Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: gladovanje

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno gladovanje

moj sin ima 2 i pol godine i jos uvijek mi nece nista jesti osim juhica,hrenovki,grisa i kukuruznog grisa.jede mozda jos 2-3 hrane,ali na ovo se svodi njegova prehrana i vec sam JAKO zabrinuta.nudim mu sve i svasta.ponekad se uhvatim da mu zaredom znam skuhati 5razlictih hrana koje odbije,a ponekad i iz ovog menija nista nece.medutim non stop je bocica u ruci ili casa,naime stalno nest pije.nije da nece jesti jer mu je pun trbuscic tekucine,vec sam i to testirala.kad je bio beba pojeo je sve sto sam mu dala,a jedino kad je odbijao kad su isli zubici van ili kad bi bio bolestan pa nije mogao.ponekad se zna desiti da po cijeli dan nista ne jede i onda jedva nesto navecer pojede.niti jos ne ide u vrtic,znaci ima jos uvijek svoj stari ritam... ako tko ima kakvu ideju,praktican savjet bilo sta samo recite.please help.tnx

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ne mogu ti pomoći. Imam djevojčicu, dvije godine i osam mjeseci i od njenog jedenja odnosno nejedenja ja ću završiti u ludnici.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: gladovanje

Citiraj bekica1 prvotno napisa
    ponekad se uhvatim da mu zaredom znam skuhati 5razlictih hrana koje odbije
    Moj sin nije skoro ništa (osim cice) jeo do 18 mjeseci, ali nikad mu nisam kuhala novi obrok ako bi odbio jesti. Nakon 18 mjeseci je počeo i sad jede sve što mu ponudim. Probaj izbaciti sve napitke osim čiste vode, možda su sokovi krivi za nejedenje.

tetamaja6 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

staviti ću samo copi,paste

bolje da ovo nisam pročitala,ili sam nemajka ili stvarno ne brinem dovoljno!

varira iz dana u dan,ali jedan od dana!

doručak:ABC sirić,pojeden prstićem,bez ičega!
    ručak:tanjurić(jedna grabilica) juhe bistre s rezancima i takva zdjelica cike!
    večera:tri šnite salame,bez ikakvih dodatak!

između toga,5-6 boba grožda,možda par zalogaja banane,ili jedan keks!
    pije vode i ponekad ledenog čaja!

svaki dan varira,ako su za ruček kliseli krastavci,onda jede samo njih,ako je kupus,samo to i tako...
    ja se ne brinem....baka koja ju čuva je "luuuuda"od brige,a ona....super zdrava,sretna i poletna!

pa se ja ne brinem!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

možda da mu ne daš toliko piti kažeš mu da će dobiti ćaja kada pojede npr. pola banane.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Valjda je to faza-moja tjedan dana jede samo juhu i salamicu i da tic tac bombone.A onda 2-3 dana jede doslovno sve.....................pa onda opet ispočetka i tako ve mjesec dana.Ima 2 godine :/

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo npr.kad je jaaako gladan pojede i bananu ako mu je volja,voli i grozde,jabuku ponekad i krusku ako je sunce jaaako nasmijano.i to je to od voca.vec sam radila i kasicu od grisa s bananom,medom i keksicom,onak da bude zasitno i fino pa nis.tako da sigurne hrane mi se dnevno svode na dva tanjura juhe s rezancima ili od gljiva,ujutro mozda puding,a navecer obavezno gris jer ga jedino to zasiti.meduobrok otprilike svaki drugi treci dan hoce pojesti jaja smucena s mlijekom ili hrenovkice.kad je bio mladi jeo mi je stvarno sve od spinata nadalje u velikim kolicinama.vec sam probala i s vodom i sakrila flasicu i svasta,al onda mi ili pije vodu iz bazena s igrackama ili tak nes:Dsad mu vecinom dajem mlijeko,to je barem zdravo i voli piti u zadnje vrijeme i znam da nece unistit zubice.stvarno se nadam da je to samo faza i da ce cim prije proci,jer se mucim tak negde od njegove navrsene 2 godine.onda sam mislila da mozda zubici idu van ili tak nes,jer nebi jel nis dan dva ili jako malo i onda bi se treci dan zajeo u svemu.a sad ni to.da posjetim lijecnicu zbog toga ili ?ne zelim panicariti,a opet zabrinuta sam jako.hvala svima na pomoci i dobrim sugestijama

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja nemam ništa korisno za dodati.. kod nas ista spika
    Ima 15ipo mj i cica joj je br. 1, ima jedva 9 kg, ne izgleda mršavo nego vitko
    Ja se ne zabrinjavam previše dokle god dojim i dok je ona meni zdrava

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma to klinci paze na liniju .

