Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 74 od 74

Tema: Babi i didu na čuvanje...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene su moj starci - gastarbajteri kao malu bebicu od 7 mjeseci dali baki i dedi načuvanje kako bi oni mogli što više raditi i što prije napraviti našu obiteljsku kuću...

Konačno su je završili i uredili kad sam ja imala osam godina, ali nisu se onda vratili jer: Od čega bi živjeli?

Još uvijek mi je tata u njemačkoj, a mama se odselila iz Zagreba.
    Odnosi su nam očajni i zato pišem ovaj post tako hladno i bez ikakvih smajlića jer i sad sa 30 godina iako jako dobro znam sve razloge zbog kojih su napravili kako su napravili, ja osjećam strahovitu rupu u srcu.

Kao teenagerka sam bila strahovito biljesna na njih zbog toga, sad sam ipak odrasla, razumijem ih bolje, oprostila sam im ali jedno ne mogu: ne mogu ih voljeti

ne zato što ne bi htjela, već zato što jednostavo ne mogu, ne mogu glumiti bliskost jer ne možeš biti blizak s nekim koga si najveći dio života viđao 4 puta godišnje

A oni su tužni, jadni potrošeni starci koji nit imaju puno love kako su planirali, a i za to koliko imaju su platili strašnu cijenu: imaju dijete kojem je sad nakon tolikih godina razdvojenosti zapravo svejedno hoće li ih i kad vidjeti, dijete kojem ne predstavljaju ništa u životu jer ih nije bilo onda kad su morali biti tu za mene, dijete koje je spremno potpisati da ne želi ni jednu marku nasljedstva jer mi ništa ne znači...

Jadni jadni moji roditelji...nekad mi ih je užasno žao, prestrašno je kad te tvoje dijete ne voli, odnosno voli te onako kako se vjerojatno voli nekakava dosadna teta, simpa ti je ali ti zapravo ne treba, ne znaš kaj bi s njom pričala...
    A najstrašnije je što je to bio njihov izbor kojem nisu, onako mladi, mogli sagledati posljedice dok nije bilo prekasno

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kloklo

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klo-klo
    ali su ti baka i djed napravili lavovski posao i podgli jednu prekrasnu, toplu osobu i svaka im cast!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Klo-kloica , vjerujem da si baš zbog toga danas predivna mama Leoni. Svako zlo za neko dobro...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Klo

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

klo klo

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

klo klo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

...tvoj primjer nam je škola...pusa

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala vam, drage moje

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kloklo? prekrasna topla osobica?
    da to kažu oni koji se nisu s njom vozili, pitajte irenu i ireninog muža...zavezanih očiju pretiče u zavoju...ccc... 8)

a što jede one milke....ma grozno

klo

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

x 500

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sta nije tamanila Duplo? I Apricot, of kors, kraljica zdrave hrane.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Duplo, da...jadna djeca ostala kratkih rukava zbog moje proždrljivosti LOL

(Uf, ajd dosta o meni, zachatavamo ženi topic )

Ono što bi samo htjela još jednom podvući: Kud ti, tu i tvoj muž i djeca, makar travu pasli, ali budite zajedno.
    Osjećaj sreće kad znaš da te mama i tata prvi poljube ujutro i zadnji poljube pred spavanje se ne može nikakvim novcem kupiti.

Djeca ništa na ovom svijetu ne trebaju više od svojih roditelja

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj kloklo prvotno napisa
    Osjećaj sreće kad znaš da te mama i tata prvi poljube ujutro i zadnji poljube pred spavanje se ne može nikakvim novcem kupiti.

Djeca ništa na ovom svijetu ne trebaju više od svojih roditelja
    Sad si me podsjetila na pjesmu Zagrebačkih mališana.

...ali čemu služi mama,
    ali čemu služi tata?
    Rukama kad padne tama
    da te grle oko vrata...

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Je grozno je sve to.I ja sam večinu djetinstva provela samo sa mamom dok je tata zarađivo lovu u bijelom svijetu i svašta smo imali samo tatu ne ,a to sam najviše htjela. Meni je jako :shock: bilo kada mi je frendica koja ima sina starog kao i moj V. rekla da zašto sam tako zatupljena i ne želim djete ostaviti kod svoje mame da se bar jedan dan naspavam do 10-11h.Veli ona to radi i super joj je!Pa nisam rodila da bi mi mama čuvala moje dijete ( iako znam da bo ona rado) a isto tako insistiram i da MM provede barem pola sata dnevno sam sa V. i da rade nešto svoje dok mi sveki stalno tupi nek si odspavamo nas dvoje a ona će čuvati maloga.Na sreču ili žalost imam živi primjer kako bake iako u najboljim namjerama mogu napraviti kaos i katastrofu i zbuniti djete tako da moje bake čuvaju samo ako Vjeko doista ne može sa nama.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

brundaaaaaaaa

prestati ću čitati tvoje postove jer se obavezno rascmizdrim!!!

(kloklo, isto vrijedi i za tebe )

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    ...ali čemu služi mama,
    ali čemu služi tata?
    Rukama kad padne tama
    da te grle oko vrata...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nisi rodila dijete baki,
    mislim,i moja sveki ima takav bolestan um
    još uvijek se čudom iščuđava šta je mm a ne ona nosio M iz rodilišta
    ili šta ga ona nije prva kupala npr.
    njoj bi bilo normalno da ja završavam fax a ona čuva M.24 sata.
    ona misli da će kad ja prestanem dojit on ostajat s njima sam cilo lito.
    to mu i priča i ona i svekar.
    đizuz.u kojem ste vi svijetu mašte.
    da svekiji žive kraj vrtića.ma da žive u vrtiću.mojoj je bebi mjesto sa mnom.točka.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Eto meni se jučer ponovila ista priča: s jednom mamom u parku pričam kako mi malog čuvaju bake i kako mi onda mala ide u vrtić tamo gdje bake žive, a to je na drugom kraju grada, a ta mama me onda pita tonom kao da se to podrazumijeva: i djeca su onda s bakama preko tjedna a vi ih uzmete za vikend? To me baš začudilo, ovaj puta se radilo o mladoj ženi, iz razgovora se dalo primijetiti da je obrazovana, a ja sam nekako takav stav povezivala s 'odgojem nekad' i neinformiranošću. Samo sam joj stigla reći da smatram da je najbolje da su djeca s nama (nemreš ti stajat i pričat uz ova moja dva živa srebra!), a voljela bih znati kako je ona organizirala čuvanje svog djeteta.
    Priznajem, moja djeca su mi izvor i posla, i problema, i frustracija, ali ne bih se za živu glavu odrekla onih trenutaka veselja koja mi prirede, a koje jednostavno ne bih imala priliku vidjeti da nisu sa mnom. Neku večer smo slušali CD i pjesmu Nije lako bubamarcu, i moja mala je počela plesati uz to koreografiju koju je učila na ritmici. Kako sam uživala kad sam ju gledala, kako su mi bili prekrasni njeni nespretni dječji pokreti i njena predanost i ozbiljnost! A kad joj se još spontano pridružio brat i počeo ju imitirati... ma ljudi moji, to je ono što stostruko poništi svaku muku, to je ono što istinski u životu vrijedi! I ja da to propustim, da se svjesno toga odreknem, da ostavim nekom drugom da uživa u tako nečem dragocjenom?! Propuštam ionako preveliki dio njihovih života dok sam na poslu.

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dakle djevojčice potpisujem klo, od 8.g. živim bez majke danas nažalost ne osjećem ništa spram nje možda će se to činiti grozno mnogima no tako je i kad sam čitala post od kloice naježila sam se .
    Svoja sam ljeta provodila kod abake kao i većinu ostalih slobodnih dana, ne želim komentirati taj period bio mi je pakao a moj sin je također pod pritiskom znao ostajati kod bake dok ga nije napao pas bakin naravno pa je sveki za sve zdušno okrivila mog četverogodišnjaka, slijedeći put mu je antibiotik za 10 dana izdavala u tri a kriva sam bila ja jer sam joj u vrećici dala više žličica pa je ona redom punila sve, mislim da mi nije jasno kako je odgojila svoju djecu , no od tada kud ja tud i moji smotuljci ,jedan u klokanicu a drugi za ruku paja znam i vidim i OSJETIM kako s u i gdje!
    STOGA drži svoje djetešce kraj sebe , po svaku cijenu, što se tiče prilagodbe također potpisujem cure, kao pedagog mogu ti reći da ti djete nije prošlo prilagodbu, prilagodba traje bar tjedan dana, vodiš djete u jaslice ili vrtić, ćekaš tamo tako da ono zna da si tamo i nakon par dana ga prvi puta ostaviš ali na par sati i čvrsto se sa njom dogovoriš kada ćeš doći po nju itd...čudi me da ti to nisu rekli u jeslicama, no mogu te utješiti ssva djeca prođu fazu otpora odbijanja isuza, bolje prije nego kasnije , važno je ostati dosjedan i uporan, držati se dogovora s djetetom i sve mu objasniti i kasnije ako bude problema nikako se dugo opraštati od nje, pozrdraviti se zagrliti ju i odlučno joj reći idem i doći ću tada i tada, i onda otići to će dijetetu stvoriti sigurnost,jer roditelj je taj koji mora imati sigurnosti i za sebe i za nju,
    samo hrabro draga moja možete vi dve to

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da se opet javim, jučer je moja Mrvica ostala cijela dan u jaslicama (nakon pet dana provedenih kući), i kad je tata došao po nju, nije htjela doma!! Kad sam došla s posla, bila je jaako vesela, samo je trčala po kući i pjevala. Ne mogu vam opisati koliko sam bila sretna! Je li se to možda prilagodila? (ne urekla se). Odlazak babi i didi se više ne spominje, a ako se i spomene, ja sam čvrsta da to ne dozvolim po bilo koju cijenu!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dijana super! Jako mi je drago.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dijana, baš mi je drago, bit će takvih dana sve više..pusa maloj slatkici

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Kako sam uživala kad sam ju gledala, kako su mi bili prekrasni njeni nespretni dječji pokreti i njena predanost i ozbiljnost! A kad joj se još spontano pridružio brat i počeo ju imitirati... ma ljudi moji, to je ono što stostruko poništi svaku muku, to je ono što istinski u životu vrijedi! I ja da to propustim, da se svjesno toga odreknem, da ostavim nekom drugom da uživa u tako nečem dragocjenom?! Propuštam ionako preveliki dio njihovih života dok sam na poslu.
    Potpisujem

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bravo Dijana!!!
    sve bu ok, može se javiti ponovo otpor al u vezi toga proćitaj moj prethodni chat, ne dajte se curice.
    I zapamti, samo jedno je najvažnije da pamtiš u svakoj situaciji TI ju najbolje razumiješ, Ti ju najbolje odgajaš , ti si joj prva najznačajnija osoba u životu, ti osjetiš i kad nešto nije dobro prije nego je to vidljivo, i stani čvrsto iza nje budi joj kamen koji se ne miče kad se ona treba osloniti i dobiti ćeš jednu krasnu samopouzdanu i jaku ženu.
    Što se tiče dida i baka svaka im čast i oni su bili roditelji ali nisu roditelji tvom kikaču
    pusa
    i javi ako zapnete mi ćemo biti tvoj kamen iza leđa

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •