Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: UPIS DJETETA U JASLICE KOJE NIJE STARO GODINU DANA

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno UPIS DJETETA U JASLICE KOJE NIJE STARO GODINU DANA

Budući da se javljam po PRVI PUTA željela bih Vas sve toplo pozdraviti !!!!! :
    Drage moje, molila bih Vas za pomoć... Trenutno sam na porodiljnom dopustu kojeg bih trebala koristiti do sredine mjeseca lipnja. Međutim, situacija je takva da ću se morati vratiti na posao u travnju ili svibnju. Moj mali neće imati godinu dana, a trebat ću ga smjestiti u jaslice. Da stvar bude još zanimljivija, zbog prirode posla (radim u građevini, terenski posao) morat ću preseliti prema Rijeci (privremeno).
    Dakle, beba nema godinu dana i još k tome nisam doma tam dole. I da, beba bi trebala biti primljena u jaslice odmah kad počnem raditi..

KUŽITE VI TO?

KAKVA JE UOPĆE PROCEDURA SA UPISIMA U JASLICE?
    PRIVATNE ILI DRŽAVNE JASLICE????????

IMAM LI IKAKVE ŠANSE da svoju bebu smjestim u jaslice pod ovim uvjetima?

Pa Vas molim, mame iz Rijeke i okolice za pomoć.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

najbolje info ces dobiti od samog vrtica rijeka, oni imaju jaslice za djecu od 6mj. do 1 god. na dvije lokacije - nazovi 051 333 916 neka ti daju info i konkretne brojeve vrtica koji primaju tako malu djecu. ono sto moze biti kamen spoticanja je adresa prebivalista - gdje ste prijavljeni i mozes li napraviti prijavu boravka u rijeci?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Thanks Flower na savjetu!!!!!! Sigurno cu nazvati i raspitati se za navedene jaslice. Drugi tjedan smo u Rijeci, pa odem osobno na razgovor.
    A kaj se prijave tiče......... Poslovno bit ću u Rijeci godinu, možda godinu i pol dana. Sve ovisi o daljnjim projektima i planovima moje firme. Pa sad prijava na tak kratko vrijeme, ne znam ....... Nije mi ovo prvi terenski posao........ bila sam i prije u Rijeci, pa u Dalmaciji i zadnje u Delnicama. Nigdje nisam prijavljivala boravak jer nije bilo potrebno. Kužiš? Kao djelatnik firme sam na terenu, a doma sam tam gdje sam doma. Vidjet ću da li to ima kakvog utjecaja kod upisa u jaslice.

Voljela bih upisati svog malog u jaslice.......nekako imam više povjerenja u jaslice kao javnu ustanovu, nego da mi netko totalno nepoznat čuva klinca.......

A budući da nemam iskustva ni s jednim ni s drugim..........

U svakom slučaju javim novosti kak je sve prošlo!!! Sad barem imam JEDAN TELEFONSKI BROJ od kojeg mogu početi......

Pozdrav iz Klinča Sela!!!!!!! :D

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sretno

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zna li tko kakva je procedura kod upisa djeteta koje u tekućoj godini neće napuniti godinu dana? Lucija je rođena 15.01. ove godine - mogu li je upisati kad vrtići raspišu upise u svibnju ili idem na listu čekanja dok ne navrši jednu godinu a onda ako ima mjesta ima, a ako nema....

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovisi od vrtica do vrtica, u mojem nema placanja cekanja pa bi bila situacija - ako upadne, upadne.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u ZG mozes, makar je tako bilo prije osam godina

ja sada imam drugi problem a to je - kuda s djetetom do 9 mjeseca? Zna li tko za kakve privatne jaslice u novom Zagrebu koje primaju djecu u jaslice i prije 1.9.?

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moj sin je tek 2 mjeseca i vjerojatno ću se kad napuni godinu dana morati vratiti na posao, ali se prema tekstu natječaja za upis ne može sada prijaviti jer do 31.8. ne puni godinu dana. Zvala sam u meni najbliži vrtić i rekli su mi da ga mogu prijaviti, ako mi je kasno da krene tek u jesen 2010., ali da našu molbu neće sad na jesen razmatrati. A kao na proljeće će ga uzeti ako ima mjesta- što mi se čini da je gotovo nemoguće, ako se kapaciteti popune najesen. Jel ima netko da je rješio takvu situaciju s gradskim vrtićem/jaslicama, a ne uz pomoć tete čuvalice i privatnih jaslica?

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Zubic vila - kapaciteta najcesce nema ni za svu djecu koja do 1.9. navrse godniu dana. jedino sto ti savjetujem da sada predas molbe u sve vrtice koji ti imalo odgovaraju (u kvartu, susjednim kvartovima, na putu do posla tvog i TM) i onda kad ti dijete napuni 11mj zoves i pitas. mozda ce se negdje mjesto i osloboditi, ili digni frku i paniku oko toga u gradskom uredu, pa ti mozda nesto uspiju srediti.

sretno! i imaj na umu, s drugim djetetom ce biti lakse

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala L&L! Čini se da mi nema druge, iako će i to lako moguće biti uzaludan trud. Koja pronatalitetna politika....

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ne znam dal se ovo smije napisati - neka moderatorice obrisu ako ne smije - jos jedan savjet za sve koji bi poslije 1.9. htjeli upisati dijete u drzavni vrtic: neka vec sad pitaju mame, susjede, svekrve, prijatelje, kolege na poslu, uglavnom sve koje poznaju, da li imaju nekog poznatog u bilo kojem vrticu - veza cuda cini za upis djeteta u jaslice izvan sezone.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja pak imam drugačiji problem. Mi smo dobili jaslice, one za bebe od 6-12 mjeseci (bez ikakve veze) no oni podrazumijevaju da će Vili krenuti od 9.mjeseca, a ja namjeravam ostati na porodiljnom do kraja godine. Na intervjuu nisam to rekla jer me bilo strah da nećemo dobiti mjesto, a kako je rođen u 12. mj. za druge vrtiće vjerojatno nema šanse.

Da li on može krenuti tek u prosincu na privikavanje obzirom da više nema čuvanja mjesta?

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

možeš čuvat mjesto do 12 mj. bez obzira u koju grupu išlo dijete. plaća se samo 80 kn ako si iz zg.
    al drugi par rukava je ako uspiju saznat da si im zatajila da si i dalje na porodiljnom. mislim, to nema veze s mogućnosti ili nemogućnosti čuvanja mjesta, al je to minus za tebe u očima djelatnika. možda da kažeš da si se snašla za još nekoliko mjeseci pa da ćeš plaćat paušalnu cijenu.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mi idemo na još jedan intervju sredinom 8. mj. jer još nije počeo dohranu i sl. tako da nisu dobili sve informacije i onda sam mislila reći da bih pričekala još koji mjesec.
    Inače, meni je gospođa u tajništvu preporučila da prijavim dijete u tu grupu od 6-12 mj. prilikom predavanja papira za normalan vrtić jer ću ga kao lakše dobiti nego običan zbog mjesta stanovanja i ja sam joj tada rekla da se ne namjeravam vraćati prije isteka 1 godine porodiljnog. A ona je rekla da nema veze, da podnesem zahtjev no na prvom intervjuu je bila druga žena i ona me nije niti pitala nego je 9.mj. par puta spomenula u razgovoru, a ja sam se zbunila i nisam to ništa komentirala.

A vidjet ću što će mi reći na razgovoru, nadam se da će biti sve ok jer od 12. mj. nemam drugu alternativu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo da vam se pridružim na ovu temu. Dijete nece do 31.8. napuniti 12 mjeseci. Nabavih i potvrdu da krećem raditi što i namjeravam. U početku ćemo se nekako snalaziti ali mi nije jasno kako oni misle da živim ako ću morati ići na neplaćeni dopust (ono do treće godine života djeteta), a biti ću prisiljena s obzirom da mi je to opet jeftinije nego tete čuvalice jer bi tad valjda radila za samo to platiti.

Nešto su tu gadno zeznuli u ovim ovogodišnjim propisima i samo se nadam da će shvatiti da su pogriješili.

Priča iz vrtića je slijedeća: "Da, dijete vam tu spada i najvjerojatnije će biti primljeno, no neće biti na listi primljenih, nego naknadno" :shock: ????? :? Ma, ne znaju ni sami što bi rekli. Navodno su prijašnjih godina čuvali prazna mjesta za onu djecu koja bi u toj kalendarskoj godini napunila godinu dana. Pitam ja njih i živciram se (na pogrešnom mjestu) kako da ja sebi planiram život a jesen kada dijete bude imalo 12 mj i kada ću znati jel primljeno ili nije.

Uglavnom nitko ništa ne zna. Ja ljuta... ne znam ni sama na koga. Na državu općenito i one koji smišljaju te izmjne i promjene. Predali smo papire u 2 najbliža vrtića jer su tvrdili da nema smisla na 20 mjesta predati, jer neće imati potebne bodove zbog mjesta stanovanja.

A ako je moguće predati na 100 mjesta onda se broj djece 100 puta povećava. Sličan je problem i s upisima na fakultet. Bar je bilo u moje vrijeme. Ili u srednje škole, ali je tamo bar ograničeno na (mislim) dvije škole što nači da imamo ukupno duplo učenika koje treba negdje potrpati pa se čeka povlaćenje dokumenata i "drugi" krug.

Sve u svemu, nisam ni sanjala da bu tak komplicirano!

I kaj? Ostaje nam da se nadamo i čekamo.

Koga zvati? Kome se obratiti?

Za ovu godinu je tako i amen. Neko je nekaj krivo pretpostavio, makar razumijem i ima nekog smisla... Ali po tome dijete koje je rođeno npr. 1.9. ima pravo na jaslice tek one iduće godine! A ti godinu dana živi od zraka ......

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Maya ZG prvotno napisa
    "Da, dijete vam tu spada i najvjerojatnije će biti primljeno, no neće biti na listi primljenih, nego naknadno" :shock: ????? :? Ma, ne znaju ni sami što bi rekli.
    Citiraj Maya ZG prvotno napisa
    Navodno su prijašnjih godina čuvali prazna mjesta za onu djecu koja bi u toj kalendarskoj godini napunila godinu dana.
    1.9. se upisuju jednogodišnjaci i popunjavaju se grupe. Ako ti dijete puni godinu tek u siječnju, do tada si na listi čekanja. Ako do tog trenutka ostane koje slobodno mjesto, upisala si dijete.
    Prazna mjesta se "ne čuvaju". Odmah se upisuje maksimalno dozvoljeni broj djece koja ispunjavaju uvjete (dob).

Tebi su rekli da ćeš najvjerojatnije moći upisati dijete. Možeš predati papire u sve vrtiće koji su ti na putu do posla jer se, eto, to još može (iako, što je vrtić dalje od tvog mjesta stanovanja, to te manje uzimaju u obzir).
    Ja mogu "birati" između samo dva vrtića - u oba su rekli da su mi šanse minimalne i nek tražim alternative
    Inače radim kao odgajatelj u zagrebačkom vrtiću (kud ćeš bolju vezu kao što je netko istaknuo) ali mi to ništa ne znači jer nemam prebivalište u Zg pa bih morala plaćati punu cijenu. I čak da se prebacim, opet nemam zagarantiran upis jer mi ne smiju sačuvati mjesto do siječnja nauštrb nekog tko će do rujna imati godinu dana. I to je ok.
    Problem nije u propisima (koji by the way nisu od ove godine već malo duže) nego u nedostatku vrtića. Ali to je već tema za novu raspravu o gradskoj vlasti...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Cure, za bebače koji su rođeni u "krivo" vrijeme i do 31.8. nisu napunili godinu dana postoje jaslice za bebe od 6-12 mj. koje smo mi dobili bez ikakve veze. Doduše na sasvim drugom kraju grada, a pošto ne vozim morat ćemo do tamo vlakom i javnim prijevozom, ali bolje išta nego ništa.
    Kod nas u kvartu su nam rekli da nam niti neće primiti papire no ja sam inzistirala.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Cooglica prvotno napisa
    Cure, za bebače koji su rođeni u "krivo" vrijeme i do 31.8. nisu napunili godinu dana postoje jaslice za bebe od 6-12 mj. koje smo mi dobili bez ikakve veze. Doduše na sasvim drugom kraju grada, a pošto ne vozim morat ćemo do tamo vlakom i javnim prijevozom, ali bolje išta nego ništa.
    Kod nas u kvartu su nam rekli da nam niti neće primiti papire no ja sam inzistirala.
    Kako to pomaže kad nema slobodnog mjesta za bebe od godine dana?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mrvna, pomaže jer oni ipak predvide da će bebe tijekom godine napuniti godinu dana i postati jasličari odnosno automatski biti upisani u jaslice tako da se više ne moraš natjecati za mjesto u jaslicama. oni postaju jedna jaslička grupa. tako je nama objašnjeno na razgovoru kod psihologice.
    cooglica, jel vi krećete možda u DV Medveščak?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

koji vrtići u zagrebu primaju djecu od 6-12 mj starosti?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Malo sam izvan zbivanja (v. potpis, daleko smo od jaslica) ali koliko znam, Medveščak je imao taj program jasličara od 6. mjeseca života.

Ne znam kako je sada... A i slijedeći upisi su tek u svibnju 2010.
    Jako je teško upisati dijete i u redovne jaslice u Zagrebu izvan upisnog roka.

Za točne informacije možeš pitati Gradski ured za obrazovanje i sport, imaju oni pročelnicu za predškolski odgoj. AKo ima kakvih novosti, oni će prvi znati. Tu su brojevi telefona:
    http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=1236

A popise i gradskih i privatnih dječjih vrtića isto imaju na službenim stranicama Grada Zagreba: http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=522

Sretno!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sorry, evo ispravnog linka na popise dječjih vrtića:

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=508

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

piše samo za medveščak i dugu na ferenščici a to mi je sve na 'kraju svijeta' i 'van puta'.
    čitam tu po forumu i vidim da se svi snalaze kako znaju i umiju (bake,svekrve, tete, susjede.......vrtići), pa tu vlada totalni kaos i neizvjesnost.lijepa naša (politika) nema šta

ja sam na jarunu a tu vlada baby boom.300 novih zgrada ,svi s djecom a novih vrtića nigdje.samo grade zgradurine i trpaju ljude u beton bez sadržaja

jadne mi koje smo bez baka......snaći ću se valjda nekako
    tnx

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sretno, draga!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj kokojoko prvotno napisa
    Mrvna, pomaže jer oni ipak predvide da će bebe tijekom godine napuniti godinu dana i postati jasličari odnosno automatski biti upisani u jaslice tako da se više ne moraš natjecati za mjesto u jaslicama. oni postaju jedna jaslička grupa. tako je nama objašnjeno na razgovoru kod psihologice.
    cooglica, jel vi krećete možda u DV Medveščak?
    Da, danas smo na roditeljskom u Martićevoj . Mi nismo bili kod psihologice nego medicinske sestre na razgovoru, ali i to moramo ponoviti jer je tada bio premali za neke konkretne informacije.
    Rečeno nam je da nema problema, možemo tražiti odgodu 2 mj. i onda polako u 11 mj. krenuti na adaptaciju.

Lucija9 i Maya ZG nadam se da će se ipak osloboditi koje mjesto da se ne morate snalaziti.

Niti meni baš ne paše vući dijete rano ujutro iz Vrapča u centar javnim prijevozom, ali nemamo alternative pa ćemo se nekako snaći do iduće godine kada ćemo možda imati šanse i u našem kvartu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne znam što će biti s nama. Od nadogradnje vrtića koja je trebala završiti do Nove godine ništa, tek sljedeću jesen to očekuju. Nemamo bake ni djedova koji mogu čuvati.
    Ostaje mi opcija da je vodim sa sobom ali to znači da moram plaćati punu cijenu jer nismo više u Zg i da ću jednogodišnje dijete vući sa sobom u pola 6 po autobusima preko sat vremena

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

cooglica, pretpostavljam da su nam onda klinci u istoj grupi. i ja sam bila danas na roditeljskom. nadam se da ćemo se upoznati i u vrtiću. mi krećemo krajem 9.mj. Tako mi se činilo bolje jer će period privikavanja biti duži.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Joj Mrvna baš mi je žao, ja ipak radim od 9 u blizini vrtića pa ne moramo kretati tako rano. Da li možda imate opciju vlaka? Mislim da ćemo mi tako kombinirati ukoliko budu prebvelike gužve na cesti.

Kokojoko onda smo se sigurno vidjele na roditeljskom, ja sam ona koja je najviše puhala i stenjala , ali cijelo vrijeme me hvatala panika. Tete i organizacija mi se čine super, no ne znam kako će se moj malac snaći obzirom da spava s nama, uspavljujemo ga nosanjem, dohranu baš i ne prihvaća, ne ostavljam ga nikome na čuvanje osim mmu povremeno... a ostali roditelji su pričali na način kao da njihova djeca sve praktički rade sama. Bar se meni tako činilo. Mi krećemo u 11. mj, a ja ću vjerojatno u 12.na godišnji tako da imamo 2 mj. za adaptaciju.
    Obavezno napiši kako je krenulo kod vas i nadam se da ćemo se upoznati

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma kakvi cooglica, samo bus. Ima do tad još više od 4 mjeseca, možda se dogodi čudo...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

cooglica, slažem se za ostale roditelje, mislim bolje da ne komentiram ovako javno. I moja curka ponekad spava s nama, i nema šanse da zaspi drugačije nego da ju nosimo u mei taiu ili vozimo u kolicima oko kuće a dohranu je prihvatila tek sa 8 mjeseci i to onakvu kakvu joj ja dajem-sve eko, bio, kuhano, i da ne nabrajam..i dojim, intenzivno. pa se ne brinem. nemoj ni ti. tete se čine super i ja im vjerujem da će se max prilagoditi bebačima. sve će se to posložiti kako treba. mislim da je nama veći bed nego što će to biti klincima mandolincima. vidimo se tamo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •