Sorry, sad tek vidim.Amalthea prvotno napisa
Evo recept:
5 kg PEČENE paprike
1 kg pečenih patliđana
0,5 l ulja
1 dcl octa
7-8 režnjeva češnjaka
sol i biber po okusu
Ja paprike kad su pečene gulim jer me kožice ubijaju u pojam.
Patliđane oguli sirove, nareži na ploške cca 2 cm debljine i tako peci - brže se speku i manje vode ostane u njima.
Kad imaš sve samljeveno (ja sam i češnjak samljela na mašinicu)
zagrij ulje na, odprilike, tepmeraturu za pečenje npr. mesa i tek onda
samljevenu smjesu iskipaju unutra.
Dodaš ocat, sol i kuhaš cca 2 - 2,5 sataodnosno (kak mi je teta rekla) dok se ne zasjaji.
![]()
Biber treba dodati pred kraj jer postaje gorko ako se dugo kuha s njim.
E sad koliko ti sirove paprike i patliđana treba - ne pitaj![]()
Ja sam imala 14 kg sirove - očišćene, ispećene mi je ostalo 4 kg i 100 grama.
A buraz je od 17 kg dobio skoro 8 kg pečeneali je meni ajvar ispao lijepi gust,
njegov je dosta rijeđi.
Daklem, ispeci papriku što više.
Ne znam jesi li kad radila ajvar, pa ako bilo što nije jasno pitaj.
Ne znam što bi ti još trebala reći.
Ovak sad izgleda komplicirano, ali nije, samo je dugotrajno, ja sam imala posla cijeli dan s tim.
Da, ja nisam ništa ljutila, ali ako volite ljuto začinjeno staviš feferona/mljevene ljute paprike/čili ili što već.