Moji nekad mlate sve a nekad skoro ništa. Ima dana kad se pitam kak se uopče drže na nogama a onda pak dođu dani kad mi nije jasno di im to sve stane ( posebno mlađoj - ona inače ide iz krajnosti u krajnost )

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Uz najbolju volju ne uspijevam skužiti zakaj ste tako zabrinute?
    Moja L. je također imala faze odbijanja hrane, ali sam si to protumačila na način da nisam ni ja jednako gladna svaki dan, ima dana kad mi se jede samo čokolada. Ili jaja. Ili...
    Mislim da i tako mala djeca ipak znaju jesu li gladni ili ne, pa nisu blesavi. Uostalom, koji bi bio razlog da nam se mališani izgladnjuju? I ne bi li nam pokazali na još koji način da nešto ne štima?
    Live and let live.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

u pitanju je i odgovor:
    "sad mu vecinom dajem mlijeko,to je barem zdravo i voli piti u zadnje vrijeme i znam da nece unistit zubice."

ako pije puno mlijeka (AD ili kravlje pretpostavljam,jer navodiš bočicu) nije ni čudno da neće jesti ništa drugo.
    također,od mlijeka će se itekako uništiti zubići ako ga se nacicava na bočicu po cijele dane.
    http://www.zdrav-zivot.com.hr/index....karijes_bocice

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja cicoljupka je bila nejedač dok nije krenula u jaslice, s 2 godine i 2 mj. S 2 godine je imala oko 11,5 kg. Otkako je krenula u jaslice, jede ko luda. U jaslicama pojede cijeli obrok, nekad traži i repete. Ispada da je ja doma nisam znala hraniti. :/

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

da,nije neobično da "dijete koje ne jede" nekom drugom kada ga hrani sve pojede.probaj da ga netko drugi nahrani možda da vidiš kak će to proći.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

N ima 2.5 godine i ja sam zadovoljna ako u toku dana ima jedan obrok kako treba (pod tim podrazumevam da pojede jedan tanjir nečega, u toku celog dana, može i iz više puta). S tim što u frižideru nemam ništa nezdravo, tj. ništa što ne želim da pojede.
    Ona zna kakva je ponuda hrane kod nas u kući (voće, žitarice, ručak koji je na meniju) i to je to. Neće dobiti ništa drugo (sok, keks, čokoladu) jer toga jednostavno nema. Pa ona onda ni ne traži. Nekad bukvalno uzme dva zalogaja žitarica tokom dana i jednu voćku (smanjila je i broj sisanja u zadnje vreme). A nekad pojede čisto fino (tanjir supe i parče ribe).
    Ima 90cm, 13kg, vesela je, zdrava....

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moj dorian je proslu jesen prezivio zahvaljujuci kuhanom kukuruzu i pecenim kestenima

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

poceo je nesto jesti tek prije 3. rodendana, sad kad je krenuo u vrtic jede ajmo reci normalno (citaj: pojede nesto za svaki obrok i ponekad je gladan), al jos uvijek je jako izbirljiv, sirovo ili kuhano povrce nikako nece, osim juhicu (od bilo cega, al pojest ce samo krumpir ako ima, inace samo tekucinu)

voli zitarice cjelovite, samo kuhane, bez icega, musle s vocem, tjesteninu bez icega, par vrsta voca, jogurt, vrhnje, sir...i kruh i putar ili biljnu pastetu, voli grickat ljesnjake, bademe, kestene, sjemenke, zobat kukuruz...tezina mu je u skladu s tim, ko u pticice

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e da, i obozava grah!, voli i slanutak, lecu, mahune isto pojede, al manje, jer ih kuhamo s krumpirom pa vecinom probire krumpir

voli i kisele krastavce i kiselo zelje, al to mu ne dam cesto, osim domace.

voli i sok, al doma smije samo iz sokovnika, cokoladu, al ju ne kupujemo, osim one tamne, a ta mu je kisela, ogrebe se ponekad za neki keks ili kinder jaje (to je bakina 'zasluga' )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •