godine (da dobro ste čuli 1976!) koja promovira zaštitu cijepljenjem od, zamislite !SVINJSKE GRIPE! Čekajte malo, tko tu koga j...?!? Molim vas, pogledajte ovu nastranu propagandu:
http://www.youtube.com/watch?v=ASibLqwVbsk
Za one koji nisu baš 'na ti' s engleskim, kratki prijevod: Vozač Kamiona: Cjepivo protiv gripe? Ma uzeo sam cjepivo prošle godine! Komentator: Svinjska gripa možda dolazi. Bakica: Cjepivo protiv svinjske gripe? Ne znam, razmišljala sam o tome! Komentator: Može vas učiniti jako bolesnima! Mladi Crnac na košarkaškom igralištu: Svinjska gripa? Ma čovječe, ja sam prebrz da bi me ona uhvatila. Komentator: Željet ćete biti zaštićeni! Deda: Ja sam najzdraviji 54-godišnjak kojeg možete pronaći, igram golf svaki vikend. Komentator: Uzmite cjepivo zaštite! Cjepivo protiv svinjske gripe!
Komentatorica: Joe ju je donio s posla. Dao ju je svojoj ženi Betty, jednoj svojoj djevojčici i Bettynoj mami. Ali Bettyna mama se idućeg dana vraćala u Kaliforniju. Na putu do aerodroma, dala ju je taksistu, prodavaču karata, i jednoj dražesnoj stjuardesi. U školi, Joe-ova djevojčica ju je dala drugoj djeci. Dobila ju je i učiteljica i dala svom suprugu. U Kaliforniji, Bettyna mama ju je dala svojoj najboljoj prijateljici (Dady?) koja je imala srčanu bolest i umrla je (ovaj dio je posebno jeziv, baš se osjeća neka sotonska zluradost u toj rečenici!). Ali prije nego je umrla, dala ju je svojoj prijateljici, poštaru, nosaču novina,
i veterinaru kad je došla pokupiti svoju Chiuwawu.
Komentator: Ako svinjska gripa dođe, ovo je način na koji bi se mogla proširiti. Željet ćete biti zaštićeni, posebno ako ste stariji ili kronično bolesni. Nabavite cjepivo zaštite. Cjepivo protiv svinjske gripe!
Uviđate li obrazac? Prepoznajete li subliminalnu poruku u ovoj propagandi? Poruka je: vaše tijelo je nedovoljno snažno da se odupre bolesti. Vi niste dovoljno snažni da se sami zaštitite! Vi ste ovisni o cjepivu!
To je ono što oni žele da vi mislite. Međutim, nemojte podcjenjivati inteligenciju i iscjeliteljske sposobnosti vlastitog tijela. Ukoliko vježbate, ukoliko se hranite zdravo (po mogućnosti sirova, živuća veganska hrana), ukoliko svakog dana provedete neko vrijeme upijajući sunčevu svjetlost, i ako ste radosni i mirni, nemate se čega bojati. Vaše tijelo, kad je u optimalnom modusu je toliko jako da ni jedan virus, niti jedna bolest ne može opstati u njemu! Iznenađeni ste? Da, kako ne bi i bili kad vam godinama govore da morate biti ovisni o lijekovima. Mi smo uvjetovani da budemo bolesni i slabi u našim umovima, a samo posljedično u našim tijelima!!
Uostalom, sjetite se 'modernih kuga/sijača straha' unatrag nekoliko godina koje je pratila jednaka medijska pompa i koji su bili najavljivani kao okončavatelji civilizacije: Ptičja gripa, SARS, Anthrax u omotnicama...sve trikovi da bi se stado uspaničilo i da bi ga se u takvom stanju moglo čim lakše utjerati u tor!
Cijela ta stvar je prenapuhavanje i biznis!
Nije prvi put da se to dogodilo. 1980. je Baxter prodao ljudima naširoko lijek za zgrušavanje krvi zaražen HIV virusom, to je samo jedan od bezbroj primjera. Samo što su te farmaceutske tvrtke zaštićene od takvih sudskih tužbi i mogu radit što hoće, što nije uopće čudno budući da sama ta korporativna banda donosi zakone koji se samo primjenjuju na nas smrtnike. Naprave virus a prije toga naprave cjepivo, rezultat je money, money. Mislim samo 3000 ljudi pogine od malarije svaki dan pa se na spominje, više ljudi pogine od udara groma, smiješno.
Samo prije mjesec dana prije izbijanja svinjske gripe, Sanofi-(kršitelj koda)is, najveći svjetski proizvođač cjepiva, objavio je potpisivanje ugovora sa Meksičkim vlastima da izgradi tvornicu vrijednu 100 milijuna eura da proizvodi cjepivo za gripu u Meksiku. Slučajnost? Mislim da ne.
Mediji prenose da prijeti pandemija i na temelju faktora straha milijuni ljudi širom svijeta kupuju cijepivo koje nije ni sigurno, a oni stavljaju pare u đžep. Kriminalni istražitelji američke vojske istražuju nestanak 3 uzorka Venecuelanskog konjskog virusa iz biolabaratorija Fort Detrick. Sad da li je to konjski ili svinjski virus? Sama španjolska groznica je nazvana tako ne zato što je nastala tamo već je odnijela navodno najviše života tamo. Ustvari je nastala u vojnim labaratorijima SAD- a. Meksički ambasador u Kini, Jorge Guajardo, je rekao da virus nije nastao u Meksiku, nego potječe od zaražene osobe iz "Euroazije" koja ga je donijela u Meksiko. Član Svj. Zdravstvene Organizacije je rekao da je formalno umrlo samo sedam ljudi od gripe, odbacio je tvrdnje da je više od 150 ljudi umrlo od gripe. Nažalost ta informacija je netočna i nije došla od WHO-a.
http://news.ninemsn.com.au/health/80...flu-deaths-who
Stoga se trebamo preispitati tko je odgovoran za takvo pretjerivanje? Tko drugi nego mediji.
Zanimljivo je da taj virus nije nađen kod svinja, u Meksiku ili bilo gdje drugdje.
Što se tiče cjepiva više ljudi je poginulo od cijepljenja nego od gripe u sličnom scenariju 1976, samo što se tamo gripa nije nikad pojavila, sve je to bilo širenje straha i skupljanje profita. Cjepivo je bilo odgovorno za 25 smrti, a mnogi su bili paralizirani od cjepiva. Slično je bilo i sa španj. groznicom, bolje su prošli oni koji se nisu cijepili, a sumnja se čak da ju je cjepivo i proširilo! A što se tiče nje američka vojska je našla smrznute kitove kod Antartika koju su bili zaraženi španj. groznicom i prikupili su virus i odnijeli ga da se malo s njim igraju u labaratorijima. Tzv.Tamiflu je prema istraživanju 2007 imao nepovoljne posljedice: Vrtoglavica, glavobolja, kašalj, zamor, proljev, mučnina, povraćanje.
Svi simptomi koji se trebaju izbjeći! Zabranjen je za djecu u Japanu 2007 zbog upale mozga i neuropsihičkih problema koji su rezultirali smrću 14 djece. Nije nemoguće da sama kompanija zarazi svoj lijek virusom da bi proširila zarazu a tako i povećala profit. Možete biti sigurni da kad je jedan takav virus kao svinjska gripa stvoren nema vremena da se isproba njegova efektivnost i sigurnost. Ostala cjepiva su uzrokovala autizam, Alzahajmerovu bolest među djecom, a da ne spominjem da sadrže živu koja nije baš prijateljska prema ljudskom organizmu.
To je fragment pjesmice "Ciganin hvali svoga konja" od Zmaja Jove, a svodi se na kićenje stare rage kako bi se što bolje prodala. Na primjer, starost konja se određuje pogledom na zube, a ovdje trgovac poziva kupca da ne gleda u zube, jer to kao nema smisla, a zapravo mu prodaje staru ragu. Kužiš?trlababalan prvotno napisa
Uzgred, pranje ruku zagovaraju HZJZ, CDC i ostali gurači cjepiva. O pranju ruku sapunom postoji prava pravcata studija, koja je za razliku od testiranja cjepiva rađena kao zaistač "double-blind" i poštivanje znanstvene procedure od početka do kraja: Effect of handwashing on child health: a randomised controlled trial.
Činjenica je da neki autori spore efikasnost pranja ruku, ali ne nude niti približno elaboriranu studiju kojom bi to potkrijepili. Osobito gurači cjepiva.
Ni ja ne volim češnjak, ali limunada je super za rehidraciju![]()
pazi što sam našao:
http://www.emedexpert.com/tips/flu-tips.shtml
Za neke od uputa imaju čak i reference![]()
Dada, svaka čast, ovo je jedino šti me unazad dugo vremena "podiglo" i dalo mi snage da se ne prepustim već da se borim, SAMA!!
HVALA TI NA OVOM TEKSTU
Zar to nisu tvoji neprijatelji? Nisi valjda spao na to da ih citiraš?Davor prvotno napisa
[quote="Davor"]Sorry....trlababalan prvotno napisa
Ne odnosi se na pandemijsku gripu
Dvostruko sorry.....Davor prvotno napisa
Ne odnosi se niti jedna referenca na pandemijsku gripu.
Ajde da ja postavim jedno praktično pitanje vezano za svinjsku gripu.
Naime, klinac mi je u petak zakurio na malo iznad 38 i jednom je povraćao. Druge simptome nema, kad mu dam paracetamol ko da nikad bolestan nije bio. I danas traje temperatura.
Od jučer navečer ja kašljem svako malo (suhi kašalj), osjećam pritisak dok dišem, imam povišenu temperaturu ispod 38 i boli me glava i sve drugo pomalo. Muči me to što sam u 7.mj. trudnoće.
Doktoru čekam da odem bar do sutra jer se ne osjećam jako loše (u usporedbi s nekim prijašnjim gripama).
Zanima me iskustvo i opis simptoma te trajanje bolesti kod forumaša koji su imali potvrđenu svinjsku gripu.
Bit ću zahvalna jer gdje god čitam o toj gripi jako malo nalazim detaljne opise razvitka bolesti i simptoma... Uglavnom se piše o pandemijama i cjepivima...uostalom kao i ovdje...
Fakat, teško je naći svjedočenja stvarno oboljelih.
Vjerujem da svatko ima potencijal dati doprinos općem dobru, pa makar se pri tome i marketinški okoristio. Većina donacija u dobrotvorne svrhe se ne bi dogodila bez jednog takvog motiva. U konkretnom slučaju mislim da firme vezane svojim poslovanjem uz Svjecku zdravstvenu korp... pardon organizaciju koriste ovakve momente kako bi na tržištu osvojile tračak vjerodostojnosti. Bez ovakve "brige" za svoje krdo teško bi ikoga uvjerili u dobre namjere.trlababalan prvotno napisa
Lukina mama, laički, ovi simptomi koje opisuješ meni baš ne zvuče kao svinjska gripa, radi temperature <38, no kažu da ima i slučajeva bez temperature. Iskustva ljudi koja sam ja do sada čula (a nisam vidjela da je tu na forumu netko pisao da je imao gripu) su ipak uključivala višu temperaturu. No, zato što osjećaš pritisak u prsima, i zato što si trudnica, ja bih na tvom mjestu odmah barem nazvala liječnika. Terapija Tamifluom npr. - ako liječnik smatra da dloazi u obzir - najbolje djeluje ako se krene uzimati 48 h od pojave simptoma.
Ja samo znam da mi je mama koja radi u veletrgovini lijekovima rekla proljetos da im ističe rok tamifluu koji imaju na zalihi i da su se pitali šta će sad s time i kome prodati. Rješenje im je došlo kroz koji tjedan. Koja koincidencija!
I još jedna zgodna info: u jednom renomiranom hrv. centru za dijagnostiku, kompletno liječničko osoblje se odbija cijepiti protiv svinjske gripe. Informacije su iz izvora koji isto radi tamo. I šta drugo zaključiti nego da pokusni kunić za cijepivo ipak ne može biti svako već samo odabrani.![]()
Lukina mama
Tamiflu je imao nove nuspojave:
http://www.cardionet.hr/cardionetzdr...ost.asp?rb=196radi se o psihičkim nuspojavama u vidu delirija, smetenosti i dezorijentiranosti te pokušajima samoozljeđivanja, koja se opaža pogotoo u djece koja koriste ovaj lijek protiv gripe.
sve šta popiješ ide direkt u krvotok i do bebe
nije loše povećati vitamin C i D
-5x na dan jedi svježe voće/povrće kao dio obroka
-sunčaj se ako možeš (D vitamin je jako dobar u borbi protiv gripa)
-češnjak (ako voliš) nadrobiš u jogurt i to pojedeš
- kombinacija mrkve, cikle i jabuke (svježi sok) pomaže tijelu u borbi protiv gripe
...
pa kakva je to gripa bez temperature?Mima prvotno napisa
po tome jedino i osjetim razliku između gripe i prehlade
jel se meni čini ili je sve samo širenje straha, panike i želja za zaradom?
Nije li i obična gripa opasna za starije, nemoćne..... kažu čak opasnija od ove svinjske? A ovi preminuli od gripe - pa nažalost uvijek netko premine i od obične gripe....
ja sam sretnica koja ju nikad imala nije, moje prehlade traju 2 dana (ne bi ni toliko da mi to ne pređe na sinusitis- kojega sada također alernativno liječim), i ja sam mišljenja ko i Dado da se čovjek sam može iscijeliti a i razvijati cijelo vrijeme dobar imunitet, imam baš prijatelja koji se turbo nezdravo hrani - samo meso, kobase, paštete - doslovce ne zna kaj je povrće i voće a kreće se jedino do auta i frižidera - svako malo je bolestan sa temperaturama. I da, visi kod doktora po antibiotike....
ne kažem da treba doktore i zdravstvo prekrižiti ali prvenstveno treba pogledati u sebe i Prirodu. Al nije to očito za svakoga jer to ipak iziskuje promjenu života i navika - lakše je po recept i otvorit konzervu!
A temperatura - ne treba je gasiti odmah sa lijekovima, tijelo se mora boriti, baš ak pređe 39-40 - al i onda prirodno...
dobila sam danas ovo na mail
DR. RUSSELL BLAYLOCK ON SWINE FLU
This is an email sent to a friend of Dr. Blaylock and is now being
forwarded to anyone interested. Please pass it along. Also note the
attached biography of Dr. Blaylock. Dr. Blaylock is a board
certified neurosurgeon, author and lecturer. He attended the LSU
School of Medicine in New Orleans and completed his general surgical
internship and neurosurgical residency at the Medical University of
South Carolina in Charleston , SC.
No one should take this vaccine (Swine Flu vaccine)—it is one of the
most dangerous vaccines ever devised. It contains an immune adjuvant
called squalene (MF-59) which has been shown to cause severe
autoimmune disorders such as MS, rheumatoid arthritis and Lupus.
The newsletter for August covers this and it may not be out yet.
This is the vaccine adjuvant that is strongly linked to the Gulf War
syndrome, which killed over 10,000 soldiers and caused a 200%
increase in the fatal disease ALS (Lou Gehreg disease). This virus
H1N1 kills by causing a “cytokine storm”, which means that it causes
the body’s immune system to overreact and that is why it is killing
young people and is a mild disease in the elderly. (The elderly have
weakened immune systems.) This vaccine is a very powerful immune
stimulator and carries the real possibility of making the lethality
of the virus much greater.
One’s best protection is vitamin D3.. One should take 5000 IU a day now and when the disease begins to spread increase the dose to 15,000 IU a day. Vitamin D3 modulates the immune reaction, reducing the chance of an
overreaction and stimulates the body to produce what are called
antimicrobial peptides, which are powerful killers of viruses that
does not involve immunity. This is dose related, which means the
higher the dose of vitamin D3 the better the protection. Fish oils
(the best is Carlson’s Norwegian lemon flavored fish oil) also
reduce immune overreaction. One teaspoon a day should be sufficient.
For severe symptoms, one teaspoon twice a day. Antioxidants of
various kinds also help—this includes, quercetin, curcumin, grape seed extract, vitamin C and natural vitamin E. A good multivitamin/mineral such as Extend Core (www.vrp.com) is also essential.
Feel free to spread this around. People need to know how to protect themselves.
Type in the following in your search venue on the internet:
Dr. Russell Blaylock on 1976 Swine Flu and Outbreak Today (interesting) sme
===================================
Cleveland Clinic is ranked one of the top hospitals in America by U.S. News & World Report (2008).
Visit us online at http://www.clevelandclinic.org for a complete listing of our services, staff and locations.
da i mene zanima s čim nas to napadaju pod nazivom gripaMGrubi prvotno napisa
![]()
Da li netko zna gdje se osim u bolnici može vaditi krv da se vidi jesmo li zaraženi novim virusom? (privatni labovi i sl.)
jer ne postoje komercijalni serološki testovi koji mogu razlikovati infekciju pandemijskim H1N1 virusom od infekcije sezonskim H1N1 virusom gripe.
Niti u bolnicama niti nigdje drugdje se infekcija pandemijskim virusom ne dokazuje iz krvi.
jeste li gledali večeras "Reportere" na temu svinjske gripe?
i onu trudnicu koja je morala iz engleske put švedske kako bi spaila živu glavu jer je pokupila svinjsku gripu.
a ona mlada cura, nikad boležljiva, aktivno se bavila rekreacijom, s 18 godina umrla od nje.
mene počinje hvatat strah.
Pa da, kad puno ljudi oboli i treba intenzivnu skrb, problem je što za to nema dovoljno kapaciteta. Koliko jedna bolnica može imati respiratora?
khm, ta gripa je i dalje slabija od obične gripe, ubija duplo manje
eno su na početku emisije kazali kako u cijelog V.B. ima svega 5 onih ECMO (ili EMCO) koji zamijene funkciju pluća.Mima prvotno napisa
Da, to valjda i nije obični respirator, ne znam zapravo što je točno taj ECMO.
http://www.plivazdravlje.hr/vijesti/...-od-gripe.html
Pacijenti koji uzimaju statine, lijekove namijenjene snižavanju koncentracije kolesterola u krvi, imaju gotovo 50% manji rizik za smrt od posljedica gripe, objavili su američki znanstvenici.
Istraživači smatraju kako novi nalazi potvrđuju da statini mogu pomoći organizmu u borbi protiv infekcija.
U studiji su analizirani podaci za oko 2800 osoba oboljelih od sezonske gripe 2007./08. godine te hospitaliziranih u 10 američkih saveznih država.
Poznato je kako statini djelotvorno kontroliraju upalne procese koji se u organizmu javljaju kao dio reakcije imunološkog sustava nakon infekcije, a također sudjeluju u razvoju bolesti srca i krvnih žila.
Zakaj? Ideš se testirati?MGrubi prvotno napisa
Koliko detaljan odgovor ti treba?
Ako je dovoljno "iz brisa (ili ispirka) sluznice dišnog sustava dokazivanjem virusa ili dijelova virusa na razne načine", dobro.
Ako treba detaljnije, piše na raznim mjestima.
ako je pokupila svinjsku gripu, di je bižala? već je bolesnaLoryblue prvotno napisa
mlade cure su umirale nakon cjepljenja protiv HPV-a, isto tako 'sigurnog' cjepiva
dakako da te treba hvatat strah, to je i cilj te emisije
jel su ti ponudili upute kako pomoći sebi, kako se pripremiti na jačanje imuniteta u sezoni 2 gripe?
trlababalan, što su to "respiratorni simptomi"? Jučer je dr. Kuzman u Otvorenom rekao da 90% ljudi koji u ovom času imaju "respiratorne sindrome" imaju svinjsku gripu, jer jedan virus potiskuje drugi. Što je on tu točno mislio reći?
trlababalan prvotno napisa
ja pitah...
zanimalo me pošto se navodi da ne treba biti temperatura itd. itd, imam dvoje malene djece pa da ih ne vučem odmah po bolnicama nego da provjerim da li se radi o novom virusu ili ne, tj. da li se bilo gdje osim u bolnici može testirati na taj virus.
Znači iz krvi ne može nego se uzme bris, negdje u privantom labu ili samo u Zaraznoj?
Ljudi od ovog umiru, eto strah me, brinem kako zaštiti djecu, informiram se.
To sam ja gledala prije dobrih mjesec dana. Pitam se zašto su sad opet reprizirali :/ Očito farmaceutske tvrtke plaćaju dobru lovu da se diže panika među narodom!Loryblue prvotno napisa
Ni ti reporteri me nisu uspjeli uvjeriti da je svinjska gripa po ičemu drugačija od svakog drugog tipa gripe. Čak štoviše, zasad je i slabija od drugih epidemija prošlih godina.
Recesija je ljudi, fali svima love pa i onima koji nikad nisu u lovi oskudjevali![]()
ovo "bižala" je bilo figurativno. nije ni znala di su jeodveli dok se nije probudila u švedskoj okružena cijevima i cjevčicama.MGrubi prvotno napisa
naravno danisu ponudili upute za jačanje imuniteta. valjda smatraju da to tribamo znat.
navi, nitko osim HZJZ ne provodi dijagnostiku pandemijske gripe u hrvata.
ali ako djeca nemaju temperaturu, nego (pretpostavljam) šmrcaju i kašljucaju, koja korist od laboratorijskog traženja pandemijskog virusa?
razumijem brigu za djecu, ne želim biti grub, ali ne razumijem na koji način uzimanje brisa radi dijagnostike gripe doprinosi zaštiti djeteta od te iste gripe :?Ljudi od ovog umiru, eto strah me, brinem kako zaštiti djecu, informiram se.
Tko li će ga znat' što je on htio reči.Mima prvotno napisa
Respiratorni sindrom je skup simptoma i znakova bolesti od strane dišnog sustava: šmrcanje, kašalj, grlobolja, temperatura, zaduha, bol u prsima, auskultatorni nalaz na plućima itd.....
I naravno da nije u 90% ljudi s takvim sindromom svinjska gripa.
dam im tamiflu ako je bris pozitivantrlababalan prvotno napisa
trebao je biti ovaj smajlić, :/
a ne plačljivi
djeca u dobi od godinu ili tri godine poput tvojih uglavnom prebole gripu u roku od par dana bez ikakvih komplikacija.
ja imam super pedijatricu i konzultiram se, al bježim od bolnicatrlababalan prvotno napisa
hvala na brzom odgovoru
i ima li ikakvih saznanja da je obolio od svinjske netko tko se cijepio protiv sezonske gripe?
Koja? Protiv sezonske gripe počinju sutra. Ali možeš već odavno kupiti cjepivo u apoteci i cijepiti se.
navi, misliš li ti to da cjepivo protiv sezonske gripe štiti od svinjske, ili na onu kanadsku studiju da se lakše razboliti od H1N1 ako se cijepiš protiv sezonske gripe?navi prvotno napisa
ne mislim da štiti, tako se svugdje i navodi, ali me onako laički zanima da li postoji itko tko je obolio od svinjske gripe nakon što se ciijepio protiv sezonske?Mima prvotno napisa
ja ne kuzim sto ce ti taj podatak osim da se uspanicis jos vise
sto o dokazuje ili ne dokazuje?
pa ako cijepljeni protiv sezonske gripe nisu oboljeli u kontaktu sa svinjskom gripom ja bih se cijepila protiv sezonskeivarica prvotno napisa
nisam na taj način tražio po podacima, ali sam tražio odgovor na pitanje štiti li sezonsko cjepivo od pandemijske gripe.
I odgovor je svuda bio isti - ne štiti.
To se ne bi moglo odgovoriti kad ne bi bilo ljudi koji su cijepljeni protiv sezonske, a oboljeli od pandemijske gripe.
Također, onaj (neobičan) kanadski članak koji govori da se lakše oboli od pandemijske ako si cijepljena protiv sezonske, ne bi bio moguć bez postojanja ljudi koji su se cijepili protiv sezonske, pa oboljeli od pandemijske.
Po svemu sudeći, cijepljenje protiv sezonske te neće zaštititi od pandemijske gripe. Barem ne u toj mjeri da bi to bilo primjetno......![]()
Mene zanima kako nabildati imunitet kod djece jaslicke dobi naravo na prirodan i djeci prihvatljiv naci da postanu otopniji na s. gripu...
Sto vi kao roditelji poduzimate?