mi smo naručili polovicom 7. mjeseca u VBZ
i još nisu došle
zvala ja neki dan, kažu, knjige došle, oni provjeravaju dal su sve stigle i nazvat će za koji dan
frendica, s kojom sam skupa naručila, poslala muža jučer, kažu njemu da nije sve došlo
naša škola ima s njima dogovor pa smo radi toga išli preko njih, ali vero više neću
još smo rekli da hoćemo osobno podići, a ne da dođu u školu, jer su ih cure htjele što prije vidjeti
mislim da ćemo dočekat šk.g. bez knjiga
a lijepo sam mogla obić par knjižara i kupit i mirna bosna
branka koliko si cekala knjige u tiska? ja sam svoje internetom narucila, zanima me koliko cu cekat?
Meni na njihovom info telefonu kažu da se čeka 10 radnih dana. Nisam vidjela da to igdje piše na njihovoj stranici, jer sigurno ne bi naručivala, ovako se mogu samo nadati da će stići prije početka nastave.
ja sam narucila prije 10ak dana, tako da se nadam da ce stici do pocetka skole :/
Nama su danas stigle s udžbenik.hr
i još smo poštaru morali nadoplatiti 5 kn , iako smo platili poštarinu zajedno s narudžbom.
Oni to šalju kao običan paket vrijednosti 80 kn (a vrijednost u paketu je bila 1700 kn )
nama isto stiglo jucer
zadovoljna sam uslugom, pakirano je prilicno ekonomicno i ekoloski, narucivanje je bilo stvarno jednostavno, mogli smo platiti na rate, a stiglo mi je i brze nego sam mislila buduci sam narucila tek nedavno
postaru isto 5 kuna, ali to sam znala jer i nama se u rodu cesto javljaju kupci da im postar naplati dostavu 5 kuna
ne naplacuju svi
to sto je vrijednost oznacena na 80,00 kuna nema veze s tobom
ti nikako ne bi bila na gubitku time
oni zbog tog placaju manju postarinu, ali i u slucaju gubitka paketa dobivaju manju odstetu
u pravilu se i ne navodi stvarna vrijednost jer je postarina onda uuuzasno skupa, a paketi se kod nas rijetko gube
Posljednje uređivanje od ivarica : 31.08.2010. at 22:12
ja poštaru uvijek moram dat 5 kuna ako me zatekne doma (što je praktički NIKAD) ako ostavi papirić onda idem sama i ne plaćam. Inače me to jednom naljutilo, ali ovaj put,obzirom na knjige za dva đaka, jaako sam sretna da nisam morala na poštu.
Platila na rate preko uplatnica kroz ljeto, knjige stigle u dobrom stanju,uglavnom, ne mogu se požalit na udzbenik.hr
Vama kojima je stiglo s Udzbenik.hr...
Moze li mi tko reci koji vam je broj narudzbe bio? tj. prvih 5 znamenki?
Po tom broju po redu otpravljaju udzbenike pa bih voljela znati jesmo li barem blizu reda za slanje![]()
40073-72-64
al sumnjam da ti je po tome, ivarica je naručila valda dva mjeseca poslije mene, dobila isti dan
da, moj je puuuno iza majinog
pretpostavljam da ima veze s udzbenicima koji su na listi, mozda cekaju neke nakladnike
Meni je tako rekla zenska s udzbenik.hr, rekla mi je da joj kazem broj narudzbe ali samo prvih 5 brojeva i onda je rekla da te narudzbe jos nisu otpravljene i da nazovem za koji dan ponovno.
Govorila je u mnozini, a mi imamo samo jednu nar. tako da sma ja zakljucila da je to to, valjda sam nesto pobrkala
Hvala vam na pomoci![]()
Ja nemam pojma koji je broj narudžbe , ali broj računa ( ako ti to nešto znači ) je 43793
Mi smo naručili od uđbenik.hr 25.08.; 30.08 .smo dobili mail da su knjige otišle na poštu taj dan.
Knjige su stigle jućer.
ivarica, nema veze s temom al jel ostalo još kaj ajvara??????
kada je to nedavno naručeno?
i nama su knjige stigle, sve ok,na vrijeme i na broju![]()
Što se tiče 5kn, nisam imala ni lipe pa mi ih je poštar oprostio, ali sam, s obzirom na već plaćenu poštarinu išla provjeriti na stranici HP-a zašto tih 5kn...... radi se o naplati za dostavu paketa i nema veze s poštarinom nego samo s donošenjem paketa na kućni prag. To objašnjava zašto ih ne naplate kad paket podigneš u pošti. Iako ga onda 2x nosi (amo-tamo)
e,a sad nešto što me muči vezano uz Sysprint (udžbenik.hr).....prijateljica je,na moj nagovor(i to još i preko mog računa na udžb.hr), naručila knjige i platila ih e-zabom isti dan.
To je bilo 20.8. ,a do sada pod "moje narudžbe" stoji da se čeka plaćanje..... Pokušavam ih već drugi dan dobiti telefonom, slala sam i mail da vidim o čemu se radi,ali nikakvog odgovora nema. Telefon je stalno zauzet, 2x je zvonilo,ali nitko se ne javlja......čak mi se dogodilo da mi automat odgovori "birali ste broj koji nije ukopčan"
Razumski si to objašnjavam gužvom koju vjerojatno imaju, ali crvić mi ne da mira.....(da bar nisu tuđe knjige u pitanju!)
zna li netko što se događa?
I ja ih pokušavam dobiti danas ali automat se javlja da je nepostojeći broj.
Šaljem im mail već 2 dana ali nema odogovora. ....Dolazim u napast da pošaljem sve na radio ili tv pa neka ispitaju slučaj.
i meni je već to palo na pamet
ne mogu vjerovati da su odradili po principu take the money and run!
a ipak nas je već puno dobilo svoje pakete; kad pogledaš njihovu stranicu sve izgleda ok, bez greške - toliko je toga iza njih(izdavaštvo, udžbenici, časopisi.....)
ne znam što da mislim/radim.....
nakon narudžbe i plaćanja tih knjiga radile smo i promjenu.
tada sam ih nazvala, dobila iz prve, napravili su promjenu, rekli da pošaljem mail sa zahtjevom za povrat previše uplaćenog novca.
mail sam poslala i u roku sat vremena dobila odgovor da će razlika biti uplaćena na tekući (ne znam je li uplaćena jer još uvijek ne želim uznemiravati prijateljicu svojim slutnjama pa ju nemam srca pitati).
A sada........nitko ništa!!!!!
možda ipak,happy........
ja sam upravo ustanovila da su mi cijeli iznos poslali dinersu na naplatu odjednom, a oznacila sam 7 rata, tako stoji i u potvrdi koju sam isprintala. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ne znam tko, i nije me briga, ja nisam kriva nikako. ustanovit cu sutra pa ti javim. drzi fige
drzim fige, ivana
mi smo primili od t-com paywaya mail da su nam opteretili karticu u cjelokupnom iznosu, ali mislim da ce amex sad to dalje cijepati u 6 rata
ako je to problem, mislim da ga nema
meni je to isto pisalo sve do neki dan, kosarica je bila puna i pisalo je da se ceka placanje
a onda sam primila ovaj gore mail koji spominjem, mislim u nedjelju, da su skinuli iznos s kartice i tad mi se kosarica ispraznila
vjerojatno su to napravili onda kad su poslali paket
Pozdrav svima, novi smo na forumu i javljamo se jer imamo problema sa narudžbom knjiga na Udžbenik.hr.......naime 06.08. sam uplatila cijeli iznos, obećano je da će knjige stići iza 20.08.....još uvijek ništa, nitko ne odgovara na telefon, već 3 dana zovem, ništa ni od maila...sad se već brinem.....
u sysprintu su vrlo spremni na suradnju, moram priznati, jucer su mi odgovarali na mailove u kasne sate. i s dinersom smo se mailali i nazivali, zakljucak je da ce se sve ispraviti. ako slucajno i fakturiraju, ne moramo platiti, a od sljedeceg ce racuna biti podijeljeno na trazeni broj rata
huh
a to koliko sam od sinoc ostarjela, nema veze
dogodine cu to nekako drukcije kupiti, ziher ne zelim ovo proci jos jednom
i dalje ništa ni od knjiga ni od komunikacije..........živci mi lagano popuštaju...sad sam im poslala i fax sa kopijom uplate....prestrašno....ovo više definitivno ne ponavljam kako god završilo
evo i ja sam dobila mail da su poslane jučer..danas još nisu stigle , nadam se sutra !!!!
Da ti ja napisem moje iskustvo.
20.8. naruceno i placeno a knjiga jos nema.
Na telefon ih dobiti je misija nemoguce
I posaljem im jucer mail u kojem sam navela da znam slucajeve gdje su ljudi narucili isti dan ili cak i kasnije pa su knjige vec dobili (fala forumasice moje)
I pazite sada ovo, mail sam poslala u 13:55, a u 14:05 stize odgovor.
Zbog kasnjenja jednog velikog izdavaca i narudzbe su kasnile i da je moja narudzba na skladistu na pakiranju te da mi salju jos danas (dakle jucer) paketnom dostavom.
Sada mi je stigao mail s potvrdom da je paket poslan te brojem posiljke.
Ima i link gdje mogu pratiti put svoje posiljke, poslano je CityEx-om
I sada ocekujemo knjige, skolarac je sav nestrpljiv
Noris, posalji im mail, izgleda da je tako lakse i brze rijesiti problem kasnjenja.
ja satima zovem profil i ne mogu ih dobiti, knjige narucila pred tjedan dana
Platila sam sysprintu 20.8. danas dobila knjige. Taman kako im piše u uvjetima poslovanja.![]()
knjige sam naručila i platila 25.8. - sysprint
jučer poslala mail
nema odgovora
nadam se da budu u ponedjeljak, tak da može u utorak normalno na nastavu.........
ja sam ih zvala u srijedu 25.8. pitati ima li sanse da mi knjige za necakinju stignu do pocetka skole ako ih narucim, rekli su ne
tebi su rekli drukcije?
sutradan je posla u profil i kupila ih sve bez cekanja
ja sam ove godine kupovala preko dobavljaca iskljucivo zbog mogucnosti placanja na rate :/
Evo meni je stiglo, ali samo 1/3 narudzbe.
Ostatak ce mi poslati kada njima stigne od dobavljaca, a kada ne zna se
edit: zaboravih napomenuti, poslali su naplatu na diners, ali fala Bogu uredno je sve podjeljeno na rate
Posljednje uređivanje od Marsupilami : 03.09.2010. at 13:06
Ja sam se ove godine opet zeznula i kod Profila naručila knjige 21.06. i nisu mi se udostojali ni odgovoriti. Zvala sam ih tijekom ljeta nekoliko puta, i bila tamo, ali taj njihov Profil online radi samo do 16:00 sati. Ovi siroti trgovci u Profil Megastore nemaju pojma za online narudžbe... Jednom sam ih ipak dobila na telefon, sredinom kolovoza. Rekli su da garantiraju isporuku do 4.9. ali do jučer nije stigla nikakva obavijest, ništa. Nula bodova.
Poslala sam sve danevelim kam i jučer otišla na noge, kupila sve što je trebalo (nije bilo matematike za 4. rali to imam iz donacije od prošle godine, zahvaljujući jednoj forumašici). Za informaciju ostalima, nemaju pojma kad bi knjige koje fale trebale stići.
Ne kanim se ni zamajavati s otkazivanjem narudžbe (tražila sam preuzimanje u knjižari) jer ionako ništa nisam platila.
Iduće godine neću od Profila ništa naručivati. S druge strane, moram pohvaliti Alfu - što sam tražila u lipnju, dobila u roku 2 dana i bez frke. Isto tako je s njima bilo i lani.
Ja na svoju veliku žalost naručila knjige u Superkonzumu 14.8. (bilo je "tko naruči knjige do 18.8. dobija knjige do početka šk. god)...Kad sam vidjela da je "vrag odnio šalu" zovi i zovi, urgiraj u Superkonzumu Dubec, pa u centrali...nakon tko zna koliko poziva danas poslije podne rekoše "knjige su tu"..i ja sva sretna juriš po njih...Ali!!Službenica na info pultu mi je pružila vrećicu s knjigama, naplatila, i kao, usput, pripomenula "da, fali vam tri knjige (matematika udžbenik i radna bilježnica i čitanka), kao ono "pa niš strašno"...da, zaista, drugašici su matematika i hrvatski potpuno nevažni predmeti!!!!!!!!?????Mojoj zbunjenosti kraja nije bilo, pa upitah "dobro i što sad" - očekujući da će mi reći, da eto, narudžba iz tog i tog razloga kasni te da će me zvati kad knjige stignu tad i tad...da bi dobila odgovor "za to ćete se morati negdje snaći"!!!!!!!U subotu poslije podne!!!!
Da, znam sama sam kriva, trebala sam otić osobno u knjižaru kao i do sad, i mislila sam da ću si tako sve pojednostavit i uštedjet vrijeme odlaska u knjižaru i čekanja u redu...a i garantirali su kompletnu isporuku do početka šk. godine...a danas im je potpuno normalno da nema 3 knjige u kompletu..."nama, pa šta, i nek se ja snalazim"..Ljuta kao pas...Jezik sam si grizla da ne počnem drečat na trgovkinju, jer znam da ona nije za to odgovorna i da samo isporučuje ono što dobije (to je i sama rekla)...Baš sam im maloprije uputila mail u kojem sam si dala oduška...
Uglavnom, iz iskustva,,,- jednom i nikad više
Peterlin, nema nam druge nego i mi sutra u knjizaru, prestrasno...
nisam ih zvala, naručila sam preko weba - ono što mi fali- nove knjige (njemački i engleski) i matematika
nakon odabira online pisalo je da će isporuka biti neposredno prije početka školske godine, tako da ako dođu u utorak - super, samo da ne čekamo npr. cijeli rujan.....
JA sam knjige naručila dio u ŠK, a ostatak u Profila. 17. 7. ! Knjige od ŠK su stigle za dva dana a od Profila - ništa!
Prvo su garantirali da će stići do 1.8. pa da fali jedna knjiga pa da će stići do 20.8. Ništa. Od tada do danas ih non-stop zovem i samo jednom mi se javila neka ženska koja je hladno rekla da garantiraju da će knjige stići do 6. 9. Knjiga nema - ja luda! Na onaj telefon uključuju sekretaricu cijela jutra, poslala sam im mail - ništa. Sad ću s Amexom provjeriti da li su se naplatili,ako nisu odo ja sutra u knjižaru ....
Ti me neće više vidit. A i rado bih ih u novine stavila ...
Znaci kada se sve uzme, odakle god narucili knjige, narudzbe nisu bile potpuno dostavljene.
Koliko sam shvatila, knjige od PROFILA kasne, jesam li u pravu?
evo i mene ponovno......situacija bez komentara, 04.09. stiglo 6 knjiga, još mi fali 5 ( no 3 su od Profila a dvije od Algoritma) dakle smatram da lažu kada se pravdaju kašnjenjem " jednog" dobavljača, uspjela sam u utorak (07.09.) dobiti ženskicu na telefon, koja mi je sa nelagodom rekla da odem sama kupiti preostale knjige ako ne stignu do petka, a da će mi novac "valjda " vratiti, primjetila sam da joj je užasno neugodno , u ponedjeljak idem u njihovo sjedište po lovu ili knjige ako ne dođu. Sramota. Nikad više Udžbenik.hr!
vidim kako su iskustva s narudžbama različita, mi smo naručili preko udžbenika.hr i moram priznat jako smo zadovoljni. Naručili smo kod njih 17.08. jer smo imali nekoliko različitih izdavača (šk.knjiga, prifil, algoritam, alfa) pa mi se činilo zgodim sve na jednom mjestu, na rate, dostava doma. Tako je i i bilo. Knjige su nam dostavljene 06.09. u večernjim statima jer tokom dana nismo bili doma i falile su nam dvije koje su tokom ljeta i bile u najavi. Njih smo dobili do kraja tjedna, tako da mi se čini da ćemo i druge godine udžbenik.hr![]()
Nama su jucer stigli preostali udzbenici, fali jos samo jedan ali taj nam ne treba prije drugog polugodista tako da nam za njega ni nije hica.
Mi smo uz knjige narucili i dodatne opreme, izmedju ostalog i biljeznice koje su nam poslali ali ne one koje smo narucili nego puuno skuplje.
Nazvala sam ih (da ne bi bilo da si sami naplate razliku) i rece zenskica da ne brinemo, da smo mi nase platili, a ako racun na kraju bude visi od onog sto smo platili da nam to dodje ko neka kompenzacija sto smo dugo cekali
Sve u svemu, ispalo je sve ok na kraju ali udzbenik.hr nikad vise.
Naucili smo lekciju, od sada lovu za knjige stavljamo na stranu tokom cijele godine tako da izbjegnemo potrebu placanja na rate![]()