Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 296

Tema: Zašto smo debele

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E viš, neki muški to dobiju kad se ožene i onda su onako...ne baš lijepi...
    Tak da kad oni tu nešt pričaju kak smo mi lijepe debele, možeš to okačiti mačku o rep!
    Ja opet imam tu sreću da sada izgledam bolje nego kad me upoznao!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tražim i ne mogu naći - znam da je tu netko bio stavio link na neki sajt gdje upisuješ što jedeš, pa ti izbaci koliko si premašio?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mislis na ovo

Citiraj sofke prvotno napisa
    ima recimo jako korisna stranica fitday.com, otvoriš account i po danima unosiš što jedeš i koliku količinu, a program računa koliko je to kalorija i nutritivne vrijednosti, tak da znaš da jedeš hranu s recimo premalo željeza

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

yes

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Citiraj mamma san prvotno napisa
    - dobro raspoložen mužić koji je uvalio neki v.t. u letu
    Što je to v.t.? :?

............
    v.t. = volim te

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja baš danas odlučila da ću paziti što jedem. Ujutro pojela pol vrećice vitalis muslija od čokolade, kao zdravi su (ali baš u tolikim količinama? ). Za marendu acidofil s bananom (wooow!). I sad malo surfam po internetu dok mali spava i uzmem žlicu i nutti ( nešto ko nutella, samo jeftinije i stvarno je odvratno ) i jedem i čitam ovu temu.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa
    - dobro raspoložen mužić koji je uvalio neki v.t. u letu
    Što je to v.t.? :?

............
    v.t. = volim te
    Thanks!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ne znam za druge, ja sam debela jer trpam u sebe sve i svašta, a i pravi motiv da smršavim mi svakako nedostaje.
    sve je u glavi, naravno, trebam taj klik a on nikako da dođe. najgore je što samu sebe ne doživljavam debelom dok se ne prepadnem svog odraza u izlogu, ogledalu ili se vidim na fotografiji. počela sam bježati od fotoaparata i kamere, sve slike s putovanja, ljetovanja, djeca, priroda, tu i tamo mm i ja samo onda kad nisam uspjela pobjeći. kao da me nema, ne postojim na tim uspomenama...
    vidite, blizu sam tog klika ili totalnog beda, sad sam na granici...robu rijetko kupujem jer u pravilu za mene nema broja, pa eto dobre antirecesijske mjere, tu i tamo me zeznu neki prilično skupi dućani u kojima još mogu pronaći dvije-tri krpice za sebe i onda ne pitam koliko koštaju.
    mislim, ja sam zaista debela (ono kad se netko osjeća debelim sa pedesetak kila neću komentirati, to je isto samo u glavi).
    apsurd je što sam ja sigurna da ću jednom smršaviti i ovo stanje doživljavam kao privremeno, a tako je već godinama i u međuvremenu sam natukla još dodatnih dvadeset kila. neki dan mi se u sportskom klubu ponudio osobni trener, kao ono jedan trening s njim 150,00 kn. ići ćemu o šoping zajedno, trčati kad bude lijepo vrijeme i tako...ma sve je to krasno, kažem ja njemu, ali da platim vama 150 kn da trčite samnom a imam muža koji redovito ide na trčanje (mm je moja čista suprotnost - biciklira, trči a i blagoslovljen je genima koji mu ne daju da dobije niti gram sala), bilo bi zaista previše. Za to platim čuvanje djece 5X po sat vremena i trčim s mužem (da ne pričam da smo na rubu zelenog pojasa i da mi je do šume i livade gdje ljudi masovno odlaze u šetnje i trčanje cca 20 metara od ulaza u zgradu). ma zaista sam prasica, dajte me još malo izgrdite na onaj fini način kako samo forumaši na ovom forumu znaju.
    što je najgore, i teško mi je priznati, iako sam i sama debela kad vidim nekog debelog imam prilično osuđujuće misli. neki dan u dućanu prije mene naručuje mnogo mlađa djevojka poprilično deblja od mene i ja slušam - toliko dkg mortadele, toliko ovog sira..., da ne gnjavim detaljima ona naravno sve ono što ne bi smjela a ja prasica u sebi mislim "da, da, baš ti to treba, što ne vidiš kolika si." i jučer mi na sladoledu, ja se lomim hoću li jednu ili dvije kuglice naručiti kad prošeta žena s ogromnim sladoledom, a ja opet u glavi (joj, pa zar baš toliko...) vidite dokle je došlo, očito prezirem samu sebe i taj prezir sam počela prenositi i na druge debele ljude. Užasno!!!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ma sve smo iste!Ja sam dječja kanta za smeće, kao da čekam da im šta ostane!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj bajadera prvotno napisa
    a što si s ovim avatarom i nikom došla provocirati

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

.
    sve je u glavi, naravno, trebam taj klik a on nikako da dođe.

najgore je što samu sebe ne doživljavam debelom dok se ne prepadnem svog odraza u izlogu, ogledalu ili se vidim na fotografiji. počela sam bježati od fotoaparata i kamere, sve slike s putovanja, ljetovanja, djeca, priroda, tu i tamo mm i ja samo onda kad nisam uspjela pobjeći. kao da me nema, ne postojim na tim uspomenama...
    vidite, blizu sam tog klika ili totalnog beda, sad sam na granici...
    i ja isto
    sad mi je sinula ideja, šok-terapija
    trebaš se slikati sa djecom, TM-om itsd....

ionda te slike postavljati po čitavom stanu i na strateška mjesta: vrata friđa i ladice/police sa napolitankama i sl.
    dok ne shvatimo koliko smo debele

odlazak u dućan uvjek ostavljam iza doručka
    izbjegava poslije ručka jer onda me hvata želja za slatkim

na poslu mi je kriza oko 13,30-14h , danas sam za promjenu otišla po kilo naranči, iscjedila 2 i slatka-kriza me je prošla

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

što je najgore, i teško mi je priznati, iako sam i sama debela kad vidim nekog debelog imam prilično osuđujuće misli. neki dan u dućanu prije mene naručuje mnogo mlađa djevojka poprilično deblja od mene i ja slušam - toliko dkg mortadele, toliko ovog sira..., da ne gnjavim detaljima ona naravno sve ono što ne bi smjela a ja prasica u sebi mislim "da, da, baš ti to treba, što ne vidiš kolika si." i jučer mi na sladoledu, ja se lomim hoću li jednu ili dvije kuglice naručiti kad prošeta žena s ogromnim sladoledom, a ja opet u glavi (joj, pa zar baš toliko...) vidite dokle je došlo, očito prezirem samu sebe i taj prezir sam počela prenositi i na druge debele ljude. Užasno!!!
    gledala sam na maxtv-u Family Fat kirurzi
    i pomislila sam isto ...

to nije dobro, to ti je bumerang
    jer kad kreneš protiv sebe, tj. prezirati debelu-sebe .. onda kreneš na autodestruktivni put, a koji je jednostavniji način za samo-kaznu od prejedanja i nabijanja još kila?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

MGrubi, vidis, ja sam stvarno prezirala debelu sebe, ali moj nacin je bio da se borim protiv te debele osobe i pobedim je - dijetom.
    Srecom nisam isla putem samodestrukcije.

Fitday.com je zakon za one koji vole brojeve, i ne plase ih se.
    Ja sam se 9 meseci vagala 2 puta dnevno i unosila u gram tacno sta jedem.
    I mrsavila oko 3.5kg mesecno.
    Bilo mi je tesko da gledam po deset dana vagu na istoj brojki, ali kad padne za kilo, odmah osetim boost.
    Ciljeve sam odredjivala dvomesecno, to mi je nekako bilo realno.
    Sad sam na kraju pretposlednjeg ciklusa, i kalkulisem kako da predjem u neko normalno stanje, da odrzavam tezinu.
    Dobro je sto to moze bukvalno da se izracuna. Ako sam gubila 3kg mesecno, to pomnozim sa brojem kalorija koje je potrebno sprziti za gubitak 1kg i podelim sa 30, tako da dobijem koliko dnevno kalorija vise mogu da uzmem.
    Samo, mislim da necu odjednom da povecam za tu brojku, nego mesec po mesec po malo, i verujem da nece biti nekog zesceg povecanja.

btw, moj endokrinolog tvrdi da je zeni preko 30 godina (od ove godina i ja spadam tu) potrebno samo 1800kCal dnevno.
    A moja dijeta je bila 1550.

E da, i ako se pitate u kakvo mi je zdravlje... radila sam kks pre nekoliko dana, gvozdje mi je oko 13-14, hemoglobin preko 130.
    Pre nesto vise od pola godine sam bila anemicna.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Ot: Mgrubi tvoj mi je avatar najbolji do sad

A vezano za šok terapiju: ja sam se isto razmišljala da se slikavam pa gledam, i tako, kako se bavim fotografijom, napravila sam dosta autoportreta, gola, obučena, sa ljudima bez ljudi......nekako nije pomoglo jer ih nisam poljepila svuda okolo, možda da sam ih gledala stalno bi i funkcioniralo...al da je bio šok vidjet se kakav stvarno jesam, BIO JE :shock:

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Baš si me nasmijala. Eto vidiš koliko sam opsjednuta hranom da nisam ni primjetila avatar!

Datum pristupanja
    Jan 2006

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evo kad dobijem na lotu mogu iskoristi svoje 'zalihe':
    http://www.net.hr/zdravlje/page/2009...06.html?pos=n2

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/08/25/0094006.html

hi,hi,hi,hi,hi..eto nam ga na
    ova na motor je zakon, jadni motor!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Baš si me nasmijala. Eto vidiš koliko sam opsjednuta hranom da nisam ni primjetila avatar!
    a nadimak tek?!

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    evo kad dobijem na lotu mogu iskoristi svoje 'zalihe':
    http://www.net.hr/zdravlje/page/2009...06.html?pos=n2

fućkaš loto. taman istopim špek, cice se smanje od dojenja, pa oni izmisle ovako nešto. da poludiš

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

prijavak, mea culpa
    ja sam se udebljala idealnom kombinacijom hipotireoze (2003. odstranjeno 1/2 štitnjače), pa onda trudnoća 2004. u kojoj se nisam odricala ničega (a naročito ne slasnih hambića u 22 h kod frenda u restaču jer - pa beba treba papati hahahaha), pa onda manjak inspiracije, pa onda manjak vremena, pa manjak kretanja, pa onda manjak volje, pa onda... ma znate već i same - izgovor do izgovora

i pogled u ogledalo me bacao u očaj
    očaj me bacao na hranu
    hrana ponovo u očaj
    zbog pogleda u ogledalo

no... ovo ljeto se nešto promijenilo
    pozitivno društvo
    jedna simpatična oklada
    i činjenica da sam po dolasku sa mora težila već 5 kg manje

nije bilo nikakve čarobne formule - samo puuuuuno više kretanja
    MM je stalno inzistirao na piciginu
    malo sam pripazila što stavljam u usta
    nisam jela iza 19 h
    i voil

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ma sve mi to znamo.
    Di češ boljeg recepta od nemoj jesti!!!!

Ajde ti reci kad mi netko donese kutiju mene u goste

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo ja otkirila jucer jednu takvu kutiju ko u tvom avataru medju bozicnim ukrasima. od kad je tamo nemam pojma. trebala sam neki papir za zamatanje i malo dublje zagrabila a ono u celofanu jedna lijepa bajaderica. uzela zeljeni papir, vratila kutiju kao da je rijec o necemu drugome i to je to. zaboravili i MM i ja na nju 8)

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

i šta sad ?pustit ćeš da joj istekne rok trajanja?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

vi's Maya, i ja sam imala, tj. imam hipotireozu.
    Mene je izludjivalo sto sam se debljala i kad "nista nisam jela", kao npr. u prvom trimestru trudnoce s Izijem, kad sam pored mucnina i nikavog apetita dobila 2kg..

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

neeeeeeeeeee steta je, prosljedit cu je ko u kisonovoj knjizi dalje. mozda mi se vrati

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa
    neeeeeeeeeee steta je, prosljedit cu je ko u kisonovoj knjizi dalje. mozda mi se vrati

.... a tada više ne bi trebala biti upotrebljiva, ha?

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma sve mi to znamo.
    Di češ boljeg recepta od nemoj jesti!!!!
    ali u tome i jest štos
    ja jedem
    sve
    i čokoladu
    i kolače
    i sve ono što bi mi prije bilo zabranjeno a dovodilo me do ludila
    samo što jedem male količine
    ne dovodim se u stanje velike gladi
    jedem barem 4-5 x dnevno

samo što sama sebi kažem: ok, disciplina prije svega, čokolada - može, ali samo JEDAN prutić i d.o.s.t.a.
    u PMS razdoblju bila bih sposobna zatražiti rastavu braka zbog uskraćivanja slatkog

ja sam shvatila da mene više opterećuje kada nešto NE SMIJEM, pa onda kao malo dijete želim baš to, nego kada smijem - ali uz samokontrolu
    (to kod mene funkcionira recimo i sa cigaretama - ja sam pušač koji može i ne mora pušiti, prosječno dnevno mi ode 5 cigareta, ali može otići danima niti jedna ili za vikend u društvu zdimim cijelu kutiju ali to je vrloooo rijetko)

osim toga, moram priznati da je tu važna i podrška MM-a koji me ne dovodi u napast, večera kada odem spavati da ga ne vidim, bodri me da vježbam na orbitreku, izvlači van u šetnje i sl.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo ja otkirila jucer jednu takvu kutiju ko u tvom avataru medju bozicnim ukrasima. od kad je tamo nemam pojma. trebala sam neki papir za zamatanje i malo dublje zagrabila a ono u celofanu jedna lijepa bajaderica. uzela zeljeni papir, vratila kutiju kao da je rijec o necemu drugome i to je to. zaboravili i MM i ja na nju 8)
    aaaaa
    jadna kutija
    pati sama među papirima
    pojedite je sirotu
    kako možete

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

zato što dva sata nakon ručka jedem kruha i ajvara
    i onda poližem dvije dobre žlice nutele

samo odgovaram na pitanje iz naslova...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

[quote="Maya&Leon"]
    .
    u PMS razdoblju bila bih sposobna zatražiti rastavu braka zbog uskraćivanja slatkog

.
    i ja i ja

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mome su cipele letile preko balkona kad mi je za vrijeme PMS-a rekao da "mi ne treba čokolada"
    A sad izlazi vanka i ja govorim, ljubavi čekaj, očeš mi kupit...a on me prekine i govori: Pa nije valjda opet nešto iz Vinceka?

I odna se pitam zašto sam debela

Maya&Leon avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    A sad izlazi vanka i ja govorim, ljubavi čekaj, očeš mi kupit...a on me prekine i govori: Pa nije valjda opet nešto iz Vinceka?
    pa tko može tebi išta zabraniti, ma da ga ja vidim
    ti imaš deeebelo pokriće, sjedni 1, zabranjeno ti je uzrujavanje oko kilaže
    a sada iš do frižidera po jednu kremšnitu i u moje ime (ja sam danas u kazni, jučer mi je sveki za ručak poslala francuski krumpir, ja poslušno smazala i više no što je trebalo, pa danas za pokoru imam voćno/vodeni dan )

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Maya&Leon prvotno napisa
    pa tko može tebi išta zabraniti, ma da ga ja vidim
    ti imaš deeebelo pokriće, sjedni 1, zabranjeno ti je uzrujavanje oko kilaže
    a sada iš do frižidera po jednu kremšnitu i u moje ime (ja sam danas u kazni, jučer mi je sveki za ručak poslala francuski krumpir, ja poslušno smazala i više no što je trebalo, pa danas za pokoru imam voćno/vodeni dan )
    To i ja kažem!!! Uostalom od zadnjeg pregleda sam JADNA čak izgubila pola kile! Iako da ih izgubim 10 ne bi se skužilo

