Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 296

Tema: Zašto smo debele

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ne vrjeđam nikoga - ali me ljuti kad ta propaganda reklamira turbo mršavost - mislim pa nije ni to zdravo, mislim da posebno mame moraju imati energije pa makar malo i u masnim naslagama - ako doje, rade,..... ne pretjerano ali neka normala. Evo recimo gledam seriju Mad Man - sve su žene lijepe oblaste (jako lijpe oblaste) - danas da takve dođu za modela bile bi ismijane jer su kao debele.
    Nedavno su se kod nas u firmi šivali kostimi za neke blagajnice - došao je gosp. Sever - kad je uzimao mjeru jedino je pohvalio jednu curu i rekao joj je da je samo s njenim mjerama zadovoljan - da je super a sve ostale imaju previše. Pohvalio je curu od 165/48 kg. Samo kost i koža.
    I onda se čudimo kad mlade cure pate od bulimije i anoreksije.
    Nek se trese

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Dilala, nemoj miješati mršavost sa vitkošću. Ja na vitku osobu gledam kao na zdravu, vitalnu, snažnu i punu energije. U takvom stanju tijelo dobro funkcionira.

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

zdebljala sam se fanj...od samog početka trudnoče..eto sad nakon poroda prošlo je 9mj..a ja na istoj težini....visoka 166 i teška 88....
    ne krečem se ništa..samo klopam..bila sam na djeti...skinula kile,..ali došao je Uskrs..pa di ču ja da ne jedem one fine šunkice,pa kolače.... ..i tako sam se pak vratila na staro..
    i svaki tjedan kažem si..iči ču od idučeg tjedna nazad na djetu..a ono friški figu idem..samo još iše klopam..pa se pak tješim kad počnem radit da če kile iči dolje...a budemo vidjeli..jel budu ili ne.....

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ma ne mješam, samo sam rekla što je meni ljepše - ne mora značiti zdravije a opet često sam svjedok da nisu ni vitki super zdravi. Valjda je to sve individualno.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

DiLala, slažem se
    nedavno sam bila kod gastroenterologa koji me pitao koliko sam bila teška kada sam dobila prvu mengu. na moj odgovor 70 kila (a imam 185 cm!!) odgovorio je- O, oduvijek ste bili punašni :shock:
    šta je tu punašno?! da ne govorim koliko je to desetina kila manje nego danas Pa u to vrijeme mi je noga bile debljine ruke!

tak da, ja se slažem, deblje je ljepše

s druge strane, ići na dijete mi je bljak jer jednostavno u životu si želim priuštiti neka zadovoljstva i nije mi nešto raditi ko tukac, biti pod stresom i uz sve to grickati celer. No, thanks!

Problem je u tome da ta svoja zadovoljstva svedem na neku razumnu mjeru plus pojačati tjelesnu aktivnost

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ovako cure..razmisljala sam par mjeseci nakon poroda o dijetama i slicnom, probala carobnu juhu i skinula nesto, nakon 2 tj. mi je bila preodvratna da nastavim..i na kraju balade smrsavila sam sama od sebe bez ikakve dijete (jos mi fali nekih 5 kg koje sam nakupila prije trudnoce ali u biti stanem u stare traperice i trbuh mi se izdravnao)..e sad, kako? beba je propuzala pa je vise posla oko nje a sto se prehrane tice izbacila sam sve sokove (uopce ih ne kupujemo sto je s jedne strane super- stedimo jer su sokovi preskupi a naviknula sam se ne unositi tu hrpu secera i pijem vodu koja je puno zdravija..nekad sam popila i 2-3 litre soka dnevno sto sirupa koji su turbo nezdravi sto ledenih cajeva s tim da nisam dovoljan karakter da ako ga imam u frizideru da popijem vodu pa smo ih stoga totalno prestali kupovati )..dalje, slatkog jedem manje na nacin da ih opet ne kupujem a bas nisam toliki fanatik da idem 15 min do ducana kupiti cokoladicu , muz i ja jedemo isto s tim da recimo ako njemu radim pohance i rizi bizi ja pojedem samo rizi bizi..uglavnom malo po malo i ode to i iskreno nekako mi je puno draze ovako nego se patiti na dijeti koja mi od starta stvara neku zelju za zabranjenom hranom..
    a sto se celulita tice definitivno ga se da vecim dijelom rijesiti kad se hranimo zdravije i pijemo vodu..meni je davno pomogla dosta i masaza i limfna drenaza..uglavnom, potrebno je jelo gurnuti u 2. plan u zivotu i jesti kad si zbilja gladan a prije sam velikom vecinom jela iz dosade

