Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 101 to 111 of 111

Thread: fenomentastični medenjaci

  1. #101
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ja se spremam raditi neke crlo slične (još se unutra doda kandirano voće ili žele), ali se bojim da je sve to preslatko.
    300 g meda i 400 g šećera?

  2. #102
    Osoblje foruma Bubica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,700

    Default

    meni uopce nisu preslatki, pogotovo bez premaza od stauba. E, kada stavis premaz onda je to to

  3. #103
    mislava's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    na rubu pameti..
    Posts
    893

    Default

    Quote Originally Posted by Bubica
    meni uopce nisu preslatki, pogotovo bez premaza od stauba. E, kada stavis premaz onda je to to
    slažem se

  4. #104
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Quote Originally Posted by AnneMary
    mislim da ću i ja probat medenjake, samo imam jedno pitanje.
    znima me jel se umjesto kuglica mogu radit oblici s kalupima ili smjesa nije za valjanje?
    To sam zaboravila reći - moj sin je želio raditi oblike i ja sam dala - na foru nek propadne nekoliko za mir u kuhinji - i na koncu ispali super, čak i bolji od kuglica. Preporučam!

  5. #105
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Pa ja ne mogu vjerovati, ko da sam neki tutlek za kolače. :/

    Još se nitko nije javio da mu medenjaci nisu uspjeli, a meni eno stoji ogrooomna količina suhe i mrvljive (smrdeće) mase. Dajte recite mi što da napravim da se sve to poveže.

    Izgleda mi kao da ima previše brašna, presuho je. Dok sam mijesila, polako je upijalo i nadala sam se da će se na kraju ipak lijepo povezati, ali ni nakon pola sata ručnog mijesenja (otpale mi ruke!!!) ja nemam smjesu kakva mislim da bi trebala biti (medenjake nikad nisam radila, ali svejedno pretpostavljam, iz iskustva).

    Toplo se nadam vašoj pomoći do sutra ujutro, ovakva smjesa valjda može stajati. Neću je ni u frižider stavljati, da se mast još više ne stvardne.

  6. #106
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    mijesi vlažnim rukaka i vlaži ih sve dok ne povežeš tijesto

  7. #107
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Quote Originally Posted by Ifigenija
    mijesi vlažnim rukaka i vlaži ih sve dok ne povežeš tijesto
    Vodom ili mineralnom?

  8. #108
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Meni su jako fini. Osim što su mi se neki raspukli. :?

    I da, drugi put treba napisati loptice malih oraha jerbo su moji malo omanje kugle .

    Mislim da ću ih išarati po vrhu čoko glazurom u šprici jer su mi ovako dosadni kad ih gledam na tanjuru.

    Ali inače su stvarno fenomenalni!

  9. #109
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Quote Originally Posted by Jelka
    Quote Originally Posted by Ifigenija
    mijesi vlažnim rukaka i vlaži ih sve dok ne povežeš tijesto
    Vodom ili mineralnom?
    Ja sam se poslužila običnom vodom jer mi se drugi dio tijesta načisto sasušio dok sam strpljivo čekala da moj sin radi svoje oblike - ali mislim da je i mineralna dobro rješenje...

  10. #110
    AnneMary's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Posts
    1,230

    Default

    Quote Originally Posted by Jelka
    Pa ja ne mogu vjerovati, ko da sam neki tutlek za kolače. :/

    Još se nitko nije javio da mu medenjaci nisu uspjeli, a meni eno stoji ogrooomna količina suhe i mrvljive (smrdeće) mase. Dajte recite mi što da napravim da se sve to poveže.

    Izgleda mi kao da ima previše brašna, presuho je. Dok sam mijesila, polako je upijalo i nadala sam se da će se na kraju ipak lijepo povezati, ali ni nakon pola sata ručnog mijesenja (otpale mi ruke!!!) ja nemam smjesu kakva mislim da bi trebala biti (medenjake nikad nisam radila, ali svejedno pretpostavljam, iz iskustva).

    Toplo se nadam vašoj pomoći do sutra ujutro, ovakva smjesa valjda može stajati. Neću je ni u frižider stavljati, da se mast još više ne stvardne.
    evo ni ja nisam zadovoljna medenjacima, smjesa mi se previše stvrdnila, pa su i oni tvrdi.
    mislim da znam gdje sam pogriješila, ispravite me ako griješim, naime mm priskočio u pomoć i mješao smjesu na pari,pa se zagrijala više nego treba, jer da sam bila sma vjerovatno bi je skinula sa pare i tako ja u to dodala mast i sve pomješala sa ostatkom.
    mislim da je tekući dio bio pretopao, jel moguće da je zbog toga?

  11. #111
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Ja sam otkrila u čemu je kod mene bio štos.

    Napravila od one prve smjese jedva polovicu, ispalo brdo medenjaka, ali dalje više nisam imala snage ni vremena. Nakon dva dana sam zaključila kak se smjesa ipak ne može tak dugo ostaviti pa sam ju bacila i napravila trećinu nove smjese.

    Ovog puta sam puno duže držala med i šećer na pari, i puno se bolje otopilo. Dodala otopljenu mast kad se malo istemperiralo i odmah ubacila ostale sastojke. Nebo i zemlja u odnosu na onu smjesu od neki dan. Nisam morala vlažiti ruke, smjesa mekana... Ma u tren oka sam složila cijeli protvan.

    Jedino je pokvarilo što mi je ostalo 3 min. duže u pećnici. :/

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •