Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: lignje-pomoć

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno lignje-pomoć

    koliko dugo mogu da stoje odmrznute lignje u frizideru?

  2. #2
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Postovi
    5,601

    Početno

    Kratko, 1 dan, ne bi ti preporučila više...( s tim da ih očistiš)

  3. #3

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    imam one ledove kolutići i krakovi. to je očišćeno. pravila sam pre 2 dana, nisam potrošila krakove, pa sam mislila to danas, ali ne znam da li smem :? ne smrde, zapravo imaju normalan lignja miris, ali opet nisam sigurna...

    Pekla bih u rerni na krompiru i maslinovom ulju sa ruzmarinom i češnjakom

  4. #4
    bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    5,074

    Početno

    ja mislim da mozes, ako nmaju cudan miris i ako ih dobro ispeces!!

  5. #5
    niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Vrbovec
    Postovi
    502

    Početno

    čim nemaju iakav čuda miris..one su ok....mi smo mm i ja ludi za lignjama...na sve moguče načine.....sad su več na popisu za subotu..imamo goste.....
    volimo ih puuuuno klopat..makar nije preporučljivo ih stalno jesti..1 u mjesec dana..... :/

  6. #6
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    ja sam ih prije par godina toliko cesto jela da ih sada ne mogu primirisati u nikakvim rizotima ili tocevima, mogu samo sa zara

    isto tako mi se tunjevina iz konzerve dozivotno ogadila nakon jednog hekticnog razdoblja u zivoru kad sam radila ko manijak i to trusila cesto. sad kad pomislim na termicki obradenu konzervu tunjevine, muka mi dodje

  7. #7

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    Ipak mi je promakao pomalo sumnjiv miris (to sam otlrila kasnije, kada sam počela da istražujem svaki krak ponaosom ), pa sam ih ipak fićnula u smeće, ali idući paketić već neće tako završiti...

    Možda da nastavimo na ovom topicu sa receptima za pripremanje lignji?

  8. #8
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    procitala sam u karapandzinoj knjizi da on, kad radi rizot, najprije stavi lignje na maslinovo ulje, a kad se one malo prodinstaju tek onda kapulu. stvarno dobije poseban okus, puno bolji nego kad se stavlja najprije crveni luk (kapula) pa onda lignja

  9. #9

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Cro Susedica
    Postovi
    1,732

    Početno

    A jel znate da se i lignje i hobe i račići stavljaju u izmuljan kivi na 20 minuta? Onda nema šanse da budu žilavi.
    Dakle ispasirate 1 kivi u to umešate lignje, hobe, račiće, šta god od toga, to tako treba da odstoji 20- 30 min. nikako duže, jer će se meso raspasti, isprati pod česmom i nadalje postupati kako piše u recepti ili kako vam volja.

  10. #10
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    :shock: o bože, stvarno ovo još nisam čula....

    ni na kraju pameti mi nebi bilo...

    ali ali dobro je znati!!!!

  11. #11
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    lignje se ne prze duze od 2-3 minute jer postanu zilave...

  12. #12
    niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Vrbovec
    Postovi
    502

    Početno

    ja lignje da nebudu žilave uvijek malo ocjedim limuna i to po njima ocjedim.....i dalje radim sa njima kaj treba...i nisu mi nikad žilave...
    a ovo za kivi prvi put čujem..prvo sam mislila da sam krivo pročitala..pa sam ostala :shock: ...
    ali treba i to probati...

  13. #13
    niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009
    Lokacija
    Vrbovec
    Postovi
    502

    Početno

    evo jedan recept oji mi češto koristimo..
    0,5kg lignji
    6-7 večih krumpira

    lignje narezat na kolutiče debljine 1-2cm
    krumpir ogulit i narezat na kockice

    sve zajdeno stavit u zdjelu pa stavljati
    2-3 žličice vegete
    pola žlićice papra
    1-2 žličice ružmarina
    pola žičice origana
    češnjak u granulama
    na kraju obilato polit maslinovim uljem,sve zajedno izmješati
    stavit u protvanj(tepsiju)


    Posebno u malu zdjelicu napravit smjesu:
    1dcl bjelog vina
    1dcl vode
    1 žlićica šečera
    1 žličica vegete
    1-2 žličica krušnih mrvica
    dobro izmješati i preliti po lignjama

    prekrit tepsiju aluminiskom folijom i stavit u zagrijanu pečnici na 200 C
    Peči 1h.
    Nakon 1h makut folijui peči još 15-20minuta!

    Dobar tek!!!!

  14. #14
    abonjeko avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,120

    Početno

    Citiraj niky88 prvotno napisa
    evo jedan recept oji mi češto koristimo..
    0,5kg lignji
    6-7 večih krumpira

    lignje narezat na kolutiče debljine 1-2cm
    krumpir ogulit i narezat na kockice

    sve zajdeno stavit u zdjelu pa stavljati
    2-3 žličice vegete
    pola žlićice papra
    1-2 žličice ružmarina
    pola žičice origana
    češnjak u granulama
    na kraju obilato polit maslinovim uljem,sve zajedno izmješati
    stavit u protvanj(tepsiju)


    Posebno u malu zdjelicu napravit smjesu:
    1dcl bjelog vina
    1dcl vode
    1 žlićica šečera
    1 žličica vegete
    1-2 žličica krušnih mrvica
    dobro izmješati i preliti po lignjama

    prekrit tepsiju aluminiskom folijom i stavit u zagrijanu pečnici na 200 C
    Peči 1h.
    Nakon 1h makut folijui peči još 15-20minuta!

    Dobar tek!!!!
    Odavno isproban recept! Odličan!

  15. #15
    Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    Dalmacija
    Postovi
    5,498

    Početno

    dobro zvuci, samo kad vidim vegetu (cak i napismeno) zgrozim se. ali to sam ja. u borbi protiv natrij glutaminata i pojacivaca okusa svake vrste.

  16. #16
    mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    287

    Početno

    isprobala. super

  17. #17
    mamma2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    287

    Početno

    bez vegete i češnjaka u granulama
    stavila pravi

  18. #18
    MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Beograd
    Postovi
    710

    Početno

    Citiraj vanesax prvotno napisa
    Ipak mi je promakao pomalo sumnjiv miris (to sam otlrila kasnije, kada sam počela da istražujem svaki krak ponaosom ), pa sam ih ipak fićnula u smeće, ali idući paketić već neće tako završiti...

    Možda da nastavimo na ovom topicu sa receptima za pripremanje lignji?
    Kad sledeći put ne budeš znala što ćeš sa krakovima, zovi mene! Nadam se da će u nekoj skorašnjoj evolutivnoj transformaciji lignje imati samo krakove....mljac

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •