ja bih se mijenjala za tvoj BMI!!betty blue prvotno napisa
![]()
ja bih se mijenjala za tvoj BMI!!betty blue prvotno napisa
![]()
Za famozne "teže kosti" sam pitala jednog dr. i to ustvari navodno ne postoji.lore prvotno napisa
Za više mišićne mase se slažem, tu su več razlike.
Tu sam, malo vas čitam, BMI, mi je u normali, ali bilo bi zgodno da skinem nešto šlaufova.
ma meni bi bilo svejedno koliki mi je bmi kad bih se bar osjećaja mršavo...bucka prvotno napisa
a to će se dogoditi nikad
to je onaj osjećaj kad probaš neku haljinu a nije te strah da će popucat na tebi :/
sad si ne kupujem nšta od robe jer ću kao smršaviti![]()
a ne kupujem jer ne mogu ništa obući, buaaaaaaaa![]()
![]()
od poroda sam izgubila samo 4 kg (al me tješi da je na porodu otišlo 12)
ja se volim modirati a ne mogu to ovakva....ahhh
mikka, ti si sama s djecom u stanu, jel tako?mikka prvotno napisa
ribice i slatko pretpostavljam ne kupuješ zbog djece.
onda ih nemoj kupovati. uopće. točka.
ako ih nema, nećeš ih ni jesti.
tiwi, kako bez večere? kako, kako kakoo?
mene kruh iza 20h ubije. a baš što ti kažeš, budem slonovski gladna.
a normalno jedem kroz dan :/
pa porucas pa par sati kasnije koju vockicu pa navecer jogurt i recimo sad je sezona paradajza (vise trosi kalorija da se razgradi nego sto ga uneses)..i jos bolje kad osjetis da ti se jede a doma si s klincima u setnju, kino, na kavu s frendicama bla bla..samo da se misli maknu s velikog komada cokolade 8)
bitno je ne izgladnjivati se nego jesti kolko ti treba svaka 2-3 sata u manjim kolicinama..po mogucnosti ne jesti ugljikohidrate i proteine u kombinaciji, sve ostalo je ok..ja pojedem i banane i smokve..bas me briga, to je zdravo..ali ne pojedem 7 banana i kilu smokava![]()
sad tu ovako pametujem a do prije mjesec-dva sam jela vise od svih vas zajedno![]()
ovo i mene muči, navečer sam najviše gladna! :/melange prvotno napisa
ja isto ne znam kako bez večere
moj mali se prejeda navečer, (tako smo se nas dvoje dogovorili, onda spava cijelu noć), i onda kad zaspe ja uđem u kuhinju i vičem "Svu me je iscicao!" i otvaram frižider ko da će me deboleca uhvatit ako tog časa, jadna, ne pojedem nešto :/
evo sva se u nesvijest rušim
po Montiju se to rješava tako da se isforsaš najesti za doručak, i tako iz dana u dan, na kraju više nisi gladna navečer
ili završiš tako da se prežderavaš i ujutro i navečer 8)
Po zoni jedeš solidno za doručak i solidno za ručak (ali ne da se isforsaš) i male obroke između, i pred spavanje još jedan maaliivy prvotno napisa
(e tu treba biti karakter da se ne nastavi
), ali svi moraju biti izbalansirani - i to ugljikohidrati, bjelančevine i masti zajedno u pravilnim omjerima. Kad sam jela tako i bila na porodiljnom daleko od dućana s čokoladicama imala sam liniju iz snova (koliko se to može reći u mom neproporcionalnom slučaju). Sad se pokušavam dovesti opet u red...
ja valjda nikad u životu nisam jela poslije 18-19.00 - ne zato jer sam se natjerala nego mi ne pada na pamet - ne znam kak, ponekad i budem možda gladnička ali mi se ne da i na što god pomislim od hrane - nije mi to to i tak odem praznog želuca spat.
Kod nas nema večere i ne zna se što je to . večera????
E sad - tak je i prije kod mojih roditelja bilo - obavezan obilan doručak, ručak, popodne voće i može koji kolačić, palačinka ili salatica i sl. i to je to - i ta mi je navika ostala. Djeca moja ponekad pojedu nešto od žitarica i to bude oko 18-19 sati ali ja ništa.
