Čemu to služi? :? Ako imam baby gym, je li mi potreban vrtić? Nije li to samo Baby gym s ogradom?
Čemu to služi? :? Ako imam baby gym, je li mi potreban vrtić? Nije li to samo Baby gym s ogradom?
Babygym služi da dijete u ležećem položaju "vježba" motoriku ruku - hvata viseće igračkice, gura ih i sl.
Vrtić je obična ogradica koja služi "čuvanju" bebe kad ne znaš kamo bi s njom, a ide ti se na WC.
Za neurorizičnu djecu vrtić nije preporučljiv jer se na nepravilan način počinju podizati na noge (povlačenjem ruku, a ne iskorakom noge), a također sprječava slobodno puzanje.
Meni za ovo citirano, a i da igračke u dnevnom boravku imaju svoje mjestočokolada prvotno napisa
![]()
Ja ga nisam imala jer mu nisam mogla naći namjenu, a bogme ni mjesto...
ako ne znaš čemu služi, onda ti ne treba![]()
(tko je imao nešto slično u potpisu, elin?)
Pretpostavila sam topomikaki prvotno napisa
ali mi ga svi pokušavaju uvaliti u stilu "nemaš vrtić??????? o-ba-vez-no si ga nabavi!"
Dok beba ne propuzi ionako samo leži, neće nikamo. A kad postane pokretna već smije i u hranilicu. Ako imaš hranilicu na kotačiće gdje će vam biti kraj... 8)
ja ga nemam, jer mi nitko nije dao besplatno, da je bilo drugačije vjerojatno bi mi stajao negdje u kutu zatrpan stvarima kao i kinderbet - koji može poslužiti u iste svrhe, kratkog odlaganja djeteta u kavez. Ja sam to rijetko radila, samo u krajnjoj nuždi jer je tako strašno vriskala isti čas kad bih je negdje spustila da smo većinom i na wc išle skupa :jojkadsesjetim:
Neka djeca i hoće biti u tome (ali zbog pravilnog motoričkog razvoja bolje što manje), pa kad je žena sama s djecom doma i hoće skuhati juhu dobro dođe da znaš da ti je dijete na sigurnom, ali budući da nemaš i ne znaš što će ti, sigurno ti ne treba![]()
Ma kvaka je u sljedećem. Mogu dobiti jedva korištenu, praktički posve novu. I mogu je otfurati kod staraca (nek njima zauzima mjesto) pa je koristimo kad smo kod njih. Samo mi nije bila jasna funkcija. Iako, nekako mi se čini da neće biti oduševljena njome.
Moje zrno je u gajbici dok ja kuham ili morma hitno u kupaonu, otprilike izdrži 10 minuta i to ako,.
Mi smo gakbicu dobili i to neku skupu, ali meni žao tih novaca jer su mogli biti i puno bolje uloženi.![]()
Mi imamo vrtić, ali smo ga s I. jako malo koristili. Ali sad kad dolazi druga beba, a I. će mi imati tek 19 mj. u tom vrtiću vidim neki spas! Barem znam ako nakratko okrenem pogled od bebe, neće je I. malo pronosati po sobi![]()
Mi smo ga dobili, a da nismo, vjerojatno ga ne bi kupili.
Ipak, koristi nam. Kad sam sama s njom i kad kuham ručak, ona se zna zaigrati unutra čak i po 15 min![]()
mi imamo obojei koristimo oboje full..
mislim da je od djeteta do djeteta...moja curka je bila luda za baby gymom od 3. mj. (kad smo ga kupili) nadalje..svaki dan smo se igrale..kad se pocela okretati onda sam joj slozila improvizirani veliki vrtic od puzzli i zagradila bocne stranice a unutra stavila baby gym i igracke..prije 2 mjeseca te ograde vise nisu funkcionirale pa smo kupili vrtic(onaj kockasti prostraniji) i bas se voli igrati u njemu...stavim joj par igrackica (one od baby gyma vise po karikicama) i ona se super zabavlja a ja ocistim kucu, napravim rucak itd..ostatak vremena puzemo po kuci, penjemo se po stolicu i slicno![]()
uglavnom..ne znam, meni funkcionira i pomogne mi ali da ga nemam isto bi se snasla..sto se kreveta tice ne mogu je u njemu ostaviti jer vec sama stoji i onda se obavezno lupi u stranicu itd..vrtic mi je super jer je mekan i toga nema..