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa
    DiLala, slažem se
    nedavno sam bila kod gastroenterologa koji me pitao koliko sam bila teška kada sam dobila prvu mengu. na moj odgovor 70 kila (a imam 185 cm!!) odgovorio je- O, oduvijek ste bili punašni :shock:
    šta je tu punašno?! da ne govorim koliko je to desetina kila manje nego danas Pa u to vrijeme mi je noga bile debljine ruke!

tak da, ja se slažem, deblje je ljepše

s druge strane, ići na dijete mi je bljak jer jednostavno u životu si želim priuštiti neka zadovoljstva i nije mi nešto raditi ko tukac, biti pod stresom i uz sve to grickati celer. No, thanks!

Problem je u tome da ta svoja zadovoljstva svedem na neku razumnu mjeru plus pojačati tjelesnu aktivnost
    e to ti je dobro - na neku razumnu mjeru + lagana aktivnost i sve 5.
    Ja sam zatrudnila 167/52 - turbo mršava = trkača kokoš i kad sam dobila 30 kg u trudnoći gin je šizio! A nije trebao jer sam realno samo dobila nekih 18 kg! E al on to tak ne gleda! E pa gledaj. Sad imam 58-59 kg i super se osjećam. A i u trudnoći sam bila super - do zadnjeg sam radila i pokretna bila a on meni - Previše!
    Nije previše, nekad i oni gledaju samo neke tabele i grafikone a realnost je ipak šarolika i individualna.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

DiLala, slažem se
    pa na net.hr je nedavno objavljen članak i slika neke cure koja je "svijet oduševila svojim trbuščićem i strijama". ima 180cm i 76kg (doduše, na nekim siteovima su napisali da ima preko 80kg, trebalo bi valjda pronaći originalnu verziju članka na engleskom). slika joj je objavljena u nekom modnom časopisu i kao svi su se pomamili.

a rečenica nad rečenicama je "Inače, Lizzie sa 76 kilograma na 180 cm visine neki smatraju prevelikom čak i za reklamiranje linija za punije. "
    ne znam tko je tu pobrkao lončiće, ali ja s tim mjerama imam pun ormar hlača br38, a sad ako je to odjeća za punije :/

inače, čitam odličnu knjigu o donošenju (i boljem provođenju) odluka "about health, wealth and happiness".
    knjiga zapravo ima oznaku business/politics, ali prepuna je psihologije,
    i već se na par mjesta spominju odluke koje se tiču zdravijeg načina života i pitanje samokontrole. samokontrolu je najteže održati kad odlučujemo o nekoj stvari čije posljedice ćemo vidjeti tek kasnije.
    za primjer su dani čiščenje zubi koncem, odlazak na dijetu i vježbanje.
    nazvani su "investment goods" jer cijenu plaćaš odma, a rezultat dobiješ tek kasnije.

kod mene najviše "šteka" planiranje.
    da mi netko ode kupiti sve što mi treba i da mi kuha i napravi plan - nema frke. ma nek mi barem sastavi jelovnik. ovako je najlakše namazati maslac na kruh kad te uhvati glad, a eto baš nemaš jabuke u frižideru

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

sve pet, ali nezamislivo mi je da moram kuhati dva različita ručka, jedva skuham i ovaj jedan a opet s druge strane, odreći se pokojeg junka i slatkog, pa j život onda
    imam i ja viška, i hoću ga se riješit, ali mislim da tu nisu potrebne neke radiklane promjene, treba se jest sve ali u manjim količinama i u pristojno vrijeme, treba pronać nešto na dugoročno kad bi se moglo