Još imam običaj da poslije tog popodnevnog obroka počistim kuhinju generalno - sve radne plohe su čiste, pospremljeno, štednjak blista, sudoper suh i blista - i aj sad ti to maži ak se usudiš! Može vam to biti isto neki trik. Znam u šali poslije 18-19.00 reći: "Kuhinja je zatvorena".
Evo ja 7 meseci nisam jela hleb!
Znaci, moze se...
Meni je brojanje kalorija jako pomoglo jer sam npr. skapirala kako u rucak stavljam previse ulja, makar je ono uvek hladno cedjeno, maslinovo, ipak su tu kalorije.
Sad lepo imam onu mericu iz pekaca, za tablespoon, i stavim u varivo 1 do 2 tsp ulja, zavisi od kolicine koju kuvam.
Naravno da se oseti razlika.
Kad kuvam recimo palentu, ne stavim masnocu, to isto smanji broj kalorija.
Meso pecem iskljucivo u kesama za pecenje, sa 0 dodatne masnoce.
Rizu kuvam samo na vodi...
A voca jedem dosta, cak jedem i banane, nisu ni one bas tako kaloricne koliko se misli, samo sto su nezgodne zbog GI, ali ko ima stabilnu glikemiju, nema veze.
Da, i supe recimo jedem, tj. pijem bez testenine...
Corbice sve s minimumom ili bez ulja...
I tako...
Jedem 1550kCal i to je stvarno ok za normalan zivot i skidanje kila.
I pesacim stvarno mnogo, znaci po nekoliko sati dnevno, bez preterivanja!
Skinula sam premnogo kg, a u super sam kondiciji i nista mi ne fali od hrane. Zvuci idealno, zar ne?
E sad, mozda se neko plasi brojeva i merenja, pa bi friknuo vagajuci i mereci sve, ali mene to relaksira jer imam potvrdu da sve radimo kako treba, i da rezultat sigurno ne moze da izostane.
Ako izostane, nesto sa zdravljem nije ok (kao sto mi se i desavalo kad sam bila u hipotireozi).
ja prakticki uopce ne jedem kruh, a deeebeeelaaa!!
jedem zato sve drugo!! :/
može, može odmjeravanje u spomenutim topićima i vrućim hlaćicama.DiLala prvotno napisa
evo izračunala BMI 20,2. ni po njima nisam debela.
hm, bit će da je problem u mojoj glavi ( uz malu potporu MD koji voli izrazito mršave žene - s onih 48 kg sam po njemu bila taman)
gitulja - problem definitivno nije u tebi, nisi debela i gotovo. Možda je tvoj d. zaljubljen još u tebe - u ono što si nekad bila -a igrom slučaja bila si mršavica, budi sigurna u sebe i svoj dobar izgled i nek se opet zaljubi u tebe - zavedi ga i shvatit će da si taman za njega.
I ja sam imala 48 kg - brrr ne ponovilo se!
na 48 se ni ja nikako ne bih htjela vratiti. htjela bih skinuti 1-2 kg, onda sam si taman.
sa 48 mi je bilo teže pronaći odjeću, jer kod nas do prije par godina nisu držali br.34.
kad sam zadnji put bila kod gin. na pregledu čovjek mi je rekao, onako iskreno, da sad napokon izgledam normalno![]()
bucka prvotno napisa
legendo
![]()
kužim, imala sam takve faze poslije poroda s Patrikom.
I onda sam skinula kile. Ali tada je vježbanje izostalo i na moru sam sa 65 kg izgledala simpa mama ali onako mekana, lelujava, bucmasta. A ovo ljeto je u jednom trenutku isto bilo 65 kg pa sam izgledala puno bolje, zapravo zato što je i sala u biti manje. Jer su mišići teži od špeka (nema to veze s kostima, kako je netko već i rekao). I ok, još sam imala trbuha, nije ni čudo jer sam niska a nosim sloniće u trudnoćama (4 i 4,300) pa mi je trbuh recimo nakon poroda bio 110 cm, na početku "režima" s vaganjem, vježbanjem, prehranom i mjerenjem 89 cm. Sad više ne govorim trbuh nego struk
jer sad već pomalo tako i izgleda.
Slažem fotke na jedan album u fotkiju pa ću vam dati link da škicnete, ziher ima onih koji misle da uopće nisam bila debela. A majke mi jesam.
Kli Kli - super je to. I Anita AZ je tako imala dobar ritam skidanja kila. Ja sam pak totalni mujo za brojanje, odbijaju me brojke (osim onih koje zapisujem - kilaža, mjere, datum).
Ali sam skupila u životu primjenive stvari od Montignaca iskombinirala ih tako da meni i mojoj obitelji odgovara i napravila svoj (kako ga zovem) režim. Ak hoćete mogu ga napisati, okvirno, kroz dan, kako i što. Pa možda nekom pomogne.
melange - pitaš kako bez večere. Uh, pa bilo je teško al velim ti - dva tjedna su dovoljna da se organizam navikne na bilo koju promjenu. Moja 2 tjedna su bila pakao, ali vrijedi malo izdržati. Sad jednostavno nisam ni gladna. ALI - ako jesam, ne gladujem, jer organizam nije baš najpametniji pa kad bi gladovala, pamtio bi mi to kao nešto loše i opasno, pa onda kad bih pojela mrvicu više, ne bi bio sretan nego bi to samo spremio za svaki slučaj (ponovne gladi).
Tako da, od franciza preuzmeš onu - svakih nekoliko dana jedeš sve što voliš u malo većim omjerima, onako - da se izguštaš.. Otišla sam od večere. Činjenica je da večera nije potrebna i onda kad sam večerala ujutro sam bila gladna. Kad se to izbaci, ni jutra više nisu tako gladna.
zapravo je loše leći spavati gladan
smije se jesti večera, ali ako se večera, onda se naravno ne prejeda i obavezno se ne jedu ugljikohidrati, ali se mogu jesti proteini..može se primjerice pojesti posnog sira koji je niskokaloričan, a dosta zasitan sa malo povrća
super tiwi, ako ti se da napisi okvirno sto jedete...mozda maznem koju ideju![]()
Potaknuta linkom i ja sam se mjerila.Srećom,samo sam debela,ali ne i pretila.bucka prvotno napisa
![]()
Ja sam mislila da to znači jedno te isto - ono, da je "pretila" fini način da mi netko kaže da sam debelaSrećom,samo sam debela,ali ne i pretila.![]()
![]()
i ovdje:bucka prvotno napisa
http://www.coolinarika.com/kalkulato...-tjelesne-mase
lore prvotno napisa
ako pomogne, super!
Evo:
ujutro prije svega popijem 2 kapsule ribljeg ulja s čašom c vitamina.
nakon nekog vremena nekaj doručkujem. ne prežderem se al bome ni ne pojedem samo keks i kavu.
ručam kako treba, ali pazim da je to bar 5 dana u tjednu dobra hrana. tipa: riža, preprženo (često smrznuto jer ima super kombinacija) povrće, onak na brzinu da je hrskavo, malo pred kraj podliješ i bude dobar umak. u to često ubacim pileće bijelo meso (zapravo to najčešće jedem, ali cca 2 puta tjedno mora biti i crveno meso) na kockice i stvarno bude fino. salate koje hoćeš. ja u niš ne stavljam ulje i ocat osim u zelenu. (moji su znali paradajze pouljiti)
večera, tj zadnji obrok - obavezno do 18 eventualno 19 sati.
kruh samo ujutro.
između obroka ponekad pojedem al samo ako me traži, nešto, neskafe i keksiće ili voće ili sladoled..
navečer kasno, može bambus, crno vino, čaša piva. može i bez toga, dapače, al neće se dogodit strahota kao sa sendvičem
e da, povremeno uzimam kapsule kaktus dijete poslije ručka recimo. a na moru sam pila tijekom jutra kapsule jabučnog octa, on je genijalan za čišćenje orgaznizma i kao i riblje ulje, rastura celulit
svakih nekoliko dana (ja prakticiram jednom do dva puta tjedno) jedem malo više za ručak recimo, odnosno, dozvolim si veći unos kalorija, kako bi organizam bio naviknut na njih te i dalje u dane kad jedem manje kalorija - trošio špek jer u suprotnom, manje troši jer se navikne na manje kaorija, pa kad pojedeš više, fino to pospremi.
nije nikakva mudrost, ful jednostavo, treba se samo odviknuti od kasne klope, kruha po danu, kombinacija tipa pomfrit i pohano i tak..
ovo moje ide dosta polako, al ide, ostaje i to je bitno.
i nisam izbacila rižu nego jedemo basmati, nisam izbacila bijelo brašno ali od njega jednom u 10 dana napravim domaće "njoke" tj žličnjake, ili palačinke (ali samo 2 jaja, pola litre mlijeka, malo vode, malo soli i prstohvat šećera, malo ulja). svakih cca 2 tjedna poham meso, ali na pariški i "obrišem" masnoću tako da šnicl stavim na papirnati ubrus. s piletine skidam kožu, ne jedemo carsko meso ali vratinu da- tjesteninu kombiniram (zbog djece ne jedemo isključivo integralnu jer je za njih "prebrza" pa miješamo s običnom). krumpir jedemo dosta rijetko. i vrlo rijetko je to pomfrit ali kad poželimo, nije frka. juhe, domaće, s puno povrća i malo mesa, ponekad i bez mesa. skoro svaki dan. tako da je juha i odlična večera.
nego, ja sam se zapravo počela jako truditi da hrana koja bi meni trebala biti glavna, bude mojima zanimljiva i fina. to nam je puno pomoglo, svi uživamo.
kolači su dobili cipelicu i ne pečem ih baš često. jedemo ih samo jednom tjedno, obično nedjeljom.
išla sam i ja izračunati, prvo sam upisala obrnuto kg pod visinu a cm pod težinu, pa su mi objavili da sam opasno gojaznaM&A prvotno napisa
šteta što nisam povjerovala jer bih od sutra bila na dijeti (valjda prvi put u životu, ne što nikad nije trebalo nego jer sam slab karakter)
Onda sam skužila u čem je stvar i sad mi je bmi 23,92 i normalno sam uhranjena![]()
Malo šteka taj indeks - meni kaže da mi je idealna tjelesna masa![]()
Je, je...
ja takve stvari uopce ne racunam dok nisam zadovoljna odrazom u ogledalu...isto vrijedi i za vagu koja je sto se mene tice drzavni neprijatelj br.1![]()
tiwi super za popis..nisam nis od toga jos pila (riblje ulje, kaktus itd..) ali vise manje slicno radim..bas me zanima taj tvoj safticrazmisljala sam i o herbafastu kao opciji samo jos dojim pa nis od toga, frendice su skinule cudesa s tim, kazu da im zatvori apetit..
Ja po BMI spadam u normalnu težinu, a imam 8 viška.
I kaj sad. Ništ. Nemam više 18 nego 15-tak godina više. Trudnoće ne računam u nijma se nisam zdebljala (nakon mjesec dana od poroda nosila stare traperice).
A zašto bi svi morali biti mršavi. Ak voliš svoje tjelo i kile i ti si lijepa. Sve je stvar psihe. Ak vam smetaju kile treba se pomučiti da ih se i skine. Nikakve čudotvorne dijete. Samo manje jesti i ne kukati i gurati glavu u frižider i špajzu. Ja u jednom perodu odlučila sam smršaviti. Jela sam sve samo sam porcije smanjila za 1/2. I nakon 2 mj skinula 10kg.
A sad sam ugodno popunjena i ne smeta mi. Kad me pitaju kaj si trudna a je ne samo sam se zdebljala.![]()
Pa nemremo svi biti mršavi.
Kupujem komplet u IH i gledam tražim broj a prodavačica mi nosi 38. :? ja pa ja u to ne stanem. Probajte i stvarno taman. I pitam ja prodavačicu kakve to brojeve imate a on a mrtvo hladno za normalne ženske.
Ovo za brojeve je inače živa istina, ja sam si sva ponosna kad u IH ili Vartexu stanem u 38.zvjerka prvotno napisa
![]()
Ja kad sam doma, na moru itd. ja samo trpam.. Sreca pa radim i tamo ne stignem bas jesti i to me spasava. Nisam debela.. par kg viska za koje ja mislim da su viska me stvarno nikako ne mogu staviti u tu kategoriju..
No ono sto me potaknulo da se javim je pitanje o izgovorima za ne vjezbanje. Meni je totalno ne vjerojatno koliko smo mi u stanju izgovora smisliti, samo da ne krenemo. Proslu zimu/proljece sam se stvarno trudila redovito vjezbati. Planirala sam i tijekom ljeta (samo zato jer ZNAM koliko mi je tesko krenuti nakon pauze), no poslozile su se stvari tako da su mi treninzi bili neizvedivi. Ja sad trebam krenuti opet, i ja evo vec 3. tjedan SVAKI DAN imam neki izgovor da ne krenem. Kao da ce mi u najmanju ruku tamo ruke cupati kad dodjem, kao da ce mi krv liti. Prekjucer sam zaboravila ko na smrt, sinoc sam bila umorna, zivo me zanima sto cu danas smisliti :/
I nevjerojatno mi je to, taj mehanizam koji se brani od vjezbanja. Mozda nam je to nesto genetski, od nekih predaka.. ono ocuvanje energije ili vec nesto takoZnamo da ce nam to ciniti dobro, znamo da je to zdravo za nas, znamo da cemo se poslije osjecati dobro, da nas nece ledja boliti itd.. i svejedno se opiremo kao da cemo u najmanju ruku tamo umrijeti? Zasto pobogu!? :?
Ja pečem palačinke samo od polubijelog brašna i zobenog mlijeka i dodam malo kurkume za boju. Premažem karobelom, ili maslacem od lješnjaka..Ne bi uopće skužili da nema jaja ni k. mlijeka..
tako i mi, nemamo ništa ispod tipa 850 u kući i kad jednom tako kreneš, nije ti bijelo brašno ni ukusnoDijana prvotno napisa
a što se vježbanja tiče, slažem se da je teško krenuti, no vrlo brzo postane ovisnost (hvala bogu)
Ja kad sam doma, na moru itd. ja samo trpam.. Sreca pa radim i tamo ne stignem bas jesti i to me spasava. Nisam debela.. par kg viska za koje ja mislim da su viska me stvarno nikako ne mogu staviti u tu kategoriju..
No ono sto me potaknulo da se javim je pitanje o izgovorima za ne vjezbanje. Meni je totalno ne vjerojatno koliko smo mi u stanju izgovora smisliti, samo da ne krenemo. Proslu zimu/proljece sam se stvarno trudila redovito vjezbati. Planirala sam i tijekom ljeta (samo zato jer ZNAM koliko mi je tesko krenuti nakon pauze), no poslozile su se stvari tako da su mi treninzi bili neizvedivi. Ja sad trebam krenuti opet, i ja evo vec 3. tjedan SVAKI DAN imam neki izgovor da ne krenem. Kao da ce mi u najmanju ruku tamo ruke cupati kad dodjem, kao da ce mi krv liti. Prekjucer sam zaboravila ko na smrt, sinoc sam bila umorna, zivo me zanima sto cu danas smisliti
I nevjerojatno mi je to, taj mehanizam koji se brani od vjezbanja. Mozda nam je to nesto genetski, od nekih predaka.. ono ocuvanje energije ili vec nesto tako Znamo da ce nam to ciniti dobro, znamo da je to zdravo za nas, znamo da cemo se poslije osjecati dobro, da nas nece ledja boliti itd.. i svejedno se opiremo kao da cemo u najmanju ruku tamo umrijeti? Zasto pobogu!?
ja znam izgovor za danas![]()
![]()
![]()
![]()
suze lipte l-i-p-t-e![]()
![]()
![]()
Nevjerojatno ha.. to nije genetski nesto sto nas sprecava.. to se svemir slaze da ne vjezbamo. Jel se to samo meni cini?![]()
ma ja mislim da je i genetski
i obrnuto genetski
ono ako ti mati vježba i trči i tebe je tjerala ko dijete tvoj gen se s time ili slaže ili duboko odbija.
evo po sezonama kako ja funkcioniram:
meni se nekad fakat trči i vježba, rolala bi nisam dugo. i badmington reket koji stoji ispod kreveta (da ne smeta po stanu) čini se jako privlačnim al brate mili taj snijeg nikako da prestane. ma na proljeće ću.
na proljeće imam tako puno obaveza i pripremam se psihički za vježbanje. čak i kupim neku spravu (eno ga orbitrek me prijeteći gleda zaguran IZA kauča, a na njega naslonjena lopta za vježbanje, a ispod vire dvije bućice za čije korištenje naprežem mišiće jednom tjedno - kad brišem prašinu oko orbitreka pa ih mičem ustranu).
ljeto je...sunce sija
odem na more i trčim 5 dana ujutro (mogu ja to, mogu ja to, mogu ja to, baš mi je dobro, **** to) i zaključim da nikakve vajde od trčanja to je samo glupost i besmislica uostalom imam krivu kičmu i ne smijem se previše naprezati trčanjem. odoh otplivati malo. ajd dobro nakon što sagradim šonbrun od pijeska.
sad u jesen kontam: pa sezona badića i minjaka je na izmaku, ma šta na izmaku obući ću jaknu i plitke čizmice sutra. budem upisala neki aerobik. to se čini zgodno za po zimi.
komentar - nepotreban
Vaš indeks mase tijela: 21.30
Stupanj uhranjenosti: Idealna tjelesna masa
Idealna tjelesna masa: 65.00
Stupanj uhranjenosti
Odnos između stvarne tjelesne mase i idealne je stupanj uhranjenosti, koji možemo definirati indeksom i opisom:
Indeks uhranjenosti: 89.23
Opis stupnja uhranjenosti: Mršavi
Jel mi može netko objasniti što mi je napisao kalkulator.
Prvo imam idealnu tjelesnu masu, ali mi je stupanj uhranjenosti mršav.
???
a kako se ti osjećaš?NetkoMiOteoNick prvotno napisa
![]()
Mršavo i mislim da bi se jako lijepo osjećala da dođem do 65 kg - kako kalkulator kaže da je idealno.mamma san prvotno napisa
Mene ubije prejedanje. Oduvijek sam navikla jesti što god mi paše u velikim količinama, no uvijek sam se i aktivno bavila nečim.
A sad samo jedem i sjedim.
Inače to s kilama baš i nije mjerodavno. Moja idealna težina je 67-70kg, zaista sam preodlično izgledala s tom težinom (jest, skromna sam).
A u vrijeme kada sam bila u najboljoj tj. kondiciji i intenzivno trenirala, imala sam 76, 77kg - skoro kao i sad kad sam debela. jedino što sam tada bila 2 konf. broja manja (i širih ramena nego MM koji je inače građen kao ormar)
Ja sam po tom njihovom izračunu pothranjena :/ a nisam...
s obzirom da sam podosta starija od svih vas, čast izuzecima (štafetu predajem odmah), i da tijekom svog odrastanja sam bila mršava / pa vitka / ma izuzetno sportski građena i vitka / pa trudna / pa fljljklljasdkfjao .... reći ću sljedeće:
1. borite se za svoje tijelo, kako god. Ali budite svjesne druge stvari: kako god se godine penju na gore, vaš metabolizam postaje sporiji, taloži se više špekeca i da ste najaktivniji ipak će vam trebati svakom godinom barem još 20% više aktivnosti i manje hranjive hrane kako bi zadržali "prošlogodišnju" brzinu sagorjevanja h. tvari u organizmu.
Ukratko, da su fizičke aktivnosti iste kao prošle godine, da ništa više ne jedete nego prije, bit ćete deblji. Mic po mic.
I vjerujte mi kad vam kažem da se sa 35 g. ovaj proces ubrzava. Rezultati su očigledni. Celulit samo čeka da se veselo izrodi na nogicama, guzi, trbuhu, rukama....
2. Budite svjesni da iza 4 banke, vaše tijelo stari i bora se. I da ako ste premršavi, izgledate stariji.
Iskreno mislim da ulazimo u PRETILU naciju, na žalost (uvijek sam bila ponosna što sam Hrvatica i što su žene oko mene prelijepe!!!), no isto tako je činjenica da starije žene mi nisu baš prekrasne kad su premršave.
i tu moram reći da ako sam (sama sebi) izgledala savršeno sa:
18 - 25 g. i 51 kg
26- cca 33 g. i 53 kg
34 g. sa 54 kg.
35 sa cca 55 kg
36 sa 57 kg
sad imam 43 i oko 62 kg i sebi sam bucmasta... mislim da bih bila ok sa 60 kg.
I još nešto:
što ste starije, više vam treba muke u sportu da formirate mišiće (vjeruj te mi, jako dugo sam se bavila sportom - plesom..cca 23 godine aktivno), a jako malo vam treba da mukom formirane mišiće izgubite (cca 2 tjedna aktivnosti koje ste vodili prije sporta).
Dakle, najbitnije:
pazite na hranu (ništa novo). Izbacite slatko (nekad se zasladite), izbacite suhomesnato, ne večerajte iza 18 - 19 sati (ako idete spavati oko 22 sata), imajte 5 obroka dnevno, 3 glavna i 2 pomoćna... ne jedite ugljikohidrate iza 16 sati i jutro započnite čašom mlake vode sa par kapi limuna ili žlicom jabučnog octa, i doručkujte voće...
Kruh uz ručak izbacite i jedite polako.
i svaki dan hodajte (ne s noge na nogu, već brzo i pri tom "držite" tijelo), vozite bicikle (ne sjedite na njima, već stojte na pedalama) i seksajte se ko blesave.
Uspjeh zagarantiran.
PS
Moram probat ono zadnje...![]()
Znači, uživaj, jedi pravilno i kreći se....osjetit ćeš sama kad si zadovoljna. I u tome je stvar.NetkoMiOteoNick prvotno napisa
![]()
Ovi indeksi ne služe ničem i nisu točni!
Moja visina 168 se, na žalost, mijenja. S tim da ne rastem....
Moj metabolizam se usporava i dobivam bore. Treba ih popuniti.
Prirodno je da moji mišići postaji žmehki... i normalno je da ću "normalnije" izgledati sa višom kilažom u odnosu na prije.
Osluškujte sebe. Ne gledajte oko sebe.![]()
jaa bi rekla da žderemo jer smo taj obrazac negdje usvojile ko prihvatljiv način liječenja frustracija i sistem nagrađivanja il tješenja.
Ja-doma, od mame, dileme uopće nema. Pokušavam to ne prenijeti na djecu i već dugo vremena imam frazove kad mama nudi M nagradu za pojedeni ručak- u vidu čokoladaili mu daje sladoled da ga nagovori da ode negdje s njom
![]()
Sva sreća to nije dugotrajan utjecj.
(svekiji su još gori, njima je isto ručak il kutija keksa-šta sad, važno da se natrpa--al to nije tema ovdje, samo sam ja malo frustrirana)![]()
dakle, jedemo jer nam je netko pokazao da će nam tako biti bolje![]()
Tiwi- potpis je divan, ne mogu vjerovati da je to izjavilo dijete![]()
Jedino što nisam još probala je jesti iz malog tanjura, tako da ozbiljno razmišljam o tome
tak mi vas je fora citat!![]()
ja necu rec da sam debela (mada mi to doma govore), necu ni spominjat taj sasavi bmi jer je presmijesno nizak, al da imam sala i mnogo nagomilanih masnih stanica, imam! jer kako opravdat opseg oko pupka 100!!!! strava.
a kako? (i to od jedne "anoreksicarke" prije)
pa lijepo. ne jedem puno u obroku, mada se znam pretrpat kad mi nesto finooo (stalno si ponavljam: do not overeat do not overeat, ali nis....) ali brljavim sa slatkim i ostalim glupostima, posebno mi je tesko 2-3 dana pred mengu. kao, namjerno si necu kupit auto i sve obavljam pjeske, ali ipak je to premalo kretanja. doma sam, kucanica il nekretnina i dosada me pojede. puno mi je vise odgovarao ritam kad sam radila.
montinjak mi je fakat super i prije ljeta sam se odlicno osjecala i bilo je pomaka...i odo na more....i ko da nis nije bilo. sveki i mama nakuhavale i nakuhavale, a jedan tanjur nisu dale oprat.
i onda kad vas citam, dobim krila....sad cu ja!![]()
e da, i super mi je sve kaj je mamma san napisala.
bas tako. ziva istina.
Zato što previše jedete. Točka.Zašto ste debele?![]()
Istina boli...![]()