Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Molim pomoć - party meni

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Molim pomoć - party meni

Ovako, doma imamo party slijedeći petak za cca 15 ljudi, a kako u petak radim, vrlo malo vremena će mi ostati za pripremu svježe hrane. Kada dođem sa posla imat ću vremena za pripremu salate (radimo roštilj) i za neke usputne posliće, ali kolače, krumpir salatu, narezak i ostalo moram napraviti dan ranije.
    Namjeravala sam napraviti neke kiflice, ali ne znam kakve će biti 2.dan
    Trebam ideje za priloge mesu koji se mogu napraviti dan ranije, kiflice, peciva...bilo što...
    :?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aj virni na ovu temu: kako napraviti veliki party s malo novaca
    ima tam dobrih ideja

grace avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kiflice ili bilo koje pecivo smrzni netom nakon pečenja i odmrzni neposredno prije posluživanja ( konkretno kiflice ubaci u pečnicu na par minuta) pa će biti kao da su upravo pečene.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Smisli neki tematski party tipa postsummer party i mozes pripremiti tortille i priloge staviti u posebne zdjelice: salata, salsa, guacemole, kukuruza, ribani sir, umak od vrhnja, ljuti grah itd. Mozete pripremiti margarite, mojitose, nabavite Coronu i eto ti partyja

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Dan ranije možeš napraviti francusku salatu ili rusku salatu, vikend salatu.
    Možeš zapeči grah na malo luka, to ti uvijek ima dobru prođu uz roštilj.
    Ja osobno ne volim kiflice ili peciva od dan ranije (budu žilava i nije mi to to). Bolje uzmi nekoliko vrsta kruha (kukuruzni, raženi, bijeli, integralni) i nek ljudi jedu. Puno paradajza, paprike, ajvar, narezani luk. Već mi cure sline.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Hvala na idejama.
    Iskreno, ni meni kiflice od dana prije nisu baš, a ovo sa zamrzavanjem ne znam baš...nekak se bojim da ne bi bilo puno truda, a rezultat ne baš neki...
    Imate neki fini recept za hladnu salatu sa tjesteninom?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iva, imas hrpu recepata za tak nekaj tu na ovom linku koji sam ti dala

Citiraj Mukica prvotno napisa
    aj virni na ovu temu: kako napraviti veliki party s malo novaca
    ima tam dobrih ideja

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja često radim nachos i to je vrlo jednostavno, a meso se može pripremiti i dan-dva ranije i čuvati u frižideru...
    Radim ih tako da na luku ispržim oko 300-500 g mljevenog mesa, dodam mljevenu čili papričicu (malo probam da ne ispadne preljuto, ali mora biti malo pikantnije), sol ili vegetu, češnjak u prahu, kukuruz iz konzerve i sok od rajčice. U pleh poredam nacho čips, obično uzmem dva paketa (pleh ne treba uljiti, samo se poravna čips po njemu), prekrijem smjesom od mesa, po tome se nariba sir i zapeče u pećnici tek toliko da se sir otopi (malo dulje, ako je meso iz frižidera). Jede se s kiselim vrhnjem.
    Dosad su mi svi gosti pohvalili to jelo, a meni je super jer se brzo spremi Ispadne mi za oko 6-7 osoba, možda će ti trebati dupla smjesa za 15 ljudi.
    Sorry ako je post zbrkan, ali već mi se prilično spava

Budući da je jelo ljuto, za djecu napravim hrenovke u lisnatom tijestu i neki kolač koji radim dan ranije.

pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •