ivy prvotno napisa
DiLala, slažem se
nedavno sam bila kod gastroenterologa koji me pitao koliko sam bila teška kada sam dobila prvu mengu. na moj odgovor 70 kila (a imam 185 cm!!) odgovorio je- O, oduvijek ste bili punašni :shock:
pa na net.hr je nedavno objavljen
članak i slika neke cure koja je "svijet oduševila svojim trbuščićem i strijama". ima 180cm i 76kg (doduše, na nekim siteovima su napisali da ima preko 80kg, trebalo bi valjda pronaći originalnu verziju članka na engleskom). slika joj je objavljena u nekom modnom časopisu i kao svi su se pomamili.
a rečenica nad rečenicama je "Inače, Lizzie sa 76 kilograma na 180 cm visine neki smatraju prevelikom čak i za reklamiranje linija za punije. "
ne znam tko je tu pobrkao lončiće, ali ja s tim mjerama imam pun ormar hlača br38, a sad ako je to odjeća za punije :/
inače, čitam odličnu knjigu o donošenju (i boljem provođenju) odluka "about health, wealth and happiness".
knjiga zapravo ima oznaku business/politics, ali prepuna je psihologije,
i već se na par mjesta spominju odluke koje se tiču zdravijeg načina života i pitanje samokontrole. samokontrolu je najteže održati kad odlučujemo o nekoj stvari čije posljedice ćemo vidjeti tek kasnije.
za primjer su dani čiščenje zubi koncem, odlazak na dijetu i vježbanje.
nazvani su "investment goods" jer cijenu plaćaš odma, a rezultat dobiješ tek kasnije.
kod mene najviše "šteka" planiranje.
da mi netko ode kupiti sve što mi treba i da mi kuha i napravi plan - nema frke. ma nek mi barem sastavi jelovnik. ovako je najlakše namazati maslac na kruh kad te uhvati glad, a eto baš nemaš jabuke u frižideru