Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Dojenje vs. ostalo nakon godine dana

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Dojenje vs. ostalo nakon godine dana

Malac jede vrlo raznoliko, ali, prema mojim ocekivanjima, u mikro kolicinama (osim iznimno), osobito rucak.
    Cini mi se da bi to moglo biti zbog toga sto cesto doji, ako ga i ne zasiti skroz (kad u prolazu potegne par puta da utazi zedj), dojenje ipak (mozda) remeti apetit.

Zanima me, da li mu ograniciti dojenje kako bi bolje pojeo ostale namirnice, ili ga pustiti da sam dozira i bacati skuhano?
    Moze li mu jos uvijek dojenje zamjenjivati dio nutrijenata koje bi dobio iz hrane (mozda, vjerojatno) da toliko ne cica?
    Znam da ukidanje nekog od podoja nije garancija da bi poceo vise jesti, ali ne mogu a da se ne pitam.

Prosjecan dan nam izgleda ovako:
    budjenje - cica
    nakon sat vremena dorucak - zitarica i voce (kolicina, kako kad, najcesce sam zadovoljna koliko pojede)
    prva siesta - cica prije i poslije spavanja
    marenda - voce ili povrce, sirovo (kako kad, najcesce dobro pojede)
    rucak - zitarica i povrce ili povrce i meso, riba ili mahunarke (najcesce jadna kolicina)
    popodnevna siesta - cica prije i poslije
    marenda - jogurt, jogurt i voce, jogurt i zitarica, zitarica i voce, ...
    vecera - gris, palenta, zitne pahuljice na zobenom mlijeku, tjestenina s nekim povrcem, ... (najcesce jadna kolicina)
    prije spavanja - cica

Izmedju jos nebrojeno puta cica, sto zbog zedji (iako popije i vode i nakon rucka dobije malo vocnog soka razrijedjenog vodom) sto za utjehu... kad bih morala izbacivati neki od podoja, ne bih znala koji, niti imam koji bih htjela izbaciti.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je puno više nego što Zrin jede.
    ne mislim količinski jer niti znam koliko Kai pojede, a bogme niti koliko Zrin.
    ali je veći broj obroka.
    on danju puno manje doji, ali zato noću... prosjek je desetak puta.
    tako da ne znam što bih ti rekla :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita s 2.5 godine jede manje od toga
    još uvijek je buckasta

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo s drugog topika što je jučer pojela:

oko 11 je pojela recimo 1/5 nekakvog peciva s višnjama
    oko 13 tanjur juhe i 1/4 svježeg krastavca
    oko 18 pola tanjura pilećeg rižota
    pojela je i jednu vinogradarsku breskvu

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    evo s drugog topika što je jučer pojela:

oko 11 je pojela recimo 1/5 nekakvog peciva s višnjama
    oko 13 tanjur juhe i 1/4 svježeg krastavca
    oko 18 pola tanjura pilećeg rižota
    pojela je i jednu vinogradarsku breskvu
    Stalno ja na temama o prehrani. Evo baš me veseli kad vidim da neko dijete jede manje ili jednako kao i moje, obično su svi gladuši u okolini.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali meni to nije malo

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam skužila kad sam počela raditi koliko je mlijeko zasitno i kalorično, a pretpostavljam da zadovoljava i potrebe za hranjivim tvarima. Npr. mojoj curi je 90 % prehrane bilo mlijeko, i strašno malo je jela drugu hranu, a kad je ostala s bakom smazala je za doručak punu zdjelicu žitarica ili šnitu kruha. I sad puno manje jede kad sam doma za vikend nego kad radim jer stalno traži cicu. Otprilike do 3:30 kad radnim danom dolazim doma pojede vikendom otprilike trećinu onog koliko pojede kad nema mene (tj.cice)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

margita je jučer zadnji put dojila oko 9 ujutro
    dakle cijeli dan nije dojila, i jela je "samo" ono gore navedeno

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo isto manje obroka hrane, tj. dorucak, rucak i pokusaje vecere, jedan dan pojede lijepo, drugi dan manje i tako ukrug. U vrticu sada super jede. Ono sto jesam primjetila je npr. ako ujutro, prije vrtica, nije puno dojila onda u vrticu pojede dorucak, ako se nacicavala nis ne jede do rucka.
    No, ja i dalje idem po onoj - sama ne nudim dojku ali dam kada trazi.

mene iste ove dileme muce oko vecere, F jako rano zaspi i zapravo ne uspije ozbiljno vecerati a nisam sigurna koliko joj je mlijeko dovoljno. Sada po noci cica svaka dva sata, ja ne znam je li to od gladi ili kao reakcija na vrtic i sve sto nam se izdogadjalo zadnje vrijeme.

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Otkako smo prije cca 2 tj. uveli red u dojenje zbog mog skorog povratka na posao, tj. dojimo se samo ujutro i navecer, eventualno po noci, N. bolje jede dohranu. Kad smo se neprekidno nacicavali, slabije je jela 'na zlicu'.
    Otkako smo prestali s cicama 'na izvolte', svugdje smo dobili nekakav red, i u jelu i u spavanju, i obje smo se preporodile...
    A i cicanje je zapravo bolje jer prije bi svako malo dekoncentrirano 'potezala' po malo, a sad kad se 'pristeka', ne skida se pola sata, i ne trazi cicu ni prije ni poslije tog vremena koje smo uspostavili. To je neko nase vrijeme, povucemo se u osamu, bez ikoga, bez upaljene telke, i tih pola sata lijepo se nacicamo i pomazimo, a ostatak dana ni ne pomisli na cicu i lijepo papa sve ostalo.
    Nama je bas to uvodjenje reda u dojenje trebalo da svugdje dobijemo red i sad mi je zao sto nisam i prije pocela... Sve je islo lijepo planski, polako, bez stresova, a mislila sam da nikad necemo doci do 2-3 dnevna dojenja... :D

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •