Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 296

Tema: Zašto smo debele

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Zašto smo debele

Tema za one sa BMI iznad 25
    Razmišljam u zadnje vrijeme u čemu je stvar i zašto nemam dovoljno volje da nešto poduzmem po tom pitanju. Sve odgađam od jednog do drugog ponedjeljka.
    Davati razloge da je sve zbog trudnoće sada je besmisleno jer prošla je i godina od poroda.
    Zašto trpamo u sebe toliko hrane,zašto nam je teško vježbati pa makar 10 minuta dnevno,zašto se teško odreći smeća od hrane zbog zadovoljstva koje traje samo dok jedemo?
    Da li smo iskrene kad kažemo da nam tih 10 kg viška ne smeta?
    Cijenimo li se,da li je naša debljina odraz našeg lošeg mišljenja o sebi,makar podsvjesnog,hranimo li se i tako kao liječimo neke dublje frustracije i problme,makar potisnute?
    Zar je tako teško imati normalnu težinu? Ne mislim na manekensku jer žena sa npr BMI od 24 je daleko od vitke žene,ali nije debela...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

gledam ljetos zene na plazi sa malom djecom 8ali i sa onom vecom) i sve vitke
    bas sam se postidila, iako sad nisam nesto debela ali, nisam ni u ekstra liniji

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

teško mi je=jedem

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i nemam pojma koji mi je index 8)

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moj je index manji od 25 ali debela sam jer jedem slatko i ne krećem se.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Zašto smo debele

Citiraj mama od formata prvotno napisa
    1. Zašto trpamo u sebe toliko hrane,
    2. zašto nam je teško vježbati pa makar 10 minuta dnevno,
    3. zašto se teško odreći smeća od hrane zbog zadovoljstva koje traje samo dok jedemo?
    4. Da li smo iskrene kad kažemo da nam tih 10 kg viška ne smeta?
    5. Cijenimo li se,da li je naša debljina odraz našeg lošeg mišljenja o sebi,makar podsvjesnog,hranimo li se i tako kao liječimo neke dublje frustracije i problme,makar potisnute?
    6. Zar je tako teško imati normalnu težinu?
    1. emocionalna glad, hedonizam (sladoled)
    2. 10 min ne rješava ništ, potrebno je posvetiti najmanje pola sata , a to već treba organizirati, rješiti ko će pričuvati malo dijete .. mene iscrpljuje organizacija više nego sama vježba. i ne volim vježbati
    3. junk, šečer, sve je to dio prave tjelesne ovisnosti, kao i kod nikotina ili droge
    4. ne kažem to
    5. čitala sam kako treba zapisati uzroke prejedanja u neku knjižicu, onda kad se dogode ... ja ružno pišem pa me još i moj šrakopis iznervira
    6. nije, ako imaš druge mehanizme nošenja sa stresom, frustracijom ,tugom ... osim prejedanja i šečera

ja znam put
    ali sam umorna od organiziranja 2 različita menija svaki božji dan
    MM mi je teoretska potpora, jer i dalje se kuha duplo
    a ne volim niti bacati hranu, pa se kombinira, prenosi ručak za sljedeći dan, što mi svaki put izneredi tjedni meni , a sve namirnice se kupuju prema tjednom meniju, i onda imam viškove -... užas
    pun kufer mi je svega

BP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Potpisujem MGrubi u svim odgovorima.

Dodala bi jos, barem kod mene...kad vidim stanje celulita u ogledalu imam filing da nijedna prehrana ni vjezba to ne mogu rijesiti (znam, treba misliti pozitivno) vec samo noz

a ovisnost o slatkom (seceru) je tu, nazalost.

Pa cak i prehranu nije tesko izregulirati, ali vjezbanje mi je mrsko do kraja (osim npr powerplate-a gdje ti prakticki ne radis nista, a trese se )

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kad vidim stanje celulita u ogledalu
    celulit je odraz prave žene. sve ostalo je plastika!

celulit nema veze s debljinom (vidi mene )...

a sad ozbiljno pitanje. tj. dva
    1. što vam stoji na vidnom mjestu na stolu u dnevnom boravku? (grickalice, voće, sok, voda,...???)
    2. što prvo ugledate kad uđete u kuhinju? (frižider, lonac, voće..???)

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

index mi je jos uvik ispod 25, ali debela sam ne zbog toga sto puno jedem (jer ne jedem) vec zbog toga sto mi je max kretanja od kauca do kreveta (evo lezim i tipkam)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja se moram pohvaliti da sam izgubila skoro 10 kila otkad sam se počela kretati nakon faze- rodila dijete/slomila koljeno
    mislim da je određeni broj kila vezan uz određeni problem. ja sam izgubila onoliko koliko sam dobila nekretanjem

kod nas nema grickalica. mene ubije kruh. i to što se vučem po doma. sad je sve drugačije

iako...moram si naći teretanu jer još ne smijem na aerobic (ne smijem skakati ni klečati), pa je sad tu problem, jer ako ne nastavim biti kretljiva, opet ode sve u kupus
    jučer sam išla vidjeti dvije u bližoj okolici..i katastrofa :/
    jedna je na vrlo prolaznom platou s ogromnim prozorima gdje te apsolutno svatko sa ceste gleda ...plus 20-ak mišićavih muškaraca i ni jedna žena...jedna je uz savski nasip na mjestu savršenom da te netko u mraku siluje i da to apsolutno nitko ne primjeti

u svakom slučaju, bez navike da se uvijek bavim kakvim/takvim sportom, bila bih zasigurno poveća

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivy, nisam pitala što te ubije, nego što ti stoji na VIDNOM mjestu na te dvije lokacije!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ivy, nisam pitala što te ubije, nego što ti stoji na VIDNOM mjestu na te dvije lokacije!
    u boravku nema hrane jer bi djeca razbacala
    u kuhinji je ogromna drvena zdjela sa voćem, no kako smo mi izjelice kad je voće u pitanju, mislim da bi nam trebale 3 kile dnevno da nas sve podmiri, pa je zdjela često prazna :/
    inače, nemamo neke baš nezdrave hrane u kući (jer ja čim nešto tako kupim i pojedem )

a što stoji kod tebe, mršavice?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    a što stoji kod tebe, mršavice?
    sad bumo se i vrijeđali, ha?

na stolu 2 velike boce vode (za mene i mladu damu), i rižini krekeri. ak točim u čašu, ne pijem dovoljno... a došla sam skoro do litre dnevno, što je adekvatno 208cm blanke vlašić!!! ak mi se čini da sam gladna - posegnem za krekerom. ako ne pomogne, znači da sam stvarno gladna.

u kuhinji su prvo na udaru zdjele s voćem, tako da do frižidera obično ni ne dođem... a i kad dođem - nemam bog zna kaj za haračiti...

al to ne znači da si u svoje omiljeno vrijeme (oko ponoći ) neću smazat pizzu... koja je gotova za 15 minuta (napravljena i pečena). pod uvjetom da sam STVARNO gladna.

organizam pamti kad mu ne daš jesti kad je gladan... organizam pamti i ako trpaš u njega kad NISI gladna... a pamti i da će dobit papicu kad ju traži - pa ne sprema rezerve

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

joj, da mene netko tako izvrijeđa 8)

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, da mene netko tako izvrijeđa 8)
    dođi da ti ja kuham!
    vrlo brzo će počet pljuštat takve uvrede! neš se moć obranit!!!

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam se izlecila od debljine, nadam se. Kazem nadam se, jer ipak treba da prodje neko vreme s novom kilazom da budem sigurna, ali sam prilicno odlucna da tako ostane, pa ce valjda i biti.
    Iako sam u principu dijetom, tj. brojanjem kalorija izgubila mnogo kilograma, mnogo sam se i kretala, iako mi je Izi bio malen. Njega sam nosila, i hodala.
    Kondicija mi je super, iako ne idem ni na kakve vezbe.
    Radim samo 7 minuta razgibavanje i istezanje, i uradim stoj na rukama i most, zbog kicme, tj. nosanja.
    BMI mi je bio oooogroman, sad je na granici izmedju 21 i 22.

Bila sam debela najvise zbog hipotireoze, ali i sada mi je puls izmedju 50 i 60, sto znaci da nije neko ubrzanje, ali bar nije onako smoreno kao sto je bilo..

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moje kile su isključivo emocionalne. Ne jedem previše, i jedem extra zdravo, ali nemam snage zaželit da smršavim, svejedno mi je...
    Sad sam trudna pa pretpostavljam da neću baš mršavit dok ne rodim, a onda se nadam da ču skupit snage za opet povratit liniju od prije 3 godine.
    A da sam debela, jesam, nisam mogla u životu zamisliti da ču se dovest do ovog!

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Dodirko prvotno napisa
    Moj je index manji od 25 ali debela sam jer jedem slatko i ne krećem se.
    A gdje si molim te ti debela ??? :shock:

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja imam neku vrstu utjehe. Ne znam index, ali visoka sam 1,76 i imam 78 kg. To je puno, i da debela sam i imam brrrrrrdo cellllulita (sa puno lll da dočaram kako se giba).
    Kako mi je mala atopičar ne jedem ništa slatko, ne pijem ništa osim vode, muž ne voli meso pa je to uglavnom bijelo meso na grill tosteru ili dinstano, povrća koliko hoćeš uvijek na maslinovom ulju, kruh integralni, grickalice ne postoje, voće mi baš ne gre moram se jako siliti. I nedavno sam krenula na pilates na koji sam prije trudnoće išla tri godine zaredom.
    I eto, sve to pa opet moram štokove provjeravati da vidim ko mi guzica prođe. Ko nam je suđeno...
    ivy kad sam tražila di ići vježbati imala sam iskustvo kao ti. Ušla ja u aerobic centar, prošla ogromni ostakljeni zid iza kojega su ženskice u savršenoj formi vježbale, okrenula se i izašla van.
    Nemoj ići u teretanu, to ti je preveliki stres za organizam. Ja sam sa pilatesom prezadovoljna. Nema skakanja, nema forsiranja, ženska koja nas vodi je i fizioterapeut po struci tako da želi znati sve naše boljke (sve smo babe over 30) tako da obrati pažnju i naglasi nam da nešto ne radimo ili radimo drukčije ako nije zdravo za npr. koljena. A tako se dobro osiječaš, sav si rastegnut a raste i mišićna masa, nema više glavobolja, leđobolja i inihbolja.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Achan, ma išla sam ti ja već u nekih 5-6 teretana u životu, podnesem ja te bildere, ionak su ko djeca, aerobic mi je u srcu jer sam ovisnik o dum-dum ritmu i onom osjećaju da ti basevi odzvanjaju u srcu. probala pilates par puta, jednostavno nisam taj tip (i neee mogu slušati laganu muziku :/ )
    teretana bolje nego išta razvije mišiće, pilates isto vjerojatno nije loš. moram samo pod hitno protrčati s ovom nogom, onda ću moći sve
    inače, sve moje frendice idu na pilates i baš mi fale, a kaj ćeš

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a da probate sa saunom?
    ne treba trčati - samo poslije u neki bazen

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivy, ogladnila sam od ovog topika!

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da..a otkuda ti pizze u pol noći?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jedem kad sam nervozna, nerviram se jer sam debela...i tako u krug.
    Svaki dan me sve vise muce kile, svaki dan si obecajem da cu od sutra krenut, ne na dijetu, al da cu pocet vjezbat barem, a i ukinut slatko.
    Sutra to sve zaboravim...

Isla sam na aerobik i u teretanu 3 mj. al postalo mi preskupo i nisam imala vise kome malca ostavljat. Ili su to samo isprike? :/

Isla sam na akupresuru za mrsavljenje, skinula 10 kg pa ipak navalila na kolace za Bozic. I to me "pokolebalo".

Od tog famoznog Bozica, dakle vec 9 mjeseci ja od sutra krecem...evo od sutra...

Izbjegavam se pogledat u ogledalo, slike na kojima se vidi nize od vrata brisem...muci me, gusi me, deprimira me, ubija mi samopouzdanje... Zasto sam i dalje na istom mjestu i samosazaljevam se? Ne znam!

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam skakala iz jedne ovisnosti u drugu i na kraju kad sam rodila dosla do drustveno najprihvacenije--ovisnosti o hrani. i jbg, treba imati karakter da se izvuces, ja pokleknem na prvom laganom zavoju. mislim dovoljno bi bilo drzati se montinjaka mjesec dana da skines par kila, a ja nemrem ni to. cim klinci navecer zaspu, ja psihofizicki premorena navalim na klopu . da je bar drukcije kad se md pojavi--jok. isti drek. klopam ko da je sudnji dan (moj porok su slani incuni s maslinovim uljem i kruhom i slaaaatttttkkkkkoooooooo). onda se zalim kad se pogledam u ogledalo, kad rikavam dok se pentram na treci kat i kad nemrem potrcati jer mi se cice i salo toliko tresu da imam filing da cu propasti u beton

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam debela jer jedem i kad treba i kad ne treba i sto treba i sto ne treba

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Jedem kad sam nervozna, nerviram se jer sam debela...i tako u krug.
    Svaki dan me sve vise muce kile, svaki dan si obecajem da cu od sutra krenut, ne na dijetu, al da cu pocet vjezbat barem, a i ukinut slatko.
    Sutra to sve zaboravim...
    e, i ja ovako. najbolje je kaj si to obecam navecer, kad sam sita

onda se probudim i pocne zov tijela: daj slatko, daj slatko, daj slatko... pa ribice, ribice, ribice... ulje, ulje, ulje... kruha, kruha, kruha... ko son of sam.

a imam filing da je za skinuti ovu ogromnu skembu potrebno barem 10 dana posta. to pak nemrem jer dojim

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podravkina dva smrznuta tijesta - uvijek u zamrzivaču...
    paradajz i sir uvijek u frižideru (šunke može i ne mora ).
    šampinjoni narezani na listiće uvijek u zamrzivaču.

uključiš pećnicu, koru premažeš maslinovim uljem, staviš koncentrat paradajza, naribaš sir, staviš šunku i šampinjone, posipaš origanom...
    dotle je pećnica ugrijana. peče se 7 minuta

p.s. pazi da ne dohvatiš ružmarin za posipavanje, jer se meni to desilo - pa sam ga skidala stolnim usisavačem ...

al neću večeras

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    podravkina dva smrznuta tijesta - uvijek u zamrzivaču...
    paradajz i sir uvijek u frižideru (šunke može i ne mora ).
    šampinjoni narezani na listiće uvijek u zamrzivaču.

uključiš pećnicu, koru premažeš maslinovim uljem, staviš koncentrat paradajza, naribaš sir, staviš šunku i šampinjone, posipaš origanom...
    dotle je pećnica ugrijana. peče se 7 minuta

p.s. pazi da ne dohvatiš ružmarin za posipavanje, jer se meni to desilo - pa sam ga skidala stolnim usisavačem ...

al neću večeras
    ja isto nađem šta ću pitati
    baš si nas fino inspirirala 8)

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpis...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: Zašto smo debele

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj mama od formata prvotno napisa
    1. Zašto trpamo u sebe toliko hrane,
    2. zašto nam je teško vježbati pa makar 10 minuta dnevno,
    3. zašto se teško odreći smeća od hrane zbog zadovoljstva koje traje samo dok jedemo?
    4. Da li smo iskrene kad kažemo da nam tih 10 kg viška ne smeta?
    5. Cijenimo li se,da li je naša debljina odraz našeg lošeg mišljenja o sebi,makar podsvjesnog,hranimo li se i tako kao liječimo neke dublje frustracije i problme,makar potisnute?
    6. Zar je tako teško imati normalnu težinu?
    1. emocionalna glad, hedonizam (sladoled)
    2. 10 min ne rješava ništ, potrebno je posvetiti najmanje pola sata , a to već treba organizirati, rješiti ko će pričuvati malo dijete .. mene iscrpljuje organizacija više nego sama vježba. i ne volim vježbati
    3. junk, šečer, sve je to dio prave tjelesne ovisnosti, kao i kod nikotina ili droge
    4. ne kažem to
    5. čitala sam kako treba zapisati uzroke prejedanja u neku knjižicu, onda kad se dogode ... ja ružno pišem pa me još i moj šrakopis iznervira
    6. nije, ako imaš druge mehanizme nošenja sa stresom, frustracijom ,tugom ... osim prejedanja i šečera

ja znam put
    ali sam umorna od organiziranja 2 različita menija svaki božji dan
    MM mi je teoretska potpora, jer i dalje se kuha duplo
    a ne volim niti bacati hranu, pa se kombinira, prenosi ručak za sljedeći dan, što mi svaki put izneredi tjedni meni , a sve namirnice se kupuju prema tjednom meniju, i onda imam viškove -... užas
    pun kufer mi je svega
    Vrlo slično i kod mene... uz neke slične izmjene:

- ja se baš ne nerviram (cijeli život imam par kila viška) ali VOLIM fino jesti.... i kuhati i peći kolače itd.

- ne volim (patološki) da se hrana baca pa sam godinama znala ko kanta za smeće izjest ostatke s dječjih tanjura. S mukom se rješavam te nezgodne navike i moram priznati da je bolje...

- zafrkava me štitnjača, ali ne bih rado da mi to bude izgovor za kilažu

I još nešto:
    DA LI NETKO ZNA kako odabrati najnajbolji način prehrane koji odgovara baš meni (tj. baš nešto skrojeno po mjeri)... Naime, ima raznih pristupa - od ljudi koji zagovaraju sirovu hranu, sokove i gladovanje, s druge strane makrobiotičari kuhaju skoro sve..... S treće - prehrana u skladu s mojom krvnom grupom trebala bi imati zastupljen velik udio mesa itd.

Daklem, kako? Kako odabrati najbolju prehranu za vlastito tijelo i duh???

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

možeš dati krv na analizu za intoleranciju prema nekim namirnicama, pa dobiješ popis šta bi trebala izbjegavati

a jedini drugi način je da experimentiraš
    ja sam svoj način našla .,....... samo ga trebam se držati

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam radila i taj test na intoleranciju na hranu, nije da bas verujem, ali se drzim liste stogo vec 7 meseci.
    Mozda mi je i to pomoglo, ne znam, ja sam samo htela da uradim sve sto mogu da smrsam, naravno samo da ne ugozavam zdravlje, to mi je primano.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja imam problema s percepcijom

sebi u ogledalu izgledam ok, ali na fotkama -Shamu zovite greenpeace

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Primjer s faksa; kada bi pala ispit - jela sam da se utješim, kada sam prošla ispit - jela sam da se nagradim!

I taj se dražesni obrazac prenosi i na ostale aspekte mog života!

Rezultat - višak kila, naravno!

Sada sam na dijeti, zbog nalaza krvi koji je pokazao visoki kolesterol...da toga nije bilo, ne bi bila u stanju išta promjeniti tko zna koliko dugo!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kao prvo, taj BMI si nemojte mjeriti, kao ni ono oduzimanje težine od visine za idealnu težinu (visina minus 110 = idealna težina)

naime odnos težine kile sala i kile mišića je 1:3, to znači da je kila mišića tri puta teža od kile sala

ako tijelo ima više mišića, osim što na istu kilažu bude vizualno tanje, brži je bazalni metabolizam koji sagorijeva više kalorija koje se pojedu, zato je vježbanje apsolutno neophodno

ok, to je sve teorija, a praksa..?

moje osobno iskustvo bilo je da sam imala barem pet do osam kila više koje su me izluđivale, a što su me više izluđivale to sam više jela

jedan petak ujutro, na poslu, poslije kave sa šećerom iz automata odlučila sam da krećem na dijetu, ne od sutra ili od ponedjeljka, nego od slijedećeg gableca

za dijetu je potrebna čelična disciplina, volja i što je najvažnije plan i postavljeni cilj..

kao prvo, treba znati što se radi, znači, izračunati obzirom na način života, težinu i visinu koliko kalorija tijelo dnevno troši i onda treba te kalorije smanjiti..npr. ako dnevno tijelu treba 2000 kalorija (trenutne potrebe), onda treba dnevno unositi recimo 400 kalorija manje s tim da se ne smije ići ispod 1200 kalorija (to vjerujte nećete jer je to ništa hrane )

vrlo je korisno voditi dnevnik prehrane (mene je MM ismijavao da sam opsjednuta), ima recimo jako korisna stranica fitday.com, otvoriš account i po danima unosiš što jedeš i koliku količinu, a program računa koliko je to kalorija i nutritivne vrijednosti, tak da znaš da jedeš hranu s recimo premalo željeza

dalje je jako bitno napravit si jelovnik, i NAJVAŽNIJE, ne se izgladnjivati, jesti najmanje pet puta dnevno..ja sam tako jela ujutro rano prije posla, pa za jedno tri sata na poslu, pa prije nego bi išla doma s posla još jednom, onda bi doma kuhala ručak kad bi se vratila s posla i jela oko pet i još bi večerala..to će reći, nikad se ne smije dovesti do stanja 'vučje' gladi

što se tiče toga što se jede, treba gledati kalorijske tablice..recimo mala vrećica štapića ima nevjerojatnih 500 kalorija, a nutritivno je čisto smeće..ako netko na dijeti odluči da će jesti 1500 kalorija dnevno, to znači 3 male vrećice štapića..pretpostavljam da to nikome nije neki problem pojesti

dakle, treba dosta truda za složiti jelovnik, meso vrlo restriktivno (meso se mijenja sa mahunarkama, odnosno kombinacijama mahunarki i žitarica zbog esencijalnih aminokiselina koje su u mesu), slatko što će reći šećer uopće se ne jede, vrlo se oprezno jede krumpir i ostalo povrće s visokim GI, voće je puno fruktoze, pa oprezno s voćem, jedu se male količine riže i tjestenine, jer 1600 kalorija je vrlo lako napucati (vidi pod tri vrećice štapića )

da, bude se gladan povremeno, i da, ima se ispada u stilu povremenih kompulzivnih trpanja u usta redom svega čega se nađe u frižideru (tako sam ja recimo u pet minuta utrpala u usta pet šnita pršuta, dve šnite kruha sa majonezom i četiri velike žlice nutele, upravo tim redom)

slijedeća nezaobilazna (i najteža stvar) je vježbanje...moj put je bio trčanje, samo je bilo pitanje kada, obzirom da sam zaposlena majka, žena i domaćica

obzirom na nevjerojatnu volju koja me držala tih dana, ja bi se ustajala prije svih ostalih, a to će reći u pola šest, u šest bi bila na nasipu (dovezla bi se autom) i otrčala gotovo svako jutro pet kilometara prije posla..do tih pet kilometara došla sam nakon skoro mjesec dana, prvi dan je završio debaklom, nakon trčkaranja u komadu možda najviše do sto metara i tako tri puta, završila sam sa takvom upalom mišića da nisam mogla hodati cijeli tjedan

iako zvuči strašno i spartanski, taj period mog trčanja bio mi je najbolji i najzadovoljnjij period ove godine - ustaneš se rano, otrčiš, otuširaš se i doručkuješ, a sve je gotovo do pola osam..jedino to mi je pomoglo da ne upadnem u težu depresiju zbog glupog posla na koji sam poslije toga išla svaki dan

sve to trajalo je dva mjeseca i rezultati su bili malo je reći sjajni - smršavila sam, zategla mišiće, izgubila puno celulita s guzice, bila turbo zadovoljna, a zbog načina prehrane smirenija, cool žena, master yoda

a onda je došlo more i stare navike su me preuzele..opet jedem nareske pred televizorom navečer i ne trčim..svaku večer si obećajem da krećem od sutra, ali prespavam sat i nikakva se jedva iskobeljam iz kreveta u zadnji trenutak

zašto je čovjek skloniji lošim obrascima koji mu ne čine dobro je valjda pitanje staro koliko i čovjek sam

doduše, ja sam si i ovo jutro čvrsto obećala da od sutra opet krećem na nasip i jedem leću za ručak

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    X

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

kao prvo, taj BMI si nemojte mjeriti, kao ni ono oduzimanje težine od visine za idealnu težinu (visina minus 110 = idealna težina)

naime odnos težine kile sala i kile mišića je 1:3, to znači da je kila mišića tri puta teža od kile sala
    ja se ne moram 'zabrinjavati' da mi moja mišična masa remeti točan izračun BMI-a

tnx na linku. idem pročiriti tamo

evo mi odma problem: nism ponijela marendu i sad nemam pojma šta jesti
    okružena sam pekarom (ultra-white), fast-foodom i konzumom

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja se ne moram 'zabrinjavati' da mi moja mišična masa remeti točan izračun BMI-a

tnx na linku. idem pročiriti tamo

evo mi odma problem: nism ponijela marendu i sad nemam pojma šta jesti
    okružena sam pekarom (ultra-white), fast-foodom i konzumom

ako se odlučiš na dijetu, pekara je za tebe dead-zone ilitiga mjesto gdje se ne ulazi

pekara je puna proizvoda od lisnatog tijesta krcatog hidrogeniziranih masnoća

kruh također, ako se jede, jede se šnita dnevno i to ne od bijelog brašna

što jesti za gablec, a da je iz konzuma?

za početak, da li jedeš mliječno? doduše, makrobiotičari se onesvješćuju na samo spominjanje mliječnog, ali makriobiotiku su izmislili japanci, a opće je poznato da njihova kultura niti ne pozna činjenicu da se jede mliječno

od mliječnog ti je najsigurnije jesti jogurt i posni sir, a voćne jogurte zaboravi, osim što s voćem nemaju veze, puni su šećera..ak hoćeš voćni jogurt, kupi obični jogurt i voćku pa nareži..to ti je super marenda i dovoljna za par sati do druge

ps. oprezno s bananama, visok Gi i pune škroba

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

stranica je mraaak

dobila sam ideju, u konzumu ima integralnog dvopeka, pa ću njega, papriku i abc namaz

imam doma namaz od indijskih orašćića ,a li mi je ostao doma

raw food sam nedavno otkrila, daje mi pun kufer energije, jedino je navike teško mjenjati
    ne mogu napraviti tjedan dana off od kuhane hrane da se zaokrenem , kad jedino ja to želim jesti
    nastojim biti na 60% raw

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I meni je bilo lakše biti na raw dok nisam imala obitelj.

Sad nam se prehrana svodi na kombinaciju klasike sjeverne Hrvatske i mediteranske kuhinje.

Nije to sve skup tragično, vjerojatno bi bilo dovoljno smanjiti količine...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

inače nisam pobornik teorija zavjere, ali apsolutno jesam u jednom slučaju - prehrambene industrije

rade to namjerno da nas debljaju, omlohavljuju, čine depresivnim, nemoćnim i bolesnim te onima kojima je lako manipulirati, a pmoću šećera vladaju svijetom

ja nisam probala raw, jer sam dosta pod utjecajem frendova koji su makrobiotičari, a kod njih je raw iznimka

kad bi bar MM bio u tome, ovako on me ismijava, a mala ne jede...jako je naporno kuhati dva puta svaki dan

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U biti nema nikakve razlike između prehrambene industrije i farmaceutske industrije. Dolar vrti svijet (i druge valute).

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa
    A gdje si molim te ti debela ???
    Od pupka do koljena..... Da se barem debljam cijela... al ovako izgleda stvarno ružno.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

joj ženske nemojte me stjerat s topica - ja nisam debela, 167 - 58 kg, ja sam si taman, prije bi čak htjela 2-4 kg + a ne manje.
    Hoću vam reći da je meni ljepše vidjeti žensku s kilama nego mršavu - bez obzira na godine ali posebno ak je žena starije meni je ljepše vidjeti okruglastu nego šibastu. Šibaste su nekako s god suhe i ne znam..... ja da biram: s godinama bi bila deblja i budem valjda, samo se ne treba zamarat s time ja mislim.
    Baš imamo jednu tetu u vrtiću - mlada je i neću reći debela jer nije debela nego je baš fina oblasta i meni prekrasna i prelijepa... da je mršava ne bi tak lijepa bila.
    Kaj da odem sad s ovog topica?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma nema neke urote

to ti je više nesretan poredak slučajnosti
    ja ti naginjem teoriji kaosa

prehrambena industrija prodaje sve šta im se dopusti
    reklamira se sve šta im se dopusti
    junk stvara bolesnog čovjeka
    i tu uskače farmaceutska industrija da 'popravi' štetu ... stvarajući dodatnu štetu ...

u biti, zdrav čovjek je neprofitabilan
    a kapitalizmu je najbitnij profit
    i zato Mesić dobro kaže kad kaže da kapitalizam dolazi svom kraju
    nadam se prije nego li 'pojede' čovjeka

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    Hoću vam reći da je meni ljepše vidjeti žensku s kilama nego mršavu - :
    i meni isto
    od mene napraviš 2 takve

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I meni.

Ali mojih cca 85 kg i 170 cm visine je već preko gornje granice. Treba to nositi. A zglobovi pate... a srce se muči... a sve zbog lakomih usta i hedonističke guz*ce!

Ovaj topic smatram si psihološkom pripremom za neki ipak malo radikalniji potez...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

najmanje bi to trebalo biti stvar estetike, a više zdravlja

ak je debela, okrugla, rumena i salasta puca zdrava i zadovoljna, tko sam tu ja...

ipak mi se čini da će takva okruglasta imati lošu krvnu sliku, a vremenom i štošta drugo

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ma nema neke urote

to ti je više nesretan poredak slučajnosti
    ja ti naginjem teoriji kaosa

prehrambena industrija prodaje sve šta im se dopusti
    reklamira se sve šta im se dopusti
    junk stvara bolesnog čovjeka
    i tu uskače farmaceutska industrija da 'popravi' štetu ... stvarajući dodatnu štetu ...

u biti, zdrav čovjek je neprofitabilan
    a kapitalizmu je najbitnij profit
    i zato Mesić dobro kaže kad kaže da kapitalizam dolazi svom kraju
    nadam se prije nego li 'pojede' čovjeka
    to je sve istina 100%, no i opet - ljepše je vidjeti ajmo reći "zdravo podeblju" ženu nego mršavu. Pa može se i od zdravih namirnica biti fino zaobljena. Živjela zaobljenost.
    Kaj bi trebale biti ko trkaće kokoši?

Stranica 1 od 6 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •