-
meni bi i povremene ogrebotine i ugrizi bili normalni, naravno, strah te je da se nešto ozbiljno ne dogodi i razgovarat ćeš s tetama, ali s druge strane meni je jasno da ne mogu uvijek vidjeti i spriječiti sve. Ali očekujem da hoće popričati sa mnom.
Mucanje, mokrenje u krevet mi je puno više zabrinjavajuće ali opet mogu pretpostaviti da je dijete došlo u neku fazu kad mu je sve to bilo previše stresno a da nitko za to direktno nije kriv. Ipak, svakako bih tražila razgovor s tetama i psihologom, da se vidi što se točno događa.
To što dijete čas voli a čas ne voli vrtić, možda mi najviše upućuje da je povremeno maltretirano od strane određene djece, tim više što se promjene događaju kad se dijete premjesti iz jedne grupe u drugu. Sasvim je realno da bude perioda kad je možda nasilno dijete više odsutno iz grupe (zbog bolesti ili ljetovanja) ili možda ima neko vrijeme drugi fokus pa se dijete osjeća dobro, a onda se zareda par dana da ga netko maltretira. Ako moli da ne ide u vrtić jer se boji, to treba ozbiljno shvatiti.
Još mi se ne sviđa što je osoblje nesuradljivo, što im nije pravo kad tražiš razgovor. Možda si trebala prvo govoriti s tetama a s ravnateljicom teka ako one odbiju suradnju, možda nisi bila taktična, ne znam, ali ako ti se čini da jednostavno ne žele surađivati, to nije ok.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma