-
Kako oprati plijesan?
Nazalost, jedna torba (od dugog stajanja) i vlage u ormaru je zapljesnivila.
Ja sam ju oprala u masini i poslije na ruke ali nije nista otislo. Sive flekice se i dalje vide a i osjeti se neugodan miris
-
a od čega ti je ta torba?
varikina pomaže. staviš u veliki lavor hladne vode i uliješ unutra varikine. pa pustiš da se namače par sati. to će pojest plijesan, ali ne znam od kojeg ti je materijala torba, može li ona to podnesti?!
-
pa izvana je od robe a unutra je podstavljena sa plastikom da ne propusta..tamnoplave je boje pa eventualno moze posvjetliti od varikine
a da probam?
-
Sun, koji materijali se mogu očistiti varikinom? Kako je podnose guma i plastika, znaš možda?
-
ja sam plijesan s jedne (perive) jakne - oprala u najobičnijem deterdžentu, trljajući lagano četkicom... naravno, pranje sam ponovila nekoliko puta...
-
Ma, nama su prije odlaska na more kraj kade ostale igračke za kupanje koje smo zaboravili osušiti i nakon povratka smo ih našli prepune plijesni.
Ok, većinom su to bezvrijedne plastične posudice koje su odmah završile u smeću, ali imamo i dvije knjige za kupanje za koje sam dobila molbu da ih spasim, a ja sam ih stavila sa strane i odgađam trenutak suočavanja s tim... brrrrr...
-
meni su otišle s arielom za mrlje , onim novim
ali bile su samo točkice plijesni
-
pa plastika može, guma isto vjerojatno, ali roba će sigurno izblijediti. Ja bih Sanja te igračke tako malo u razrjeđenoj varikini na par minuta pa onda u vešmašinu zajedno s robom nekom da se dobro opere.
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma