Stranica 6 od 19 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 945

Tema: svinjska gripa

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Pošto sam alergična na jaja ne smijem se cijepiti protiv ikakve gripe jer se cjepivo uzgaja u jajima tako mi rekla dr. alergolog. Sve ove domaće proizvode zimnice i ine da se ne ponavljam koristimo svake godine i svake me godine zadesi jaka viroza hvala bogu ne i gripa. Najviše me strah za Laru jer je mala za cjepivo a u kući ne možemo biti zatvoreni moramo malo i na zrak. Jedemo puno voća i povrća i salata i pijemo puno tekućine. Anketu o svinjskoj gripi ne mogu ispunjavati jer se ne mogu niti cijepiti. Daj bože da nas sve zaobiđe, tako sam ja odlučila ne ići na kontrolu sa alergijama 09.11. na Jordanovac da ne bi pokupila negdje u ZG ili po bolnici bilo što ne samo gripu i to zbog djeteta. Jednostavno ne jedem jaja i takve proizvode a kontrola nek čeka proljeće :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    Hvala na liknu, Lutonjice!
    može i meni, hvala

naša pedijatrica preporučuje cijepljenje protiv sezonske gripe da se ne bi dobilo dvije gripe i time jako oslabilo imunološki sustav

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

besplatno?
    ili?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj navi prvotno napisa
    Hvala na liknu, Lutonjice!
    može i meni, hvala

naša pedijatrica preporučuje cijepljenje protiv sezonske gripe da se ne bi dobilo dvije gripe i time jako oslabilo imunološki sustav
    Link od lutonjice je onaj www.svinjskagripa.com. Je li tebi treba mail pdf kako umućkat od Tamiflua kapsule Tamiflu za djecu? To imam u pdf formatu, mogu ti poslat mailom - šalji mail na link. Doduše, to isto (bez slika i na hrv.) piše i u hrv. pakiranju Tamiflua za odrasle (btw, košta 200 kn).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa
    besplatno?
    ili?
    Stvarno si u pravu, užasno je teško razlučit što su nekakvih interesi i snać se u čitavoj toj šumi - cijepi se vs. ne cijepi se. Doduše, cjepivo je jeftinije od tamiflua, a trebalo bi usporedit i cijene i nekih pripravaka koji se marketiraju za dizanje imuniteta, još može ispast c vitamin skuplji od cjepiva (recimo - c vit. za djecu od Twinlaba 98 kn), a, ruku na srce, nisu ni oni neki proizvodi tima zelena magma baš jeftini, a nije niti voće i povrće ako nemaš svoj vrt. A svak se bori za svoj dio kolača. Jedino pranje ruku ima trošak koji bi i inače imali - sapun.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

BTW, koliko je cjepivo za sezonsku gripu - oko 50 kn ili?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Bubica prvotno napisa
    Na škole je doista došao naputak za takvo postupanje, poslan od Zavoda za javno zdravstvo. Međutim, nije samo kašljanje i cijeđenje nosa, nego mora biti i temperatura, bolovi u mišićimaa, zglobovima, ono - klasični simptomi gripe.
    Neće sad svaki kašalj rezultirati isključenjem iz škole
    Ok, ali onda je trabalo sazvati roditeljski sastanak ili poslati roditeljima pismenu obavijest a ne djeci gvooriti stvari koje ne razumiju, pola zaborave i sl.
    Apsolutno se slazem, evo meni L od jucer kuri 39, i ja ga pitam jel netko bolestan u skoli, a on meni, pa D je imala prosli tjedan sv.gripu, ostala sam sokirana da mi kao roditelji nismo dobili nikakvu obavijest o tome...

A da ne otvaram novi topic, dakle L je u pon zavrsio sa antibiotikom i sve je bilo ok, jucer popodne je nakon skole bio promukao, a navečer je vec imao 39 i dosta ga je hvatao suhi kašalj, nema nikakve bolove u mišićima, opće stanje dobro, htio se u ponoć igrati s tolikom temp. , u dilemi sam dali da idem doktoru ili čekam još koji dan ?? :?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma jucer su moji nabrojili pet djece u skoli za kojih se prica da su imali svinjsku gripu - zezaju ih veliki klinci a ovi manji povjeruju. Sve je to postala velika sprdacina.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

A šta ako je mala stvarno imala gripu, dal da idemo odmah doktoru ili čekamo još, na kraju krajeva, koliko treba da se dokaže gripa ??

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa
    A šta ako je mala stvarno imala gripu, dal da idemo odmah doktoru ili čekamo još, na kraju krajeva, koliko treba da se dokaže gripa ??
    Ja mislim da niti pojedinačne slučajeve s blažim simptomima "ne dokazuju".
    Poznajem puno ljudi koji trenutno imaju temperaturu, grlobolju, šmrcanje i kašljanje, dakle, sve simptomi gripe. I da li je sad to svinjska gripa??? :?
    Na sreću, kod nikog se nije zakompliciralo.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

uz svinjsku ide i proljev. Ali sami proljev nije svinjska gripa - jedino ak tak počne pa ubrzo dođu i drugi simptomi.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Proljev ide i uz "običnu" gripu. Isto kao i povraćanje.

Razlika kod težih oblika oboljelih s H1N1 jest upala pluća i nemogućnost disanja kao i nemogućnost ustajanja iz kreveta.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

uh nisam znala..... al zahvalna sam što ne znam..... nek nastavi tako (nema gripa kod nas hvala bogu ).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo, danas se čula sa zamjenom naše ped (nevezano za gripu, za neki osip) i ona je rekla (znači, tako nepoznajući dijete, uz ogradu da ipak pričamo s našom ped koja ima uvid u karton itd., rekla sam joj samo da je jasličarka i da je zasad OK imuniteta) da se zasad ne preporuča cijepljenje niti protiv obične, niti svinjske gripe. Vjerojatno ovisi ipak još uvijek od ped do ped i njegove/njene procjene djeteta i mogućih komplikacija.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni moja nije rekla ništa konkretno osim da moramo sami odlučiti. Bilo bi dobro da svi kontaktiramo s pedijatrima pa valjda skupimo neko općenito mišljenje. Mislim na cjepljenje protiv sezonske gripe.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo, danas se čula sa zamjenom naše ped (nevezano za gripu, za neki osip) i ona je rekla (znači, tako nepoznajući dijete, uz ogradu da ipak pričamo s našom ped koja ima uvid u karton itd., rekla sam joj samo da je jasličarka i da je zasad OK imuniteta) da se zasad ne preporuča cijepljenje niti protiv obične, niti svinjske gripe. Vjerojatno ovisi ipak još uvijek od ped do ped i njegove/njene procjene djeteta i mogućih komplikacija.
    A tko bi tu sad više znao što je pametno napraviti :?
    Nemam pojma, malenu sam zadržala ovaj tjedan doma pošto imamo i drugog bebača, ali ona bi već u v.tić kod svojih prijatelja pa nisam pametna što napraviti...

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ove godine smo bili na moru u 9.mj, gazdaricina nećakinja je pokupila svinjsku gripu u Španjolskoj. Svi su hodali s povezima preko usta i koliko znam nikog nisu zarazili. Rekli su nam da im se svinjska gripa čini puno lakša od ove obične gripe i da mediji samo dižu bezveze paniku. Po meni je to još jedan od eksperimenata izašao iz laboratorija i naravno zarada za farmaceutsku industriju.
    Treba jačati imunitet, koristiti prirodna sredstva, od ehinacee, C vitamina, čajeva, meda, čaja od đumbira (naš apsolutni favorit i godinama nismo pokupili neku težu prehladu niti upalu grla) i sl. i to je sve. Ne pada mi na pamet cijepiti se protiv obične ili svinjske gripe. Općenito prema cjepivima nemam baš dobro mišljenje jer nikad ne mogu znati što je sve unutra i koje su moguće opasnosti od istog :/

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sudeći po medijima takav stav je u manjini. Razgovarajući sa stvarnim ljudima takav stav ima većina.

Tko zna, možda negdje stvarno postoji većina koju zastupaju mediji (ako ne u prostranoj i živopisnoj Dolini panjeva).

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Otići ću mrvicu off topic.
    Nekad se pitam da li medije isto financiraju farmaceutske tvrtke. Evo npr. Dobro jutro hrvatska, nekad je bila emisija bez reklama, a sad :shock: kozmetika, ljekovi, banke, kava, sve se to dijeli ako se odgovori na nagradno pitanje. Vrlo jeftin način za reklamu, zar ne?
    Bila je prije par tjedana u emisiji na Rubu znanosti jedna doktorica koja je napisala knjigu o korumpiranosti našeg društva i zdravstva što se tiče lijekova, kako ih koristimo i sl. Nisam zapamtila ni ime doktorice ni knjigu, ali žena je tako fenomenalno opisala stanje u kojem se nalazimo, kako su smanjili referentne vrijednosti pa je sve više populacije prisiljeno koristiti ljekove jer su ušli u grupu koja kao mora koristiti taj i taj lijek, a zapravo bi do prije nekoliko godina bili u normalnim vrijednostima. Ljude se uvjerilo da im taj i taj lijek treba. Spomenula je i cijepljenja, ma emisija je bila super, ako netko zna tko je to bio i kako se zove knjiga neka javi. A najbolji dio je bio o tome kako su ordinacije liječnika stalno posjećene od pojedinih farmaceutskih tvrtki koje daruju liječnicima poklone ako pripisuju njihove lijekove. Simpoziji se svode na istu stvar, putovanja koja plaćaju farmaceutske tvrtke da ih se reklamira... Prestrašno!
    Uglavnom, čini se da društvo ide sve više u smjeru "Zastraši i vladaj!" ne samo što se tiče lijekova, nego i sredstava za čišćenje. Ispada da je čudno što smo uopće živi koliko bakterijama vrve naši WC-i i sve ostalo

A vezano uz cjepivo za svinjsku gripu, čini se da je ovo cjepivo sad dobilo super priliku za besplatno testiranje na velikom uzorku ljudi kako djeluje... Šteta što većina naših liječnika nema svoje mišljenje o tome, nego idu sa masom, ili kako im netko s vrha preporuči (čitaj: odredi)...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nemam pojma, malenu sam zadržala ovaj tjedan doma pošto imamo i drugog bebača, ali ona bi već u v.tić kod svojih prijatelja pa nisam pametna što napraviti...
    Sezonu gripe najavljuju do 2. mjeseca, tako da nekako svak mora prelomiti stav cijepiti ili necijepiti ili barem pratiti pa reagirati ad hoc, ako bude bilo moguće (ne nestane cjepiva itd.).

A propos teorija zavjere, teško je poloviti, barem meni, ko je u pravu, ko je u krivu, vjerojatno niti jedni, niti drugi, a istina je krhki gral koji obitava u zoni sivog.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I da, navi, ne prolazi mail, šalji neku drugu mail adresu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Garfy prvotno napisa
    Meni moja nije rekla ništa konkretno osim da moramo sami odlučiti. Bilo bi dobro da svi kontaktiramo s pedijatrima pa valjda skupimo neko općenito mišljenje. Mislim na cjepljenje protiv sezonske gripe.
    Mislim da nema inače nekog konsenzusa da ili ne, nego da se određuje o anamnezi i izloženosti pojedinog djeteta, ali možda se sad iskristalizira neki stav jer je posebna situacija. Ohrabrujem ideju, pišite što vam kažu vaši pedijatri a propos cijepiti protiv obične gripe i svinjske.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sve mislim kad bude neka stvarno opasna boleština došla, imat ćemo, obzirom na pokrivenost medija i njihovu sklonost senzacijama i krvi, puno naturalističkije prikaze (u riječi i slici) oboljelih i mrtvih pa ću imati osjećaj realne opasnosti.
    Ovime što se piše o svinjskoj me nisu još uspjeli uvjeriti da se imam čega bojati.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nasa pedica je uvijek za sva cjepiva, ja dakako ne..tak da, ne znam niti sama :?

Nas homeopat tvrdi da smo prije par godina, kada smo cijepili L protiv gripe, potpuno mu srusili imunitet, dijete se oporavljalo dvije godine nakon toga..konstantno smo vukli razne streptokoke i sl...tako da ga vjerojatno nećemo cijepiti.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je to sve tak smjesno i tuzno, plase nas jedino zbog pofita

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno Super savjeti za trudnice

Što bi trudnice trebale znati o virusu H1N1, odnosno svinjskoj gripi?

... inma dobrih savjeta, samo treba ostati pribran...

LINK

anchie76 editirala predugacak link

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Ja sve mislim kad bude neka stvarno opasna boleština došla, imat ćemo, obzirom na pokrivenost medija i njihovu sklonost senzacijama i krvi, puno naturalističkije prikaze (u riječi i slici) oboljelih i mrtvih pa ću imati osjećaj realne opasnosti.
    Ovime što se piše o svinjskoj me nisu još uspjeli uvjeriti da se imam čega bojati.
    Uz "Šokreov zakon obratnosti" koji se uglavnom pokazao točan kad su mediji i javne ustanove u pitanju, stvar je upravo obratna - kad vidiš eksplicitne scene, izmrcvarena tijela itd. onda nema opasnosti, a kad te jako tješe onda se slobodno prepadni.
    Reality check: meningokokna sepsa; onda su nas tješili, a smrtnost je bila - koliko - 400% veća od gripe do sada?

Uz ovoliko pompe trebaš se više bojati obične hunjavice.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uz ovoliko pompe trebaš se više bojati obične hunjavice.
    Ajme, kako mi je dobro došao ovaj komentar i to još od Davora! :D

Trudnica sam, s djetetom mlađim od 4 godine, dvije, po vijestima, najgore kategorije.

Strah me otići u trgovinu, a o većim skupovima da ne pričam.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    Otići ću mrvicu off topic.
    Nekad se pitam da li medije isto financiraju farmaceutske tvrtke. Evo npr. Dobro jutro hrvatska, nekad je bila emisija bez reklama, a sad :shock: kozmetika, ljekovi, banke, kava, sve se to dijeli ako se odgovori na nagradno pitanje. Vrlo jeftin način za reklamu, zar ne?
    Bila je prije par tjedana u emisiji na Rubu znanosti jedna doktorica koja je napisala knjigu o korumpiranosti našeg društva i zdravstva što se tiče lijekova, kako ih koristimo i sl. Nisam zapamtila ni ime doktorice ni knjigu, ali žena je tako fenomenalno opisala stanje u kojem se nalazimo, kako su smanjili referentne vrijednosti pa je sve više populacije prisiljeno koristiti ljekove jer su ušli u grupu koja kao mora koristiti taj i taj lijek, a zapravo bi do prije nekoliko godina bili u normalnim vrijednostima. Ljude se uvjerilo da im taj i taj lijek treba. Spomenula je i cijepljenja, ma emisija je bila super, ako netko zna tko je to bio i kako se zove knjiga neka javi. A najbolji dio je bio o tome kako su ordinacije liječnika stalno posjećene od pojedinih farmaceutskih tvrtki koje daruju liječnicima poklone ako pripisuju njihove lijekove. Simpoziji se svode na istu stvar, putovanja koja plaćaju farmaceutske tvrtke da ih se reklamira... Prestrašno!
    Uglavnom, čini se da društvo ide sve više u smjeru "Zastraši i vladaj!" ne samo što se tiče lijekova, nego i sredstava za čišćenje. Ispada da je čudno što smo uopće živi koliko bakterijama vrve naši WC-i i sve ostalo

A vezano uz cjepivo za svinjsku gripu, čini se da je ovo cjepivo sad dobilo super priliku za besplatno testiranje na velikom uzorku ljudi kako djeluje... Šteta što većina naših liječnika nema svoje mišljenje o tome, nego idu sa masom, ili kako im netko s vrha preporuči (čitaj: odredi)...
    Sudeći po opisu, sliči mi na ovo:
    LINK
    I sve skupa mi je dosta uvjerljivo

anchie76 editirala predugacak link

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Je, je, to je to :D, hvala Makita

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mondu prvotno napisa
    Nasa pedica je uvijek za sva cjepiva, ja dakako ne..tak da, ne znam niti sama :?

Nas homeopat tvrdi da smo prije par godina, kada smo cijepili L protiv gripe, potpuno mu srusili imunitet, dijete se oporavljalo dvije godine nakon toga..konstantno smo vukli razne streptokoke i sl...tako da ga vjerojatno nećemo cijepiti.
    homeopati u Meksiku su imali dobre rezultate u borbi sa svinjskom gripom, pitaj homeopata da li je čuo za to i da li ima šta za pripomoć obrani

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    Proljev ide i uz "običnu" gripu. Isto kao i povraćanje.

Razlika kod težih oblika oboljelih s H1N1 jest upala pluća i nemogućnost disanja kao i nemogućnost ustajanja iz kreveta.
    upala pluća je bolest sama za sebe, ona te napadne kad ti oslabi imunološki sustav zbog napada gripe
    zato se i treba 'naoružat' mineralima, vitaminima, suncem (vit. D) itd...

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Nešto mi nije jasno. Na stranici www.svinjskagripa.com uz pitanje: Da li je opravdano uzimati lijekove za liječenje ili sprečavanje oboljenja od svinjske gripe tijekom dojenja? stoji odgovor:

"DA. Majka koja doji, a uzima lijekove, trebala bi izdajati svoje mlijeko u bočice i pronaći zdravu osobu koja će bebu nahraniti. Majka koja pretpostavlja da je bila u kontaktu sa virusom H1N1 i uzima lijekove u cilju spriječavanja oboljenja, može slobodno dojiti bebu sve do onog trenutka dok ne prepozna simptome koji će ukazivati na to da je pored prevencije i sama oboljela (temperatura, kašalj, bol u grlu i ostali simtomi). "

Znači li to da majka koja oboli od svinjske gripe ne bi trebala dojiti dijete? Zar nije bolje da mama nastavi dojiti dijete kako bi ono moglo primiti antitijel koja se nalaze u mlijeku i koji će djetetu pomoći da ili ne oboli ili, ako oboli, da ima lakši oblik bolesti?

I drugo, zar majka može uzimati Tamiflu i dojiti dijete?

Ništa mi nije jasno :?

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ahaaa, našla odgovor na istoj stranici :

Uz pitanje "Trebam li prestati dojiti dijete ako sam bila u kontaktu s virusom H1N1?"

"NE. Zato što se u organizmu majke stvaraju zaštitna antitijela ukoliko je bila u kontaktu sa virusom, a dojenjem majka antitijela prenosi na bebu. Ovo je osobito važno imajući na umu činjenicu da je obrambeni sustav bebe još u razvoju. Opravdano je da majka uzima ljekove u cilju zaštite od bolesti (ako joj je to propisao liječnik). Ipak, obolite li, zatražite pomoć zdrave osobe koja će bebu hraniti vašim mlijekom."

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ipak ostaje pitanje mislite li da je ok da mama uzima Tamiflu i doji dijete? Nisam baš sigurna da je to pametno :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Zar nije bolje da mama nastavi dojiti dijete kako bi ono moglo primiti antitijel koja se nalaze u mlijeku i koji će djetetu pomoći da ili ne oboli ili, ako oboli, da ima lakši oblik bolesti?

I drugo, zar majka može uzimati Tamiflu i dojiti dijete?
    nisam sigurna za Tamiflu i dojenje
    nije on bezopasan

ja ga nemam niti ga namjeravam kupiti, uzdajem se u se i u svoje kljuse i narodne recepte: češnjak, cimet, vitamin ... bitno je nedehidrirati (pileća juha, lagana hrana..)

ja znam po svojoj kćeri, da kad bi onda se razboljela nakon mene, da ne bi osjetila virozu (samo temperature, bez opće malaksalosti)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hrana koja će vam pomoći da spriječite obolijevanje od svinjske gripe

Meso bogato proteinima, piletina, jaja i riba, mlijeko, mliječni proizvodi, mahunasto povrće, orasi, sjemenke i proizvodi od soje će obogatiti vašu ishranu i pomoći razvoju epitelnih ćelija u prethodno navedenim udarnim membranama koje prve budu napadnute od strane virusa. Tri osrednja obroka dnevno bilo kojih od ovih namirnica će ojačati vašu barijeru na viruse.

Konzumiranje raznovrsnog voća i povrća svijetlo-narandžaste i tamno-zelene boje kao što je mrkva, bundeva, kajsija, mango, špinat i kelj, će održati potrebne nivoe vitamina A, još jednog važnog nutricionog sastojka potrebnog za jačanje respiratornih membrana.

Ako virus uspije da se probije preko ovih fizičkih barijera, naići će na armiju bijelih krvnih zrnaca koja će pokušati da napadne i pojede viruse. Vitamin C igra značajnu ulogu u mobiliziranju odbrambenih ćelija organizma koje napadaju viruse, dok ujedno ima i sopstvene mehanizme za borbu protiv virusa.

Zbog toga je veoma važno da svakodnevno unosimo hranu bogatu C vitaminom. Tu spada raznovrsna hrana od bibera, preko špinata, pa sve do limunastog i bobičastog voća i mahunastog povrća. Čak i konzervirano voće nudi obilje vitamina c, kao i sokovi poput soka od narandže ili grejpfruta.

Ostale odbrambene ćelije organizma koje napadaju viruse uključuju i "T-ćelije". Mineral cink je ključan za formiranje ovih antitijela, čak i manja prisutnost ovih ćelija može pomoći za borbu protiv prehlade ili gripe. Poenta priče je da svoj imuni sistem možete pojačati i vratiti u normalno stanje ako unesete dovoljne količine cinka u vašu dijetalnu ishranu.

Cink možete pronaći u teletini, jajima i morskim plodovima,a posebno u krabama, ostrigama i sardinama. Hrana u obliku krupnih zrna, sjemenke tikve, su takođe dobar izvor cinka, iako se kod ove vrste hrane cink mnogo brže apsorbira nego kod hrane bogate proteinima animalnog porijekla.

Oko 40 procenata žena pri dijetalnoj ishrani unose manje željeza u organizam nego što je minimalna dnevna količina. Stoga je i željezo takođe bitan sastojak u pravilnoj ishrani koja vam može pomoći da vas svinjska gripa zaobiđe. Nedostatak željeza u organizmu, sa ili bez anemije, dovodi do širokog spektra defekata pravilnog funkcionisanja imunog sistema, zbog čega možete postati više podložni obolijevanju od svinjske gripe.

Željezo se može pronaći u sličnoj hrani koja je ranije navedena, gdje možete ujedno pronaći i cink. Ipak, ako niste sigurni da unosite potrebne količine ovih sastojaka u organizam, uvijek vam može pomoći multivitaminska tableta, koja vam osigurava dnevnu količinu svih potrebnih minerala i vitamina koji su potrebni vašem organizmu, kako bi ojačali vaš imuni sistem.
    Brzi načini da se riješite posjete svom doktoru i svinjske gripe

Super zdrava namirnica "alicin", koja se dobije kada se sirovi bijeli luk ispasira ili isjecka, pomoći će vašem tijelu da blokira napade koji bi inače oštetili vaše tkivo. Češanj bijelog luka dnevno će uveliko pojačati vaš odbrambeni mehanizam.

Istraživanja sa Univerziteta u Sjevernoj Karolini pokazuju da vam u borbi protiv generalno svih virusa gripe može pomoći mineral selen. Tri brazilska oraha dnevno može zadovoljiti vaše potrebe za selenom
    http://www.novagripa.com/svinjska-gr...vilna-ishrana/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uzročnikom gripe smatra se virus. Ona je puno ozbiljniji problem od obične prehlade. Gripa je najčešće popraćena visokom temperaturom, bolovima u mišićima, općom slabošću, gubitkom apetita. Ponekad je može pratiti i jaki kašalj. Traje između 7 i 10 dana. Posebno ugrožena skupina su stariji ljudi, pa je stoga vrlo važno djelovati preventivno ili na samom početku bolesti.

Aromaterapijom ćemo djelovati na simptome bolesti (temperaturu, bolove u mišićima, opću slabost, kašalj) i na podizanje imuniteta. Smatra se da je osnovni uzrok oboljevanja od gripe pad imuniteta, a njegovom padu uglavnom prethodi stres ili neka druga bolest koja je iscrpila organizam. U svakom slučaju, emocije koje su osobu dovele u ovo stanje najčešće su pesimizam, osjećaj da je “sve palo u vodu”, gubitak nade u bolje sutra, beznađe, odustajanje od borbe sa životnim problemima.

Kao protumjera i lijek koriste se ulja sa snažnim antivirusnim djelovanjem, antiseptičkim, analgetičkim, imunostimulativnim, te ona koja stimuliraju, podižu raspoloženje i koja su antidepresivnog djelovanja.
    Ulja koja se koriste su: čajevac, lavanda, bergamot, eukaliptus, timijan, kadulja, metvica i limun.

Metode korištenja su: inhalacije, kupke, komprese i rjeđe masaža.
    Inhalacije su izvanredne za tretiranje kašlja i općenito za borbu protiv virusa koji se nalazi u osobi ili oko nje (u prostoru). Ovdje svakako treba spomenuti da je Hyla uređaj izvanredan u sprječavanju širenja gripe i za kvalitetno korištenje ulja (u smislu da je iz zraka uklonjen uzročnik ili je barem smanjena količina).
    Mirisne svjetiljke su također dobre, kao i raspršivači. Važno je napomenuti da je dezinfekcija zraka bitna iz razloga što će spriječiti moguće komplikacije gripe (često se pojavi bronhitis, upala pluća ili neka druga infekcija čiji uzročnik je najčešće bakterija).

Kombinacije koje se koriste su:
    Čajevac - 3 kapi
    Eukaliptus - 2 kap
    Limun - 3 kapi ili Timijan - 2 kapi
    Lavanda - 3 kapi
    Metvica - 3 kapi ili Čajevac - 3 kapi
    Kadulja - 2 kapi
    Bergamot - 3 kapi

Kupke su izvanredne za tretiranje stanja gripe. Podižu opće stanje organizma, snizuju tjelesnu temperaturu, umanjuju bolove u mišićima, umanjuju kašalj, podižu imunološki sustav. Kupke provodite što češće ukoliko je to moguće, ili barem svaki drugi dan do nestanka simptoma. Preporuča se nastaviti s kupkama još barem mjesec dana (dva puta tjedno) kao bi se ojačao organizam.

Kombinacija koja ujedno pogoduje i snižavanju temperature:
    Metvica - 10 kapi
    Eukaliptus - 8 kapi
    Bergamot - 5 kapi
    Limun - 5 kapi

Kombinacija za podizanje općeg stanja organizma
    Timijan - 5 kapi
    Eukaliptus - 10 kapi
    Kadulja - 3 kapi
    Lavanda - 10 kapi

Kombinacija za jačanje imuniteta koja se može koristiti duži vremenski period:
    Čajevac - 8 kapi
    Lavanda - 10 kapi
    Eukaliptus - 5 kapi
    Limun - 5 kapi

Komprese su izvanredne za svakodnevnu upotrebu. Njima možemo olakšati disanje, sniziti temperaturu, umanjiti bolove u mišićima i glavobolju.
    Za sniženje temperature koristite već navedenu kombinaciju. Komprese treba stavljati na prsa (s prednje i stražnje strane), ruke i noge. Temperatura komprese mora biti kao normalna tjelesna temperatura. Mijenjajte je što češće.

Kombinacija za smanjenje bolova u mišićima:
    Eukaliptus - 3 kapi
    Metvica - 3 kapi
    Lavanda - 3 kapi

Kombinacija za lakše disanje/umirenje kašlja:
    Kadulja - 2 kapi
    Metvica - 2 kapi
    Eukaliptus - 3 kapi

Masaža se ne provodi često iz razloga što se osoba učestolo i jako znoji. Znoj onemogućuje ulazak ulja u organizam, a masaža često nije ugodna zbog bolova u mišićima. Osobi se dopušta da sama odluči želi li masažu.
    Preporuča se parcijalna masaža, odnosno, utrljavanje ulja na području prsnog koša. Ukoliko osoba želi, dobro će joj doći i masaža stopala. Kao ulje nosilac preporuča se suncokretovo ulje ili kantarionovo. Pri tome možete iskoristiti gore navedene kombinacije.

Čajevac
    (Melaleuca alternifolia)

Kao što možete vidjeti iz priložene tablice, čajevac se sastoji od 48 sastojaka. Posebno su važna dva sastojka bez kojih bi ulje bilo potpuno beskorisno. Prvi je terpinen-4-ol (alkohol) koji ulju daje posebna terapeutska svojstva. Smatra se da je idealan omjer ovog sastojka između 35-45 %. Drugi važan sastojak je cineole (oksid) koji ulju čajevca daje izuzetnu mogućnost prodiranja (kako prodire cineole, tako prodiru i ostali sastojci). Idealni udio ovog sastojka je između 5-7%. U postocima ovo ulje ima sljedeće sastojke; monoterpena 41%, alkohola 45%, sesquiterpena 6%, oksida 7%.
    Djelovanje: jako dezinfekcijsko (12 puta jače sredstvo od fenola) i antiseptičko djelovanje, baktericidno, fungicidno, virucidno, antispazmodično, antiinflamatorno, imunostimulativno, antiparazitično.
    Indikacije: sva virusna oboljenja, virusne bradavice, enteroviroze, herpes, vodene kozice, kandidijaza, sve genitalne infekcije, cistitis, upala sinusa, upala grla, angine, suho grlo, afte, gingivitis, akne, rane, ubodi insekata, atletsko stopalo, sva gljivična oboljenja stopala i noktiju, opekline, anksioznost, prhut, vrlo jako sredstvo za dezinfekciju, bradavice.
    Miješanje: lavanda, sva citrusna ulja, geranij, borovica, bor, timijan.

Upotreba čajevca:
    inhalacije - gripa, upale pluća, bronhitis, upale grla, anksioznost
    masaža - upale mokraćnih putova, viroze, ubodi insekata, anksioznost, atletsko stopalo, cistitis
    komprese - vodene kozice, genitalne infekcije, upala grla, ubodi insekata, opekline, akne, rane, atletsko stopalo
    kupke - viroze, genitalne infekcije, urinarne infekcije, akne, ubodi insekata, anksioznost. Sjedeće kupke su izvanredne za infekcije urogenitalnog trakta
    lokalno - bradavice, vodene kozice (štapićem za uši nanijeti ulje na problematično mjesto)
    grgljanje - suho grlo, afte, gingivitis, upala grla
    šamponi - prhuti, problemi kože vlasišta
    veterina - dermatitisi i ostali problemi kože
    kućanstvo - kao dezinfekcijsko sredstvo (npr. dodamo nekoliko kapi u vodu s kojom peremo podove, možemo prebrisati frižider, dasku za rezanje,), repelent

Čuvanje ulja: u tamnoj dobro zatvorenoj bočici, na suhom i tamnom mjestu.

Napomena: eterično ulje čajevca smije se nanijeti na kožu nerazrijeđeno, ali na manje površine kože. Pogodno za gljivična oboljenja stopala i infektivne rane. Vodene kozice, virusne bradavice i groznica na usnicama maže se tako da se na štapić za uši kapne jedna do dvije kapi ulja i nanese na oboljelo mjesto. Ulje čajevca jako isušuje kožu pa se nakon upotrebe čajevca preporuča upotrijebiti neku neutralnu vlažnu kremu.

Mjere opreza: nije za oralnu upotrebu. Čuvati dalje od dohvata djece. Ovo ulje je vrlo sigurno za upotrebu
    http://alternativa.hr/content/view/230/1/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

http://www.vasezdravlje.com/izdanje/clanak/37/1/

100 g sardine iz konzerve i nabiješ vitamin D na maksimum
    sunce je i dalje bolji izvor

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kod nas je prilična panika (mislim u gradu, ne u kući). Nestašica zaštitnih maski i tamiflua (čujem sad na vestima). U dva dana četvoro umrlih (od 30-55 godina, ako sam dobro uhvatila).
    Mama mi je išla kod dr-a pa je usput pitala da li žena koja pije tamiflu može da doji. Dr rekla da može.
    Jako mnogo se virus proširio među školarcima, pa su sad naprasno proglasili neki kraći raspust.
    Nađa i ja smo letos imale neku virozu sa jako visokom temp (dva dana pošto smo se igrale sa nekim malim englezima u igraonici) pa ja verujem da smo to već prebolele. Svakako se nećemo vakcinisati.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moja frendica tvrdi da je njena obitelj imala svinjsku gripu. samo je mali od god i pol išao doktoru, koji je rekao da ima virozu :/ . uglavnom svo četvero su dobili jako brzo jedan od drugoga, visoka temperatura, bolovi, opća slabost i onda kašalj. trajalo im je 3-4 dana
    dobro da ju nisam vidjela već dva mjeseca

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    moja frendica tvrdi da je njena obitelj imala svinjsku gripu. samo je mali od god i pol išao doktoru, koji je rekao da ima virozu :/ . uglavnom svo četvero su dobili jako brzo jedan od drugoga, visoka temperatura, bolovi, opća slabost i onda kašalj. trajalo im je 3-4 dana
    dobro da ju nisam vidjela već dva mjeseca
    evo javili su mi, ima unuka od našeg poznanika, ima 12 god
    visoka temp, slabost, povraćanje, potvrđeno testiranjem i sad joj daju tamiflu koji ona povraća, malo su u panici

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Preboljena gripa ne daje nikakvu zaštitu. Znam ljude koji svake godine redovito obole od gripe.
    .
    daje imunitet , ali za kratko razdoblje, mislim da je maksimalno 1 godina, ali može biti i kraće
    ....
    aha.
    dobro....
    onda mi objasnite zašto od pandemijske gripe stariji od 60 iznimno rijetko obolijevaju....

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovaj post sam preselio s ankete o gripi, jer tamo administatorica šizi kad vidi da netko nepiše bilo pto drugo osim "da" ili "ne" ili "ni slučajno" ili "nema šanse" ......
    pa bih molio Mrvnu i MGrubi da mi odgovore kako to da stariji od 60 ne obolijevaju (odnosno obolijevaju iznimno rijetko) ako je zaštita od preboljele gripe samo godinu dana ili nikakva.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema imuniteta za običnu gripu jer se virus stalno mijenja
    koliko pročitah

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ali viris se ne mijenja toliko da ti je steceni imunitet potpuno uzaludan, zar ne?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa
    [
    onda mi objasnite zašto od pandemijske gripe stariji od 60 iznimno rijetko obolijevaju....
    zadnje što sam čula je da oni nisu zaštien skupina
    http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/11/04/0025006.html

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Ali viris se ne mijenja toliko da ti je steceni imunitet potpuno uzaludan, zar ne?
    steka si imunitet na taj soj koji si prebolio, i kad ga 'sretneš' sljedeći put imati ćeš biti otporan

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    ne bilo mi teško pročačkati. evo odgovora:

If I got the flu last year, will I have immunity against the flu this year?
    In general, a person who is infected with an influenza virus one year will have some immunity to closely related viruses that may persist for one or more years. For example, if someone was infected with the A/New Caledonia/20/99-like strain of H1N1 that predominated during the 2006-07 season, they are likely to have some immunity that will protect them if they are exposed to that strain or a closely related strain again during the 2007-08 season. The degree of protection depends on the health of the person involved. Young and healthy people with normal immune systems will likely have good immunity against the same or closely related strains of virus from one year to the next. However, people with weakened immune systems are less likely to have immunity that carries over in other years. It's important to remember that influenza viruses are constantly changing so antibody made against one strain will become less effective against new strains as influenza strains evolve over time. In addition, there are different types of influenza viruses circulating and different variants within virus types, and the same type of flu virus does not necessarily circulate each year. For instance, during the 2006-07 flu season, influenza A (H1N1) viruses predominated; however, infection with an influenza A (H1N1) virus (and subsequent antibodies protecting against re-infection with the same virus) would not provide protection against influenza B or influenza A (H3N2) viruses. More information about immunity against the 2009 H1N1 virus is available here

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Si, si, to sam si i mislila.

Stranica 6 od 19 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •