Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Cudan atopijski dermatit?!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Cudan atopijski dermatit?!

Procitala sam dosta o AD posto mi Dr rekao da mojsin, star 22meseci ima atopisku kozu, medjutim mene dosta toga zbunjuje. Naime, njemu se pojavila promena na kozi na njegove 8-9meseci i svi dr koji ga gledali rekli nije to nista procice samo od sebe, zadnji pregled kod dermatologa on je rekao da se radi o AD, zabranio konzerviranu hranu, cokoladu i ostalu "nezdravu hranu" koju mu ja NIKAD nisam ni davala. Jedino sam davala cokoladu koju sam nakon kregleda izbacila, ali nista se bolje ne desava. Jede iskljucivo voce, povrce, zitarice, pije prirodne sokice, dojila sam ga do 14meseci. E sad, ono sto mene zbunjuje je to sto kako sam procitala AD pravi lisaje i cese i sve to, medjutim moj sin nikad se ne cese, niti pa mu se isusuje koza, niti pa ti pristici menjaju oblik ili lokaciju. On ima kao crvene pecate po obrazima i koza je tu rapava na dodir, ko sitne bubuljuce koje nisi se uvecaju niti se smanje, niti pa zacrvene, nista, ko kaspulirane su i tako stoje. Iste takve ima po nogice, ono oko kolena i na rukuce, u predelu iznad lakta. Na pregibima nema nista, nikad se nije pocesao niti pa mu to stanje na kozi smeta. Smeta meni Dao mi dr da mu mazem A derma exomega medjutim stanje se nimalo nije promenilo, jednostavno sta god da uradim njemu ostaje isto hrapava koza. Kupam ga samo cistom vodom, sem guze i pisa sa bebecim sapunom, kozu samo mlakom vodom tusiram. Ono sto je moje pitanje i nedoumica je dali se zaista radi o AD imajuci u vidu to sto sam rekla da nema svrab i nema lisaje, niti pa se ljusti koza? Primetila sam da kad bili na more ovog leta popravilo se stanje, koza postala glatka, medjutim to se ponovo vratilo nakon par dana od povratka. Dali su mi da mu par dana stavljam afloderm i da tri meseca najmanje pije ZYRTEC sirup medjutim ja nisam pocela jer procitala u upatstvo da se taj sirup ne daje deci mladjoj od 24meseca i sad sam u nedoumici sta da radim. Izvinite na opsirnog posta i molim vas ako neko ima slicnog iskustva da mi nesto kaze.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Probaj mu za tuš i kupanje kupiti uljnu kupku od a-derme, jer mu samo voda opet može samo pomagati da mu se koža isušuje, a uljna kupka će nahraniti kožu, a može se s tim i tuširati.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

možda ima seboroički dermatitis..on ne svrbi, ružno izgleda, isto su tak pečati crveni suhi..tom dermatitisu pomaže more i morski zrak..probaj kupiti morku sol, pa ga s tim kupati ili napraviti kupku od soli iz mrtvog mora..ima u dm-u..možda mu pomogne.

pošto ja dijete nisam vidla, pa ne mogu točno nešto tvrditi.-možda i je ad..ali, jako blagi oblik..jer ima ad-a koji uopće ne svrbe..mojega nije svrbilo do 10 mj života, a bio je crveni..to su možda samo neki ekcemi koju su vjerojatno nastali uslijed nečega..neki uzrok u organizmu je..ne znam zašto zytrek, ako mu nije utvrđena neka alergija..prvo treba ići na testiranje, da bi se pil antihistamin..pogotovo njega ništ ne svrbi, a to je protiv svrbeži..za testiranje, nikad nije prerano..dijete od 3 mj se već može testirati da se vidi na čemu si..ali, vjerojatno su to dali, da ako mu od toga prođe, onda budu znali da je to neka alergija..ja bi mu dala bez obzira kaj piše da je od 24 mj..to nema nikakve veze..zato mu se daje njegova doza i ne može mu štetiti..bez brige oko toga..
    možda mu smeta nešto od hrane..ne mora nužno biti alergija može biti samo preosjetljivost..možda mu smetaju šampinjoni, orah, kikiriki..dobro bi ga bilo testirati.
    nadam se da sma ti bar malo pomogla..

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

evo ovako..
    bili na testiranju i alergotest je bio netavina na sve sem na dermatophagoides pternonyssinus (iskreno, on se toliko otimao i borio i vristao i trgao rukicu da ja nisam uspela videti nikakvu reakciju sem test na histamin ispod kojeg je odmah bio pick i na taj dermatophagoides i na tako malenoj rukici 40 "uboda" tako da ja licno nisam uspela da dobro vidim reakciju). doktor nas poplasio ono bas solidno, covek ko da je trazio da nadje nesto. Jos odmah je rekao da je to AD i da moze da nam dete dobije astmu ako ne lecimo kako treba pa onda horor scenario ako dobije astmu i bla bla. Rekla sam mu da se ne cese nikad, rekao da mi to ne vidimo, da se on cese po nocu?!?! Mislim svasta!!! ja ipak bih primetila dali se cese ili ne, bilo to danju ili nocu. Onda nam dao upute za kupanje, da koristimo obicno DOVE sapun sto me isto zbunilo ali ajde, on je dr ne? Rekoh mu isto da nema po telo lisajeve, da na ledja i trbuh ili vratic nema nista sem na rukice i nogice i na lice, ali jok, on zapeo za astmu i kraj price, sve se oko toga okretalo. Dao mi eucerin 10%urea da ga mazem time [dali ima veze sto na tom losiunu pise da je to krem za stariju kozu?]
    Za prevenciju rekao da dajem probiotik jogurt svako jutro na prazan zeludac 200ml , AD3 perle po jedna perla svaki dan,i ishrana da iskljuci svaku nezdravu hranu sto sam ja rekla da isto do sad nisam davala nista nezdravo. Ni orahe, ni sampinjone, ni salame, pastete , konzerve, cips, nista od tog on nije probao u zivotu.
    Ne svidja mi se sto mi je dao da mu mazem 14 dana po dva puta u toku dana betametazon i tri godine da pije zyrtec da bi se sprecila pojava bronhitisa ili astme. Apotekarka mi rekla da je taj kortiko krem jak i da za decu obicno daju afloderm i da ne vidi logiku da tako malo dete dobije toliko jak kortiko. Znaci sad sam jos vise zbunjena nego li sam pre bila.
    E , da, najveca nadoumica mi je to sto mi je rekao i da nabavimo od Londona oralnu vakcinu Oralvag Compact koju reba da prima isto tri godine.
    Pitao dali mu curi nosic, rekoh ne, dali kija, ne , dali kaslja i to ne, rekoh da je u zivotu jako retko bolestan, svega 2-3 puta obicna prehlada od koje mu curi nosic par dana i toliko i on napise na listu da ima rinitis, mislim ?!?!?!!?
    Onda pricao o defektu koze i defektu imunog sistema koji se moze jedino podici sa tom vakcinom i nikako drugacije, kaze ili vakcina ili astma !?!? Htela sam vas pitati dali je neko nabavio i koristio tu vakcinu i kakva su vasa iskustva u vezi toga i sad ne znam dali da narucujem to posto realno dete mi nema problema nikakvih sem tih vidljivih pecata na licu i hrapavoj kozi (ono nesto kao kokosja koza, eto tako to izgleda]

Da ne duzim i smaram vas vise, molila bih da mi kazete dali vi na osnovu ovoga mozete da mi kazete nesto pametno jer sasvim sam se sludela.
    Nisam iz HR , ali pokusacu da nadjem tu morsku sol, posto na moru kako sam vec rekla stanje mu se popravilo i ako je nadjem kako se to koristi?
    Hvala Stela2 i kavin na odgovorima!
    sljudjena mama!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •