Stranica 5 od 19 PrviPrvi ... 3456715 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 945

Tema: svinjska gripa

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa
    nisam na taj način tražio po podacima, ali sam tražio odgovor na pitanje štiti li sezonsko cjepivo od pandemijske gripe.
    I odgovor je svuda bio isti - ne štiti.:
    istina
    cjepivo štiti samo protiv određenog tipa, precizno, ka skalpel
    nema široko djelovanje ka antibiotici

čak i cjepivo protiv sezonske gripe sadrži samo određene tipove sezonske gripe, pa ako fale točan tip sezonske gripe koja je u điru , nećeš biti zaštičen

pitanje u vezi dijagnostike : korisnost podatka jel imaš il nemaš svinjsku je u tome da ako preboliš ne trebaš cjepljenje

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja ne poduzimam ništa.... osim životnog stila- voće, povrće, (za sada i dojenje), matična mljieč, nema kupljenih sokova, slatkiša, grickalica, gotove brze hrane (da sva ta kupljena s....utječu i na imunitet - ali i ne uhvati me panika ak pogricka neku glupost jednom u dva tjedna), puno kretanja na svježem zraku, ak zatreba homeopatija.....mogla bi još puno nadodati ali eto - to je životni stil.
    ja se ne bojim gripe....

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, jucer dosao B iz skole - rekla im uciteljica da "ako bilo tko kaslje ili mu cijedi nos ne dolazi u skolu radi svinjske gripe". :shock:
    Vec mogu zamisliti kako se netko od njih zakaslje, pa doma place da ne smije u skolu, pa kad ga roditelji ipak otpreme u skolu onda cijeli razred bjezi od njega i rugaju se da ima svinjsku gripu. Ne znam kome koriste ovakve stvari :/

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

na kraju će ova panika i strah više štete napraviti na psihi ljudima nego sva ta gripa.....
    jel moguće da vrtiće zatvore..... nešto sam načula...... ne mora biti, mislim pa onda bi trebalo zatvarati svaku zimu vrtiće i zbog obične gripe koja je opasnija od ove svinjske.....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko sam shvatila, problem je u tome što se ova grupa više širi, tj. više će ljudi obolit, valjda zbog toga takve preporuke.

BTW, koji je stav pedijatara vaše djece - cijepljenje/necijepljenje, jaslice - da ili ne? Znate li možda štiti li cjepivo protiv stare gripe dijelom i od nove (tipa lakši tijek bolesti)? Vjerojatno još nisu usuglasili stavove, nama u jaslicama zasad nisu ništa poručili, kao ni ped na zadnjem pregledu, ali mislim se ići pitati.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cija prvotno napisa
    Mene zanima kako nabildati imunitet kod djece jaslicke dobi naravo na prirodan i djeci prihvatljiv naci da postanu otopniji na s. gripu...

Sto vi kao roditelji poduzimate?
    Uglavnom im damo jesti nekoliko puta dnevno.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene zanima kako nabildati imunitet kod djece jaslicke dobi naravo na prirodan i djeci prihvatljiv naci da postanu otopniji na s. gripu...

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ovo je dobro.... je ja im i vode dam i da vidiš.... zdravi ko dren
    joj

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    "ako bilo tko kaslje ili mu cijedi nos ne dolazi u skolu radi svinjske gripe". :shock:
    /
    Na škole je doista došao naputak za takvo postupanje, poslan od Zavoda za javno zdravstvo. Međutim, nije samo kašljanje i cijeđenje nosa, nego mora biti i temperatura, bolovi u mišićimaa, zglobovima, ono - klasični simptomi gripe.
    Neće sad svaki kašalj rezultirati isključenjem iz škole

I da - čak u naputku stoji da se NE IDE doktoru samo zbog administrativnih razloga (npr. radi ispričnice) kako bi se spriječilo daljnje širenje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne znam koliko ima istine u ovome, ali ništa ne košta:

Spriječiti doticaj s virusom svinjske gripe H1N1 postalo je nemoguće i u našoj zemlji. Kako zatvoriti vrata na koja virus ulazi u tijelo? Osim perući ruke?
    Dr. Vinay Goyal, svjetski poznati medicinski stručnjak, ponudio je par jednostavnih, zdravorazumskih savjeta s obzirom na prirodu globalne epidemije u kojoj je jednostavno nemoguće spriječiti doticaj s virusom H1N1.

Sam kontakt nije toliki problem – veći je problem spriječiti ga da oživi u tijelu i učini nas bolesnima. Naime, vrata na koja virus ulazi u naše tijelo su nosnice i usta.

Poduzmite neke izuzetno jednostavne korake o kojima se ne govori dovoljno u službenim uputama. Korisnost preventive naglašava se, nažalost, puno manje od "korisnosti" pravovremenog liječenja Tamifluom:

1. Često perite ruke (o tome se dovoljno govori, ali nije naodmet ponoviti).

2. Hands-free pristup. Suzdržite se napasti da dirate bilo koji dio lica. Pokušajte što manje ruke prinositi licu (naravno, osim kad jedete, perete se ili spavate).

3. Promućkajte u ustima i grgljajte dva puta dnevno toplu vodu u koju ste stavili malo soli. Naime, virusu H1N1 treba dva do tri dana od prvotne infekcije grla ili nosa da zaživi u tijelu i počne pokazivati karakteristične simptome. Obično grgljanje stvarno može spriječiti razvoj bolesti. Taj postupak sa slanom vodom imat će jednak učinak na zdravog pojedinca kao što će Tamiflu imati na bolesnog. Nemojte podcjenjivati ovaj jednostavan, jeftin i moćan način prevencije bolesti.

4. Slično kao što to treba činiti s ustima, čistite barem jednom svakoga dana nosnice s otopinom tople slane vode. Ne morate biti vješti kao praktikanti joge kojima je ovaj postupak rutina, ali snažno ispuhavanje nosa i brisanje (tj. struganje) obiju nosnica smotuljcima vate koje ste umočili u slanu vodu lako je učiniti i vrlo je učinkovito.

5. Dajte poticaj prirodnom imunitetu hranom koja je bogata C vitaminom. Prvenstveno se to odnosi na citrusno voće. Ako uzimate vitamin C u tabletama, pazite da uzimate onaj pripravak koji ima cinka kako biste poboljšali apsorpciju.

6. Pijte što veće količine toplih napitaka (čajeva, kave, kakaa). Pijenje toplih napitaka ima jednak učinak kao i grgljanje, samo u suprotnom smjeru. Ono ispire živuće viruse iz grla u želudac gdje ne mogu preživjeti i učiniti nas bolesnima.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na škole je doista došao naputak za takvo postupanje, poslan od Zavoda za javno zdravstvo. Međutim, nije samo kašljanje i cijeđenje nosa, nego mora biti i temperatura, bolovi u mišićimaa, zglobovima, ono - klasični simptomi gripe.
    Neće sad svaki kašalj rezultirati isključenjem iz škole
    Ok, ali onda je trabalo sazvati roditeljski sastanak ili poslati roditeljima pismenu obavijest a ne djeci gvooriti stvari koje ne razumiju, pola zaborave i sl.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    BTW, koji je stav pedijatara vaše djece - cijepljenje/necijepljenje, jaslice - da ili ne?
    Evo stav dr. Richtera:

Je li lakše kupiti ili prodati cjepivo protiv gripe?

...Uočeno je da se pandemijska gripa vrlo lako širi, da se virus lakše razmnožava u plućima i da zato ima više komplikacija. Osobito su osjetljiva djeca, i to od novorođenačke dobi dalje, te osobe mlađe od 25 godina. Među njima je bio znatni broj onih koji su morali biti primljeni na bolničko liječenje. Čak 60-80% imalo je, uz gripu, određeni kronični komorbiditet, tj. neku kroničnu bolest koja je tu osobu činila sklonijom težem obliku gripe. Kod djece je to na prvom mjestu astma, a zatim neurološka oštećenja poput psihomotorne retardacije, neuromišićnih bolesti i epilepsije. U odraslih su se isticali astma i kronična opstruktivna plućna bolest, kardiovaskularne bolest i i šećerna bolest. I posve zdrave trudnice, oboljele od pandemijskog soja, znale su imati izuzetno teške plućne oblike bolesti, s visokom smrtnosti (oko 50%)...

Uistinu, dok je među djecom i mladim odraslim osobama veći problem bio pandemijski soj, dotle je među starijim osobama sezonska gripa bila glavni uzrok pobola i smrtnosti.

Stoga nadležne institucije u SAD-u, ali i Svjetska zdravstvena organizacija, glasno preporučuju potrebu da se što više ljudi cijepi što prije. Najprije bi valjalo primiti sezonsko cjepivo protiv tri soja sezonske gripe, a zatim, čim se ukaže prigoda, trebalo bi se cijepiti protiv pandemijskog soja. Glavne ciljne skupine, po prioritetima cijepljenja protiv pandemijskog soja su: trudnice, zdravstveni radnici, djeca od 6 mj. dalje i svi kontakti djece mlađe od 6 mj. (za dojenčad ispod 6 mj. cjepiva nisu odobrena, pa ih se štiti štiteći odrasle koji s njima dolaze u kontakt: roditelje, braću sestre, tete u jaslicama, itd.). Zatim slijede, naravno, i svi ostali, a na prvom mjestu osobe s kroničnim bolestima.
    ...
    S obzirom da D. ima alergijsku astmu, mislim da ću ga cijepiti, kao i cure

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kaj nije taj Richter poznat po tome kaj gura cjepiva gdje treba i ne treba, možda i hoda sa špricama u rukama?!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    Kaj nije taj Richter poznat po tome kaj gura cjepiva gdje treba i ne treba, možda i hoda sa špricama u rukama?!
    ne, dr. richter ima malo nezgodan jezik, ali je izvrstan liječnik.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne hoda sa špricama u rukama, i ne gura cjepiva svuda.

Stvarno ti je komentar

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

D. ide kod njega zbog astme, nisam ga stvarno još vidjela sa špricom u ruci

Ja inače ne mislim procjepljivati zbog svega i svačega, u konkretnoj situaciji imam povjerenja u njegovog liječnika i više se bojim komplikacija zbog gripe nego zbog cjepiva

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

a viš meni se baš tak čini zbog njegovih komentara. nisam ga vidla, ni ne želim.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a viš meni se baš tak čini zbog njegovih komentara. nisam ga vidla, ni ne želim.
    E vidiš ovo čini je ključna riječ.
    Uostalom nisi čovjeka niti upoznala niti želiš, čemu onda takvi zajedljivi komentari?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pustite vi to, nikad se ne zna
    ja bi se na tvom mjestu DiLajla čuvala
    još ako je ovo pročitao :shock: ,
    možda te sačeka u nekom portunu

sa špricom u ruci

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja ne poduzimam ništa.... osim životnog stila- voće, povrće, (za sada i dojenje), matična mljieč, nema kupljenih sokova, slatkiša, grickalica, gotove brze hrane (da sva ta kupljena s....utječu i na imunitet - ali i ne uhvati me panika ak pogricka neku glupost jednom u dva tjedna), puno kretanja na svježem zraku, ak zatreba homeopatija.....mogla bi još puno nadodati ali eto - to je životni stil.
    ja se ne bojim gripe....
    Slazem se da navike i dobra iskrana su kljuc svega, ali pored to ga bi trebalo jos nesto to ocito nije dovoljno.

Zar se smije davati maticna mljiec dijeci mladjoj od dvije godine, sobzirom da se med nesmje davati do dvije godine?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pa zbog njegovih komenatara i raznih naputaka i savjeta..... ma zaboravi, moje mišljenje, ne znači da sad ne zna svoj posao, meni se samo ne sviđa njegov stav o cijepljenjima, možda bi se oduševila njegovim radom u području oboljelih od astme ali eto hvala bogu nema je nitko u mojoj kući tak da mi ne treba.
    Ovih dana počesto i puknem kad su cjepiva u pitanju jer o njima imam izgrađeno poprilično negativno mišljenje.....
    ne želim biti protiv ničega!
    Ja sam ZA zdravlje i dobru atmosferu! Peace?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dobro je da na ovome forumu ima jako briznih roditelja koji napomenu da treba dijete nahraniti koji put dneve.

Hvala stvarno to nisam znala....

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Ne znam koliko ima istine u ovome, ali ništa ne košta:

Spriječiti doticaj s virusom svinjske gripe H1N1 postalo je nemoguće i u našoj zemlji. Kako zatvoriti vrata na koja virus ulazi u tijelo? Osim perući ruke?
    Dr. Vinay Goyal, svjetski poznati medicinski stručnjak, ponudio je par jednostavnih, zdravorazumskih savjeta s obzirom na prirodu globalne epidemije u kojoj je jednostavno nemoguće spriječiti doticaj s virusom H1N1.

Sam kontakt nije toliki problem – veći je problem spriječiti ga da oživi u tijelu i učini nas bolesnima. Naime, vrata na koja virus ulazi u naše tijelo su nosnice i usta.

Poduzmite neke izuzetno jednostavne korake o kojima se ne govori dovoljno u službenim uputama. Korisnost preventive naglašava se, nažalost, puno manje od "korisnosti" pravovremenog liječenja Tamifluom:

1. Često perite ruke (o tome se dovoljno govori, ali nije naodmet ponoviti).

2. Hands-free pristup. Suzdržite se napasti da dirate bilo koji dio lica. Pokušajte što manje ruke prinositi licu (naravno, osim kad jedete, perete se ili spavate).

3. Promućkajte u ustima i grgljajte dva puta dnevno toplu vodu u koju ste stavili malo soli. Naime, virusu H1N1 treba dva do tri dana od prvotne infekcije grla ili nosa da zaživi u tijelu i počne pokazivati karakteristične simptome. Obično grgljanje stvarno može spriječiti razvoj bolesti. Taj postupak sa slanom vodom imat će jednak učinak na zdravog pojedinca kao što će Tamiflu imati na bolesnog. Nemojte podcjenjivati ovaj jednostavan, jeftin i moćan način prevencije bolesti.

4. Slično kao što to treba činiti s ustima, čistite barem jednom svakoga dana nosnice s otopinom tople slane vode. Ne morate biti vješti kao praktikanti joge kojima je ovaj postupak rutina, ali snažno ispuhavanje nosa i brisanje (tj. struganje) obiju nosnica smotuljcima vate koje ste umočili u slanu vodu lako je učiniti i vrlo je učinkovito.

5. Dajte poticaj prirodnom imunitetu hranom koja je bogata C vitaminom. Prvenstveno se to odnosi na citrusno voće. Ako uzimate vitamin C u tabletama, pazite da uzimate onaj pripravak koji ima cinka kako biste poboljšali apsorpciju.

6. Pijte što veće količine toplih napitaka (čajeva, kave, kakaa). Pijenje toplih napitaka ima jednak učinak kao i grgljanje, samo u suprotnom smjeru. Ono ispire živuće viruse iz grla u želudac gdje ne mogu preživjeti i učiniti nas bolesnima.

Jako dobri savjeti, svaka cast na postu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stvarno nema potrebe za ironijom i ruznim komentarima. Ako ne mozes odgovoriti zeni na pitanje, pls preskoci ga.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    pustite vi to, nikad se ne zna
    ja bi se na tvom mjestu DiLajla čuvala
    još ako je ovo pročitao :shock: ,
    možda te sačeka u nekom portunu

sa špricom u ruci

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa

Stvarno nema potrebe za ironijom i ruznim komentarima. Ako ne mozes odgovoriti zeni na pitanje, pls preskoci ga.
    volim kad su moderatori nepristrani

a komentar da neki dr gura cjepiva gdje treba i ne treba, na to se, naravno, nemaš potrebe osvrnuti

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ma šalila se trlababalan
    Amalthea - izvrsno da, ovaj br 3 naputak nisam znala!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

propolis

Svojstva i djelovanje: Ekstrakt propolisa dobiven je obradom kvalitetnog i stručno odabranog propolisa u alkoholnom mediju. Nakon selektivnog pročišćavanja potvrđena je njegova antimikrobna aktivnost kao i kvantitativni zahtjev za flavonoid GALANGIN metodom TLC. Na taj su način u potpunosti zadržana antiflogistična, antibakterijska, antifungalna, antivirusna i biostimulativna svojstva propolisa.
    http://www.apipharma.hr/apipol-propolis-kapi.asp

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

joj dajte sad ko u školi!!!!! tužakanja i ko je reko a učiteljica nije ili je reagirala...
    a za dr. sam rekla karikaturno jer se zna da on zagovara cjepiva (OK - po mom sudu gdje treba i ne treba). I poslioje sam se ispravila i rekla da je on vjerovatno po drugim pitanjima dobar dr.
    dosta
    ajmo na svinjsku

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    propolis

Svojstva i djelovanje: Ekstrakt propolisa dobiven je obradom kvalitetnog i stručno odabranog propolisa u alkoholnom mediju. Nakon selektivnog pročišćavanja potvrđena je njegova antimikrobna aktivnost kao i kvantitativni zahtjev za flavonoid GALANGIN metodom TLC. Na taj su način u potpunosti zadržana antiflogistična, antibakterijska, antifungalna, antivirusna i biostimulativna svojstva propolisa.
    Ne pise da li se smije davati klincima do dvije godine? Iskustva?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa

volim kad su moderatori nepristrani

a komentar da neki dr gura cjepiva gdje treba i ne treba, na to se, naravno, nemaš potrebe osvrnuti
    Imam, al da se osvrnem na bas svaki komentar koji mislim da nije ok, nista drugo ne bi radila cijeli dan. Ovo me ubolo u oko jer je zena lijepo pitala, a dobila je smijeh u facu.

Sto se guranja cjepiva tice, hrpa korisnika je skocila i rekla da je to neprimjereno pa nisam smatrala da trebam i ja govoriti (kad sam to kasnije vidjela), jer je zaista neprimjereno generalizirati.

Dakle svi se okanite generaliziranja i u smjeru doktora i obrnuto, bez sarkasticnih uleta i komentara. Trudite se odgovarati na pitanja koja jedni drugima postavljate.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Marija, puno hvala na odgovoru! Nisam još bila do ped, ali sam se raspitala vezano za neka opća pravila zaštite protiv gripe i ostalih bolesti i mislim ih primjenjivati - tipa pranje nekim tekućim dezinficijenskom kad dođe iz jaslica, izbjegavanje shopping mallova ili takvih sličnih mjesta, zamolit ću i tete u jaslicama da nam kažu ako je netko od obitelji dječice koja idu s mojom kćeri dobio gripu pa ću je privremeno izvadit iz jaslica i zamolit baku da uskoči...

Zna li tko mogu li Tamiflu za odrasle koristiti i djeca u smislu da se onda tablete prepolove ili tako nešto? Koliko shvaćam, na našem tržištu nije bilo za nabaviti Tamiflua za djecu.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bilo je, bilo, ali više nema

Od kapsula Tamiflua koje sadrže prah navodno se može raditi suspenzija za djecu. Imam ja i upute u pdf-u, može ih se naći na internetu. No, ne znam da li bih se baš sama usudila to napraviti.
    Navodno - netko mi reče - da će ljekarne dobiti naputke o izradi te suspenzije i da će se tako raditi lijek za djecu. To sam čula, dakle iz druge ruke je.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Bilo je, bilo, ali više nema

Od kapsula Tamiflua koje sadrže prah navodno se može raditi suspenzija za djecu. Imam ja i upute u pdf-u, može ih se naći na internetu. No, ne znam da li bih se baš sama usudila to napraviti.
    Navodno - netko mi reče - da će ljekarne dobiti naputke o izradi te suspenzije i da će se tako raditi lijek za djecu. To sam čula, dakle iz druge ruke je.
    Je li bi mogao možda link ili mailom pdf? Šaljem ti mail adresu pp-om i unaprijed zahvaljujem .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala na liknu, Lutonjice!

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anchie76, dražesno je da tebe uvijek iste stvari bodu u oko

a na kraju što fali onom odgovoru?

sve te stvari za "bildanje" imuniteta, razni kolostrumi, ehinacee i takve stvari su upitnog učinka

raznovrsna prehrana, u kojoj su zastupljene sve namirnice, obilje voća i povrća, crveno meso, riba...
    raspoređeno u nekoliko dnevnih obroka je, po meni, efikasnije i bolje za imunitet, nego neki pripravci

rekla bi da je to bila poanta odgovora, upakirana u malo duhovitosti

tamiflu sirup bi trebali dobiti kod pedijatra ili na infektima, ako za to bude potrebe
    bar smo mi dobili takvu informaciju

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je isto trbabrla odgovor bio skroz korektan, sto vise treba ciniti u ovom trenutku?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

tamiflu sirup bi trebali dobiti kod pedijatra ili na infektima, ako za to bude potrebe
    bar smo mi dobili takvu informaciju
    aleksandra, kad ste dobili tu informaciju? JEr naša pedijatrica pojma nije imala kad sam ju pitala. To je doduše bilo prije nekog vremena.

[/quote]

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mene samo zanima temeljem kojeg kriterija je proglašena epidemija :?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve te stvari za "bildanje" imuniteta, razni kolostrumi, ehinacee i takve stvari su upitnog učinka

raznovrsna prehrana, u kojoj su zastupljene sve namirnice, obilje voća i povrća, crveno meso, riba...
    raspoređeno u nekoliko dnevnih obroka je, po meni, efikasnije i bolje za imunitet, nego neki pripravci
    To je odgovor koji je trebao biti odmah. Onaj nacin odgovaranja mi se ne svidja ni kod njega ni kod Davora. Vrlo nekonstruktivno, i raspravu vodi u sasvim nekim drugim smjerovima umjesto da se svi fokusiraju na naslov teme.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vidim da administratori nemaju smisla za šalu.
    Tužno.

Zaboravio sam dodati: jednom tjedno izvedem klince u McDonald's radi imuniteta. (ono, .... vitamini topivi u mastima i slično....)

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

vidim da administratori nemaju smisla za šalu.
    Tužno.
    Nema ni moderatorica.
    Hajde sad natrag na temu.Sa manje ironije,molim.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa

Nema ni moderatorica.
    :?
    ne vjerujem svojim očima. kakav je ovo forum?

dajte se ljudi malo opustite. što ste opušteniji, bolji vam je imunitet i manja šansa da umrete od svinjske gripe
    (ovo je fakat ON-topic).

ako ne vjerujete, pitajte MGrubi. siguran sam da će potvrditi da opuštenost i veselje pozitivno djeluju na imunitet.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Mene samo zanima temeljem kojeg kriterija je proglašena epidemija :?
    Tko je proglasio epidemiju?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne samo ja
    depresija deprimira i imunološki sustav pa nema volje se boriti
    to su dokazale razne studije, mehanizam nije poznat, al se dešava

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    propolis

Ne pise da li se smije davati klincima do dvije godine? Iskustva?
    postoje propolis kapi za djecu bez alkohola, ove za odrasle sadrže alkohol

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pored medicinskih sredstava, srpski liječnici i epidemiolozi savjetuju građane da za prevenciju od virusa H1N1 koriste kuhanu rakiju i vino, češnjak te ukiseljeno povrće. Načelnik Infektivne klinike u Nišu, dr. Žarko Ranković, u listu Press svima toplo preporučuje da se protiv svinjske gripe bore - zimnicom.

'Sad su svima podrumi puni kiselog kupusa, paprike, turšije, cikle, a sve je to vrlo bogato vitaminom C i upravo tu zimnicu treba unositi u organizam u što većim količinama. Zimnica spremljena na tradicionalan način, bez ikakvih umjetnih dodataka, ima dosta vitamina, podiže imunološki sustav i štiti nas od virusa', rekao je dr. Ranković za Press.

Epidemiolog dr. Branislav Tiodorović dodaje da dnevno treba pojesti makar jedan češanj češnjaka, jesti dosta voća i piti puno tekućine.

'Treba piti rasol, kuhano vino, kuhanu rakiju, naravno bez pretjerivanja, što više limunade, čajeva i toplih napitaka. Također, treba jesti zimnicu, ali onu koju spremaju naše bake, bez umjetnih dodataka poput konzervansa. Zimnicu s konzervansom nikako ne treba davati djeci', upozorio je dr. Tiodorović.

U Srbiji je dosada registrirano 169 oboljelih od virusa H1N1.

Izvor: Pressonline.rs / Tportal.hr

nakon kuhana vina dobiješ optimizma ka blata ....
    iskreno ne znam da li ima šta u tom kuhanom vinu, al znam da je cimet ljekovita biljka a koristi se u receptu za kuhano vino

http://www.coolinarika.com/namirnica/cimet

. U narodnoj kineskoj medicini cimet ima reputaciju kao lijek za prehladu i gripu zbog učinkovitog djelovanja hlapljivih komponenata i toplinskog učinka na organizam, osobito uz čaj i svježi đumbir. Pomaže kod probavnih smetnji (zbog sadržaja tiamina), slabe probave, revitalizira živce i krv.

U cimetu ima salicilata koji snižavaju temperaturu i imaju analgetsko i protuupalno djelovanje. Istraživanja provedena o utjecajima na krvne pločice (koje uzrokuju grušanje krvi i sprječavaju krvarenje kod fizičkih ozljeda) pokazala su da sastojak cimeta sprječava preveliko grušanje krvi, koje može imati štetno djelovanje.
    odo ja po Babića da se preventiram

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam već počeo s graševinom.

sve ćemo ih nadživjeti 8)

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vidi MGrubi , nisi se prva sjetila crnog vina