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne kuzim zasto bi trebale raditi 2 rucka..ja muzu radim i pohance i tjesteninu i svasta..ja jedem isto sto i on samo kad jedem pastu si izvadim puno manje nego njemu, ako jede pohano meso onda pojedem ono sto mu napravim uz to (rizu, krumpir s rikulom i feta sirom itd..) i uz to salate i fakat nisam gladna...dapace i juhice mozes kolko hoces..ako unutra radim griz njokice vecinu izvadim njemu, a sebi 2 recimo...i tak, jedem vise manje sve i ne osjecam se zakinutom kao kad sam na dijeti..doruckujem isto nesto fino- musle ili zobenu kasu s vocem sto me zasiti...a za veceru neki jogurtic ili vocku..i malo po malo to ide na bolje..meni je u biti cilj vratiti se u staru robu da ne moram kupovati sve novo a ovo je sasvim dobra roba..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo da vam opisem sto sam radila jos do prije mjesec i pol..pojela bi dorucak (to bi ceto bio neki senvicic ili tost) pa bi onda pojela nesto slatko za zakusku, pa koju vocku pa bi to zalijevala hrpom soka, pojela bi cijeli rucak dakle i meso i prilog pa onda kasnije ako ima jos kakva cokoladica i sendvicic pa ako sam gladna jos nesto navecer plus sokovi...definitivno sam jela iz ciste dosade

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A da nas sad vidi tatek, sigurno bi imao prijedlog kako smanjiti potrebu za hranom i povećati tjelesnu aktivnost.... Topic se zove Orgazam 2.

Bez brige, ide ovo i mene... Ako se doma požalim da me bole noge ili leđa ili oboje, on obično ima prijedlog kako da to liječimo na obostrano zadovoljstvo. I ima čovjek pravo! Ne bi valjalo da mi hrana bude jedino zadovoljstvo u životu...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo da vam opisem sto sam radila jos do prije mjesec i pol..pojela bi dorucak (to bi ceto bio neki senvicic ili tost) pa bi onda pojela nesto slatko za zakusku, pa koju vocku pa bi to zalijevala hrpom soka, pojela bi cijeli rucak dakle i meso i prilog pa onda kasnije ako ima jos kakva cokoladica i sendvicic pa ako sam gladna jos nesto navecer plus sokovi...definitivno sam jela iz ciste dosade

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sorry ivy, ispao mi je bitan dio citata u prethodnom postu. OVO sam htjela istaknuti:

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne znam zasto se post skopirao 2 puta
    da,da..ima nesto i u aktivnostima s muzem...haha, sad kad smrsavim a onda opet trudnoca

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Sorry ivy, ispao mi je bitan dio citata u prethodnom postu. OVO sam htjela istaknuti:

čim pomisli na orgazam, citira pogrešno
    definitivno, pojačati druga zadovoljstva u životu do te mjere da na ova ostala nemaš ni vremena misliti

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja se ipak smatram debelom 168/57.
    još bi to podnijela da imam kome ostaviti G da odem na pilates 2x tjedno, baš mi fali vježbanje.
    prije trudnoće sam duuugo imala 48, a oko 50-52 kad sam ostala trudna.
    i nisam se udebljala od trudnoće nego zato što sad više jedem, a manje se krećem (tu ne računam trčanje za trogodišnjakinjom)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i nemam pojma koji mi je index 8)
    tu se moze izracunati
    http://www.zdravobudi.hr/Default.aspx?sid=133

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa
    i nemam pojma koji mi je index 8)
    tu se moze izracunati
    znam da može 8)

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lore prvotno napisa
    ne kuzim zasto bi trebale raditi 2 rucka..ja muzu radim i pohance i tjesteninu i svasta....
    jer riblji meni izgleda ovako:

riba

meni: blitva
    MM-u : kumpir salata

ja smijem jesti lisnato povrče sa mesom, a MM ne voli lisnato povrče
    a to znači 2 priloga

ima li di normativ porcije za 1 osobu?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    DiLala, slažem se
    pa na net.hr je nedavno objavljen članak i slika neke cure koja je "svijet oduševila svojim trbuščićem i strijama". ima 180cm i 76kg (doduše, na nekim siteovima su napisali da ima preko 80kg, trebalo bi valjda pronaći originalnu verziju članka na engleskom). slika joj je objavljena u nekom modnom časopisu i kao svi su se pomamili.

a rečenica nad rečenicama je "Inače, Lizzie sa 76 kilograma na 180 cm visine neki smatraju prevelikom čak i za reklamiranje linija za punije. "
    ne znam tko je tu pobrkao lončiće, ali ja s tim mjerama imam pun ormar hlača br38, a sad ako je to odjeća za punije :/

inače, čitam odličnu knjigu o donošenju (i boljem provođenju) odluka "about health, wealth and happiness".
    knjiga zapravo ima oznaku business/politics, ali prepuna je psihologije,
    i već se na par mjesta spominju odluke koje se tiču zdravijeg načina života i pitanje samokontrole. samokontrolu je najteže održati kad odlučujemo o nekoj stvari čije posljedice ćemo vidjeti tek kasnije.
    za primjer su dani čiščenje zubi koncem, odlazak na dijetu i vježbanje.
    nazvani su "investment goods" jer cijenu plaćaš odma, a rezultat dobiješ tek kasnije.

kod mene najviše "šteka" planiranje.
    da mi netko ode kupiti sve što mi treba i da mi kuha i napravi plan - nema frke. ma nek mi barem sastavi jelovnik. ovako je najlakše namazati maslac na kruh kad te uhvati glad, a eto baš nemaš jabuke u frižideru
    ovo je poslije poroda bila moja visina i tezina (i super sam se osjecala i super izgledala). sad imam 7 kg vise ( nikako da ih skinem )

jedino sto ja imam vece sike

a cura super izgleda

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moj normativ je muzu veliki tanjur pun klope, meni mali tanjur s malo klope
    ali funkcionira i zacudo s obzirom da sam si natrpala sto obaveza uz malu ne stignem ni razmisljati o hrani

hmm...i ja bi tu tvoju ribicu s blitvom..a cek, jel ti koma pojesti ribu bez priloga ili samo krumpir salatu? tako ja to nekako reguliram, jedem samo jedno ili gl. stvar ili prilog..jest da je bolje ovo muzevo ali sto se moze

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

dami je 57 kila gdjer bi mi bio kraj

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    Citiraj sorciere prvotno napisa

dami je 57 kila gdjer bi mi bio kraj
    odmah u topić i vruće hlaćice

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

o da

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja se nisam uozbiljila dok mi muž nije rekao da jedem za ručak više od njega :eeeek:

Danas, godinu dana kasnije i 13 kila ispod, razgovaramo i komentiram kako smo ove godine obrstili vinograd a meni će MM kako se prošle godine niti jednom nisam spustila tih 10 metara od terase :shock:

Dakle, nema tu puno filozofije. Jedeš = debljaš se. Ne krećeš se = debljaš se. Debljaš se =bogami se ne osjećaš dobro.

I 10 minuta dnevno, svaki dan - čini ogromnu razliku. Nije nikakav izgovor ni mala beba ni hrpa veša ni ovoono.

Ima netko na forumu genijalan potpis: Tko hoće, nađe način, tko neće, nađe izgovor.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj lore prvotno napisa
    hmm...i ja bi tu tvoju ribicu s blitvom..a cek, jel ti koma pojesti ribu bez priloga ili samo krumpir salatu? tako ja to nekako reguliram, jedem samo jedno ili gl. stvar ili prilog..jest da je bolje ovo muzevo ali sto se moze
    ne volim krumpir salatu
    a riba sama za sebe (ako ne govorimo od lipotama teškim 1-2kg) mi nije dovoljna

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

stvar je u tome kaj se ja cist fajn krecem. i nista. i onda kad sam vozila bicikl svaku vecer 2 mjeseca (i to najmanje 30 min, a u prosjeku 40!) i smanjila hranu--i opet nista. covjek jednostavno izgubi motivaciju kad se muci a rezultati ne dolaze, kaj ne?

sad se gledam, danas na tenisu, jedva potrcim kolko mi se sve trese. ajde dobro, cice su mi preogromne a tako dobar grudnjak nemam, ali ima tu i drugog sala. i trbuh mi je nekako ostao napuhnut nakon drugog poroda, kao da mi je usao balon kad je k. izasla :? .

pokusavam se vise orijentirati na sirovo, skuzila sam recimo kad doruckujem taj sok da me cist fino zasiti na par sati. problem je u tome kaj onda pregladnim i potamanim kisu isusovu hrane za rucak.

a o slatkom i slanim ribicama da ne pricam, cim se sjetim da ih imam u frizideru pretvaram se u mister hajda, pogotovo kad klinci spavaju pa mogu pojesti jedan jedini obrok bez da netko urla ili skace po meni ili prolijeva ili da hranim dvoje i sebe istovremeno......

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja sam primjetila da što idem starija kile sve sporije i sve teže idu s mene. prije je bilo dosta 5 dana bez večer i otišle bi 2 zimske kile. poslije bi malo pripazila sa slatkim i ne bi se ništa vratilo nazad do slijedećeg Božića. nije to bila neka manekenska linija, ali ja sam bila zadovoljna (165/60). prošle godine mi je trebalo 3 mjeseca aerobic 3x tjedno za 3 kile. a te izgubljene 3 su se vratile u prva 3 tjedna trudničke gladi.

trenutno imam opravdanje za debljinu, a što će biti poslije, vidjet ćemo.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

još bi to podnijela da imam kome ostaviti G da odem na pilates 2x tjedno, baš mi fali vježbanje.
    prije trudnoće sam duuugo imala 48, a oko 50-52 kad sam ostala trudna.
    i nisam se udebljala od trudnoće nego zato što sad više jedem, a manje se krećem (tu ne računam trčanje za trogodišnjakinjom)
    ja imam 167/58 kg - NE smatram se debelom! Znači 1 cm sam niža od tebe i imam 1 kg više od tebe - a ti si sebi debela. Hm. :/ ... najradije bi da se nadjemo i odmjerimo! Pogledima.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    stvar je u tome kaj se ja cist fajn krecem. i nista. i onda kad sam vozila bicikl svaku vecer 2 mjeseca (i to najmanje 30 min, a u prosjeku 40!) i smanjila hranu--i opet nista. covjek jednostavno izgubi motivaciju kad se muci a rezultati ne dolaze, kaj ne?
    totalno te razumijem, ali nismo brate mili za mjesec dva tri - ni nabacile tolike viškove, kaj ne? ne ide to samo tako.

najteže je na početku i to ne bez razloga. stvar je u tome da se prvo "tope" masne naslage inzutra, koje zapravo obavijaju organe (a te su i opasne po naše zdravlje). tako da, imaš osjećaj da se ništa ne događa a zapravo se i ne vidi.

mislim, ja fakat mogu govoriti iz svog iskustva. mjesecima ništa, ni grama, pa onda 2 kile dolje, pa pojačam teretanu pa sve stoji (jer se mišići grade, salo topi ali mišiči su teži.. ma ono, demotivirajuće ako samo gledaš na vagu). ali meni su odjednom hlače dobro stajale (na 72 kg)

i tako. al činjenica je da ne bih sad imala 63 kg da nisam odlučila jesti kruh samo i jedino ujutro, ručati zdravo, zajedno s dečkima (nisam kuhala niš posebno sebi i njima) i jela sam manje nego što bi oči htjele večera njente, nada, niš. slatkiši jako rijetko i isključivo ujutro. ali svakih par dana malo oblinije klopaš, da se organizam ne osjeća kao u konc logoru i sve nekako lagano ide.

htjela bih samo reći da se nisam odrekla ničega krucijalnog, niti živim kao da nemam nikakve gušte, kao što se da iščitati u nekim postovima gore. stvar je najviše u doziranju a to nam je najteže priznati.
    kad sam krenula tj kad sam smanjila količinu hrane (koja faat nije bila potrebna ali me "zvala" - tipa 3 šnite namazanog kruha za doručak, voćni jogurt i kava s keksićem ) imala sam nekakvu vrstu krize skoro dva tjedna. prvih dana mi se i mantalo, ali za dva tjedna organizam je shvatio poruku i više nisam bila slonovski gladna.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Tiwi- točno, ja sam protiv dijeta, mislim da je sam dr.Oz kod Opre govorio protiv dijeta (nije da je on sad neki Bog ali čovjek se zaista razumije u zdravu prehranu i medicinu) - on je rekao da treba promijeniti stil života - cjelokupan stil života a onda i prehranu ali ne u smislu dijete - nego uvesti zdrave namirnice, izbaciti bijelo brašno/rižu/šećer - puno vode, voća, povrća, kretanja, a opet ak baš hočeš čevap/krafnu - pojedi, ne treba patiti no s vremenom kad uvedeš takav stil - sve te manje privlači masna krafna i masni čevap. Više te privuće neka palačinkica od crnog brašna ili bijelo meso na žaru sa začinima...... jojjjjj sad bi jela.
    I da - doručak ne preskakati nikad.
    Ma sve znate samo vam se ne da jel tak. I svi bi rezultate odma. Znam.

Tiwi - kakav ti je to prekrasan tekst dolje u potpisu! Preslatko! Jel to stvarno dijete reklo? joj kak cakano

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam deblja(iako ne debela) jer sam lijena,ne držim do obećanja prema samoj sebi i jer mi je hrana nažalost jedno od većih zadovoljstava u životu. Voljela bih npr sada otići u Benetton i obnoviti garderobu,ali nemam novca pa ću zato zagrabiti pet žlica linolade da me malo utješi.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

potpisujem tiwi..istu stvar sam i ja napravila..jedem sve ali manje..
    mikkic, kuzim i tebe..i ja volim da se rezultati vide odmah a ovo kaj radis sa sokom i pregladnis, tu je kljuc..ne smijes dopustiti da se boris protiv slonovske gladi jer naravno da si onda mr. hyde...nego ono gricni nes..popij sok, pa za 2 sata pojedi vocku ili zobenu kasu ili musle i onda ces za rucak biti ok i neces smazati sve..a one ribice i slatkise nemoj vise kupovati nikome ja bi bila zlocesta i ako ja sebi ukidam onda bi ukinula i njima bar prvih mjesec dana dok se organizam ne privikne, kasnije ti te slane ribice kak kazu cure nece ni pasti na pamet..uff, i ja bi onu tvoju palacinkicu (ako imas vremena posalji pp kak je radis, ja isto radim ali imam dosta problema s okretanjem..jako su mljackave)
    i ja da imam u frizideru kinder bueno bio bi moj ali s obzirom da nemam lijeno mi je ici do ducana samo po cokoladu..i tako kilice idu dolje

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam taman, ja sam jako lijepa, recesija je ali mi je pun ormar stare odjeće koja sve ljepše na meni stoji. Ma ja sam super! Zadovoljna i seksi.
    Višak kila - nemam ali da imam - opet bi taman bila.
    a kaj ja mogu kad sam si ko cukorek

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kaj s palacinkicama? JA radim najbolje - ak neko tvrdi suprotno - na palacinka dvoboj sa mnom - pa ko pobjedi pojede sve!
    Ovo je moj rec: 3 jaja, 3 žl. vel. bijelog šećera ili 4 vel. žl. pravog smeđeg šećera od Enciana npr (500 g cca 12 kn), malo soli i to dooobro izmutiti - 2 min. Zatim dodam oko 10-12 vel. žl. crnog brašna i uključim mikser na najmanje i dodajem odmah mlijeko (koza ili krava) i lagano mutim dok smjesa ne bude jednolična bez gruda a opet podosta gusta - onda to mutim na najjače oko 3 min i onda na kraju dodam još mlijeka i za kraj malo kiselice - od oka oko 1-2 dl. I kad je smjesa fina tekuća - ne pretekuća - pečem činke na tavici na ulju na jako laganoj vatrici jer su onda bolje nego kad je jaka vatra.
    Domaći đem gore i to je to. Family happy!

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pratim, upijam 8)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

kako se izračuna taj index?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

još samo ovo i oprostite na off top - najbolje su kad su na laganoj laganoj vatrici pa onako dobe kao mrlje po sebi - kao krugove - meni to izgleda ko ona kravica što ima mrlje tamne pa onda i te čickice zovem - kravlje!
    I da - moraju biti tanke cinke - nikako debele jer nisu tak fine.
    Ma treba si čovjek priuštiti zadovoljstva - razumno i ne treba savjest peći zato! Bolje palačinke peći.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa
    kaj s palacinkicama? JA radim najbolje - ak neko tvrdi suprotno - na palacinka dvoboj sa mnom - pa ko pobjedi pojede sve!
    Ovo je moj rec: 3 jaja, 3 žl. vel. bijelog šećera ili 4 vel. žl. pravog smeđeg šećera od Enciana npr (500 g cca 12 kn), malo soli i to dooobro izmutiti - 2 min. Zatim dodam oko 10-12 vel. žl. crnog brašna i uključim mikser na najmanje i dodajem odmah mlijeko (koza ili krava) i lagano mutim dok smjesa ne bude jednolična bez gruda a opet podosta gusta - onda to mutim na najjače oko 3 min i onda na kraju dodam još mlijeka i za kraj malo kiselice - od oka oko 1-2 dl. I kad je smjesa fina tekuća - ne pretekuća - pečem činke na tavici na ulju na jako laganoj vatrici jer su onda bolje nego kad je jaka vatra.
    Domaći đem gore i to je to. Family happy!
    dobro je to i sa jednim jajetom i bez šećera, ako već pričaš 8)

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ma može - nije da ne može. Hoću vam još reći da je vrlo važno i zapravo najvažnije - ono zračenje iz (ne palačinke) -nutra! Primjer - na poslu kolegica 43 g, manja, odeblja - cca 160/85kg - al ona je prelijepa, seksi, nasmijana, zrači žena seksepilom i ljepotom a i vrlo je živahna - ne znam ali izgleda zdravo i ona kaže da se super osjeća, drugi primjer je iste god, ista visina i kilaža ali totalna suprotnost u svemu ostalom - tak da.....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Našla sam, trebala bih skunuti 3 kile da mi index bude ispod 25, tj. da nisam overweight. Taman one 3 kile koje sam dobila od kada sam se vratila na posao.
    Grrrrrr.
    Volim papati, ali evo, zadnjih 2 mjeseca stvarno pazim, ne jdeme junk ujutro kao do sadfa, izbacila sam peciva, štrudlice, buhtlice i lisnata a prešla na zdraviju hranu. Jedino što nikako da prestanem je jesti navečer a to me puno košta!
    Ali već skoro 2 mjeseca se furam na bajsu skoro svaki dan po sat vremena i osjeća se boljeeeee!
    Još malo i doći ću ja do rezultata!

Nego ima jedna misterija.
    Ima jedna cura, koja je na očigled višlja i jača od mene, a ima manje kila od mene! :shock: :? . Kako je to moguće???

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imas teze kosti ili vise misicne mase koja je teza
    a cinke cu svakako probati, samo ne stavljam secer..zapravo curke, probajte rizin slad, ne za palacinke ali za caj i slicno..jedini je polisaharid i najzdraviji...ja ga jedem u zobenoj zlicicu..jako fino mislim da je ovo preraslo u topic hranoljubaca

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kada odlucim smrsaviti mrsavim, imala sam fazu debljine prije trudnoce i u trudnoci, prvi put sam skinula 25 kg , a i ovaj cu put.
    moj recept je jako jednostavan i samo se tako mrsavi a da se kile ne vrate, povecati kretanje i smanjiti hranu.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

crkavam na naslov teme, pa sam se morala malo javiti (u zadnje vrijeme sam i ja nabila par kila viška pa me možete malo primiti ).

I potpis na Tiwi, s tim da nemam vremena pročitati sve postove.

Još je nešto bitno: ljudi se danas masovno debljaju jer jedu puno gotove i polugotove industrijske hrane. Ne želite ni znati što je unutra. Previše se jede ugljikohidrata, previše tetramasnih kiselina, poremećen je odnos omega 3 i omega 6 masnih kiselina. I tako dalje... Prehrana nam je potpuno poremećena, treba se malo informirati, a ne nasjedati konzumerizmu i trovati se aditivima i pesticidima a zatim se ubijati dijetama i iscrpljivati organizam. Sve je to skupa sasvim krivo postavljeno.

Treba maksimalno smanjiti unos hrane iz dućana, kao i životinjske proizvode iz masovnog uzgoja. A i povrće je bolje imati iz vlastitog vrta. I imati uredne i izbalansirane obroke, plus malo vježbe i kretanja. Samo, danas smo svi organizirani sasvim suprotno. Netko ne može, a nekom se ne da. I evo odgovora na pitanje.

ps. DiLala opake su ti palačinke :shock: koliko ono žlica šećera??? Ja ih neću raditi, cijela obitelj bi mi dobila po kilu svaki put

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kaj to puno šečera? Pa ispadne oko 20-tak palačinka, meni nisu jako slatke.
    Potpis pomikaki - za sve ostalo što si rekla.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    kako se izračuna taj index?
    tu se moze izracunati

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

i ja sam debela :D
    BMI 26,99 8)
    u svoju obranu mogu reći da sam uvijek bila debela, samo nikad ovoliko, tako da mi se nekadašnja "debljina" čini kao happy days
    na svoju sramotu mogu reći da uopće nisam tako debela koliko smeća pojedem u jednom danu, prestrašno nešto

imam nekakvu oralnu fiksaciju, stalno moram nešto žvakat, prije sam to cigaretama rješavala, sad nikako da se prebacim u taj zdravi mode

pišem da se motiviram

i da. kad bih mršavila, uvijek je bilo na isti način - prepoloviti obrok i piti litre i litre vode. pila bih ju na slamku jer bi mi se počelo povraćati od nje koliko bih ju pila

Stranica 2 od 6 PrviPrvi 1234 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •