Za mamu zmaj sam čula da je jako dobra, na stranicama kazališta piše 3+. Mi nažalost nismo gledali, ali veselimo se prvoj idućoj izvedbi.
Za mamu zmaj sam čula da je jako dobra, na stranicama kazališta piše 3+. Mi nažalost nismo gledali, ali veselimo se prvoj idućoj izvedbi.
mama zmaj je super
moji su išli zajedno, 2+ i 8+ (prošle godine) i obojma je bilo dobro
U Zaprešiću u knjižnici će 20.10. biti predstava Juha od bundeve
http://www.kgz.hr/default.aspx?id=4519
Nešto za nas koji volimo mala mala "kazališta", lutkarska predstava Medo i vjeverica, ima na www.tantan-kutak.com o radnji. Inače gledali smo i Juhu od Bundeve i nije mi baš nešto ekstra, ali napominjem da je dječici bilo super ( a to je valjda i poanta)
Mojima je "Juha od bundeve" bila super. Imamo doma i knjigu i jako ju vole.
Najvjerojatnije imam 3 karte za Miffy u nedjelju u 11. Hoće li tko? Jučer kupila, danas nas satrla viroza.
19.11.2011. je Noć kazališta, tu možete vidjeti sudionike (kazališta): http://www.noc-kazalista.com/sudionici-2011/
A inače, preporučujem u Maloj sceni Ovcu za cijeli život, ima urnebesnih scena, dobrih pjesmica, kostima, idejnih rješenja, a sad mi se 100% potvrdilo da niti jedna predstava u kojoj glumi Čuček ne može biti loša! Već sad primaju rezervacije za Djeda Mraza, pa mislim da će klincima to biti baš izvrstan doživljaj!
Jel netko gledao Priču o vodi u Maloj sceni....piše da je za 1,5g pa me zanima samo jel ima pjesme, jeli vesela, dinamična ili je samo kao priča...uh jesam objasnila![]()
Da li je gledao tko Šeherezadu? Išla bi s curkama ali nisam sigurna hoće lli im biti dosadno? Mogu li to razumjeti klinci od 6 god?
mi smo gledali jucer, predstava je izvrsna!
glumac nije izgovorio gotovo ni jednu rečenicu tijekom predstave, sve se bazira na gestikulacija, mimici i zvukovima koje proizvodi i mene i zhapca se jako dojmila, do kuce smo pricali o dojmovima, djeca su ciktala od radosti, pljeskala na cuda koja radi voda. bilo je u publici i onih bas malenih i malo vecih.
zaista jako lijepo.
toplo preporucam!
mi smo bili na Živ, Živ, Živ - Tvornica lutaka. zabavno i poucno, i za odrasle i za djecu.
sutra Medo i vjeverica
Bili na medi i vjeverici, grozno!Bilo je kratko i anemično.
za vas koji ste bili u maloj sceni - ulaznica se plaća i za odrasle i za djecu bez obzira sjedi li dijete u krilu? vidim da je cijena 35 kn.
u maloj sceni se obavezno placa dupla ulaznica samo za predstave 'prica o ...'. to pise i na njihovoj stranici negdje
a morat ću onda opet bacit pogled na njihove stranice. ili nazvati. ok, hvala.
zapela mi za oko predstava priča o vodi...vidim da je hvalite.
Ja sam sada zvala ali malo mi je puno da dam 30 kn za malu klinku koja ima 80 cm, znaći svak plaća svoju kartu!
MCUK Travno, odnosno Scena Travno diječija lutkarska predstava
subota, 22. 10. 2011. u 11 sati - predstava za djecu
VJETAR JESENAC I SESTRICA JESEN
Izvodi: Lutkarsko kazalište “Pjetlić Zlatokrijestić”
Ulaznica: 25,00 kn
Ja ću samo napomenuti ne mogu izdržati.
Bili smo u ZKL na Snjeguljici i predstava je predivna,ajko lijepa i taman dugačka..
A loši komentari se odnose na roditelje koji dovode premalenu djecu na predstavu, naime napomena na predstavi je 4+,a tamo je bilo hrpa klinaca od 1,5-3. koji su veoma ometali tijek predstave, ne da su bili bučni nego su im se i roditelji pridružili, na momente je bilo katastrofa nije su uopće čula predstava i to me je jaaaaako zasmetalo.
Ja sam paltila karu na kraju pole predstave je bilo negledljivo, ne vidim potrebu voditi tako male kikače na predstave tog tipa, prenadobudno...
U kazalištima (osobito u ZKL-u) uvijek treba uzeti prva dva reda jer se inače ne čuje ništa. Osobit je peh kad organizirano dođu razredi mlađih školaraca u sklopu kakvog izleta.
BTW. meni Snjeguljica nije baš sjela, a djeca su mi bila zbunjena brojnim pokušajima ubojstva Snjeguljice - te praškom za pecivo, te češljem, te jabukom..., a usfalio im je i prinčev poljubac na kraju ("kako se uopće probudila?").
Tigrić i Čarobna frula su mi najdraže predstave u ZKL-u.
http://www.tvornicakulture.com/tvorn...a-vidovic.html
Mi smo bile na drugoj predstavi i moja klinka je oduševljena! Dvorana je bila prepuna, stolci nisu numerirani, pa tko će ići, neka dođe puno ranije da ulovi dobro mjesto (iako mislim da je najbolje sjesti na tribinu na kraju dvorane). Jakne nemojte ostavljati u garderobi (plaća se...), jer u dvorani nije baš (pre)toplo.
Predstava je multimedijska, za vrijeme pripovjedanja na dva monitora se prikazuje filmić koji je snimljen sa slikama od pijeska (vidi se kako se te slike "slikaju" rukom kao uživo), što je u nekim scenama i malo previše za pratiti. Dinamična je, puna muzike, plesa, humora, trikova (naravno) i najvažnije, na kraju je happy end. Klinci do 5 godina upadaju besplatno, ali mislim da takvi bolje neka pričekaju da malo odrastu za ovu predstavu.![]()
Imaš sad u nedjelju "Boje duge" u kazalištu Dubrava. Mom je klincu to bila JEDINA predstava koju je prepričavao i baš se vidjelo da mu je mrak.
Ove iz Male scene, kad bih ih sudila po mom djetetu, su više od 2 godine, a ne od 1.5.
Tipa bio je lud za kotačima, ali Priča o kotaču mu nije sjela s 13 mjeseci, a ni 1.5 godinu, dok mu je Priča o vodi bila ok s 20 mjeseci i Priča o oblaku ok s 24 mjeseca, ali niti jedna kao Boje duge (koje je gledao kad je imao godinu dana ili tu negjde i onda poslije toga svaki put kad je igrala)
Ali sto ljudi sto ćudi, pa tako i s klincima.
Recimo, s 2 godine je gledao Miffy, koju je bila frendica predložila, ja je nikad ne bih bila izabrala ali on još je još uvijek pjeva.
Super, baš ćemo otići pogledati. Gledali smo Priče o vodi i nije trepnula, baš je sa zanimanjem pratila, pa sam sad u potrazi za još predstava za ovako male.
Boje duge je i nama super sjela. Ovu nedjelju smo opet u Tantanu, igra Svarog sa svojom "ludom" predstavom Avijonko se ženi (http://tantan-kutak.com/kazaliste.html ), to ne sumnjam da će nam biti superza razliku od Medvjeda i vjeverice s one dvije ženskice
![]()
Dali se u Dubravi plaća ulaznica i za ovako malo dijete od 1,5g i koja je cijena ulaznice?
Ne, možeš s platiti jednu od 25 kn (toliko je bila zadnji puta, početkom listopada) i onda ti sjedi u krilu.
Ili češće ti sjediš na podu s njim.
Moj sad zahtjeva da on sjedi na stolcu, a ja na podu. :![]()
Znači ti i klinac od 1.5 plaćate 1 kartu (25 kn ali provjeri da nisu digli)
Izložba vile i vilenjaci Artusi postavljena je u izloženom prostoru Hrvatske pošte, Jurišićeva 13.
Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 10. prosinca 2011.,
radnim danom od 8,00 do 20,00 sati i
subotom od 8,00 do 13,00 sati.
Ulaz je besplatan.
LINK: http://www.posta.hr/main.aspx?id=2386
Preporučam!
mašnica, ovo je thread o kazalištima!
plz nemoj spamat.
Nimrod, naj se srditi na mašnicu!
Nije ona ni najmanje žena od spamanja - inf.o izložbi je, sigurna sam,
stavila ovdje u najboljoj namjeri!
Mi smo isto prošli vikend bili prvi put u kazalištu. V 2,5 godine i gledali smo Priču o oblaku.
Evo je danas još spominje predstavu i koristi u razgovorima doživljaje djeteta iz đungle, pustinje, snjeg, a i tramvaje jer smo se poslje vozili u tramvaju. Krasan doživljaj. Već sam rezervirala karte za Ovcu...
Svi klinci su uživali, a moram priznati i ja- tako svakodnevna tema o kojoj ni ne razmišljamo.
Evo iz prve ruke, friško s Čarobne frule u lutkarskom.
Elem, dobro je. Nije za mališe.
Jako zgodno povezuje scenu, lutke i operu. Čak se i priča lako prati.
Zamjerke su marginalne, ali evo redom: lutka Kraljice noći je pljunuti Homer Simpson, reflektorima su vitlali bez veze (valjda se majstor rasvjete prehladio) i naduvali smo se scenskog dima.
Sve ostalo je bilo super.
Igra još sutra, a potom tek za godinu dana.
Nimrod, stavila sam informativno jer tema IZLOŽBE ne postoji, a može se i naslov promijeniti, tj. dodati...
Zanimljivo je za djecu pa stavljam...
Plaća li se u ZKL-u ulaznica i za dijete (sitnicu ispod tri godine) i je li tko gledao Tri praščića?
11.12. bespaltno Boje duge u Garden Mallu u 16h
mi ćemo ići jer u trg. centru nije mrak
nije se bojala mraka u kazalištu sve do jedne predstave u Trešnji, sad tražimo manje mračna kazališta![]()
U ZKL-u se ne plaća ako dijete sjedi tebi u krilu (nikad ne kompliciraju oko toga). Tri praščića su OK predstava, bez ekscesa.
Mi smo tom predstavom oduševljeni i koliko sam primjetila dječica su rado sudjelovala, smijali su se, zapravo je čitava predstava poprilično interaktivna. Bit je u tome da avijonko traži ženu i nailazi na kravu, mačku, ribicu...svima se dodvorava ali niti njemu neka paše niti on njima paše sve dok mu ne dođe helikopetrica...
Tina55 u tantanu ti se ne zamračuje jer to i nije baš neko kazalište već igraonica u kojoj se izvode predstave. Od iduće nedjelje su predstave s Djedom Mrazom, ne znam da li još ima karata...