-
Trebam li se dodatno izdajati za obroke?
Bok, cure! Počet ćemo s dohranom slijedeći tjedan malo po malo, , al zanima me za stvari koje budem kuhala (tipa žitarice, riža, pura), da li da ih kuham na vodi, ulju, ili se trebam za to posebno izdajati (adaptirano mu svakako ne bih davala kad nam dojenje tako dobro ide)? To bi značilo da moram povećati količinu mlijeka da bude dosta za dojenje i za drugo obroke? Jeste vi tako radile?
-
dojenje bi trebalo ostati kao do sada-glavna hrana. dojiš na zahtjev i dalje a sve ostalo što ponudiš bebi je DOhrana. adaptiranom mlijeku u tvom slučaju nema mjesta po meni. beba će u početku tek upoznavati nove okuse i mirise krute hrane a proći će vjerojatno koji mjesec dok ćeš moći reći da se najela od nekog obroka krute hrane. za izdajanjem nema potrebe. moj savjet, iako ne spadam u stručnjake tj. savjetnice za dojenje i/ili dohranu, ovo ti govorim iz vlastitog iskustva. evo mi već skoro 3 mjeseca papamo dohranu ali se isto tako i dalje intenzivno dojimo.
i što se tiče žitarica, ja ih kuham na vodi,nema potrebe za dodatnim masnoćama jer ih beba dobije kroz majčino mlijeko dovoljno.
eto, ako mogu još kako pomoći...
-
-
-
žitarice trebaš skuhati do kraja u vodi a svoje mlijeko možeš ukapati naknadno i to stvarno tek toliko...možeš i izdajalicom ali stvarno tek koju kap. stvarno nije potrebno. mališan će se s vremenom naučiti jesti i hranu koja nema okus majčinog mlijeka, samo polako.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma