Citiraj ina33 prvotno napisa
Citiraj snorki prvotno napisa
je li je neko od nas forumasa (i djece) prebolovao??? nemam vremena sve citat, pa ne znam je li neko pisao
ima li neko iskustvo sa svinjskom da nam kaze kako se manifesvovalo :?

kod mene je bolest u kuci
Evo posredno iskustvo - moja sveki i njena snaha br. 1 su još uvijek u posljedicama, nije im laboratorijski potvrđeno, ali ovako je kod obje išlo - na dan kad su se razbolile osjećaj da su prebijene, malaksale, bolovi u "kostima" i mišićima, temperatura oko 38, kod obje i bol glave. Temperatura je padala s antipireticima i trajala oko 3-4 dana. Kod sveki se razvio jak bronhitis, išla slikat pluća, nema upalu pluća, dobila sumamed i nakon njega je temp. pala. Kod snahe br. 1 isto sumamed zbog bronhitisa. Obje su u outu (tj. na bolovanju, doma) već skoro pa 2 tjedna. To ukratko ako nisam što pobrkala što su mi govorile.
Evo da se nadovežem sa zdrav. biltenom svoje sveki i snahe br. 1 (teče treći tjedan bolesti) - danima nakon pada temp. koja je prošla nakon sumameda još se obje jako loše osjećaju, tj. osjećaj je kao da su "bez snage". Sveki, inače prpošna dama u godinama (70), planinarka i ex skijašica, hraniteljica obitelji u smislu kuhanja za susjede, čuvanja djece itd., kaže da najrađe leži i da nema snage skuhat i da je to već zabrinjava. Danas će zvat svoju opću praksu da vidi je li to normalno. Snaha2, dobi 40+, slično, baš opisuje osjećaj "bez snage", nakon tri tjedna od početka gripe...

S druge strane, kuma iz ST-a kojoj se razbolilo dvoje djece, vrtićko i školsko, opisuje to prije kao laganu virozu - 4 dana temp i poslije sve ok. Ona nije dobila, a pedijatar je dg svinjsku, iako je nisu laboratorijski potvrđivali.