Ps: e sad si mi otvorila apetit s tim francuskim krumpirom, obožavam!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    aaaaa
    jadna kutija
    pati sama među papirima
    pojedite je sirotu
    kako možete
    pa do tog oramara prolazim pored ogromnog ogledala

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Baš sam si sad smislila jednu dobru teoriju.
    Znate kako da bi bilo bogatih ljudi na svijetu mora biti siromašnih, treba postojati balans. Kad bi bogati rekli, ajd dat čemo pola siromašnima, svi bi bili lijepo zbrinuti, Balans!

Isto tako radi onih jako mršavih mora biti i nas jako debelih, sve radi balansa. E pa da vi mršavi malo počmete više jest, svemir bi se pobrinuo za balans i mi debeli ne bi morali toliko puno jest

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Meni je primjer Oprah, žena ima para ko dre..., pa malo smršavi, pa se jako udeblja, i do beskonačnosti. Voli jesti i moš se slikat

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni je primjer Oprah, žena ima para ko dre..., pa malo smršavi, pa se jako udeblja, i do beskonačnosti. Voli jesti i moš se slikat
    oprah je u puno navrata pričala o svom emocionalnom prejedanju.

i ona je zapravo odličan primjer da unatoč vojsci ljudi koji će vježbati isključivo s tobom i kuhati isključivo za tebe - neće biti pomaka dok ne riješiš zbrku u glavi.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znate kako da bi bilo bogatih ljudi na svijetu mora biti siromašnih, treba postojati balans. Kad bi bogati rekli, ajd dat čemo pola siromašnima, svi bi bili lijepo zbrinuti, Balans!

Isto tako radi onih jako mršavih mora biti i nas jako debelih, sve radi balansa. E pa da vi mršavi malo počmete više jest, svemir bi se pobrinuo za balans i mi debeli ne bi morali toliko puno jest
    hm, hm, nesto mi je sumnjiva ta tvoja teorija. nekako mi se cini da mrsavih ima puno manje od debelih, pa ne znam kako to dovesti u balans.
    a osim toga meni se moja vitkost skroz svida, pa je ne bi trampila ni po cijenu ravnoteze u svemiru.
    ajd nadi neki drugi put za postizanje balansa

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ak si vitka šta tražiš na ovoj temi?!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ak si vitka šta tražiš na ovoj temi?!
    duhovite ste i zabavne. pa svako toliko svratim.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ne smijem napisat jer mi je muz moderator tu , ali moj se visak kila u odnosu na kilazu na nasem vjencanju broji dvoznamenkastim brojem! :/

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

pa i meni je 10 kg viška poslije trećeg dijeteta, al to uopće ne izgleda toliko

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja bi bila sretna da je 10!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

kad smo vec kod toga...
    govorite li vi svojim muzevima na kojoj ste kilazi?
    kod nas je to vec godinama tajna !!
    zapravo, moja kilaza je tajna, a njegova javna!!

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

meni je 20kg višak....ali se ne vidi toliko jako..makar sam viskoka samo 166...ali opet to je meni to much...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ma moj zna, jer me na koncertima držao na ramenima, a sad mi ni ne da da mu sjednem u krilo

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj seni prvotno napisa

hm, hm, nesto mi je sumnjiva ta tvoja teorija. nekako mi se cini da mrsavih ima puno manje od debelih, pa ne znam kako to dovesti u balans.
    a osim toga meni se moja vitkost skroz svida, pa je ne bi trampila ni po cijenu ravnoteze u svemiru.
    ajd nadi neki drugi put za postizanje balansa
    Pa upravo si potvrdila my point. Mršavih je manje nego debelih, a bogatih je manje nego siromašnih. dakle, mršavi=bogati, debeli=siromašni

Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •