-
problem s bradavicom
bok svima,
nova sam na ovom forumu iako vas više od dva mjeseca redovito čitam.
moje zlato se rodilo 16.3 i za sada dojim ( iako sam jedan dan kad je maleckoj bilo 6 tjedana u tri navrata dala AD jer sam mislila da nemam mlika, srećom, netko me je već sutradan razuvjerio
).
imala sam mnogo poteškoća: prvo ravne bradavice, a onda zbog moje nespretnosti i nezainteresiranog bolničkog osoblja došla doma s bolnim bradavicama, ragadama, znala je krv teći, par zastoja od kojih su se 3 razvila u mastitis ( sva 3 puta na antibioticima) i još svakakvih čuda poput peckanja, žickanja u dojkama i bradavicama, blistera... prošla sam i terapiju za soor ( iako mi se sad čini da i nije bio). a beba je dobila žuticu koje je nakon dolaska kući bilo još nekoliko dana pa je bila uspavana i nije bila puno zainteresirana za sisanje. rezultat svega toga je bio mali prirast bebe u prvih misec dana ( rodila se sa 3000g, otpustnu težinu ne znam, a s misec dana je imala samo 3250). razumna pedijatrica nam dala dva tjedna da vidimo kako će ić i beba dobila 450 grama, i sljedeća 2 tjedna isto toliko. ja presretna, sad čekam za par dana vaganje kad joj bude 3 miseca da vidim koliko smo ovaj misec napredovali.
i sad problem koji još postoji iako ga u prvih misec i po dana nije ni bilo. naime, nakon podoja mi se dogodi da se bradavica stvrdne i pobili i to peče, nekad više, nekad manje. kad je u takvom stanju, nema šanse da izdojim niti kap mlika. to mi se javlja na obe strane, iako je liva puno jače izražena. to se dogodi i kad osjetim da mi mliko navire, iz desne počne curiti, a liva pobili i ništa iz nje ne ide.
da li je netko od vas ima ovakav problem? kako ste to rješili? hvala!
ps. nadam se da ne zamjerate na opširnom postu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma