ja se spremam raditi neke crlo slične (još se unutra doda kandirano voće ili žele), ali se bojim da je sve to preslatko.
300 g meda i 400 g šećera?
ja se spremam raditi neke crlo slične (još se unutra doda kandirano voće ili žele), ali se bojim da je sve to preslatko.
300 g meda i 400 g šećera?
meni uopce nisu preslatki, pogotovo bez premaza od stauba. E, kada stavis premaz onda je to to![]()
To sam zaboravila reći - moj sin je želio raditi oblike i ja sam dala - na foru nek propadne nekoliko za mir u kuhinji - i na koncu ispali super, čak i bolji od kuglica. Preporučam!AnneMary prvotno napisa
Pa ja ne mogu vjerovati, ko da sam neki tutlek za kolače. :/
Još se nitko nije javio da mu medenjaci nisu uspjeli, a meni eno stoji ogrooomna količina suhe i mrvljive (smrdeće) mase. Dajte recite mi što da napravim da se sve to poveže.
Izgleda mi kao da ima previše brašna, presuho je. Dok sam mijesila, polako je upijalo i nadala sam se da će se na kraju ipak lijepo povezati, ali ni nakon pola sata ručnog mijesenja (otpale mi ruke!!!) ja nemam smjesu kakva mislim da bi trebala biti (medenjake nikad nisam radila, ali svejedno pretpostavljam, iz iskustva).
Toplo se nadam vašoj pomoći do sutra ujutro, ovakva smjesa valjda može stajati. Neću je ni u frižider stavljati, da se mast još više ne stvardne.
mijesi vlažnim rukaka i vlaži ih sve dok ne povežeš tijesto
Vodom ili mineralnom?Ifigenija prvotno napisa
Meni su jako fini. Osim što su mi se neki raspukli. :?
I da, drugi put treba napisati loptice malih oraha jerbo su moji malo omanje kugle.
Mislim da ću ih išarati po vrhu čoko glazurom u šprici jer su mi ovako dosadni kad ih gledam na tanjuru.
Ali inače su stvarno fenomenalni!
Ja sam se poslužila običnom vodom jer mi se drugi dio tijesta načisto sasušio dok sam strpljivo čekala da moj sin radi svoje oblikeJelka prvotno napisa
- ali mislim da je i mineralna dobro rješenje...
evo ni ja nisam zadovoljna medenjacima, smjesa mi se previše stvrdnila, pa su i oni tvrdi.Jelka prvotno napisa
mislim da znam gdje sam pogriješila, ispravite me ako griješim, naime mm priskočio u pomoć i mješao smjesu na pari,pa se zagrijala više nego treba, jer da sam bila sma vjerovatno bi je skinula sa pare i tako ja u to dodala mast i sve pomješala sa ostatkom.
mislim da je tekući dio bio pretopao, jel moguće da je zbog toga?
Ja sam otkrila u čemu je kod mene bio štos.
Napravila od one prve smjese jedva polovicu, ispalo brdo medenjaka, ali dalje više nisam imala snage ni vremena. Nakon dva dana sam zaključila kak se smjesa ipak ne može tak dugo ostaviti pa sam ju bacila i napravila trećinu nove smjese.
Ovog puta sam puno duže držala med i šećer na pari, i puno se bolje otopilo. Dodala otopljenu mast kad se malo istemperiralo i odmah ubacila ostale sastojke. Nebo i zemlja u odnosu na onu smjesu od neki dan. Nisam morala vlažiti ruke, smjesa mekana... Ma u tren oka sam složila cijeli protvan.
Jedino je pokvarilo što mi je ostalo 3 min. duže u pećnici. :/