Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 57 od 57

Tema: Pretjeruje li se ipak malo.....?!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

anemona, ovo je prestrašno... ne znam što savjetovati ako jedan inspektor tako kaže...vjerojatno je u nekoj vezi s tom ravanteljicom... katastrofa!

navi... normalno je da tako reagira... ipak ste joj vi najvažniji u životu... uz takve tete će se brzo adaptirati...

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa

Ovo je strasno, pa gdje je taj vrtic? Privatni ili gradski?
    Vrtić je gradski, ima više podružnica i znam da tete nisu u svima takve.

I dalje odlazi u jaslice, ne plače, ali ni ne jede ni ne pije tamo jer se boji sjesti za stol, miš mali . Tako da sam ponovno angažirala baku koja ga odvodi kući nakon ručka jer ne želim da dijete gladno ostaje tamo spavati. Tete nisu blagonaklone prema toj ideji i kažu da ću ga kad tad morat ostaviti. Dala sam si rok od 2 tjedna i ukoliko malac ne počne jesti definitivno ćemo ga ispisati. Za sad mi je jedina utjeha to što ipak ujutro nakon buđenja govori brrm-brrm, tj. da idemo u jaslice, čak se s jednom tetom i tetom spremačicom i opustio, ali druga teta mu nikako nije sjela. Danas ujutro je baš bila "zločesta" teta i nije se htio odvojiti od mene, opustio se tek kad je ona nakratko izišla iz prostorije i kad je ušla teta spremačica.

Više ne plaču sva djeca, ali većina ih još uvijek plače čitav dan.

magaly avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moje dijete staro 18 mj sutra kreće na adaptaciju..
    i samnom će biti samo sutra
    već preksutra ostaje na pol sata..
    mislim da nema nikakve koristi s djetetom provoditi u grupi dva tjedna budući da si onda dijete pomisli da će tako ostati zauvijek..
    to mi je bila pogreška s prvim sinom
    i nakon 2 tjedna mojeg ostajanja sa njim u grupi pomaka nije bilo nikakvog..
    naprotiv on si je mislio da će mama s njim biti u vrtiću uvijek i stalno..

nama je sada malo drugačija situacija..
    poznamo tete..(bile su i od starijeg sina tete)
    vidjao ih je cijelo vrijeme kad sam starijeg ostavljala u vrtiću tako da ih već prepoznaje

jednostavno neke stvari moraš kao roditelj prihvatiti..i ne pokazivati djetetu da ti je teško sto ga ostavljaš..onda se još gora stvar napravi..
    i nikada u negativnom kontekstu pred djetetom govoriti o vrtiću i o samim tetama..

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nama je adaptacija na jaslice(tada kada je krenila) bila ajme teška ali eto izdržali smo i danas je ok u vrtiću ali trebalo je proći puno vremena da ona njih prihvati (nije htjela ni razgovarati s tetama duuugo) ,puno puta mi je došlo da ju ispišemo da ne pati tamo ali kada bi došla kući i ko iz topa odpjevala sve pjesme znači da ipak je sudjelovala u svemu samo neće komunicirati tamo a kući ne zatvara usta ali ok to vrijeme je iza nas,sad se opustila ali još to nije kao kod nekih da trče tetama u zagrljaj ili što ja znam jedva čekaju :/ a što se tiče drame roditelja ima onih senzibilinijih i emotivnijih čitaj MENE koji se rastuže na sve i svašta a ima onih čvršćih koji ne drame i sve 5 ..

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam gospođa dramić! priznam to i nije me stid. to vjerojatno osjeti i moj mali sisavac koji slijedeći mjesec kreće u jaslice sa svojih 11 mjeseci.i to prvo na adaptaciju tih mjesec dana dok ja ne počnem raditi.
    ja mislim da to uvelike ovise i o djetetu!
    prvo što je moj veliki sisavac, i slabo je prihvatio dohranu, drugo što ga se mora uspavljivati po 45 min isključivo CIKOM (a naokon pola sata se budi i traži da ga se opet uspava), treće što je to dijete s visokim potrebama - on traži pažnju, traži da se netko igra s njim, traži da ga se nosi, sve ga zanima i ništa mu ne može promaći. inače je izuzetno društven, svima se smije, tko god da mu se obrati, voli djecu i ljude, ali mu stalno treba neka akcija, ne sjedi na miru ni sekunde, ne sjedi niti dok jede (u tom slučaju pojede tri žlice i gotov ručak!), ne sjedi ni dok se vozi u kolicima (on se izmigolji iz remenčića i digne na noge za vrijeme šetnje) penje s po svemu živom, sav je u modricama.
    sad mi recite, jel vi ne bi bili zabrinuti unaprijed?
    pa da je ne znam kakva teta u pitanju, ali ako ona ima u grupi još 20-30tero djece, hoće njemu biti "dobro" u jaslicama?
    opcija baka-servis nije moguća upravo iz razloga jer baka nema toliko energije da bi ga mogla paziti. baka se preznoji kad ga dovedemo na samo sat vremena.
    (ps. zanemarimo i platnene i to što mi signalizira kad će kakati, pa kaka u lonkicu... ma, pola stvari nisam napisala o njemu)
    kumina mala starija je dva mjeseca, i ja otpočetka uspoređujem svoje i njeno dijete, i da skratim, mirno i samozatajno dijete, koje sjedi di ga ostavi, igra se s igračkama koje su ispred nje, spava kad joj se spava, jede apsolutno sve što i odrasli (ne ciki, piški i kaka u pelene), tu i tamo nešto kaže...ne, ne bih se ni ja zabrinjavala oko jaslica da imam takvo dijete!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj sade_74 prvotno napisa
    ja sam gospođa dramić!
    kumina mala starija je dva mjeseca, i ja otpočetka uspoređujem svoje i njeno dijete, i da skratim, mirno i samozatajno dijete, koje sjedi di ga ostavi, igra se s igračkama koje su ispred nje, spava kad joj se spava, jede apsolutno sve što i odrasli (ne ciki, piški i kaka u pelene), tu i tamo nešto kaže...ne, ne bih se ni ja zabrinjavala oko jaslica da imam takvo dijete!
    To nemoj raditi!Pa tvoje je mala beba!To ne znači da će mala takva i ostati. Praksa govori drugačije, da obično djeca koja super prihvate vrtić ispočetka kad tad puknu.To mi vele tete!

Svi smo prošli vrtić, svima je to trauma, to je dio života i odvajanja koje mora proći...

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sade_74 prvotno napisa
    on traži pažnju, traži da se netko igra s njim, traži da ga se nosi, sve ga zanima i ništa mu ne može promaći. inače je izuzetno društven, svima se smije, tko god da mu se obrati, voli djecu i ljude, ali mu stalno treba neka akcija, ne sjedi na miru ni sekunde, ne sjedi niti dok jede (u tom slučaju pojede tri žlice i gotov ručak!), ne sjedi ni dok se vozi u kolicima (on se izmigolji iz remenčića i digne na noge za vrijeme šetnje) penje s po svemu živom, sav je u modricama.
    sad mi recite, jel vi ne bi bili zabrinuti unaprijed?
    Ne. Tim će mu zabavnije biti među puno djece. Nikad nemoj biti zabrinuta unaprijed, ima vremena za to

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •