Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Kako da beba duže spava?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Kako da beba duže spava?

Pozdrav cure. Molim vas za savjet kako da bebi produžim spavanje. Naime,N. ima 4 mjeseca. Svaku večer ide na spavanje u 19.30. Budi se za sisanje u 23.00, 03.00 i tada puno sisa,a do jutra kad se probudi samo par puta povuče i dalje spava. E sad,on se počne buditi u 06.00,ali ga brzo dignem i nosam,da mu produžim spavanje barem do 07.00. Duže od toga nema šanse. Meni nije problem dizati se ni u 6.00. Ali evo problema: u 07.00 ako malo duže ležimo u krevetu,već počne plakati da se dignemo,i onda je dobre volje nekih 15 min,a dalje samo plače od umora,nekad i vrišti. Vidi se da mu fali još barem sat spavanja. Problem je što ga je onda teško uspavati. On već na pola žmiri,ali samo plače i mrzovoljan je i bori se svim silama da ne zaspi.Ničim ga ne uspijevam zabaviti. Tako zna plakati i po sat vremena,a sve od umora. Zašto onda ne spava dalje ako mu nije dosta? Kad ga uspijem uspavati,negdje oko pol 9,9,on spava još sat i pol,do 2. :shock: Kako su vaše bebe? Čak sam mislila da ga u 5.00 ili 6.00 do kraja probudim i dam mu da se puno napapa i odmah uspavam,možda produži barem do 8.00. Imate ideje? :/

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

mislim da je normalno da ima takav ritam
    većina bebača odkunja nakon što se "probudi" ubrzo još bar sat-dva
    tako moj od početka (i mene je to živciralo u početku, zašto ne može u komadu)
    ali super je uopće da ti toliko puno odspava tako "mala" beba (od 19 do 6 ima 11 h). moj nikad nije toliko "u komadu" (s prekidima za hranjenje, naravno, ali to je sve individualno...
    ja bih isto probala ovako kao što si napisala iako meni nije uspijevalo, više taj ritam ima veze s bubrezima i time što se "budi" probavni sustav, a manje o punini želučića, bar je tako kod nas slučaj (i neovisno koliko je jeo preko noći, uvijek je ujutro pojeo isto)

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

legnite se i pravi se da spavas ,mome upali, ali mozda samo na sat. inace kada ga vidim da je tako mrzovoljan i spavao bi a ne moze izademo van u setnju, ili ako je ruzno ednostavno ga stavim u krevetic i odem van iz sobe, nekad upali nekad ne.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Re: Kako da beba duže spava?

Andy tako je vrlo slično i moj sin u to doba spavao, isto je isao spavati vec u pol 8 i to probaj zadrzati, to vecernje lijeganje relativno rano, pa onda ujutro kad se probudi - probudi. Meni se isto nekada budio vec u 6, nekada u 7. Prati njegov ritam, nemoj ga na silu mijenjati, jer ce se on sam po sebi mijenjati kako ce ti dijete rasti. Mijenjati ce navike jedenja i aktivnosti, a samim time i spavanje.
    Ako se probudi u 6, probaj ga malo staviti k sebi u krevet, ako se skroz razbudi ustanite i nek vam to bude "dobro jutro". Oko 8 ce mu se vjerojatno prispavati (ako ti sad zaspi oko pol 9, 9), malo ga mazi, umiri, nosaj i onda uspavaj.
    Vec za 2 mjeseca ce mu se ritam opet mijenjati sam po sebi, mislim da ti je najlakse da ga u ovim prvim mjesecima pratis i da mu se prilagodjavas.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ma znam,samo mi ga je žao gledat kako se muči. Mogu se ja i u 5.00 dići,nije problem,samo bih htijela da mi je N. dobre volje kad se probudi,ipak je spavao cijelu noć :/ . Ah,neka vrijeme učini svoje

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

pa 11 sati spavanja je sasvim normalno

Danči29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj call me mommy prvotno napisa
    ... inace kada ga vidim da je tako mrzovoljan i spavao bi a ne moze izademo van u setnju...
    X
    idemo svako jutro odmah po buđenju i papanju na dužu šetnju (1,5 h), tad si lijepo odspava i poslije je super volje (pogotovo nakon ponovnog podoja) :D

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Moj sin se isto budi oko 6 (iako zaspi nesto kasnije, recimo oko 22h), cicamo, i onda ga ostavim u krevetu pored sebe. Posto volim spavati, nakon cicanja ujutro odmah utonem u san a i on sa mnom pa se cesto desi da prespavamo i cijelo prijepodne ako smo jako umorni (uz prekide za cicanje). Inace ja pratim njegov ritam, no ujutro valjda on prati moj. Vjerovatno osjeti tu moju pospanu energiju pa i on zaspi, a mislim i da je vazno da se dosta najede pa ga i to uspava.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sad ga pratim i svaki put kad se počne buditi,dignem ga i malo nosam dok ne utone dalje u san,tad legnem s njim i tako do 7.45. I sad je totalno drugačije. Valjda mu je falilo još to malo sna .Puno je bolje volje kad se probudi i samo se smije. Sve do 10,tada opet spavanje do 12 :D .

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

probaj mu promijeniti polozaj spavanja da ga ne dizes. moj danijel recimo zaspi na boku ali u neko doba noci se pocne buniti, prebacim ga na trbuh i nastavi spavati ko top.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj PUJA8 prvotno napisa
    probaj mu promijeniti polozaj spavanja da ga ne dizes. moj danijel recimo zaspi na boku ali u neko doba noci se pocne buniti, prebacim ga na trbuh i nastavi spavati ko top.
    Pokušat ću i to

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •