Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Slani inćuni

  1. #1
    lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,759

    Početno Slani inćuni

    Je li ih netko pripremamao? Mi smo ih sinoć pravili, ali sam naišla na svakakve savjete pa ako netko ima iz prve ruke dajte.

  2. #2

    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Postovi
    233

    Početno

    Obožavam inćune, mogu ih jesti i same i u klopi, fantazija! Najčešće u kombinaciji sa špinatom ili na pizzi... Tu mislim na one inćune iz staklenke (obavezno s maslinovim, ne običnim uljem).

  3. #3
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    ja ne kužim lucij@ koje je tvoje pitanje - kako usoliti inćune ili što bi s usoljenim inćunima?

  4. #4
    lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,759

    Početno

    Pitanje je kako ih usoliti?
    Lako ću ja s njima jednom kada budu usoljeni

  5. #5
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    uf moram moje pitati. cijela ti je tu filozofija oko slaganja
    mislim da idu nekako trbuhom na trbuh, stavlja se krupna sol i sve se dobro stisne, da je pod pritiskom. i ne dira par mjeseci. a onda čišćenje, filetiranje... papanje

  6. #6
    lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,759

    Početno

    Uh, sun. Mi smo ih već složili po naputku jedne gospođe koja to godinama radi. Ali ona je rekla, ne trbuh na trbuh, već baš trbuh na leđa. I složili smo ih onako da se dotiču glava i rep od druge ribe, kužiš, ne sve glave jedna do druge. Super sam to objasnila I onda idući red okomito.
    Stavili krupnu sol, najkrupniju koju smo našli, stisnuli, stavili teret i kaj sad? Treba povremeno prazniti tu tekućinu, navodno, tu nailazimo na oprećna mišljenja. Daj ih, molim te, pitaj.

    I još je MM sinoć neki tip rekao da je njegov frend to radio 5 puta i da su mu se svaki put pokvarile. Sad mene muž pila jesmo li sveučinili kako treba.
    :/

  7. #7
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    budem muža pitala kad se pojava, moji to rade svake godine i nikad se ne pokvare
    ja sam ti ono bubnula za trbuhe, ne sjećam se, znam samo da ima neka caka kako se mora.
    mislim da moji ne prazne tu vodu, al nisam ni za to sigurna. večeras ti napišem

  8. #8
    lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,759

    Početno

    Super! Hvala!

  9. #9

    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Postovi
    233

    Početno

    :? Aha, ni ja nisam skužila iz prvog posta što ti zapravo trebaš... never mind...

  10. #10
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    evo me
    dobro ste složili, tako treba trbuh-leđa, glava-rep. Između svakog sloja hrpa krupne soli. Pod prešu pa zaliti salamurom do vrha, da nema zraka. Moji nakon 10-15 dana izliju onu sukrvicu (ali veli MM da neki to ne rade) i onda zaliju nazad sa novom salamurom i ostave tako 4 mjeseca.
    I to je to - dobar tek!

  11. #11
    lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,759

    Početno

    Sun, puno ti hvala!

  12. #12
    Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    ni na nebu ni na zemlji
    Postovi
    3,379

    Početno

    i drugi put

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •