-
Trudnica i dijete cijepljeno Priorixom?
Trebam pomoć! Znam da sam negdje na Rodi već čitala kako su mame znale dobiti mumps i sl. nakon što bi im dijete bilo cijepljeno MoPaRu cjepivom. Zanima me da li se slično može desiti ako je dijete cijepljeno Priorixom. Radi se o curici moje najbolje frendice koja je prije 10 dana primila Priorix, a moja malena od 20 mj. nije primila to cjepivo, a ja sam tudna 29 tjedana pa me zanima do kad bi možda bilo dobro da se iz predostrožnosti ne družimo u zatvoranom (ili uopće?). Znam da sam vjerojatno i inače izložena kontaktu sa svježe cijepljenom djecom , a da to i ne znam, al sad kad znam nije mi svejedno. Nek mi se netko javi tko zna nešto više o ovakvoj situaciji.
Hvala,
-
Koliko sam ja istraživala, kad mi je bilo aktualno, kod Priorixa nije dokazan horizontalni prijenos, samo kod MoPaRu - a, pa ne bi trebalo biti frke.
-
meni su rekli da nema brige. I ja sam trudna 20 tjedana, a kroz koji dan idem cijepiti svoje dijete sa priorixom jer kreće u vrtić...
-
Hvala na info. Nadam se da je ovih 10 -ak dana iz predostrožosti svakako dovoljno.
-
kad smo trebali cijepiti sa 1 god., ja sam taman ostala trudna i ginekologica je rekla da pričekamo da prođu prva 3 mj za svaki slučaj, nakon toga je pedijatar ( dr. J) rekao da dođemo pred kraj trudnoće po cjepivo, a mi došli 3 mj nakon poroda kad je stariji imao 2 god. U jaslice je išao bez problema.
-
Mi smo se preselili ranije upravo radi toga što mi se nećak cijepio za školu s Priorixom, a moj sin je stalno s njime.
Savjetovala sam se i raspitivala i dobila odgovor bolje izbjeći ako se može.
Postoji mali postotak za prijenos, ali meni je i "jedan posto" veliki rizik jer čovjek nikada ne zna može li se naći u taj "jedan posto"...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma