Results 1 to 12 of 12

Thread: Torta od kokosa

  1. #1
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default Torta od kokosa

    Moj sin želi kokos tortu za rođendan. Kako ja kokos ne volim nisam nikad tako neštpo radila, a za probnu nemam cajta.
    Ima li neki jednostavan, garantiranouspješan recept? I s garancijom da je biskvit mekan

  2. #2

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1,715

    Default

    imam ja, moram iskopati pa napišem. Fina je jako.

  3. #3
    Sun's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    ni na nebu ni na zemlji
    Posts
    3,379

    Default

    eeee to je naša tradicijska

    8 jaja, razdvojiš bjelanjke i žutanjke
    od bjelanjaka istučeš snijeg i dodaš 4 žice šećera i 200 g kokosovog brašna (kokos dodaj na kraju kad je snijeg gotov, samo ga lagano umiješaj tako da ti se ne spuste bjelanjci.
    tu smjesu uliješ u kalup za tortu prethodno namazan putrom pa u pećnicu na 180°C nekih pola sata-45 min (treba gledati, kad je onako zlaćahno onda je gotovo. Pustiš da se po malo hladi.

    in the meantime radiš kremu:
    na pari miješaš žutanjke sa 4 žlice šećera, dok se šećer lijepo otopi, da ga se ne osjeti pod zubima. staviš na hlađenje
    200 grama čokse tamne rastopiš na vatri sa žlicom crne kave - pustiš da se ohladi
    200 grama putra malo razradiš vilicom
    sva tri sastojka kad su hladna izmiksaš

    biskvit odnosno to kokos tijesto razrežeš vodoravno, nafilaš kremom, poklopiš, namažeš odozgora kremom i posipaš sa malo koksa da izgleda lijepo, kao da je snijeg po njoj padao.

    meni je ova torta mrak! samo poprilično zasitna

  4. #4

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1,715

    Default

    Biskvit:
    8 žutanjaka
    8 žlica šećera
    dodati
    8 žlica oštrog brašna
    3 žlice kakaa
    8 bjelanjaka snijeg
    Prije nego što mažeš kremu namočiti biskvit (s mlijekom i malo ruma).
    Krema:
    pola litre mlijeka
    4 žlice oštrog brašna
    10 dkg kokosovog brašna
    Kuhati, kad se ohladi dodati:
    20dkg maslaca
    2dkg štaub šećera
    2 vanili šećera - ovo troje posebno izraditi i staviti u kremu

    Meni je ovo torta mog djetinjstva jer ju je mama često radila, a ja obožavam kokos.

  5. #5

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    1,715

    Default

    E, da, krema se maže iznutra i izvana po torti tako da ona bude bijela.

  6. #6

    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    632

    Default

    imate i onu rafaelo tortu na topicu recepti.
    ukucajte u pretrazivac.

  7. #7
    Strobery Shortcake's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,749

    Default

    San, ova tvoja spoj uživanja za mene (200g tamne čokolade) i MM-a (200g kokosa). Zvuči savršeno!

  8. #8
    Sun's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    ni na nebu ni na zemlji
    Posts
    3,379

    Default

    je, je je. ja ju radim za svaki rođendan na koji idemo

  9. #9
    Strobery Shortcake's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,749

    Default

    San, ispala je savršena! (kako sam počela dodavati kokos u bjelanca, a mješati mješalicom od miksera, tako su bjelanca krenula dole, uspjela sam ubaciti nešto više od 100g kokosa i dobila jako tanko tijesto. jedva sam ga izrezala po horizontali, ali je torta ovako ispala još elegantnija na oko )

  10. #10
    Sun's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    ni na nebu ni na zemlji
    Posts
    3,379

    Default

    e da, kad padne snijeg, okus se ne mijenja, samo je torta niža. ako ćeš ju raditi još koji put onda možeš prvo napraviti snijeg mikserom i dodati šećer malo po malo, a onda samo sa onom metalnom pjenjačom (jel se tako zove, ono sa žicama..?) umješati kokos lagano. tako ti se neće spustiti snijeg.

  11. #11
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    Hvala na receptima, cure.
    Napravila sam za današnji rođendan davorkinu, iako je ova od Sun bliža mom ukusu, al ne slavim ja, a jan želi kremu od kokosa
    Sun, tvoju ću prvom prilikom.
    Inače, koliki su vaši kalupi za torte?

  12. #12
    Strobery Shortcake's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Sarajevo
    Posts
    2,749

    Default

    Opet mi je ispalo nisko tijesto (što mi u opće ne smeta) Sun, koliki je tvoj kalup? A možda je i do nešto manjih jaja (radim sve po propisu, umutim bjelanca dobro, pa šećer po malo, pa kokos ručno polako).

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •