Kakvi su vam prvi dojmovi o jaslicama, vrtiću?
Ja sam ugodno iznenađena vrtićem Prečko...sve je čisto, hrana, djeca cijelo jutro na zraku, a tete ljubazne
![]()
Kakvi su vam prvi dojmovi o jaslicama, vrtiću?
Ja sam ugodno iznenađena vrtićem Prečko...sve je čisto, hrana, djeca cijelo jutro na zraku, a tete ljubazne
![]()
ja i nisam baš tako bila oduševljena, bar "na prvu" :/
prošle godine mi je curka krenula u vrtić i jaaako teško sam se mogla pomiriti sa tim da tete djecu čupaju iz ruku roditelja (iako smo ju i mi jako brzo ostavljali bez dramatiziranja), živčano i nervozno ih hrane, oblače..ma svašta..
ne djeluju mi baš nježne i smirene, što bi prvenstveno trebale biti
sad sam se već pomirila sa tim..na žalost![]()
u kojim objektima su vam djeca? oni imaju 3...
nelly, to su samo tete tvoje djevojčice takve ili? i ako si nešto od toga primjetila, jesi li porazgovarala s njima o tome što ti smeta...?
tete od moje curke su takve (bolje rečeno jedna), ali i tete iz susjedne (druge nisam baš zagledala)..
stvarno nisam majka koja je preosjetljiva na svaki krivi pogled upućen njenom djetetu, ali na ovakvo ponašanje stvarno nisam bila spremna, zatekle me svojim pomanjkanjem nježnosti i strpljenja.
deru se, navlače ih za ruke, živčano požuruju sa hranjenjem, oblačenjem..ma svašta. nekako sam uvijek bila na rubu otići ili ne kod ravnateljice jer ipak nisam vidjela nešto baš strašno :? ..do jednom kad je čistačica skupa sa tetom (susjedna grupa) oblačila kikiće za vana a ja slučajno naišla. nisu me vidjele i sa djecom su se neprimjereno razgovarale
i nervozno ih oblačile..otišla sam ravneteljici. super žena, nešto si upisivala u rokovnik..nemam pojma šta je dalje rješavala.
uglavnom, mislim da su ipak bolje tete (odnos prema djeci) u vrtiću centar gdje se nalazi i uprava. u našem vrtiću tijardovićeva nailazim na razni kuršlus..![]()
jesi kad razgovarala s tetama (u biti s tom jednom koja ti se ne sviđa) o tome što ti smeta (prije nego si otišla do ravnateljice)?
i što ti sve smeta osim načina razgovora i oblačenja djece? (pretpostavljam da se radi o jaslicama kad ih oblače)
tijardovićeva nije po ničem lošija od centralnog objekta... ravnateljica i stručni tim puno borave tamo (bez obzira što su nekima uredi u centralnom objektu), jer je taj objekt najveći od sva 3 i jako puno se radi na unaprjeđivanju rada (u svakom smislu)...
sorry, sad vidim što si sve nabrojila da ti smeta... ali ipak - ima šta konkretno vezano uz tvoje dijete?
smeta mi njihovo grubo ponašanje sa djecom. živčane su i nervozne prilikom hranjenja, oblačenja-izlaska van, pakiranja za spavanje..viču na njih i nervozno ih navlače!..eto, valjda je to dovoljno da opravdam svoje nezadovoljstvo njima. :/
ne, nisam o tome razgovarala sa tetama jer mislim da nema smisla. nebi me shvatile (ili nebi htjele), nego ću je jednostavno prebaciti negdje drugdje ako moje nezadovoljstvo potraje.
..ili ću se priviknuti.. 8)
Ma naravno da je to dovoljno za nezadovoljstvo, ali da bi se to riješilo prvenstveno treba razgovarati... nemojte razbijati glavu time kako će one reagirati na nešto, nego smireno zatražite razgovor i argumentirajte sve što vam smeta... nije rješenje odlazak ravnatelju ili prebacivanje djeteta u novu grupu... to je krajnji korak, ako ovo prvo ne uspije... a vi ste to prvo i najbitnije preskočili... ja bih već sutra krenula s nečim što mi smeta i zamolila za promjenu... pa bih pustila neko vrijeme da vidim da li će do te promjene doći... ako u međuvremenu iskrsne nešto novo, odmah bih i to rješavala... tek ako se ništa ne bi promijenilo, otišla bih na razgovor ravnatelju...
Mi smo evo tek krenuli (centralni objekt) i moram reci da sam jako zadovoljna tetama ... ja sam bila s L prva dva dana adaptacije i jednostavno se vidjelo da se trude da svakome pruze maksimum i zaista im nije lako, u grupi je upisano 24 djece, trenutno ih je 17, 7 na privikavanja ... nijedno dijete koje je plakalo nije bilo uskraceno za zagrljaj, a cak i djeci koja su vec od prije pa su malo 'koristili' nastalu guzvu i radili stvari koje inace ne rade (npr. imaju neke skoljkice za koje tete stalno ponavljaju da se s njima igraju na stolu, oni su ih prosuli na pod), nisu bile ni najmanje grube prema njima iako su neki sve glave vikali 'Necu!' kad ih je zamolila da zajedno skupe sto su rasuli.
Ali grupa u drugoj sobi ima tetu, vrlo slicnu opisu koji pise nely ... oblacili su cipele za van, zaista nisu bili pretjerano glasni, ali teta je bas vikala 'Tko nije gotov? Idemo! Idemo!' jedan djecak je plakao i zvao mamu, prvo mu je govorila da se smiri, da idu van igrati se, a onda se nakon trece recenice uzrujala i dreknula 'Dosta!' onda je maleni rekao 'Hocu mamu! Hocu kuci!' a ona mu je vratila onak malo bez takta 'I ja bih mamu i isla doma ali ne mogu! A tvoja mama ce doci poslije rucka i ides prvi doma i sto hoces jos! Nitko ne place osim tebe.' na sto je ovaj nastavio ridati ... malo tuzno mi je to bilo, ali nisam mogla presutiti pa sam samo rekla 'Nemojte vikati.' i njega sam pogladila po glavi.
Ne bih voljela da se netko tako odnosi prema mom djetetu.
Nely i ja se slazem sa bubickom, dok budemo sutili nista se nece promijeniti ... mislim zasto bi se mijenjalo ako se nitko ne buni i svi su zadovoljni?!
Srećice, možda smo u istoj grupi..i mi smo u centru, i igrali smo se sa školjkicama prošli tjedan...
Srećice, možda smo u istoj grupi..i mi smo u centru, i igrali smo se sa školjkicama prošli tjedan...
Moze bitiBourbona prvotno napisa
teta Mirjana