Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: zubari:privatni ili ne ?

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno zubari:privatni ili ne ?

Zanima me u vezi popravka zubi.

Duže vrijeme sam popravljala zube kod privatnika, sada mi je teže izdvojiti novac za to pa se pitam da li se uopće isplati.

Da li privatnici imaju bolji materijal(bijele popune) ili je to sve tu negdje ?
    Da li je prednost privatnika u tome što se više potrude kod samog popravka, ili je stvar iskustva ?
    Ili nešto treće?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: zubari:privatni ili ne ?

Citiraj Ivke prvotno napisa
    Zanima me u vezi popravka zubi.

Duže vrijeme sam popravljala zube kod privatnika, sada mi je teže izdvojiti novac za to pa se pitam da li se uopće isplati.

Da li privatnici imaju bolji materijal(bijele popune) ili je to sve tu negdje ?
    Da li je prednost privatnika u tome što se više potrude kod samog popravka, ili je stvar iskustva ?
    Ili nešto treće?
    Moje iskustvo privatnik - socijalni.
    Privatnik jednostavno ima više vremena i ulaže više truda, a moj u konačnici ima i bolje materijale.
    Socijalni - na termin uvijek čekam više od mjesec dana i onda ima takvu gužvu da samo na brzinu "zamaskira" situaciju. Ne kažem da su "socijalni" lošiji stomatolozi, nego su jednostavno u stisci s vremenom i financijama. Jedino što je moj socijalni uvijek dobro napravio, a to je od velike važnosti, je da stvarno očisti kompletan karijes kako treba.
    Čisto i primjer estetske prirode. Socijalni mi samo nabaci na zub ispun, probamo da li smeta i to je to, a privatni mi pola sata još izrađuje svaku fisuru (valjda se tako zovu one udubine - izbočine na zubu), pa zub na kraju izgleda kao pravi.
    To je samo moje iskustvo. Sretno u odabiru!

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja od kako sam bila mala imam istog zubara,
    on je socijalni, ali od prije par godina privatni s ugovorom hzzo-a,
    skroz sam zadovoljna njime, strpljiv, pažljiv, do sad sve super napravio, nemam zamjerke,
    osim možda ako netko treba više tretmana da se ide samo jednom mjesečno pa onda sve dulje traje,
    a privatnik - ko i svi drugi liječnici, bolja i novija oprema, prostor....
    ja sam skroz zadovoljna svojim socijalno-privatnim....

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj je privatnik, s ugovorom HZZO-a i ne bih ga mijenjala ni za jednog drugog. Za stvari koje on ne radi, ili smatra da bi netko drugi bolje napravio (tipa vadjenje umnjaka) imam privatnika u pricuvi. Uz to, sve pohvale idu i curama u Perkovcevoj, kod kojih sam radila nesto trece.

Ukratko - nije do nacina na koji radi, vec do zubara. Nisam primijetila razlike u materijalu, radu, a niti ulozenom vremenu.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Istina je da soc. zasigurno ima manje vremena, ali nedvojbeno je da je dobar stomatolog - dobar, nebitno gdje i kako radi (soc. ili priv.).
    To je moje iskustvo.

Išao je MM kod jedne privatnice - takve mu je plombe napravila da mu je sje zglob na čeljusti

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

moja je isto privatnik s ugovorom s hzzom, ne čeka se dugo. nikad nisam išla hitno, ali vidjela sam da prima bez problema.

meni je jedini problem što ja kod nje uvijek ostavim barem 200kn.
    uvijek al uvijek.
    zar ne postoji niti jedna stvar koju ona meni sa zubom i okolnim prostorom može napraviti, a da je besplatno?!

one priče s bijelim plombama koje ne pokriva osiguranje jer ona koristi bolji i skuplji materijal su mi već jako dobro poznate..

ali prošli put kad sam bila, sestra me pitala želim li da me predbilježi za čišćenje kamenca, tako neki zahvat, jer u kartonu piše da nikad nisam bila, i ja kao, pa ok, jel se to plaća. naravno, 200ak kn.

ne znam jel sam ja luda ili se krivo sjećam dana iz osnovne kad si kod zubara išao samo sa zdravstvenom knjižicom???

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam išla jednom kod soc i radila mi je jedan zub al ga je totalno loše napravila, sad sam u privatnika i ok je.

MM je išao kod jedne koja radi na faxu al i malo u fušu, radila mu je 2 krunice i most i sve masno naplatila, nakon manje od godinu dana sve je morao skidati i jedan zub koji je bio ispod krunice vadit

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

melange ja sam bila nekavni, išla popraviti jedan zubić al ja niš neradim bez injekcije, pa mije za vrijeme dok injekcija ne počne djelovati očistio kamenac na donjim zubima, niš nisam platila...
    imam i dopunsko al mislim da to nema veze....
    tak da sam još i zadovoljnija svojim zubarom kad čitak da vi dosta toga i plaćate, :/

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

isla sam jedno vrijeme privatno i imala osjecaj da mi mijenja plombe i kad treba i kad ne treba!
    sad sam kod socijalnog, a kod njega je pak uvijek sve ok i nikad nista ne treba raditi!!
    pa sad ti vidi...!!! :?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim da dopunsko ima neke veze, ali nisam vise sigurna sto i kako.

Moje ciscenje kamenca kod privatnika s ugovorom HZZO-a je uvijek bilo besplatno. Kao i sve bijele plombe na zubima od jedinice do cetvorke. Od petice na dalje se placa sve sto nije amalgam, ili kako se vec zove srebrna plomba. Jednom mi nisu naplatili sesticu jer je velicina ispuna bila manja od vrha pribadace.

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Hvala na iskustvima, mada su raznolika.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Draga moja...evo ti samo primjer od MMa..godinama bio kod soc. da bi ga toliko smrdala da je morao stavljati navlake na 6 gornjih zubi! A to je obavio kod privatnika-mislim da je full dobro uložen novac.
    Ja nasreću nemam frke sa zubima, ali što sam i obavljala-kod privatnika sam obavljala zadnje vrijeme...jer sveki koji mi je kod soc popravljan-morao je van!!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Mislim da dopunsko ima neke veze, ali nisam vise sigurna sto i kako.

Moje ciscenje kamenca kod privatnika s ugovorom HZZO-a je uvijek bilo besplatno. Kao i sve bijele plombe na zubima od jedinice do cetvorke. Od petice na dalje se placa sve sto nije amalgam, ili kako se vec zove srebrna plomba. Jednom mi nisu naplatili sesticu jer je velicina ispuna bila manja od vrha pribadace.
    Ovisi i kakvo čišćenje kamenca se radi. Moj socijalni zubar (zubarka), čisti sa živom silom. Po redu trga kamenac i struže, i to je besplatno, a privatni radi ultrazvučno čišćenje koje košta 200 kn privatno, a 100 kn za socijalne pacijente (isto ima ugovor s HZZO - om).

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mene zanima, dobijete li vi račun kad ste kod zubara?

morate li ga tražiti?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj melange prvotno napisa

morate li ga tražiti?
    Ja ga dobijem uvijek, na svoje ime.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

morate li ga tražiti?
    ja nikad :/

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

morate li ga tražiti?
    Kod svoje privat zubarice (kod koje već dulje vrijeme nisam bila jer sam posvađana sa svojim novčanikom) uvijek dobijem račun na svoje ime, i uvijek ga priložim poreznoj prijavi i dobijem povrat poreza.
    Protetiku sam radila i kod socijalnog i kod privatnog zubara, platila sam masno i jedno i drugo, ali više sam proba imala kod privat zubarice i zato mi je zub bolje pogođen, i po boji i po obliku, i dobila sam privremenu navlaku dok mi trajna nije bila gotova.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, i kod socijalne nisam nikad dobila račun, niti za bijelu plombu, niti za navlaku. I za moj ukus je bila prebrza, i nekako mi je samim time ostavljala dojam površnosti.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

moj svekar ide kod jedne privatnice koja je jako razvikana. žena super zna uvjeriti ljude kako je najbolja i nema do nje. mene samo zanima kako to da je on, koji ide kod nje već jedno 6 godina,stalno ima nešto za popravljat i evo sad je nedavno morao izvaditi tri zuba.
    a nadavao se love nevjerojatno

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    Draga moja...evo ti samo primjer od MMa..godinama bio kod soc. da bi ga toliko smrdala da je morao stavljati navlake na 6 gornjih zubi! A to je obavio kod privatnika-mislim da je full dobro uložen novac.
    znaš kako je lijepo ovo pročitati!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

[/quote]
    Ovisi i kakvo čišćenje kamenca se radi. Moj socijalni zubar (zubarka), čisti sa živom silom. Po redu trga kamenac i struže, i to je besplatno, a privatni radi ultrazvučno čišćenje koje košta 200 kn privatno, a 100 kn za socijalne pacijente (isto ima ugovor s HZZO - om).[/quote]

E baš ti hvala za ovo, jer i takva je situacija i kod moje zubarke, samo mi nije bilo jasno zakaj plačam 100 kuna.Znam da ima ultrazvučni aparat, pa mi je sad sve jasno, hvala još jednom

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    Ja nasreću nemam frke sa zubima, ali što sam i obavljala-kod privatnika sam obavljala zadnje vrijeme...jer sveki koji mi je kod soc popravljan-morao je van!!
    A ja sam godinama bila kod privatnice... i sve sto sam kod nje obavila, moj trenutni zubar, privatnik s ugovorom HZZO-a, morao je popraviti. Jedan zub su jedva spasili, bez jednog sam ostala, a sve ostale smo ponovno otvarali, cistili i nekako doveli u red.

Opet tvrdim da ovisi o zubaru, a ne nacinu na koji ga placamo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •