googoo, oodii vriitt
Jesu li i ovo simptomi s.gripe: proljev, boli trbuh, opća slabost?
A nemam povišenu temp. (zasad).
trlababalan prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
Moji gledali vijesti pa me u panici zovu da ne izlazim nigdje (jer sam trudna)Pa sam im rekla da jedno neću moći odgoditi, a taj će mi odlazak biti najriskantniji da dobijem neku beštiju- odlazak u rodilište.
A to me čeka ovih dana
![]()
najedi se češnjaka prije odlaska u rodilište.
1. sprečava gripu (pitaj MGrubi ako ne vjeruješ)
2. nitko ti se neće usuditi prići dovoljno blizu (licu) da ti prenese svoju gripu
3. mlijekom ćeš odmah prenijeti zaštitu na novovođenče
i ponesi par glavica sa sobom za slučaj da porod potraje
Od prošlog ponedjeljka 02.11 bole me pluća i srce, kao da mi je netko na njh stao nogom, a grlo me gnjavi već mjesec dana....u srijedu saznajem da je moja 2,7g kćer bila u doticaju s sestričnama kojima je pedijatrica dijagnosticirala svinjsku gripu a da da nije uzela briseve....već je rekla kako svi koji dolaze ( iz okolnih škola i vrtića) imaju svinjsku gripu pa vjerovatno i one, jer još nisu imali pacjenta s sezonskom gripom......ovoj od 5g dala je Sumamed jer joj se čini da ima upalu pluća-pa zlu netrebalo, a mlađoj je dala neki antibiotik jer joj se i opet nakon opracije ugnoji nokat na nozi....majka je tražila da im rade brid grla u Grižanskoj i sad tjedan dana čekaju nalaz....žena ima još malu bebu od 1g.......u plaču mi je javila da su vjerovatno zaražene i da joj je žao što su vjerovatno prenjele i mojoj maloj....
odem ja na internet da vidim koliko traje inkubacija do prvih simptoma; kažu kod male djece čak do 7 dana....znači trebala bi to očekivati u Nedjelju, Ponedjeljak.....jučer joj se zaštopao nos....jutros joj je krv curila iz njega, oči naotečene, živahna i dalje, a večeras 36.9C....i ja odmah u vodu s blagoslovljenim maslinovim uljem jer njoj kad dođe na 37C za 5 min je na 39C....bila je u zaparenoj kupaonicu pola sata i onda još 2h u vodi.....kapala sam s Operilom za djecu nos, čistila s nastavkom za čišćenje nosa koji se stavlja na usisavač.....
zbog nje sam prošli četvrtak otišla i ja svojoj doktorici....ona kaže za kašalj Pnatus...bol u plućoma i srcu od tjeskobe i proljev ako dobijete temp. dođite......
E sad ja gdje god čitam glavni simptom H1N1 nije temperatura, neki je čak ni ne navode....razne novine navode da 50% oboljelih od svinjske gripe nema temperaturu ja neznam zašto naši doktori to neznaju i zašto stalno temp. na TV-u spominju kao glavni simptom H1N1!!!!
Ja više neznam što ću, pluća me bole, vrat, peće me ispod rebara, srce me probada dal da privatno odem napraviti test na H1N1? 10 dana mi je tako :/
Pluća me je pitala hoću li slikat, a ja nju pitam pa šta vi mislite, ako vi ništa ne čujete zašto bi se bezveze zračila.
Koje vitamine da kupim za kćer,kako se zovu ( jer ona otkad je prestala dojit od prije 2 mj. živi na 2 žlice žganaca i žlici juhe, ništa ne jede, ni voće, ni povrće i variva koja je obožavala )
Koje sebi da kupim za poboljšanje imuniteta?
Čajeve neće, postoji li neki sirup za kašalj koji bi joj mogla dat ili...nemam pojma sva sam u strahu i samo molim BOga da ne dobije nikakvu gripu dok je još tako mala...a i strah me za sestrinu malu od 3mj....
ja imam maske a ljekarni mi je žena rekla da će sada stići one koje 4 kom koštaju 100kn a 90% štite od virusa...imaju neki "aparatić" unutra...
Kod nas je sramota nositi masku, a nije sramota pokazivati guzice na trgu!
kako Japanci mogu....ljudi bi se s vremenom navikli....možda puno ne pomaže, ali sigurno ne odmaže....i da slažem se u jednom mi u Hrvatskoj uvijek mislimo kako će nas sve zaobić i kako se to uvijek događa nekom drugom...takav je i moj muž....ali kada je saznao da nam je kćer možda zaražena promjenio je 7 boja, reko da je nikud više ne vodi, da neka nosi masku itd.......mami sam kupila masku jer svaki dan ide vlakom na posao....
U Petrovoj su mjišali mlijeko i dok sam ja rodila prije 2,5g...i meni je to bilo čudno....sestra je hodala od sobe do sobe s staklenkom u ruci i pitala jel tko šta izdojio, i sve lijevala u tu jednu staklenkutamo u petrovoj stvarno nisu normalni; ni zdravog razuma ni logike
ivana, zašto testiranje na gripu? po meni se možeš ponašati kao da ju imaš. svi kažu da kratko traje i da nema nekog posebnog lijeka (naša pedijatrica je čak vikala da se ne uzima Tamiflu jer je toksičan)
problem su komplikacije, ako ih imate, svatko će vas primiti u bolnicu i bez nalaza testova
među ljudima lako zavlada panika, evo baš gledam jučer kod doktora,žena izbezumljeno vrišti da će ih dat u sve novine ako joj ne naprave test![]()
mislim da panika samo doprinosi stresu i šteti imunitetu
ivana ja mislim da si se ti samo uspaničila i to gadno uspaničila.
Izbrisani su OT postovi.
Upute stožera Grada Zagreba
http://showcase.24sata.hr/gripa-leta...gripu_br_2.pdf
evo ja sad došla od doktora, ponudio mi da idem na zaraznu vaditi briseve za h1n1, odbila jer mi se ne da, kao da će mi to šta pomoći :/
![]()
![]()
pametna ženaanima prvotno napisa
![]()
baš tako.anima prvotno napisa
sjedi doma i liječi se.
i svi mi.
kod doktora samo još nekog većeg belaja pokupiti možemo.
ne daj, Bože, kakvih komplikacija, ali dok smo na nogama... dobro je.
Evo da se i ja uključim. Nisam bila nigdje vani jer je 3 dana padala kiša ali MM ide sam danas u šoping.
Ali prekjučer me sve bolilo cijelo tijelo (opća slaobst) nisam imala apetit i bolilo me grlo, još me k tome satrala moja migrena i jučer sam bolovala i odlučila da me MM odveze na hitno i tražila sam injekciju voltarena za migrenu. Danas sam bolje ne boli glava a i izvlačim se iz te opće slabosti, počela sam jesti, dojim normalno Laru bez obzira na stanje,čak smo ja i Lara danas bile u šetnji nema više kiše :D
Sam da nije gripa jer se ja nesmijem cijepiti zbog alegije na jaja.
A Lara ima od jučer proljev i to jakonemam pojma kaj je sad :?
Inače smo svi zdravi a Lara je vesela osim toga proljeva.
Moram napomenuti da su svekrva i MM u ponedjeljak bili na cijepljenju protiv gripe pa da nisu donijeli neku bakteriju pa sam se ja ovako satrala.
ako je gripa i tako ti je prekasno za cijepljenje![]()
Mene pomalo hvata i frka ovih gripa, viroza i svega šta dolazi u ovo vrijeme. Valjda i trudnički hormoni i pripreme za porod tu igraju svoju uloguInače sam skroz komotna i ne dopuštam da mi ovakve javne panike ometaju svakodnevicu.
A danas sam nazvala pedijatricu svoje curke i odgodila cijepljenje koje smo trebali sutra obaviti (redovna vakcina koja se dobije sa 18mj.). Ne znam, mislim si-vakcina nije ništa hitno, a od pomisli na punu čekaonicu bolesne djece me zaboli mozak. Bolje izbjeći takva mjesta s djetetom kad se ne mora ići :/ Cijepljenje može čekati proljeće ili ljeto i dolazak pogodnijeg vremena.
Još se samo pitam što učiniti sa odlascima na ctg?!Sad sam u 37.tjednu trudnoće i po mom doktoru sam već ovaj tjedan trebala otići na prvi ctg u bolnicu. A meni se ne ide pa ne ide. Prvenstveno iz razloga jer mi se isto ne sviđa čekati u prepunoj čekaonici, ali i zato jer znam da ću se vjerojatno nahodati po tom ctg-u pa sve otežem da na prvi odem što kasnije. :/ Ne bojim se za sebe ni najmanje, ali ne bih nešta voljela donjeti djetetu kući
, a i za ovo u trbuhu mi je isto frka.
Znam da je offtopic, ali kad biste vi najkasnije krenuli na ctg s obzirom i na ove epidemije?
ja bih isla kad mi to kaze lijecnik u kojeg imama povjerenja, koji god to bio.Ninči prvotno napisa
A ja sam oba puta išla na ctg tek na dan termina, znači sa 40 tj., dotad samo redovne kontrole kod svoje giniceAnamorci prvotno napisa
Nije stvar u tome da ja nemam povjerenja u svog liječnika...a i nije to stvar do liječnika jer će svaki reći da se treba ići od početka (dijelom i da sebe zaštite). A sad, znamo svi da uistinu nema potrebe ići 4 tjedna prije poroda svaki drugi dan na ctg ako je uredna trudnoća. Pogotovo u ovo vrijeme kad vladaju epidemije-može donijeti više štete nego koristi :/Anamorci prvotno napisa
onda ces morati sama odvagnuti koristi i rizike i zapravo sama donijeti odluku. tako ces biti i najmirnija.Ninči prvotno napisa
ninči pa odi negdje privatno na ctg.
Ma vidjet ću pa ću odlučiti šta i kako. Baš me zanima kako o ovim stvarima razmišljaju druge žene koje su pred porod- dobra ideja i za novu temu, ali mi se ne da![]()
![]()
stavi masku i baš te briga!
neka te ne bude sram, to je jedna od manjih sramota koju ćeš podnijeti za svoje dijete (od kasnijeg hodanja u spajdermenskom kostimu na svečani domjenak, ili pokušaja trpanja čokoladice u džep u dućanu, preko psovke u punom dućanu ili pričanja o maminom i tatinom seksualnom životu na satu razredne zajednice)
![]()
![]()
![]()
Ma nije me sramota![]()
Koliko se sjećam- pretprošle zime, kad sam ležala u Merkuru isto je bila neka epidemija i moglo se uzeti tu masku na porti.![]()
Sve se nadam da će me zbog gripe barem što prije šiknuti kući iz rodilišta![]()
apricot prvotno napisa
![]()
Eto, nek ste se vi tako grohotom nasmijali na "sraćku"!
I moja malenkost ima malo dijete...
Pa mi je odgovornost znati što mi je!
Doktor je rekao: crijevna viroza.
Smiješno?
Smiješan je samo izbor Trlababalanove riječiA ne to što je tebi. A vidiš i da ti je čovjek dobro odgovorio da nije gripa. Kažu da svinjska gripa nema simptome proljeva.
Meni je to zvučalo podrugljivo.
Možda se čovjek uvijek tako izražava - ne znam, ne poznajemo se.
Meni nije ugodan takav "ton", eto takva sam.
Da ne odem skrooz off topic: meni je i zbog drugih ljudi važno znati što mi je, ne samo zbog sebe i svojih.
Važno mi je da, ako sam ja u gabuli, ne uvalim nikog drugog u to!
Zato hvala na dijagnozi!
Peace!
I da malo biramo riječi![]()
Kako se svaka viroza sa simptomima povišene temperature, kašlja, curenja iz nosa i bolova u ekstremitetima tretira, prilikom dolaska ili još bolje poziva doktoru opće prakse, kao svinjska gripa, zanima me što će bit s mojom jadnom mamom koja će svinjsku gripu "preboljeti" po toj logici 4-5 puta, jerbo ona u razdoblju od listopada do veljače već godinama ima viroze sa gore navedenim simptomima 4-5 puta.![]()
a ježiga, netko mora i odskakati![]()
Evo,kod nas je danas proglasena epidemija :/
Sad pocinje presing vakcinacije(s nepostojecom vakcinom)
Maltene ce onaj ko ne bude zeleo vakcinu morati potpisati da nece![]()
Možeš misliti. Nemate cjepivo isto kao niti mi.
Reci ti da hoćeš, doći ću se ja cijepiti umjesto tebe.
Da, ovo mi je super. Kupiće 3 miliona vakcina, koje možda stignu do marta. A Srbija ima 8-9 miliona stanovnika. Šta treba tačno da potpišem? Da za mene nema vakcine?KayaR prvotno napisa
To je zastrašivanje onih koji se boje sistema i rade sve što im na televiziji kažu da treba uraditi (a ruku na srce, ima takvih dosta).
A i šta znači proglašena epidemija, stalno govore o zatvaranju škola i vrtića, zabrani okupljanja. Moj buraz večeras ide na Simple Minds, vrtići rade, a škola počinje u ponedeljak.
Mame iz kvarta se žale da po vrtićima ništa nije organizovano kako treba, deca retko (i ako) peru ruke, igračke se negde peru, a negde nisu čuli ništa o tome. Ne postoje nikakve tačne odredbe kada i kako se javiti doktoru, a krizni štab za pandemiju se samo slika po televizijama i ubeđuje ljude kako je ovu vakcinu primilo 42 miliona ljudi bez kontraindikacija.
Uf, sad sam se izduvala. moja mama non stop gleda vesti i samo me mrači svim tim pričama
I stalno pominju smrtne ishode,vec umrle i one koji ce tek![]()
Moja prijateljica rodila pre 2 sedmice,eno je mase jadna po stanu s 2 litre Asepsola,ko god udje dobije masku...citava psihoza...a to je i cilj.
Dvoje od troje dece su mi bili bolesni prosle nedelje,tako sto sam sina vodila kod Dr,a malu morala vuci sa sobom,pa je (po pedicinim recima)navukla nesto u cekaonici![]()
Tako da su oni mozda i prelezali ovo s**** a da to i ne znamo![]()
Posto,koliko sam o tome citala i slusala,svi simptomi su u opticaju-s temperaturom ili bez,s grloboljom...i tako...
Od sad se lecimo samo preko telefona.Jer,ako nemamo grip,svakako cemo ga steci u zdravstvenoj ustanovi.....
istina. ovo puno finije zvuči od sračke.Teica prvotno napisa
jako mi je neugodno.
može jedan gastroenterokolitis?
(još otmjenije, zar ne?)
Jooj, trlababalan - i zahvalila sam se i napisala "peace", dobro?
ja sam isto ovako kad sam bila rodila.KayaR prvotno napisa
nije vladala nikakva gripa.![]()
1.) Koliki mora biti razmak kod odraslih ljudi, prilikom cijepljenja protiv obične, pa svinjske gripe?
2.) Da li je dovoljno 3 tjedna?
3.) Moram pitati i glupost, ali, da li ima šanse da osoba koja se cijepila protiv svinjske gripe razvije blage simptome i prenese na ostale (ilitiga, tek smo onda napravili sranje)? :/
anemona, znam ti samo reći da poznam osobe koji su nakon cijepljenja protiv obične gripe dobili simptome, a neki i dobili pravu pravcatu.
ja sam se puno puta cijepila i nisam dobila nikad nakon cijepljenja
1. dva tjednaAnemona prvotno napisa
2. da
3. ne
kao što sam napisao već na tričetiri mjesta, cjepivo nije živo sastoji se od dijelova virusa, i ne može izazvati bolest.
Hvala, nisam pročitala.Jedan_tata prvotno napisa
Ja negdje pročitala da cjepivo protiv svinjske gripe kojom su cjepili po Austriji je sadržavalo živi virus tičje gripe. Slučajno.
Jedno pitanje - kolika pretilost je indikacija za tamiflu u slučaju zaraze svinjskom gripom? Ja sam početno pretila- ITM mi je 30 i inače sam dobrog zdravlja koliko znam, nemam visok tlak itd. Dakle, da li sam ja kandidat za komplikacije? imam školsko dijete i bojim se ćemo teško izbjeći gripu.