Stranica 8 od 19 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 945

Tema: svinjska gripa

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

to je lijepo čuti

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dovoljno ti je pogledat tko nam prevodi međunarodne ugovore
    junction

...

ne treba paničariti, ali ne treba i zanemarivati ozbiljne simptome: jako visoke temp. koje ne silaze... simptome upale pluća ...

mediji prikazuju svinjsku gripu kao prestrašnu, a opet se pojavljuju izrazi kao blaži oblik, slabija nego obina gripa .. i to se čak može naći u istom mediju .. tako da ljudi postaju zbunjeni
    kome vjerovat?

znaš onu priču o dječaku koji je vikao vuk! vuk!

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se ne da sad citat cijeli topik iako bi mi to mozda pomoglo

ja nemam visoku temperaturu, opce nemam temperaturu osim uobicajene - samo mi curi iz nosa i kisem bez prestanka
    grlo me ne boli
    ne kasljem

koji je jos simptom osim povisene temperature?

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno izgleda da..

svi ovi blaži simptomi su karakteristični za blaži oblik svinjske gripe, tzv. "riblja gripa"
    žena i ja smo odležali 2 dana tzv. "bakterijsku gripu"
    mala je ok
    baka je ok
    prabaka je ok
    deda više ne pije
    ja tu i tamo, s dečkima...

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kad smo kod širenja panike - jučer dnevnik na Novoj tv -pošto je u Srbiji proglašena epidemija, naša novinarka izvještava sa graničnog prijelaza. Prvo pitanje upućeno njoj iz studija je -Vesna zašto nemaš masku preko lica??
    Mislim žena stoji vani ispred graničnog prijelaza
    Zatim pitaju carinike - dali se boje izravnog kontakta sa građanima srpske nacionalnosti?
    Pa mislim ko da je kuga u pitanju...

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isto tako se panika siri i ovdje, na primjer, u postovima gdje pise da ce svatko tko ode u bolnicu umrijeti od epiziotomije i klistira, ili barem doktora koji ce ih snaci na spavanju.
    baš me zanima gdje je nestao topik o doktorima koji zaskaču na spavanju ili o broju umrlih od epiziotomije?
    sigurno su revne adminice to pobrisale da mase ljudi to ne vide..
    ili u biti trebaju to vidjeti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pričala s nekima iz ST-a, tamo je svinjska gripa dosta raširenija nego u ZG-u, imali su je jedan dječak iz nećakinjinog razreda, od moje prijateljice djeca (jedno vrtićke, drugo školske dobi), ona je nije dobila. Navodno se to više serološki ne gleda svaki slučaj, dakle, nisu vadili krvi i nije 100% jednoznačno, ali im je pedijatrica rekla da se po kliničkoj slici vjerojatno radi o svinjskoj gripi. Imalo je ovaj tijek - prvi dan temepratura oko 37,5, osjećaj malaksalosti, drugi dan visoka temp. cijeli dan - oko 39, treći dan temperatura pada, četvrti dan ok su se osjećali i bez temp., ali je preporuka pedijatara bila ostat još dva dana doma i relativno mirovanje jer su imali slučajeva ponovnog skakanja temp. ako bi djeca nastavila s aktivnostima. Ona je komentirala po tijeku bolesti da je blaže nego obična gripa.

Koliko sam shvatila, ostaje zabrinutost ako gripa mutira i postane jača, doduše, i pitanje je li prebolijevanje gripe u prvom valu daje nekakvu imunizaciju na mutirani virus.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ako gripa mutira, ovo cjepivo im je za ništa

ostaješ sam sa svojim kljusetom, tj. imunološkim sustavom
    ja sam nakon 2 dana stala na orbitrek, bilo dobro , a onda sam počela pluća iskašljavat
    definitivno treba biti na miru još neko vrijeme nakon preboljevanja

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da pro-ekipi daješ debelo previše zasluga - ne postoje dokazi da cjepivo ima ikakav učinak niti na ovu gripu sada.
    Hajd' pogodi zašto su prestale pristizati vijesti o porastu incidencije ove gripe iz Španjolske ?! (a redovito su pristizale dok je incidencija rasla) Sigurno ne zato što je gripa u porastu, nego upravo suprotno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa moraju imati neki dokaz imunosti ,da bi registrirali cjepivo

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa imaju, postižu ga adjuvantima. Sasvim im je svejedno što se unutra stavi osim adjuvanata (magareći znoj, pileća jetrica... svejedno). Sličnu imunu reakciju izaziva i pelinkovac.
    Spomeni se da je testiranje bilo ubrzano na način da se dalo odobrenje za generičko cjepivo koje je razvijeno već prije za ptičju gripu (testirano je mo'š mislit), a zaistač testove nitko nigdje nije proveo. Odi se cijepiti i - sudjeluješ u testiranju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Ne vidim ništa panično u objavljivanju agencijskih vijesti o svinjskoj gripi.

Sajt je baš informativan, ispočetka nije bio baš redovito ažuriran ali vidim da je sad krenuo za ozbiljno.
    Povlačim što sam rekla! Ako se vlasnik portala svinjskagripa.com stvarno ovdje javlja neka zna da je jadno, jadno to što rade, pa čak i ako samo prenose vijesti iz drugih izvora.

Naslovi kao što su: Srbiji prijeti kaos, policija će morati uvoditi red na ulice; opremanje članka o sedam mrtvih sa slikama groblja američkih vojnika u Vijetnamu ili slikama ljudi na respiratoru -- to je sramotno i to JEST širenje panike i senzacionalizam.

Pred nama su teška vremena, i mediji bi morali imati puno veću odgovornost. Budite informativni, pomažite ljudima, a nemojte širiti paniku. Puno više bi mogli napraviti da na primjer angažirate nekoga tko se razumije u bolset da iskomentira ponešto ponekad. Ugledajte se na američke flu blogere - TO je primjer korisnog izvještavanja.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj navi prvotno napisa
    evo javili su mi, ima unuka od našeg poznanika, ima 12 god
    visoka temp, slabost, povraćanje, potvrđeno testiranjem i sad joj daju tamiflu koji ona povraća, malo su u panici
    Malena je dobro, već nakon dva dana uz Tamiflu nema nikakvih simptoma gripe, ali naravno po preporuci dr. ostaje kući tjedan dana da se nešto ne bi zakompliciralo

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kao što sam već pisala, mi smo krajem 1. mj preboljeli sezonsku gripu. Moje curice su tada imale 1 god. i 3 mj. Krvnom slikom se dokazala gripa. Karmen je 1. dan imala temp koja je išla do 39,5 drugi već manje i 3. je skoro skroz pala. Klara je imala i nižu temperaturu, kod nje ne bi ni pomislili da je imala gripu da je nismo dokazali kod seke. Izgledalo kao viroza. E sad... ako je ova blaža od sezonske nadam se da nije tako teška a i tješim se da imamo kakav-takav imunitet iako je moja pedijatrica kategorična i kaže da preboljenjem imuniteta-nema.
    E sad kod Karmen se pojavila bakterija nakon 6-7 dana. Ne znam da li je to bila posljedica gripe ili bi se pojavila svakako. U svakom slučaju popili smo sumamed i prošlo.
    Htjela sam reći da gripa ne mora biti temp 40 C koja se ne može skunuti.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MGrubi, vezano uz obolijevanje starijih osoba,
    evo friškog stava ECDC.....
    LINK
    there is an under-representation of older people in the pandemic relative to seasonal influenza
    since many, but not all, have some immunity against the pandemic virus; paradoxically older
    people who are infected are experiencing the highest rates of severe disease and death of any
    age group

anchie76 editirala link u hiperlink

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    meni se ne da sad citat cijeli topik iako bi mi to mozda pomoglo

ja nemam visoku temperaturu, opce nemam temperaturu osim uobicajene - samo mi curi iz nosa i kisem bez prestanka
    grlo me ne boli
    ne kasljem

koji je jos simptom osim povisene temperature?
    Tak je bilo i meni pred tjedan dana, plus grlo, stravično, sinusi zaštopani, strašna malaksalost i gubitak apetita. Mislim da to nije bila gripa, možda su me zezali sinusi.

Svatko svoje tijelo pozna najbolje i zna kad nije najbolje.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    kad smo kod širenja panike - jučer dnevnik na Novoj tv -pošto je u Srbiji proglašena epidemija, naša novinarka izvještava sa graničnog prijelaza. Prvo pitanje upućeno njoj iz studija je -Vesna zašto nemaš masku preko lica??
    Mislim žena stoji vani ispred graničnog prijelaza
    Zatim pitaju carinike - dali se boje izravnog kontakta sa građanima srpske nacionalnosti?
    Pa mislim ko da je kuga u pitanju...
    Pazite da vam kompjuteri ne dobiju virus ako se tipkate sa mnom. Šalu na stranu, u Srbiji još nije proglašena epidemija, a prema zvaničnim podacima ima manje dokazanih slučajeva h1n1 nego u Hrvatskoj. Ali to ne znači ništa jer verovatno manje uzoraka šalju na analizu.
    Ipak, sedam ljudi je umrlo :/
    E sad, vrlo zanimljivo: sinoć gledam emisiju u kojoj gostuje glavna ekipa epidemiologa kod nas (plus jedan pedijatar). Svi su nešto zaobilazno pričali, i niko nije rekao da je vakcina bezbedna za decu (mada su neke zvanične preporuke da se vakcinišu bebe od 6 meseci i starije). A glavni epidemiolog u kriznom štabu za sg je rekao, na pitanje voditeljke da li uzima homeopatske lekove: da, uzimam, ali ih nikome ne bih preporučio. oni su samo placebo, nisu naučno dokazano delotvorni, ne mogu vas zaštititi od gripa :?
    Onda je bila neka glupost da će svi koji ne žele da se vakcinišu morati to da potpišu :? Što je po meni čisto zastrašivanje, jer oni ni neće kupiti dovoljno vakcina za sve građane.
    Da bi danas konačno izašla vest: Srbija kupuje Novartisove vakcine, koje je do sada primilo 42 miliona ljudi bez kontraindikacija. Yeah, right.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa
    MGrubi, vezano uz obolijevanje starijih osoba,
    evo friškog stava ECDC.....
    http://www.ecdc.europa.eu/en/healtht...Assessment.pdf
    there is an under-representation of older people in the pandemic relative to seasonal influenza
    since many, but not all, have some immunity against the pandemic virus; paradoxically older
    people who are infected are experiencing the highest rates of severe disease and death of any
    age group
    kako mogu imati imunost na sasvim novi soj, sasvim novu vrstu virusa?
    zašto bi uopće imali imunost? tek su izloženi kao i mi svi ostali
    ovo je prva kombinacija: ljudske, ptičje i svinjske gripe , 3u1
    zašto bi ti stari ljudi bili imuni?
    nisu imuni na običnu gripu a izloženi su joj čitav život, da podsjetim: oni se prvi cijepe protiv obične gripe, prva skupina
    bilo na radiju prošli tjedan obavijest

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    [, koje je do sada primilo 42 miliona ljudi bez kontraindikacija. Yeah, right.
    i onda je svizac zamota čokoladu

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    kako mogu imati imunost na sasvim novi soj, sasvim novu vrstu virusa?
    zašto bi uopće imali imunost? tek su izloženi kao i mi svi ostali
    ovo je prva kombinacija: ljudske, ptičje i svinjske gripe , 3u1
    zašto bi ti stari ljudi bili imuni?
    nisu imuni na običnu gripu a izloženi su joj čitav život, da podsjetim: oni se prvi cijepe protiv obične gripe, prva skupina
    bilo na radiju prošli tjedan obavijest
    našla ovo
    ...osobe starije od 65 godina uglavnom su pobolijevale od sezonskih sojeva gripe. Naime, osobe rođene do 1957. godine imaju u značajnijoj mjeri zaštitna protutijela protiv sadašnjeg pandemijskog soja, koji je, očito, sličan sojevima A/H1N1 koji su cirkulirali svijetom od vremena „španjolske gripe“ do 1957. godine, kada ih je istisnula tzv. "azijska gripa" (A/H2N2), i kasnije, 1967. g., "hongkonška" (A/H3N2). Stoga se smatra da će starija populacija biti razmjerno vremenu rođenja više zaštićena od novog pandemijskog soja, a manje od sezonskog. Uistinu, dok je među djecom i mladim odraslim osobama veći problem bio pandemijski soj, dotle je među starijim osobama sezonska gripa bila glavni uzrok pobola i smrtnosti.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

to su sve različite gripe, zašto bi imunost bila unakrsna?

još nekako za imunost na španjolicu koja je H1N1 , ali ove druge...
    65.g. je 2009-65= 1944
    http://metro-portal.hr/vijesti/svije...oharala-svijet
    španjolica je harala do 1919.
    dakle ti starci koji su rođeni te godine bi sada imali 90.g. ni manje ni više
    a koliko ih je živih u današnjoj populaciji koji su osobno preboljeli španjolicu?
    u pitanju su njihova djeca, a to znači da je virus memoriran u genetski kod
    dakle i moj kod, jer je moja prabaka preboljela španjolicu ... ako je to istina

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, nego su slični sojevi ovom svinjskom harali do 1957, bar sam ja tako shvatila

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da bi danas konačno izašla vest: Srbija kupuje Novartisove vakcine, koje je do sada primilo 42 miliona ljudi bez kontraindikacija. Yeah, right.
    A vidim već spekulacije u medijima da je tender namešten.

A u 42 miliona ljudi našlo bi ih se sa kontraindikacijama i za običan andol, a ne za vakcinu

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

A vidim već spekulacije u medijima da je tender namešten.

A u 42 miliona ljudi našlo bi ih se sa kontraindikacijama i za običan andol, a ne za vakcinu
    X

Kad samo čuješ ko ih uvozi, dovoljno je da posumnjaš u njih...
    Što reče moja šefica, dok ministar zdravlja lično ne izvuče jednu vakcinu iz kutije za široke narodne mase (kao srećku) i ne ubode se, ne verujem mu ništa...
    Od jutros na celoj teritoriji SR ne rade škole i očekuje se proglašenje epidemije...

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja ću komentirati to da kako nam ljudi dragi nije jasno da smo tu gripu već preboljevali al nemam taj podatak za sigurno već su to nagađanja iz javnosti da je već bilo takve gripe i ja vjerujem da je to samo još jedan soj koji je pušten iz labosa ne želim znati iz kojeg razloga.
    Drugo, redovito provjetravam stan ali kako ova kiša ne prestaje već treći dan ne mogu izaći van sa djetetom na zrak, a i u šoping pa pitanje vezano uz svinjsku gripu. MM kaže da neidemo ja i Lara među ljude u šoping da se ne zarazimo pa mi recite zar to stvarno stoji da ne izlazimo van u jedno mjesečni šoping?
    On se jučer cijepio protiv obične gripe a ja se ne smijem cijepiti zbog alergija na jaja na kojem se radi cijepivo.
    Dal bi onda trebala ići sa MM u šoping ali bez Lare ili da to prepustim MM i svekrvi jer ženske ipak znaju što treba kupiti za u kuću. Ovo pitanje je postavljeno jer dojim pa MM misli da se nebi ja zarazila negdje igdje pa prenijela njoj jer dojim.
    Molim konkretne odgovore jer me nije toliko strah svinjske gripe da ne odem u šoping al me opet strah zbog djeteta, što vi mislite :?
    Pa zar je tako gadno to sa svinjskom gripom H1N1?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Od jutros na celoj teritoriji SR ne rade škole i očekuje se proglašenje epidemije...
    luđi su od ovih naših
    A što će kad ljudi stvarno krenu obolijevati? Ključ u bravu?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa
    Ja ću komentirati to da kako nam ljudi dragi nije jasno da smo tu gripu već preboljevali al nemam taj podatak za sigurno već su to nagađanja iz javnosti da je već bilo takve gripe i ja vjerujem da je to samo još jedan soj koji je pušten iz labosa ne želim znati iz kojeg razloga.
    Drugo, redovito provjetravam stan ali kako ova kiša ne prestaje već treći dan ne mogu izaći van sa djetetom na zrak, a i u šoping pa pitanje vezano uz svinjsku gripu. MM kaže da neidemo ja i Lara među ljude u šoping da se ne zarazimo pa mi recite zar to stvarno stoji da ne izlazimo van u jedno mjesečni šoping?
    On se jučer cijepio protiv obične gripe a ja se ne smijem cijepiti zbog alergija na jaja na kojem se radi cijepivo.
    Dal bi onda trebala ići sa MM u šoping ali bez Lare ili da to prepustim MM i svekrvi jer ženske ipak znaju što treba kupiti za u kuću. Ovo pitanje je postavljeno jer dojim pa MM misli da se nebi ja zarazila negdje igdje pa prenijela njoj jer dojim.
    Molim konkretne odgovore jer me nije toliko strah svinjske gripe da ne odem u šoping al me opet strah zbog djeteta, što vi mislite :?
    Puno pitanja i nedoumica je u tvojem postu, pa da na neke pokušam odgovoriti:
    1. dijete ne vodim u velike šoping centre niti inače, a niti sad za "vrijeme gripe", ali redovnu kupovinu u lokalnom dučanu obavljamo, bili smo i jučer.
    2. ako želiš ići u šoping otiđi, ne vidim razlog da ne idete ti i TM zajedno.
    3. isto tako ne vidim razlog (ako ti ne želiš ići) da TM ne bi znao obaviti šoping sam, napišite mu popis i to je to. Kod nas sve šopinge obavlja MM, več dugo i bolji je u tome od mene (odnosno kad idem i ja onda se tu nađe i 100 nepotrebnih sitnica)
    4. Pitanje oko dojenja nisam razumjela, ali ako si mislila da se virus prenosi dojenjem, ne prenosi se, ali bliskim kontaktom se može prenjeti, pa da se i hipotetski zaraziš, teško da ćeš biti u mogućnosti cca 7 dana odvojena od djeteta
    5. isto tako mislim (odnosno, nadam se) da je nakon druženja s ljudima, tipa šopinga, dovoljno po dolasku kući oprati ruke, umiti se,...
    Ako nije, onda mogu komotno dati otkaz, jer nemam što raditi na poslu među ljudima. :/
    Ja sam uvela neke sitne mjere "obrane od gripe" (da li su djelotvorne ili ne - ne znam, ali mene umiruju):
    - po dolasku s posla obavezno umivanje i pranje ruku, preslačenje,... (mada to sam i prije radila),
    - sad po novom isperem usta toplom vodom u kojoj je otopljena sol, nos isto tako "isperem"
    - na poslu cijelo vrijeme pijuckam topli čaj
    - na poslu isto više puta operem ruke
    - ne ljubim se s nikim (na poslu) - mada to i inače ne radim , ne kišem po nikom, niti netko kiše po meni
    - ured izljuftam više puta na dan,...

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Anemona
    Pa ja se bojim ići u šoping da ne kupim 100 nepotrebnih stvari mada me šoping jako veseli ali sada je vrijeme kišovito i trulo i gripavo barem kod nas zato sam bila u nedoumici dal ići ili ne.
    Laru dojim pa MM misli da nebi trebala ići u šoping da se nebi negdje zarazila bilo čime pa da Lara isto to ne dobije nevezano preko mlijeka.
    Ali si mi pomogla da odlučim tako da neću ići u šoping najviše da ne pokupim neke nepotrebne bakterije ili gripu bilo kakvu to sam mislila.
    A MM isto zna kupiti sve sa popisa al me obavezno još zove i pita što još treba uzeti što je ok.
    Ma super onda on ide a nas dvije ćemo biti u kući a šoping za mene neka još pričeka.
    Eto to sam hjtela pitati i hvala ti na odgovoru.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Imam pitanje vezano na ovu temu.... trudna frendica je ovih dana dobila laganu temperaturu i prehladu, na radnom mjestu je u doticaju sa jako puno mladih ljudi i sada je odlučila otvoriti bolovanje.

ALI! njezina ginek. joj neće potpisati bolovanje jer kaže da se MORA cijepiti protiv gripe!!! Ona je rekla da se ne želi cjepiti, tko će garantirati da neće škoditi njoj a i njezinom nerođenom djetetu?

Da li je to stvarno tako i da li joj to smije uvjetovati??

Trudna je nepunih 2mj.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A gdje ona to živi!? U Hrvatskoj uopće nije dostupno cjepivo protiv svinjske gripe.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

možda obične gripe a ne svinjarije?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ah pa ne treba ona sada otvarati bolovanje radi obične gripe.

Ja zaista mislim da bi trudnicama trebalo dati bolovanja sada, ali, prema onome što se događalo npr. u UK - ne znam hoće li. Tamo su se pojavili napisi o tome koliko je h1n1 opasan za trudnice, ali onda odmah i apeli da trudnice ipak rade. Veliki je to gubitak, poslati toliko žena na bolovanje.

Zato drage moje - uzdajte se u se i u svoje kljuse.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Od gripe je u Splitu umrla trogodišnja djevojčica koja je bolovala od leukemije

Ako sumnjate da ste bolesni, nemojte šetati uokolo, ostanite doma, trudite se da ne širite virus. Stavite masku ako morate nekamo ići, nemojte se voziti javnim prijevozom. Mislite da to da oko vas žive ljudi za koje ova bolest na koju većina odmahuje rukom može biti kobna.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ona neka lijepo otvori bolovanje npr zbog mučnina u trudnoći. Ja bi tako napravila.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ako sumnjate da ste bolesni, nemojte šetati uokolo, ostanite doma, trudite se da ne širite virus. Stavite masku ako morate nekamo ići, nemojte se voziti javnim prijevozom. Mislite da to da oko vas žive ljudi za koje ova bolest na koju većina odmahuje rukom može biti kobna.
    x

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Slažem se sa ovim, iako odmahujem rukom na svinjski grip. Ali to važi i za običan grip, nije to nešto od ove godine. Mi imamo dva teška srčana bolesnika u familiji i uvek pazimo da kod njih ne idemo šmrkavi i bolesni.

bublica3 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ako vas zanima, upravo na RAI Due emisija o svinjskoj gripi.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj lasada prvotno napisa
    mi živimo kako smo živjeli i prije.
    nemoguće mi je izolirati se, jer na posao/s posla putujem tramvajem, busom, i vlakom, djeca mi idu u školu i vrtić, znači opasnost od dobivanja svinjske gripe dolazi sa svih strana. jest moramo, prema tome odlazimo i u dućane. ruke smo prali i prije, voće smo tamanili i prije, znači ništa se nije promijenilo.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa
    Imam pitanje vezano na ovu temu.... trudna frendica je ovih dana dobila laganu temperaturu i prehladu, na radnom mjestu je u doticaju sa jako puno mladih ljudi i sada je odlučila otvoriti bolovanje.

ALI! njezina ginek. joj neće potpisati bolovanje jer kaže da se MORA cijepiti protiv gripe!!! Ona je rekla da se ne želi cjepiti, tko će garantirati da neće škoditi njoj a i njezinom nerođenom djetetu?

Da li je to stvarno tako i da li joj to smije uvjetovati??

Trudna je nepunih 2mj.
    meni moj gynich nije dao da se cijepim protiv gripe u trudnoći jer da mogu naštetiti bebi. naravno pričamo o običnoj gripi..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čini mi se da se još nije iznjedrio iskristalizirani stav vezano za cijepljenje trudnica protiv obične gripe kod nas - negdje sam pročitala da se sad savjetuje cijepljenje, znam da se prijašnjih godina nije savjetovalo, valjda ovisi o trenutnoj procjeni "imunološke situacije" u RH. Znam da se razlikuju i preporuke od zemlje do zemlje, mislim da sam čitala site Australske vlade na kojem se svakako preporuča cijepljenje trudnica od sivnjske gripe, ali ne i od obične...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne vidim ništa panično u objavljivanju agencijskih vijesti o svinjskoj gripi.

Sajt je baš informativan, ispočetka nije bio baš redovito ažuriran ali vidim da je sad krenuo za ozbiljno.
    Povlačim što sam rekla! Ako se vlasnik portala svinjskagripa.com stvarno ovdje javlja neka zna da je jadno, jadno to što rade, pa čak i ako samo prenose vijesti iz drugih izvora.

Naslovi kao što su: Srbiji prijeti kaos, policija će morati uvoditi red na ulice; opremanje članka o sedam mrtvih sa slikama groblja američkih vojnika u Vijetnamu ili slikama ljudi na respiratoru -- to je sramotno i to JEST širenje panike i senzacionalizam.

Pred nama su teška vremena, i mediji bi morali imati puno veću odgovornost. Budite informativni, pomažite ljudima, a nemojte širiti paniku. Puno više bi mogli napraviti da na primjer angažirate nekoga tko se razumije u bolset da iskomentira ponešto ponekad. Ugledajte se na američke flu blogere - TO je primjer korisnog izvještavanja.
    portal svinjskagripa.com registriran je preko servisa regica.net, a registrirao ga je Danijel Tuškan a tko je on izguglajte.

i fakat, sajt je bezveze i glup...ovi napisi o murji i vojsci

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaj ima o murji i vojsci?
    :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    Citiraj Vishnja prvotno napisa
    luđi su od ovih naših
    A što će kad ljudi stvarno krenu obolijevati? Ključ u bravu?
    da bar i naše zatvore na par dana da se odmorim, ali nisam ja te sreće :/

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

je li netko gledao dnevnik NovaTV danas?

Ako je bilo ikakvih sumnji u to tko širi paniku, od sada ih više nema.

Paniku širi NovaTV.

Način na koji izvještavaju o svinjskoj gripi je degutantan.

gnjusno je bilo gledati kako sa više punktova izvještavaju o gripi - kao CNN kad je izvještavao o invaziji amerikanaca na Irak. samo u jadnom izdanju.

Pregnjusno.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

gledam sad dnevnik, pa vele da je u zaraznoj hospitalizirano vise ljudi zbog komplikacija h1n1.
    Je li i s obicnom gripom bilo toliko slucajeva komplikacija, prethodnih sezona?
    Ili ova gripa ipak izaziva vise mogucih komplikacija?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

imam osjećaj da broj hospitaliziranih nije u tolikoj mjeri odraz stvarne učestalosti komplikacija, već je više odraz histerije kako među laicima, tako i među zdravstvenim djelatnicima.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    gledam sad dnevnik, pa vele da je u zaraznoj hospitalizirano vise ljudi zbog komplikacija h1n1.
    Je li i s obicnom gripom bilo toliko slucajeva komplikacija, prethodnih sezona?
    Ili ova gripa ipak izaziva vise mogucih komplikacija?
    evo ja sam jučer bila s malim kod pedijatrice. u čekaoni brdo bolesne djece i uspaničenih roditelja jer svi misle da je sv. gripa. mislim da je količina djece identična kao i svaku jesen samo što sad više nitko nema virozu, bakterije i sl

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa
    imam osjećaj da broj hospitaliziranih nije u tolikoj mjeri odraz stvarne učestalosti komplikacija, već je više odraz histerije kako među laicima, tako i među zdravstvenim djelatnicima.
    evo da je i ja sa tobom složim

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Stranica 8 od 19 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •