Ma sve ok![]()
Ma sve ok![]()
Ja ništa ne prodajem... ni knjige (imam čak i zadaće iz srednje škole) ni robu ni gomilu nekorištene i nepotrebne opreme za bebe... Ne zato jer sam sentimentalno vezana nego jer sam lijena. Treba to poslikat, stavit na internet, dopisivat se, pa ići na poštu... nema šanse.
Naša mala ostava (koja i nije tako mala) je zatrpana do te mjere da je već onemogućeno kretanje kroz nju, ja sa stomkom jedva stanem. Muž bi najradije sve odnio na smeće, a ja ne dam. Ne zato jer sam hrčak-tip osobe, nego mi opet lijeno pregledat treba li mi što iz te gomile otpada.
Eto, svatko ima svoje razloge
pčelice, evo mog savjeta (iako ga nisi tražila)
uzmi danas s te hrpetine jedan naramak tj onoliko papira koje ćeš danas imati vremena za prelistati i odvojiti smeće.
10min sigurno imaš.
pa 10min sutra, preksutra..
Melange, ne ide ti to tako u mene, ne znam radit na rate. Ja kad se uhvatim posla ne stajem dok ne završim. Zato mi i jest tako teško išta početi sutra ću, u ponedjeljak ću, kad ugrije ću, kad zahladi ću, znaš već...
Definitivno sam kolekcionarski tip.8)
Često sam kupovala/kupujem knjige i u antikvarijatima.
Okružena sam s knjigama (još od djetinjstva!), uživam u čitanju i to mi je poseban užitak, da ne kažem sport.
Radije odabirem knjigu (slikovnicu) nekome za dar nego nešto drugo.
Naravno, ako poznajem ukus onoga/one kojega/koju darivam.
Ja sam isto za prodaju lijena, ali sam često poklanjala knjižnicama, rado su primale, posebno ove otočke.Pcelica Mara prvotno napisa
Ja isto poklanjam svojoj omiljenoj knjižnici (onoj samoborskoj).
Baš neki dan šećem tamo među policama i tražim si nešto, i ugledam jednu od "svojih" knjiga koju sam im poklonila ... u zadnjih par mjeseci je posuđena već 13 puta, mrak, baš sam bila sretna! :D
ja upravo "ubacila" par knjiga u knjižnicu![]()
tete su bile na katu. jedna voli primit knjige, druga ne - pa nisam htjela riskirati. samo sam rekla: ostavila sam par knjiga, sve ok, laku noć...![]()
Bravo, bravo ina33, Lady Grey i sorciere i sve vi ostale koje darujete svoje knjige knjižnicama!!![]()
Nisam ih nikad prodavala, nekako sam baš semintentalna kad su knjige u pitanju...Posudim svakome,neka ljudi čitaju,ali nikako ne volim one koji mi ih ''zaborave'' vratiti![]()
o maj gad, ispada da knjige prodaju samo neuki očajnici. Knjiga koja je pročitana i nema ju se namjeru opet čitati (nikad ne čitam knjige sto puta :/ )samo je hrpa papira na polici. Ono vrijedno iz nje je u mojoj glavi i tu će ostati![]()
ja volim knjižnice-obožavam
pročitane knjige prodajem/poklanjam, ostavljam poklone i favorite
Ja nisam nikad prodala knjigu, ali zato što mi se to ne da, a evo ovaj čas vidim na polici barem deset knjiga koje su mi totalno nepotrebne - npr. o njezi i odgoju malih beba, o dohrani i slično.
Pa onda, kao da nema bezveznih i loših knjiga ?? evo ja posjedujem knjigu Stilletto Harolda Robbinsa![]()
Onda su ti knjige "God help me ako znam odakle mi" - npr. nešto što se zove "Upravljanje u budućem društvu" :?
Onda ima knjiga koje teško da ću ikad više otvoriti iako su mi nekad puno značile, recimo jedno pol' metra Faulknera, ali to ipak čuvam za budućnost (a ove druge za skupljanje prašine).
Previše se vežem za knjige da bi ih mogla prodati.Za njih uvijek ima mjesta u mom životno prostoru.
Ja nisam prodala nikad. Jako sam vezana i jednostavno ovisna o knjigama. Istina je da mnoge ni ne otvorim godinama, neke nisam ni pročitala, ali često mi se desi da meni ili nekom drugom trebaju neki podaci i ja se sjetim da o tome imam nešto. Jako volim posuđivati knjige, a za neke (koje mi vjerojatno ne trebaju toliko) zaboravim da sam ih posudila, tako da ostaju kao poklon.
Eto, moji razlozi su što volim vidjeti sve te knjige na svojim policama i što sam stava da nikad ne znaš kad će ti to zatrebati (zato skupljam i razne druge stvarioko čega MM i ja vodimo male bitke...)
Baš sam sa guštom iščitala temu.... Moj tata ima odličnu biblioteku (ne nešto preveliku, ali puno naslova koji su mi interesantni, od filozofije, grčke i rimske mitologije preko beletristike, poezije....). Ja sam se samo nadovezala sa mojim knjigama. I sad kad smo im se mi doselili, u renoviranju stana, knjige jednostavno nisu našle svoje mesto.... Tako da su sad na viksi (sa sve ormanom prenete) i kad god odem tamo sa guštom ih pregledam, uvek neke dovlačim na ponovno čitanje.
A meni su te knjige nekako bile najlepši "komad nameštaja", i sad kad zašmurim vidim ih poređane tačnim redosledom: Pekić-Zlatno runo, Bukovski-Bludni sin, Sto godina samoće, Šah za početnike.....
O, ja prodajem knjige (ne ovdje na burzi, ne mogu do nje), poklanjam ih, mijenjam i na ine ih se nacine rjesavam. Opsjednuta sam volumenom, kad se prepuni, odmah se trudim barem ponesto isprazniti.
Uglavnom se rjesavam beletristike, romana koji jednom procitam i znam da nikad vise necu. A buduci da radim s knjigama, kad ih se ne bih rjesavala, stan, podrum i cijela kuca eksplodirali bi mi unutar dvije godine.
Prodaja im, u mojim ocima, daje odredjenu vrijednost. Odjecu, recimo, uvijek poklanjam.
http://en.wikipedia.org/wiki/Compulsive_hoarding
skupljamo i mats i ja a sebastianu kupujemo i ja i mats i moja sestra pa dijete ima svoju privat biblioteku sa preko 500 naslova u dobi od 5 i pol godina
rjesavam se knjiga koje mi nisu sjele i to tako da ih dajemo za tombolu za drustvo za zastitu zivotinja futura http://www.futura4u.hr/
Nam stan JOS ne izgleda ovako, ali garaza i spremiste u podrumu nisu daleko...stray_cat prvotno napisa
![]()
Svako toliko napravim premetacinu i odbacim viskove, inace bi se zadavili.
Knjige koje su "izraubane" sad cu odnijeti u knjiznicu (oni nerado primaju cijele godine) jer u 12. mjesecu imaju kvartovsku razmjenu! :D
Nisam nikad prodavala knjige, ali nisam prodavala ni ništa drugo, iz istih razloga kao i Pcelica Mara - prelijena sam, a nisam sad baš u takvom financijskom škripcu da moram.
A da imam knjiga kojih bi se trebala riješiti, imam ih na pretek. Ne znam kako vi, ali imam knjiga iz nekih faza svog života koje sam odavno prerasla i koje su toliko glupe da bi me bilo sramota ići ih nekome prodavati ili poklanjatiNa primjer, kao starija tinejdžerka sam imala fazu opsjednutosti von Danikenom - tko bi, zaboga, to htio, i kome bi od svojih poznanika mogla uopće reći da to imam bez da propadnem u zemlju od srama?
Eventualno bi neka anonimna prodaja preko interneta došla u obzir. Onda sam imala "Sveta krv, sveti gral" fazu i imam hrpu knjiga srodne tematike kojih me jednako sram... I tak... Ljudi rastu, razvijaju se, mijenjaju preferencije i stavove, a kao nusprodukt ponekad ostane gomila neželjenih knjiga.
Kod nas u knjižnici ima košara u kojoj svatko može ostaviti knjige kakve god hoće, pa si ih onda uzme tko hoće. I ta košara mi izgleda kao sve izglednija destinacija za moju neželjenu knjižad, s tim da ću vjerojatno nabit sunčane naočale i šal na glavu da me nitko ne prepozna dok ih budem ostavljala![]()
ivar bi kupio sve tvoje denikene (majku isto sram napisat)
Nabasah na ovu temu i odma mi bi malo lakše kad vidim da nisam jedina čiji se životni prostor smanjuje nauštrb brojnih naslova. (A bliži se Interliber...). Ali jednostavno se ne mogu od njih odvojiti. I kad ih posuđujem moram znati da idu "u prave ruke".
Nikad ne bih prodala knjigu, ali bih dala zadnju kunu za neki naslov koji još nemam. Priznajem, imam sindrom hrčka po tom pitanjuI jako mi je drago kad vidim da nisam jedina. U novom stanu još uređujem radnu sobu, tako da su mi sve knjige spakirane u kutije. MM i ja smo već iskopali ratnu sjekiru po pitanju prostora.
Rado ću mu ih poklonit, samo ako se uspijem sjetit kamo sam ih zakopala da nikad više ne ugledaju svjetlo danaivarica prvotno napisa
![]()
Nemoj se previše uzrujavat oko te fascinacije, gluparije o vanzemaljcima će prerast, al će pritom naučit ponešto o starim civilizacijama![]()
Sorry na OT, ali Anemona možeš li mi reći gdje si našla Odrastanje Kaina ? Ne mogu naći tu knjigu nigdje
xInes prvotno napisa
Još bih dodala, kad posudim, zapišem kome sam posudila i bez ustručavanja, nakon nekog vremena ih tražim natrag.
Taj obrazac ponašanja slijedi i moj petogodišnji sin koji jedva da posudi svoju knjigicu, a kad je posudi prvom sljedećom prilikom je traži natrag.
Ja obožavam knjige, tako volim kupit si neku neku novu knjigu. Knjige su ono što najčešće sama sebi poklanjam i teško se rastajem od njih. Sanjam o vlastitoj kućnoj knjižnici jednog dana.
Ono što su nekim ženama cipele, meni su knjige upravao to.
X od prvog do zadnjeg slova!!dunja&vita:-))) prvotno napisa
i najrađe ih dobivam kao poklone za Božić, rođendan...
Još jedan X.bucka prvotno napisa
Nuspojava su pretrpane police![]()
Prije dvije godine smo se preselili u novi stan i odlučili napraviti veći(hm..) ormar za knjige da ih ne moram držati u kutijama i slagati u dva reda, što je bio slučaj u prijašnjem stanu. Sada je drugi red skoro popunjen.![]()
Ja sam pak ovisna o kuharicama. Imam ih svih i svakavih i ne prodje mjesec da ne kupim barem jednu, a sve su bas 'prave' u tvrdim koricama. Da do kraja zivota svaki dan napravim nesto po jednom receptu, mislim da ne bih dosla ni do pola
![]()
ja sam isto veliki ljubitelj knjiga, i strašno volim taj osjećaj kad pročitam neku jako dobru knjigu!
ako imam neku knjigu koja mi ne sjeda onda ju poklonim, do sada ih još nisam prodavala, ali nemam ništa protiv prodaje knjiga.
međutim to se rijetko događa, jer za knjigu za koju nisam sigurna kako će mi sjesti prvo ju posudim u knjižnici, pa ako vidim da je to nešto što bih voljela imati kod kuće kupim ju!
Aaaah, fantastična tema. Moram priznat da mi je bilo malo neugodno kad sam usred najgore stiske (dok sam bila nezaposlena) u antikvarijat prodala literaturu za koju bi se studenti povijesti umjetnosti pograbili (mislim da ih je do danas dobar dio ispao s popisa ispitne literature), ali bilo je krizno, a nisu me više interesirale. Drugi dio sam poklonila knjižnici Odsjeka.
Što se ne namjerava (više) čitati i za čime znam da neću žaliti nestaje i otvara mjesto novome. Police su mi već ionako pretrpane, a prostor ostaje isti. Doduše ima naslova u koje se ne dira makar sjekire padale - Žensko tijelo..., Prvo djeca, Tribusonovi Rani dani, biografija Johnnyja B. Štulića, Smojino Malo misto, Huxley, Hrabal, Seifertove Sve ljepote svijeta u češkom originalu, Taschenovi pregledi fotografije i umjetnosti Dvadesetoga stoljeća... Postoje knjige koje prolaze, a postoje i knjige koje ostaju.
Baš sam neki dan prodala par knjiga u antikvarijatu, a ono što nisu htjeli sam poklonila gradskoj knjižnici.
Bila je frka, a plaća daleko... A te knjige su mi bile skroz neinteresantne i samo su lovile prašinu (Funky business, Karaoke kapitalizam i sva ta zastrašujuća nova publicistika).
cure, ajde vi, please, lijepo stavite oglas na forumsku burzu kad budete prodavale!
potpis: potencijalni kupac!![]()
Ne prodajem knjige jer ih baš niti nemam previše (s čime se ne bi složio MM), a htjela bih kupiti, no nemam gdje staviti. U stvari, mislim da ne bih prodavala, isto se vežem za knjige.
Knjižnicu volim, ali više ne volim posuđivati knjige jer više ne stižem čitati dovoljno brzo (odn. uspijevam svaki drugi-treći dan uloviti pola sata, što je nedovoljno brzo pa sam se prebacila na križaljke), prekratak mi je rok od 20 dana i zadnjih mjeseci sam redovito morala plaćati zakasnine pa sam jednostavno odustala od posudbe :/ .
OK, a je li u redu poklanjati?
Uzgred, pogledaj na http://www.gutenberg.org i vidi kojih se naslova možeš bezbolno riješiti.