Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: kako oprati igračke?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno kako oprati igračke?

nisam mogla naći temu pa otvaram novu. oprala bih one plišane igračke za mobile,baby gim i sl. - smijem li to u mašinu i na koliko. Na njima je oznaka - ne u mašinu i sušilicu,ali bojim se da se ručno baš ne može oprati.Ne bih htjela ih uništiti ,da izgledaju "prožvakano".

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam takve igračke prala u perilici i sušila u sušilici, sve na najmanjoj temperaturi, ali sam uvijek išla s rizikom, da postoji mogućnost da se unište. :/

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

isto tako i ja, jedino sam iz igračaka koje sviraju uzela van mahanizam,
    a plastične i sl igračke perem u perilici za suđe....

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

i ja sam prala u ves masini, samo bih iskljucila centrifugu i osusila bi ih na zraku (jer nemam susilicu). al sam negdje procitala (ne znam tocno gdje), da se bakterije ubijaju i stavljanjem igracaka u zamrzivac.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    i ja sam prala u ves masini, samo bih iskljucila centrifugu i osusila bi ih na zraku (jer nemam susilicu). al sam negdje procitala (ne znam tocno gdje), da se bakterije ubijaju i stavljanjem igracaka u zamrzivac.
    Ovo za zamrzivač je istina. Ubija i grinje i sličnu gamad, ali meni je zgodnije oprati, ipak se onda i "odpraše".

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Ja sam takve igračke prala u perilici i sušila u sušilici, sve na najmanjoj temperaturi, ali sam uvijek išla s rizikom, da postoji mogućnost da se unište. :/
    Tako i ja, dosad se nista nije unistilo. (Malo je doduse sazvakana jedna plisana igracka, ali ionako je bila koma pa mi nije zao. Sve igracke od iole boljih proizvodjaca morale bi podnijeti pranje na niskim temperaturama.)

A potpisujem i drugi Anemonin post - nekako mi bakterije bas i nisu najveca briga na plisanim igrackama, vise ih nekako zelim osloboditi prljavstine i eventualnih sredstava za tretiranje dlaka koja su koristena u tvornici, pa mi se pranje vodom cini bolja ideja.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sve igracke opcenito perem na 30 stupnjeva + centrifuga 1000, idaju skoro skroz suhe i koristim persil sensitive s kojim inace bebi perem robu..one koje imaju mehanizam ne perem nego napricam strcaljkom u kojoj pomijesam pola vodu pola alkohol i pustim da se osusi (suho pranje)

tocekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

hitim sve plišance u mašinu na 30 i neki detergent sensitiv i naravno centrifuga na 1000. nisu se pretjerano uništile. jedna igračka je dobila one sitne kuglice vlakanaca po sebi( al sam to sredila sam britvicom 8) ).

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Isto u veš mašini ili u kadici na ruke. Jedino su mi problem one što sviraju, a kojima se ne da izvaditi mehanizam. Njih prebrišem sa alkoholom i stavim na balkon na sunce, to mi jedino pada na pamet kao dezinfekcija.

N.a.N.a

Početno

i ja ih perem u mašini i nikakvih problema nema ,na 40 naravno..

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i ja sve perem u mašini

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo baš doma imam punu sušilicu plišanaca - svi su preživjeli.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Plišance perem u veš mašini (ne sušim u sušilici), a plastične igračke u suđerici. Nikad se ni jedna igračka nije uništila.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I ja sve krpene igračke, baby gym i podlogu za igranje u vrtiću srpam, u mašinu na 30 stupnjeva...doduše na ovima mojima i piše da se mogu tako prati. Do sad im niš nije bilo,...Blagi deterdžent, 2x ispiranje i to je to...e sad ako može nešto umjesto deterdženta???

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Mea prvotno napisa
    I ja sve krpene igračke, baby gym i podlogu za igranje u vrtiću srpam, u mašinu na 30 stupnjeva...doduše na ovima mojima i piše da se mogu tako prati. Do sad im niš nije bilo,...Blagi deterdžent, 2x ispiranje i to je to...e sad ako može nešto umjesto deterdženta???
    Stavim max 1/3 čepa detergenta i umjesto omekšivača stavim alkoholni ocat i neko eterično ulje.... naranča ili limun su mi super

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ovo s octom i eteričnim uljima mi se sviđa, probat ću, hvala!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ovo s octom i eteričnim uljima mi se sviđa, probat ću, hvala!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •