Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: jabuke u pudingu

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno jabuke u pudingu

Jednostavno i fino, brzo gotovo:

Tijesto:
    3 dl šećera (da dl - izmjerite u nekoj mjerici) miksati sa 3 cijela jaja, dodati 2 dl ulja, 3 dl brašna (opet isto kao i šećer), 4 dl mlijeka, prašak za pecivo i vanili šećer. Staviti u namašćeni i pobrašnjeni veliki protvan i peći na 175 oko 35 minuta.
    Fila:
    1 kg jabuka ogluliti i narezati na tanke male šnite. Kuhati ih u 4 dl vode sa 35 dag šećera 10-15 minuta. U njih umješati 2 pudinga kojima smo dodali 2 žlice šećera i malo vode.

Filu preliti preko ohlađenog (ali toplog) kolača. Kad se sve ohladi premazati šlagom (ja stavim 250 ml Hole-a - može i više kome paše)

Dobar tek!

neva nevčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

nije loše....budem probala :D

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ovo je super!
    Moja sestra ovo pravi i redovno pomažemo sve do zadnje mrve

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam godinama svako malo radila ovaj kolač jer je moj tata deklarirani ovisnik o slatkom, a turbo je jednostavan, s tim da se jabuka ne mora rezati baš najpravilnije

kad smo došli u ovaj stan, otkrili smo da ne radi pećnica, ali ja ne budi lijena, napravit ću s keksima. pa sam stavila malo preveć vode, al kao sve će bit ok. unosim ja kolač unutra (hladio se na balkonu), a pita mene mala od kume (ako 4 godine tada): A kakva ti je to pileća juha?

neva nevčica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Jedan od najdražih kolača, sočan i fin a ne presladak, jedino što ja ubacim još i filu banana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •