Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Zašto hormoni variraju kad nema štitnjače?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Zašto hormoni variraju kad nema štitnjače?

Nije mi to jasno.

Od kad sam operirala štitnjaču, stalno slušam kako je lakše kontrolirati hormone ako štitnjače nema uopće, nego kod bolesne štitnjače - što mi je i logično.

E sad, od operacije su mi 3 godine držali TSH nisko (zbog karcinoma) i onda su mi malo smanjili dozu.
    Nakon godinu dana sam imala problema s aritmijom i ustanovilo se da mi je doza hormona još uvijek previsoka i da to djeluje na srce, pa su mi još malo smanjili hormone.
    I onda je bilo sve u redu, da bi sad ispalo da mi je TSH izrazito povišen - što bi značilo da mi je doza hormona preniska.
    A radilo se zaista o minimalnim promjenama doze eutyroxa (sa početnih 150, prvo na 150/125 izmjenično, pa zatim na 125/dvaput tjedno 150, i na kraju 125/jednom tjedno 150)

Putanje je dakle za one koji nemaju štitnjaču: Događa li se i vama da vam je tako teško pogoditi dozu, odnosno da vam razina hormona tako jako varira?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nadam se da će ti se javiti cure koje su vadile štitnjaču, jedna od njih, s puno iskustva, mi je rekla da doza euthyroxa varira ljeti i zimi, budući da općenito hormoni imaju ljeto-zima varijance.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jesi li menjala telesnu masu?
    To moze da bude razlog..

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    Jesi li menjala telesnu masu?
    To moze da bude razlog..
    nisam

goodwitch avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Poslid na str. br.2 imaš temu Štitnjača-tamo ima stvarno puno inf. o štitnjači,pa možda ti pomogne.Na 9. i 10. str.sam i ja postavila pitanje i meni je npr.Timmy puno pomogla sa odgovorima
    isto su mi se hormoni zbrčkali samo tako(ali meni je ostalo nešto štitnjače tj. nisu cijelu odstranili,pa...)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •