Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 57 od 57

Tema: kako se ne miješati u tuđi odgoj, a vidiš da krivo postupaju

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Iako govorim sa stajališta osobe koja ima godine i godine obračuna (na šp. terenima naravno) iza sebe pa vjerojatno drukčije gledam na fizičku opasnost.
    pa točno to.
    zbog toga mi je zao sto nisam nikad neke borilacke sportove trenirala (i ustvari me ne zanimaju, osim zbog hrabrosti da nesto poduzmem u ovakvim situacijama)
    iako, nekad bih riskirala i šaku u glavu koliko zakipim :/

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj Svimbalo prvotno napisa
    Zato se ja nikad ne bih miješala, osim u slučaju da netko pred mojim očima divljački mlati dijete.
    Slažem se. No, vjerojatno bi sa mobitela nazvala policiju, nisam sigurna da bi toj osobi isla nesto govoriti. Naime, moram priznati da se ja takvih ljudi bojim. Hocu reci, ako je u stanju divljacki mlatiti vlastito dijete, kako tek moze biti agresivan prema nepoznatim ljudima. :/
    Pa ljudi potegnu pistolj i radi parkinga, a ko zna sta su u stanju napravitiako im se netko umijesa u "obiteljske" odnose.
    ah, dok bi policija stigla, oni bi odavno otišli. U mom slučaju tip je bio agresivan samo na riječima što se mene tiče i bar je prestao mlatiti klinca :/
    Ne znam, taj čas nisam razmišljala o tome hoće li se htjeti potući sa mnom, a mrzim te situacije kad se nasilje događa nasred trga i nitko ne reagira.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ovakvo mlaćenje nikad nisam vidjela, ali meni je jako teško gledati i kad roditeljska ruka poleti prema djetetu.
    nije to mlaćenje, nije to ni malo po guzi, pec-pec po rukama i sl, to je šamarčina.
    pred školom, pred prijateljima.
    instinktivno sam zavikala NEEE, svi su ga pogledali, tata se otresao, pokupio dijete i odmah otišao. sigurno mu je bilo jako neugodno.

ali što je najtužnije od svega, znam da je nekome bilo još neugodnije. i zato mi žao bilo mog povika

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    Citiraj icyoh prvotno napisa
    Iako govorim sa stajališta osobe koja ima godine i godine obračuna (na šp. terenima naravno) iza sebe pa vjerojatno drukčije gledam na fizičku opasnost.
    pa točno to.
    zbog toga mi je zao sto nisam nikad neke borilacke sportove trenirala (i ustvari me ne zanimaju, osim zbog hrabrosti da nesto poduzmem u ovakvim situacijama)
    iako, nekad bih riskirala i šaku u glavu koliko zakipim :/
    A cuj, nikakav borilacki sport ne pomaze kada neki lik izvadi pistolj.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa

ali što je najtužnije od svega, znam da je nekome bilo još neugodnije. i zato mi žao bilo mog povika
    Ovo je i meni ono što mi najviše stvara muku. Mislim da bi na šamare i udarce trebalo reagirati, ali nekako strašno plemenito i strašno blago, tako da ti je na umu samo to dijete, e ne ni vlastiti pravednički gnjev, ni roditelj kojeg bi najradije u tom trenu sam namlatio ili mu opsovao sve po spisku, ni ništa deseto. Još ako uspiješ vidjet i tog roditelja kao osobu kojoj se može pomoći...onda si valjda savršen. Eto, tako bih ja željela znati reagirati.
    A sad baš ta mlaćenja kod kojih se vade pištolji...to mi je ekstrem koji se sigurno može dogoditi, ali nije mi baš relevantan za temu. Sigurna sam da od ljudi koji mlate djecu, samo mali broj poteže pištolje na prolaznike. Hoću reći, mlaćenje djece je ipak društveno prihvatljivija pojava.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Vjerojatno je, ali meni osobno je udaranje djeteta nesto tako nezamislivo i strasno, da me kada tako nesto vidim obuzme strasan strah i panika, u tom trenu ne vidim u toj osobi roditelja, nego nekog strasnog manijaka, sva se izbezumim.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam ipak uvjerena da ima relativno malo manijaka koji naokolo pucaju po ljudima. Isto kao što ima relativno malo manijaka koji se divljački mlate (iako mislim da ovog drugog ipak ima više).
    Te situacije su mi zaista ekstremne pa je teško diskutirati što bi bilo kad bi bilo.

Uglavnom, na lup po guzi, potezanje i sl. ne bih reagirala - posebo da scenu prije toga malac udara mamu, urla i baca stvari s polica (što sam vidjela u Konzumu). I štoviše, bome bih ženi dala medalju što je odreagirala dosta mirno dok ju je sin gađao artiklima i srušio policu s čokoladama.

Krenuti se petljati u takvu situaciju je meni osobno nepotrebno i suvišno. Isto kao kad L urla na sav glas jer mu ne dam čokoladu, ja ignoriram, a onda se nađe jedna žena da mi savjetuje da ga pomazim, a druga da ga ošamarim i obje vrte glavom nad mojim lošim odgajanjem djeteta jer se njihovo dijete tako ne bi ponašalo.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •